טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
המלצה לטיפול טבעי למצב רוח ירוד
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ המלצה לטיפול טבעי למצב רוח ירוד
המלצה לטיפול טבעי למצב רוח ירוד
פורסם ע"י לאה קארו אומנות הבמה והפקות תוכן on 05/08/2026 ב10:57 pmהיי , בקשה ממטפלות
מנסה לעזור לנערה בת 14 שחווה מצב רוח ירוד , וקושי רגשי
מחפשת טיפול עם תוסף *טבעי*
לא תרופה.
שעוזר ויעיל מוכח לשיפור מצב רוח ירוד/דיכאון קל ,
ממש תודה .
שירה בר -פסיכולוגית קלינית הגיבה לפני 2 שבועות, 2 ימים 8 חברות · 7 תגובות- 7 תגובות
פעילה בקהילה
א. כדאי לעשות גם בדיקות דם ולראות מה מצב הברזל + בי 12 ופריטין
(אם לא מבקשים את זה בבדיקות, אז לא נותנים בקופה )
אמנם לא שאלת, אבל קשה לי להאמין שזה יספיק, אז מוסיפה:
ב. הרבה יחס אישי (אם אפשר לעשות הליכות ביחד פרטיות איתה, מה טוב)
אהבה. הערכה כנה (אפשר עם תהליך אמון מעמיק)
ג. אם היא מסכימה, לעודד חוג. קורס שמעצימים חוזקות שלה, מאד יכול להוסיף חשק ומוטיבציה בריאים
בהצלחה
ותיקה
תוסיפי גם ויטמין D
חשוב מאוד למצב רוח
פעילה בקהילה
בתור בחורה, כשהייתי בלי מצב רוח, ועוד כל מיני "דברים טובים" כאלה, גם אמא שלי וגם המורות שלי שלחו אותי להתנדב בכל מיני מקומות, הייתי הולכת לחברה שלי ועוזרת לה להעסיק את האחות הקטנה שלה עם ת.ד., הלכתי להתנדב בבית שהיו שם שני ילדים במצב של צמח וארגנתי שם גם את שאר ההתנדבויות – הייתי צריכה לסדר את המערכת של ההתנדבות שם, וגם התנדבתי בבית של משפחה עם ארבעה ילדים מתחת לגיל שלוש.
ההתנדבות נותנת סיפוק והרגשת אחריות, ולעיתים קרובות מסיטה את תשומת הלב מעצמנו לסביבה, דבר שגורם לי לא לחשוב יותר מדי על עצמי, על איך אני מרגישה וככה אני שמה לב יותר לסביבה מאשר אל עצמי דבר שגורם לי להרגיש יותר טוב.
ותיקה
יש מחקרים שהליכה יומית מועילה לשיפור המצב רוח, ברמה שקרובה לטיפול פסיכולוגי,
יוזמת שיח
לפעמים פרחי באך יכול לעזור
תוכלי ליצור איתי קשר באישי
ותיקה
הייתי ממליצה לבדוק מה קורה איתה בחברה.
יתכן בהחלט שיש גורם שמקשה עליה.חברה תורמת
מסכימה עם כל מה שנאמר כאן, ורוצה להוסיף:
אומגה 3 מאוד עוזר, רצוי ממקור צמחי כגון מרווה מרושתת.
אם זה לא עוזר, יש תוסף שנקרא 5HTP, שנמכר בבתי הטבע כגון ניצת הדובדבן.
בארץ אפשר להשיג של סולגאר. מניחה שאפשר לקנות גם ברשת.
זו בעצם המולקולה המקדימה לסרוטונין, ולכן תיאורטית אמור לפעול בדומה לתרופות ולהעלות את רמות הסרוטונין בגוף. אם כי התרופות פועלות על מנגנון אחר לגמרי. התוסף הזה גורם לגוף ממש לייצר את הסרוטונין שחסר, ואילו התרופות מתערבות דרך מנגנונים אחרים.
צריך להשתמש בו בזהירות, הוא יכול לגרום לתופעות לוואי של כאב בטן ולכן ממליצה לקחת רק אחרי האוכל. וגם צריך לדעת שהוא מדכא תאבון, אז לא יודעת אם מתאים לנערה הספציפית הזאת.
בנוסף, תמיד כשמעלים סרוטונין צריך להיזהר ממצב רוח מרומם, שיכול להיגרם ממינון ייתר של סרוטונין, ואז צריך להפסיק את השימוש.
שמעתי שגם אשווגנדה יכול לעזור, אבל לנערה בגיל ההתבגרות אני לא יודעת אם זה מתאים.
הייתי ממליצה קודם כל על אומגה 3 שמתאים בכל גיל, ורק אם זה לא עוזר להתייעץ בבית הטבע לגבי השאר (אני פסיכולוגית, לא נטורופטית).
יש גם תרופה אמיתית, במרשם, שעשויה מצמח ההיפריקום. התרופה נקראת רמוטיב, ואם דברים אחרים לא עוזרים אולי כדאי לשקול את השימוש בה.
וכמובן פסיכותרפיה!
הרבה הצלחה.
Log in to reply.