הצד השני של המטבע

קדם Forums טיפול ואימון הצד השני של המטבע

• הצד השני של המטבע

פורסם ע"י שירה ישורון  הוראה רכזות וחינוך on 14/08/2025 ב11:14 am

את ההודעה הזאת אני כותבת עם המון דפיקות לב

מתפללת, כי אני באמת מתכוונת לטוב

ושלא צא תקלה מתחת ידי

בעקבות השרשורים האחרונים

נשימה עמוקה

קראתי את הכל בכאב, ואני ממש רוצה להדגיש שמה שאני הולכת לכתוב פה לא לא לא קשור למקרה שהביאה שושי ו. שנכרים דבריה אמת, והכאב שלה זועק לשמים וגם העוול!

וכן כמה בנות פה שכתבו שנפגעו בעבר, אני לא מתכוונת אליכן, במיוחד אלו שמסומנות בוי ירוק…

וכן אני רוצה לשתף שאני מאוד חוששת לכתוב את מה שאני הולכת לכתבו כי בעבר כבר הותקפתי בפרטי ובמייל האישי שלי על ידי אותה אחת כנראה שנכנסת לפה כל פעם בשמות בדויים אחרים. אז רק תשימו לב נשים יקרות ואהובות שלפעמים אתן מדהות עם מישהי שעושה מניפולציה ורוכבת על הכאב שלכן.

ואחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת ניגש לסיפור העיקרי:

יצא לי להיחשף לכמה וכמה מטפלות רגשיות חלקן עבדתי איתן, חלקן הכרתי בפן מקצועי אחר שלהן ואצל חלקן טופלתי. אף אחת מהן לא הייתה שרלטנית ברוך ד’ חלק מהן פחות הסכמתי עם האג’נדות המקצועיות שלהן. היו פעמים שטיפול שעברתי לא היה מוצלח, לא היה כימיה, לא הייתה התקדמות. עזבתי. לא הייתה פגיעה ברוך ד’.

לאחר תקופה מסוימת שהכרתי מטפלת מסוימת יצא לי להתכתב על אודותיה עם מישהי אנונימית שרצתה מידע בתחום אחר, פתאום ההיא מתחילה לספר לי שאותה אחת פוגעת ועושה המון בעיות אתיות ומחריבה נפשות

לא התאים לה לדמות אז בהתחלה ניסיתי להסביר שזה מוזר ואני לא מאמינה וכשההיא התחילה להחריף טון ולרדת עלי אישית הבנתי שיש לי פה עסק עם… ופשוט עזבתי את ההתכתבות שיש לציין שהיא פגעה בניגוד למטפלות שונות שלא עשו את זה

במקביל התחילו פה בקדם לכתוב כל מיני תגובות אנונימיות על מטפלות שפגעו בהן, וכשהגבתי לדיונים האלו כתבו לי בפרטי דברים מזעזעים ושוב יורדים לרמה אישית שאפסיק להגן על אותה דמות

יש לציין שהם הגיעו אלי גם בדיונים שלא קשורים לעניין הטיפול

האמת שזה די שבר אותי נפשית

פתחתי על זה גם דיון בקדם בזמנו

דיברתי עם אותה דמות ומה מתברר:

עולם הטיפול מזמין חיכוך עם אנשים שיש להם קשיים נפשיים כאלו ואחרים. יש כאלו שזה לא גורם להם לראייה מעוותת ושנאה וכל מיני דברים שנראים כמידות מושחתות. הם נשארים עדינים ורוצים לעשות טוב כמו שושי ו. לדוג’ ויש כאלו שמחמת הקשיים הנפשיים שלהם והקושי הנפשי שטיפול רגשי מזמן מאישימים את המטפלת ובמקרים קיצוניים עושים לה שיימינג. מטפלות רגשיות שמטפלות במקרים מורכבים במיוחד נתקלות בזה כל הזמן (זה אחת הסיבות אגב שעזבתי לימודים של טיפול רגשי) כאלו שנותנות בעיטה בפרצוף ולא כי המטפלת לא טובה אלא כי הקשיים שהן עברו גמרו להן לשיבוש דעתן ושוב אילו מקרים קיצוניים ממש.

אז איך אפשר לדעת האם זאת שכותבת כאן בקדם פוסט / תגובה ארוכה וכואבת היא הקורבן או המתעלל?

זה לא שחור לבן ואי אפשר לדעת

רק אתן לכן טיפ קטן:

אם היא מופיעה עם אותם תכנים כל פעם בשם אחר ומגיבה כל פעם בכל דיון פחות או יותר את אותו תוכן, לא חושפת על עצמה פרטים, ולא מוכנה להתעמת על הטענות שלה בצורה עניינית, אלא רק יורדת לפסים אישיים ומתקיפה. יכול להיות ואני מניחה כאן בזהירות, יכול להיות שהיא דווקא הפוגע

ושוב, אין אני מתכוונת לשושי כמובן, שהניחה פה את הכאב החשוף שלה

וזהו אני את שלי עשיתי

עוד מעט תבאנה ההתקפות, זה ברור לי אבל באמת שכתבתי פה רק לכבודו יתברך

אטי עמית הגיבה לפני 2 ימים, 3 שעות 17 חברות · 29 תגובות
  • 29 תגובות
  • תמרית 🤩

כללי
    חברה
    15/08/2025 ב7:04 am

ממש חבל שבלי משים יצא שלכלכת על אותה דמות טיפולית יקרה ומוערכת.

מטפלת שמספרת על חולי או “רק קשיים שגורמים לשיבוש דעת” למכרה משותפת לה ולמטופלת עוברת על כללי האתיקה.

ובנוסף יש כאן ענייני לשון הרע שלפי הידוע לי חלים גם על מטפלות מקצועיות למרבה הביאוס.

ולקבל באמונה מלאה סיפור ששמעת גם אם יש לך אמון מלא בבנא, בלי ששמעת מהצד השני ולשפוט לפי זה – חטא הלכתי מקצועי ועוד…

• תמר ויינמן

טיפול
    חברה
    17/08/2025 ב10:19 am

תודה על הבאת קול שפוי!

וכל הכבוד על האומץ

ואגב עצם זה שצריך “אומץ”- מראה שיש תגובות פוגעניות – שבאות מתוך מקום שרק רוצה למנוע פגיעות נוספות🤔?!

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    17/08/2025 ב11:29 am

תודה תמר על החיזוק,

וגם ל ה

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    17/08/2025 ב11:33 am

תמרית, אני רואה שיש לך וי ירוק ולכן אני מבינה שאת לא אותה אחת

כנראה לא הובנתי ברור

אותה אחת שלכלכה על המטפלת לא פגשה אותה בקשר טיפול ואני מדברת מידיעה

אלא בסיטואציה אחרת ומכיוון שאותה אחת מטפלת היא החלה לכלכך עליה כאן בפורום ובמקומות נוספים הנותנים חסות אנונימית כאילו שהיא פגעה בתוך טיפול

היא הבינה שזה נקודה רגישה שהיא יכולה לרכוב עליה

ולכן המטפלת הרשתה לעצמה להסביר לי את זה

היא סיפרה לי שפגשה סיטואציות נוספות כאלו אבל כמובן לא חשפה חס ושלום את המטופלות שלה.

יש לציין שיש פתלוגיות שבהחלט אין איך לטפל בהן כמו שמישהי הביאה דוג’ של נרקסיזם שאומר שהוא יעשה לך שיימינג אם לא תחנכי את בת זוגו…

ואני כותבת פה מראש שאני לא אענה לתגובות ללא וי ירוק

לא כי אני לא אוהבת אותכן, ולא כי אני מזלזלת

פשוט נכבתי בפורום בעבר עם בנות שהסתננו שוב ושוב בזהות בדויה כדי להשמיץ

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      17/08/2025 ב11:47 am

גם בנות עם וי ירוק יכולות להיות כפילויות – מכיוון שכל אחת יכולה לאשר אחרות, כל מי שרוצה יכולה בהחלט לפתוח חשבונות בלי הגבלה, ולאשר את כולם בעצמה…

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    17/08/2025 ב11:47 am

שירה, דבר ראשון, שימח אותי מאד לקרוא את הדיון שפתחת
    חיכיתי לכזה קול שישמע פה ואני עצמי לא הצלחתי לנסח את דעתי במילים.
    דבר שני, רק רוצה לציין שוי ירוק או לא וי ירוק לא אומר כלום!
    ולא אכתוב פה שיטות (פשוטות ביותר…) כדי לא לתת רעיונות למי שעוד אין לה…

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    17/08/2025 ב2:13 pm

אני מאבדת את האמון בעולם!

אם הוי הירוק לא עוזר אז מה עושים?

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      17/08/2025 ב2:21 pm

לוקחים הכל בערבון מוגבל… לפחות כל עוד נמצאים ברשת.

• אטי עמית

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    17/08/2025 ב8:18 pm

לא קראתי שום תגובה אבל יש מצב שמישהי חכמה אמרה לפניי

מטפל/פוגע – לא פוגע בכל אחד!

שמעת על זה?

לא כל מטופל הוא “קרקע בטוחה” לפגיעה! את @shiraalajem כנראה אישה מיוחדת שלא מושכת אליה פגיעה!

אבל מחר תבוא מישהי אחרת. פגיעה יותר, חלשה אולי? בכ”א המטפלת כן רואה בה כר פורה לפגיעה

כל כללי המוגנות מדברים על כך שילד עם ביטחון עם גב חזק של הורים מכילים ולא שופטים – הוא ילד שלא יפגע!

למה נראה לך שזה שונה מול מטפל פוגעני? (את יודעת שהרבה שעברו פגיעה יחוו אותה שוב בחדר הטיפולים???)

הרי אותו מטפל לא טיפש!

הוא יודע שהוא חייב להביא גם תוצאות טובות ומקצועיות! אחרת הוא יסגור את הקליניקה וזהו..

אבל מה, איפה שהוא יכול לנצל את מעמדו ולהתעלל נפשית הוא יעשה את זה כדי למלא את תאוות נפשו הפצועה!

נפשו הפגועה שזקוקה לפגוע ולהתעלל בבני אדם חלשים כדי לנסות לרפא את הפצעים שלו דרכו 😭

גם כל הסיפורים המפורסמים על פוגעים מנגד תמיד יהיו את אלה ש”לא מאמינים” כי הרי הוא היה כזה מדהים!

לכן, אף פעם אל תזלזלו בשמועות! ועוד יותר: לא לחשוב שיש נשים משועממות (כמוני🙄) שיבזבזו את זמנן על ריק כדי לפגוע בכמה מטפלות כשרות ותמימות… @shiraalajem מי יודע כמה לבבות את פצעת עכשיו כשאת אומרת את דברייך. כמה נשמות שעד לרגע זה בוכות את נפשן בגלל אותה מטפלת כשרה ומושלמת שהיתה לך..

אז אני כאן כדי לומר לכן (כל אלה שפנו אלי באישי וסיפרו לי סיפורים קשים 😭) שתדענה שאתן לא מדמיינות ואתן לא חולות נפש!

זו מישהי חולה ופגועה שמתעללת בכן כדי קצת להרגיש טוב עם עצמה.

סוף האמת לצאת לאור ✨🫂

• אטי עמית

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      17/08/2025 ב8:23 pm

ואני כאן עם שמי המלא (רוצות מידת נעליים גם?😉)

לא מסתירה כלום

לא פוחדת מאף אחת

אין לי בעיה לבא ולהתעמת עם כל מי שרק תרצה.

מי שרוצה עוד פרטים עלי ועל בעלי 😀 יכולה לפנות אליי למייל: eti89107 בג’ימל

בשורות טובות ישועות ונחמות אצל כולן 💔

• שושי ו.

הייטק
      חברה
      17/08/2025 ב10:39 pm

אשמח שתרחיבי על מה שכתבת

הורים מכילים ולא שופטים

איך זה מתבטא ביומיום על הילדים?

• שושי ג.

טיפול
    חברה
    17/08/2025 ב8:56 pm

שירה יקרה, את צודקת – לא הכל שחור או לבן, וצריך באמת הרבה זהירות.
    אני רוצה להבהיר לגבי הדיון שפתחתי- ממש לא הייתה כוונתי להוציא שם רע או לפגוע סתם באותה מטפלת ח”ו. להפך, הדגשתי שוב ושוב שהמטרה שלי היא לחפש תיקון, לבדוק מה ניתן לעשות, ולוודא שאני פועלת רק בדרך שמותרת על פי ההלכה.

האמת היא, שכל שיחה שהקלטתי עם המטפלת – לא נעשתה מתוך רצון “לתפוס” אותה, אלא כדי שנוכל ביחד לבחון את הדברים, לראות את הכאב, ושהיא תיקח אחריות כדי שנגיע לריפוי אמיתי. אבל לצערי ולמרבה הכאב, ( וזה שורף!!! מי שחוותה דבר דומה יודעת עד כמה), כל פעם שהבעתי כאב או ביקורת, במקום לקבל אמפתיה והקשבה – קיבלתי עוד תגובות שהיו פוגעניות, מערערות, וקיבלתי עוד הוכחות כמה התגובות שלה היו פוגעניות באמת, וכמה היו בהן מאפיינים תואמים לדפוסים נרקיסיסטיים. ( לא מאבחנת ולא מתייגת, אבל התגובות היו עם קוים כאילו- חד משמעית.) וזה כואב לי מאד! ואני אוהבת אותה מאד! הלוואי שזה היה אחרת.

אני יודעת שיש מי שחושבת שזה רק השלכות, או פרשנות שלי. גם אני בעצמי חיפשתי שוב ושוב להאשים את עצמי, לבדוק אם הבעיה בי. אבל בסופו של דבר, אחרי אינספור ניסיונות לתקן, הבנתי שיש כאן דפוס שחוזר על עצמו,ושאסור לשתוק עליו.

אני לא מחפשת לייצר האשמות או לרדוף אחרי מישהי. להפך, הייתי שמחה פי אלף אם היא הייתה מסוגלת להכיר, לקחת אחריות ולתקן. אבל כשהדבר לא קורה, ואנחנו נשארות לבד עם הכאב, חשוב לתת לזה שם, ולוודא שגם אחרות ידעו לזהות דפוסים מסוכנים בזמן.

אני מתפללת בכל ליבי שלא נהפוך חלילה פוגעים לנפגעים, ועוד יותר שלא נשתיק נפגעים אמיתיים ונציג אותם כפוגעים. זה עלול לשבור נפש פעמיים– גם מהפגיעה עצמה וגם מזה שקולם לא נשמע, או שהופכים את הכאב שלהם נגדם.

אני כותבת לא רק בשבילי– אלא בשביל כל מי שחוותה דבר דומה ויצאה מבולבלת, מרוסקת, ולא ידעה למי לפנות. חשוב לי שהקול הזה יישמע, כדי שנדע להגן אחת על השנייה ולזהות בזמן דפוסים מסוכנים.

אני מאמינה שלא כל קושי בטיפול הוא פגיעה, ולא כל אי הבנה היא “נרקיסיזם”. אבל יש מצבים שבהם זה עובר את הגבול, ושם השתיקה מסוכנת יותר מהדיבור.

מחבקת את כל מי שנפגעה ונשארה עם התחושה שהכאב שלה לא קיבל מקום או שהאשימו אותה בחזרה.

נס שיש אחד למעלה שמנהל את הכל, ואצלו אין טעויות❤

• only_daughter

כללי
      חברה
      17/08/2025 ב11:33 pm

תודה שושי על המילים שלך.

עשה לי טוב, בתור אחת שעברה משהו דומה

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    17/08/2025 ב9:15 pm

שושי, כל מילה שלך נכונה והדיון לא נפתח עלייך אלא על התגובות לדיון שלך 🙂
    בנות שרכבו על הכאב שלך שושי, בשביל הצרכים שלהן, וזה מה שחורה לי

• אטי עמית

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      17/08/2025 ב9:16 pm

איזה “צרכים שלהם” למשל את מתכוונת?

• תמרית 🤩

כללי
      חברה
      17/08/2025 ב9:59 pm

ושוב,

בהלכות לשון הרע אין היתר לקבל לשון הרע ממישהו מקצועי ולדבר ולהעביר לשון הרע על אנשים אחרים גם עם את חושבת שהם “יצאו מדעתם” לדברייך.

“גדול המחטיאו יותר מן ההורגו”

• מיכל ❤ עמר

קולינריה
      חברה
      17/08/2025 ב10:58 pm

שירה תעני לי בכנות.

אם היית מכירה את המטפלת של שושי, או ששושי הייתה מספרת על מטפלת שאת מכירה, גם היית מגיבה לה ככה או שהיית תוקפת?

• מיכל ❤ עמר

קולינריה
        חברה
        18/08/2025 ב12:27 am

ועוד שאלה אבל רק בכנות.<div>

לא חייבת לענות אבל תחשבי טוב טוב עם עצמך.

האם דיברת את עם אותה אחת שאת כועסת עליה? שמעת מה יש לה להגיד או שאת מסתמכת רק על קריאה בפורום וממה ששמעת מאותה מטפלת? אם כן איך את כל כך בטוחה שהיא זו הכותבת? יש כאן אלפי נשים….

מאיפה את יודעת האם הכאב אמיתי או שהיא רוכבת על כאב של מישהו אחר? הרגשת את הכאב שלה? יש לך מדד לכאב והאם הוא אמיתי או מזויף?

איך את כותבת בביטחון שיכול להיות שהצדק לא איתך? נגיד שאפילו במאית האחוז המטפלת לא צדקה, ואותה אחת קראה את שכתבת ונפגעה על לא עוול בכפה.

נגיד שבאלפית האחוז עברת על עלבנת פנים, את מוכנה לזה שירה?

מהדברים שקראתי שכתבת לא היה נראה לי שאת רוצה לפגוע במישהי, אפילו לא בטעות.

</div>

• בתיה כהן

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    18/08/2025 ב6:29 am

שירה ישורון ושושי ג יקרות

אתן שתיכן נשמעות קולות שפויים וכנים

אז למה זה סותר?

אולי תתכתבו בינכן?

• ג. א.

הייטק
      חברה
      18/08/2025 ב8:35 am

זה באמת לא סותר

שושי מביאה את הצד של מטופלת שנפגעה ממטפלת נרקיסיסטית (לכאורה)

ושירה מביאה את הצד והקול של מטפלות שנפגעו ממטופלות פתולוגיות(נרקיסיסטיות וכדומה לכאורה)

זה וגם זה קיים לצערינו ומזה כמו מזה צריך לשים לב ולהזהר

וכמובן ששירה לא מביאה את הקול שהיא מביאה כנגד שושי כי לכולנו ברור הקול של שושי

הסיפור שלה אותנטי וכנה ולאף אחת פה אין פקפוק באמיתות דבריה

היא רק מביאה פה צד אחר של המטבע מסיפורים שונים ואחרים

לכן אין פה וויכוח אישי אפילו

פשוט שני מערכות מורכבות ו – נפרדות אחת מהשניה שעל שניהן צריך לתת את הדעת

בתור מטפלות, מטופלות, חברות, מאזינות, משתתפות פורום, אמהות, ועוד….

• שולמית אורלנציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    18/08/2025 ב8:44 am

שירה ושושי יקרות!

כתבו עליכן שאתן קול שפוי, כי אתן מביאות כנות ומדברות בצורה מכבדת.

וזה הצער פה בעולם הזה

שהאנשים הטובים, הנורמלים, נתקלים בדמויות פטולוגיות

רוב הפגיעות נעשות ע”י אנשים נרקסיסטים

כל אחת מכן צודקת ב100 אחוז

וכל קול שמשתלח פה בפורום

קצת מעורר מחשבה:

על מה/מי את מגינה?

מה החרדה שלך?

כשאני בטוחה בעצמי, ואין לי בעיה להזדהות בשם מלא

כמו שכתבה עתי, אגב מידת נעלי 38:)

אז אפשר להאמין

אבל כל אחת שמתלהמת פה, ולא עומדת בגלוי אחר הדברים שלה-

אני מקבלת את דיעותיה,ממש בערבון מוגבל!

• ריקי ריקי

כללי
      חברה
      18/08/2025 ב9:52 am

אמנם אני לא בשם המלא שלי כאן

וזה לא כי אני מתחבאת מאחורי דבריי אלא מסיבות אחרות, מי שרוצה הסבר שתפנה בפרטי

ובכל אופן אני לא חושבת שהתלהמתי כאן

אבל שולמית, אני מרגישה שלמטפלות צריכה להיות אחריות מקצועית ברורה.

מטפלת כאן בקהילה, שנראית לי מאוד מקצועית ומוערכת, כתבה לי שטיפול מתאים הוא כמו מציאת התרופה המתאימה, שמגיעה רק כשה’ רוצה, וכו’

ולשמוע כזה דבר ממטפלת- צרם לי מאוד (אם כי אני עדיין מעריכה אותה בתור אשת מקצוע)

יש כאן בקהילה כל מיני אמירות מצד מטפלות, שכביכול נשמעות כאילו המטפלות לא לוקחות מספיק אחריות, כגון: מטפלת היא רק בן אדם, למטפלת מותר לטעות, וכו’

הדברים האלה נכונים, אבל כשהם עומדים בפני עצמם- הם מציגים את המטפלות באור תמוה.

אמירות כאלה יכולות לבוא רק אם כנגדן יש גם אמירה חזקה, שלמטפלת יש אחריות להוביל את המטופלת לאורך התהליך שיביא את המטופלת לחיים שיהיו טובים בשבילה

שלמטפלת יש אחריות להפסיק טיפול כשהוא עושה נזק למטופלת

שלמטפלת יש אחריות שלא להחמיר את הפגיעה של המטופלת

יכולה מישהי לעשות קורס קצר ולפתוח קליניקה, ולהיכנס לכאן תחת המקצוע “טיפול” ולפזר אמירות כמו: למטפלת מותר לטעות, וכו’, ומי יודע אם היא השלימה אפילו תהליך טיפולי אחד ראוי לשמו

ומכיוון שאני לא מטפלת, אלא אשת מקצוע בתחום אחר, ואני יודעת מה זה מקצוענות ומה זה מצויינות- חורה לי לראות את המקומות הנמוכים האלה

בקהילות אחרות כאן אפשר לראות דיונים שבהם לקוחות מבררות האם התנהגות של אשת המקצוע היא מקובלת (כמדומני ראיתי כך בקהילות עיצוב גרפי וחשבונאות ומיסים), ושם לא רואים את המגננה הזו, אף בעלת מקצוע לא נזעקת להתגונן בשם חברתה, ברור להן שלנותנת שירות יש אחריות לספק ללקוחה את התוצאה, במקרים מסויימים הן מסוגלות לייעץ ללקוחה שתדרוש שיחזירו לה את הכסף

טיפול הוא מקצוע חשוב, מקצוע שדורש המון מאמץ, מקצוע שדורש התכווננות פנימית יומיומית, מקצוע שיש לו ערך עליון – כמעט כמו רפואה. ולא חושבת שאם היה כאן פורום רפואה היינו שומעות כאן אמירות כמו “לרופא מותר לטעות”

אז כן- לא יודעת אם למטפלת “מותר” לטעות כשמדובר בנפש האדם, אבל ברור לכול שמטפלות טועות, וזה חלק מהחיים

וברור גם שיש מטופלות בעייתיות ופוגעניות, גם זה חלק מהחיים

אבל המשוואה הזו היא לא הדדית, למטפלת יש אחריות מקצועית כלפי המטופלות, ולמטופלת – מכל כיוון שלא נסתכל על זה- אין אחריות מקצועית כלפי המטפלת שלה

היא צריכה להתגבר על המידות הרעות שלה וצריכה לטפל בעצמה, אבל זו לא אחריות מקצועית שלה כלפי המטפלת,

ולכן לפי דעתי המטפלת צריכה להיות אחראית וזהירה ומודעת ואתית, והמטופלת צריכה לדאוג לעצמה להיות בן אדם, אבל בואי נאמר כך, מטופלת שנפגעת ממטפלת נרקיסיסטית אינה יכולה להיות מושווית למטפלת שנפגעת ממטופלת נרקיסיסטית, זה ממש לא בר השוואה

למטפלת יש הרבה יותר חוסן וכלים להתמודד עם הפגיעה, למטופלת זה בד”כ כשהיא ממילא בתקופה כואבת ורגישה ופגיעה נוספת מחמירה את מצבה

אז כל מטפלת יכולה לספר על מקרים שבהם היא נפגעה, אבל לדעתי זה לא שונה מבעלות מקצוע אחרות, אולי יותר חריף וחריג, אבל לא שונה (ומה עם נציגת טלמרקטינג שסופגת עלבונות? רואת חשבון שלוחצים עליה לחתום ולהכשיר מעילה? אין עבודה קלה בעולם!)

ומטופלת שמצבה הוחמר כתוצאה מהתנהגות פוגענית של המטפלת- גם אם למטפלת מותר לטעות, אבל זה דבר שאסור שיקרה…

• רחל פישביין

הייטק
        חברה
        18/08/2025 ב10:17 am

לגבי ההקבלה לרופאים, ידוע שקשה לתבוע רופאים על שגיאות, מכיוון שקשה להוציא חוות דעת מרופא אחר, שמוכיחה שהרופא הנתבע אכן טעה.

לא יודעת מה הסיבה המדויקת לכך, יכול להיות שתופעה של מטפלות שמגינות על מטפלות אחרות מגיעה מאותו מקום.

• הדר Hadar

הוראה רכזות וחינוך
        חברה
        18/08/2025 ב10:39 am

מטפלת יכולה לפעמים לטעות, וזה אנושי, אבל יש דרך להתמודד ולתקן, להבין ולהתנצל עם צריך ולקחת אחריות,

וכאשר המטפלת מתנערת מכל טיפת אחריות, וגרוע מכך- הופכת את התמונה, מאשימה, מפילה על המטופלת את כל האחריות והופכת אותה לבעייתית – זה כבר לא תקין ואסור לשתוק ולהגן על כזו מטפלת ואסור לה לטפל.

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    18/08/2025 ב8:45 am

לי ולשושי אין מחלוקת,
    כפי ששמת לב
    יש לי מחלוקת עם התגובות לשושי 🙂
    ומכיוון שקיבלתי על עצמי בעקבות מקרים דומים שקרו בעבר וגרמו לי לפגיעה
    משמעותית פה בפורום לא להגיב על עלבונות אישיים / גיוס התורה על מנת לרדת עלי
    / כו’… אני לא אגיב בצורה פרטנית אחת אחת
    אלא עניינית
    דיברתי עם אותה אחת שטוענת שפגעו בה. בטלפון / במייל / בהודעה אישית גם בקדם
    בכל אחת מהתחפושת שהיא מצאה לעצמה ואין לי מושג אם אחת מאלו שהגיבו פה בדיון
    זה לא אותה אחת
    בדיוק על התגובות שקיבלתי פה דיברתי
    אני לא מאמינה ללשון הרע לא של מטפלת ולא של מטופלת
    הבאתי פה את הזוית השניה שבהחלט יכולה להתרחש
    בחירה של כל אחת אם להקשיב לקול הזה
    לקרוא את כל מה שכתבתי למעלה
    על כמה שהיה לי קשה לכתוב את זה
    או רק לרפרף להבין שזה עוד פעם משהו שמגן על מטפלות ומייד לתקוף אותי אישית
    וכיוצא בזה
    ושוב בפעם המתאים אין כוונתי לשושי ונראה לי שגם היא הבינה את זה 🙂
    בניגוד לאחרות 🙂

• אטי עמית

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      18/08/2025 ב4:51 pm

שלחתי לך הודעה באישי ואני מחכה לתגובה.

האם את היית מטופלת אצל אותה אחת או רק הכרת אותה במסגרת כלשהי?

את מבינה שזה שונה מאוד מאוד. נכון?

חשוב מאוד ליושר ושקיפות.

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    18/08/2025 ב8:45 am

תודה ג א על התגובה המכבדת ובעיקר כזאת שקוראת את כל השרשור לעומק….

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן