טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 5 שעות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
מטפלת עם שם טוב
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ מטפלת עם שם טוב
-
מטפלת עם שם טוב
פורסם ע"י אטי עמית מיתוג שיווק ופרסום on 12/08/2025 ב6:34 pmאשמח לשוחח איתכן על נושא שבוער בי מאוד.
לאחרונה קראתי את המדרש במסכת שבת (קיד ע”א) על תלמיד חכם, שעל בגדו נמצא כתם שומן קטן “רבב”.
חז”ל מלמדים אותנו עד כמה חמור הדבר, עד כדי שחייב מיתה (!!!).
לא מפני שהכתם עצמו פוגע ביופי הבגד, אלא משום שתלמיד חכם הוא נציג התורה, וכל פגם חיצוני קטן עלול לגרום לאנשים לזלזל בתורה כולה. אבל מה כבר עשה? רק כתם קטן…
אבל זהו בדיוק המסר: גם פגם זעיר עלול לפגוע באמון ובכבוד שראוי לו.
ואני מרגישה שקיבלתי מסר משמים כשאני מקבילה את זה לעולם הטיפול. וזה מבהיל.
גם מטפלות רגשיות, הן “נציגות”. נציגות של ריפוי, תקווה, אתיקה, הכלה ואמון.
ומה קורה כשנדבק למטפלת איזשהו “רבב”? איזו שמועה, סיפור או שם רע?
אם מדובר בפגיעה ממשית, חוסר מקצועיות או פגיעה באמון, ברור שמדובר בכתם חמור, לא “רבב”. – אלא שבר של ממש.
אבל גם כאשר מדובר לכאורה “רק בשמועות” או “לחישות מאחורי הגב” “הוצאת שם רע” – יש כאן בעיה עמוקה.
בטיפול, האתיקה והמקצועיות הן הקרקע שעליה נבנה כל תהליך הריפוי. מטופל מגיע במצב פגיע ושברירי, ומוסר את כל עולמו הפנימי בידי המטפלת. אם יש ערעור בדברים אלה, אפילו שמץ של ספק, – הבסיס כולו רועד.
חשוב לזכור: שמועה אינה נוצרת בחלל ריק. וראוי להחמיר בזה פי כמה וכמה בנוגע לנפש שלנו.
אם מטופל יוצא בתחושה קשה, גם אם הוא במצב נפשי מורכב וגם אם הטיפול התנהל לשיטת המטפלת “כראוי”, עלינו לשאול: “האם נבחנה התאמת המטופל ליכולותיה?” “האם נשמרה המקצועיות בכל שלב?” אם התוצאה היא פגיעה, בין אם בכוונה ובין אם מתוך חוסר התאמה, הרי שנגרם נזק על ידה, וה”רבב” הוא עדות לכך.
כפי שתלמיד חכם עם כתם על בגדו עלול להשניא את התורה וחייב מיתה, כך מטפלת ששמה הטוב נפגם אפילו במעט – מאבדת את היכולת להיות כלי של ריפוי. היא עלולה להפוך בלי משים, למי שמסכנת נפשות במקום להצילן.
לכן, השם הטוב בעולם הטיפול אינו מותרות, ואינו בונוס או קישוט. הוא הכלי המרכזי והחיוני ביותר שבידי המטפלת. שמירה עליו – בכל מצב, בכל מילה ובכל מעשה – היא חובה.
מה אתן אומרות?
only_daughter הגיבה לפני 5 שעות, 55 דקות 14 חברות · 29 תגובות -
29 תגובות
-
מקסים ותודה שכתבת,
תחום הטיפול הוא תחום פרוץ ומזמן אליו המון בעלי אישיות
מפוקפקת(כן, חשוב לא להתכחש למציאות הזו)
שבאים לשם למילוי צרכים עצמיים כמו שליטה או לחילופין
לריפוי פצעיהם האישיים בלי שהם מעובדים מספיק,
הדבר הכי חשוב במטפל הוא ענווה, כבוד אמת וידיעה שיותר ממה שהוא יודע
הוא לא יודע, וכמובן מקצועיות.
טיפול שמתנהל בהתאם למטרות המטפלת ולא קשוב למטופלת-
הוא לא טיפול אלא מסע שליטה, גם אם המטפלת לא רעה אלא פשוט לא מספיק טובה
או לא מתאימה בגישתה לצרכי המטופלת.
דווקא המילה שם טוב היא לא המגדירה כי יכולות להיות דמויות
פופולריות מאד והרסניות-קסם אישי וכריזמה עושים את העבודה היטב.
לכן תמיד חשוב להתפלל לסיעתא דשמיא, לחפש המלצות ולהקשיב היטב
לתחושת הלב-גם אם יש אלף המלצות, אם יש נורות אזהרה, להקשיב,
וגם אם יש שם מפוצץ עם רשימות המתנה, אם משהו מרגיש לא טוב/לא נכון-
לא דווקא משהו קיצוני אלא גם תחושה של חוסר התאמה, להקשיב. הקול הפנימי
שלנו(האינטואיציה) הוא המצפן הכי חשוב, וכל מי שאומר אחרת ומנסה להחליש אותו, חשוד באינטרסים-
טיפול טוב תמיד יחזק את הקול הפנימי, את ההקשבה הפנימית וחיזוק האישיות ולא הפוך.
-
תודה על כל מילה שהוספת,
ענווה ענווה ועוד פעם- ענווה.
ושוב, תודה!
-
-
סליחה שאני אומרת, אבל שם טוב הוא לא מספיק בכלל. הייתי פעם בזום של חנה ביין, והיא דברה על כך שרוב המטפלות המפורסמות, כן אלה שכותבות ספרים, וכולם אצלם בתור וכו’ – הן בד”כ שרלטניות. אנשי טיפול טובים הם כאלה שעסוקים בעבודה פנימית ועמוקה, ופחות מתעסקים בחיצוניות. ולצערי נחשפתי לכמה וכמה סיפורים על מטפלות כאלה, והלב כואב.
-
סליחה שאני אומרת אבל לומר על כל הפסיכולוגים ש”עסוקים בחיצוניות” כשרלטנים זוהי אמירה טיפשית ולא מקצועית
יש אלפי ספרים מדהימים שאפשר ללמוד מהם המון (והספריות מלאות בכאלה)
עדיין לא פגשתי ספר טיפולי שהוא של מטפל שרלטן. (ואם מכירות אשמח שתרשומנה)
ולפעמים להתעסק בחיצוניות זה כי אותה מטפלת רוצה להפיץ אור.
ואני לא כ”כ הבנתי איך אמרה לך את זה מי שטוענה שיש לה עומס ופתחה מכון ומנהלת פורום מהמם
לא בדקתי לעומק רק קחי כל מילה בערבון בחשדהו כבדהו ושוב פעם – חשדהו.
מצרפת לכן קובץ מדוייק (אני באופן אישי ממש הזדהתי עם הכל)
-
אז לא פגשת!
לא כתבתי את הדברים האלו סתם, כתבתי אותם לצערי מידיעה וחשיפה לכמה וכמה סיפורים על מטפלות כאלה. אם את רוצה פרטים, יכולה באישי.
-
-
אני הייתי בכל הזומים שלה
ולא זכור לי כזה משפט שלה
-
-
מסכימה מאוד עם החשיבות של האתיקה, והענווה, במסע הטיפול,
ובכל התקשורת והראיה את המטופל.
אבל לא ממש הבנתי את ההקבלה.
לפי מה שאני הבנתי תמיד העניין של הרבב בבגד של ת”ח הוא שהוא נציג של התורה,
ואז זה ביזיון לתורה.
אבל מטפלת, גם אם נניח שהיתה נציגה של עולם הטיפול- אז מה?
זה בדיוק העולם הזה- מלא קונפליקטים, כאבים, טעויות וגם ריפוי ותקוה כמובן.
-
תסלחי לי בבקשה אם ההקבלה לא מספיק זורמת לך. מתנצלת מעומק הלב.
אבקש אבל כן להתעכב על המסר ולא לברוח מזה גם אם זה פחות פוטוגני לפורום כאן.
מטפלת צריכה להיות עם שם טוב. נקי לחלוטין. לא כמעט, לא בערך. בלי רבב. ואני מתעקשת על כך!
פגשתי מטופלות ששיתפו אותי שגם אם קרה משהו לא נעים, הן סיימו את הטיפול בצורה שמרפאת, שאפשר לקום ממנה.
אבל יש גם את הסוג השני: שמשאירות פצע שימשיך לכאוב לשנים! ובמקום לשמור על דיסקרטיות ואתיקה, הן מספרות ברבים מה (ומי) המטופלת הייתה, כמה היא “חולה” או “פגועת נפש”, רק כדי להוציא את עצמן “זכות ונקיות”.
זו טקטיקה מוכרת של אנשים פוגעים, (ולצערי שמעתי על כמה כאלה מאנשים שכתבו לי באופן אישי ביומיים האחרונים🙁)
כל “שמועה” על מטפל אף פעם לא נולדת סתם. תמיד יש לה שורש.
ומטפלת שמאשימה את המטופל ב”המצאת עלילות” ומדברת על רמת ה”חולי” שלו, כבר בזה היא שוברת כל כלל בסיסי של אתיקה טיפולית.
בבקשה, כשאתן בודקות יועץ או מטפלת אל תזלזלו בשום סימן אזהרה. (תגידו שאני מחמירה? מחמירה!)
אם על רופא מנתח הייתן שומעות שמועות על רשלנות שהובילה למוות לע” ברור שהייתן בודקות, נזהרות, ואפילו בורחות.
אז למה על הנפש, שהיא הרבה יותר שברירית ולא פחות קריטית אנחנו מוכנות להתפשר?
למה?
-
(אגב דוגמא שיכולה “לסדר” לך את ההקבלה: יש לי חברה טובה שהיו אצל כמה מטפלים לא מוסמכים שפגעו להם בזוגיות ורק עשו יותר רע והיא עדיין מתמודדת. אבל איבדה אמון טוטאלי בעולם הזה! אז כן זה ביזיון למושג ריפוי ותקווה!)
-
-
גם לי הפריעה ההקבלה לת”ח. אין אמת כתורתינו, ומה ששיך לעוה”ז יש בו הרבה שקר וצביעות, בודאי באקדמיה…
לנו כמטפלות, יש אתגר לא פשוט, להשתמש בידע החיצוני, ולהכפיפו ליראת השמים שאנחנו שואפות להגיע לשם.
גם לפי דעתי “שם טוב” אינו ההגדרה, כי אכן יש הרבה בעלי/ות שם (מכל מיני סיבות). ואפשר לראות גם פה בקדם רבות שמבקשות המלצה ל”מטפלת תותחית”, שגם את ההגדרה הזו אני ממש לא אוהבת, אולי כי זה מייצג משהו מאד חיצוני ופחות פנימית, אמיתי ומהותי (ובכלל, תותח בעיני הוא משהו מפחיד, שפניו לא לשלום).
וכפי שכבר כתבו קודמותי, ממליצה דוקא על אלו שהן פחות מפורסמות, ולא תותחיות, עם הרבה מאד ענוה, ואי ידיעה.
-
כן?
בואו נדבר בפרקטיקה,
נכון, העולם הזה הוא עולם שקר, וכריזמה בהחלט תורמת הרבה, ולכן יש הרבה מטפלות שלא מצליחות לפרוץ החוצה למרות שהן מצוינות ממש.אבל כשאני אחפש מטפלת אני אברר ואחפש מישהי שיש לה שם טוב. וגם הרבה ענווה.
ולמה? כי ענווה לבד לא מספיקה, אני רוצה קבלות בשטח.
ואם יש מישהי שלא היתה מרוצה ממטפלת אני לא אפסול אותה אבל כן אבדוק למה היא לא היתה מרוצה ממנה, אם זה ענין של סגנון אבדוק אם הוא מתאים לי אבל עם זה משהו שיש בו ריח לא טוב….
בקיצור, מתחברת מאד למה שאטי עמית כתבה.
-
-
מהתגובות שאני מקבלת בתור מטפלת
זה הבידול שלי
תמיד היה לי מן נחיתות שלמדתי לימודי תעודה ולא תואר
כדי לשמור על הטוהר
ודווקא ה”נחיתות הזו” גרמה לי להיות ענווה
מה שראיתי
שזה מה שתופס את המטופלות
הן אומרות לי: את מדברת בגובה העיניים וזה מה שאנחנו אוהבות!
זה נשמע אולי קצת מצחיק שאני מעידה על עצמי שאני ענווה(ותפוזה)
אבל רציתי לתת כוח למי שמתעקשת ללמוד, הרבה שנים והרבה קורסים
אבל לא תואר!
-
תואר לא נותן לך שום דבר יותר מאחרות אולי גאווה. ויש פוגעות עם תואר בלי תואר מרצות ושאינן בופרות מנהלות מכונים ופורומים שכולם מהללים אותן אבל רק מעטים יודעים את האמת….
-
רותי נשמה.
אני לא מכירה אותךאבל התגובה שלך מרתיחה אותי.
האם את או כל מטפלת אחרת כן יודעת מה היה בכל סיפור? מאיפה את מחליטה מה סיפור אמיתי ומה מומצא? כי אנשים שמפחדים שידעו מה האמת מפיצים שמטרילים עליהם???? כי הם רועדים מפחד שיוודע האמת על מה שהם מעוללים???? למה נדמה לך שיש בעולם מישהי שרוצה לכתוב ולהעליל ולהוציא שם רע על מישהי שהיא זהב טהור ואין שום רבב עליה???? סתם כי יש מורכבויות????? את מאמינה לחירטוט הזה??? אף אחד לא יכול להמציא כאב שאיננו.
ועולם הטיפול אינו זך ונקי כמו שמטפלות אוהבות להציג את זה!!!!
אז יקירתי לידיעתך רצח נפש יכולה לרצוח גם מטפלת מוכרת ומוערכת, סופרת, מרצה, מנהלת מכון או מנהלת פורום כזה או אחר!!
אין לאף אחת זכות ויכולת להגיד על שום סיפור כואב שהוא מומצא או שזה הטרלה כשאינכן יודעות באמת.
ועוד דבר, אם תבדקו לעומק שמועות תגלו שאנשים כותבים רק את קצה הקרחון. ששמעתם רק את הדברים שכבר אינם נסבלים לחלוטין.
שיש הרבה הרבה בשמועות הללו….
-
לאף אחת אין זכות לומר על סיפור שהוא מומצא או הטרלה- ואף אחת לא הכריעה כך.
אבל יותר מכך לאף אחת אין זכות (מה שכן נעשה) לקבוע שסיפור הוא אמת לאמיתה כשאינך מכירה אפילו את המספרת.
ולא מוצאת שטענתי שעולם הטיפול זך ונקי…
ושוב, אין כוונתי לשושי. אם כי אני מטילה ספק בכל דבר שאינו ברור לי עד תומו.
-
-
אתי עמית, את מטפלת?
מה תעשי במידה שבן זוג נרקסיסט של מטופלת שלך יאיים עלייך בשיימינג אם לא “תחנכי” את אשתו להקשיב לו?
ומה תעשי אם ילדה בת 18 ןרבע עברה פגיעה שההורים לא יודעים עליה, הנערה לא יכולה להתחתן כרגע, וההורים כועסים על דעתך הלא מוסברת? (המטופלת שלך לא רוצה שההורים ידעו, וכן כן ניסית לשכנע אותה שכדאי והיא בנתיים לא השתכנעה)
ואם יש לך חובת דיווח, שאם תדווחי המטופלת שלך תכעס ותפגע מאוד?
אני יכולה לכתוב עוד חמש עשרה דוגמאות בשלוף
מטפלת שלחוצה על שמה הטוב- עלולה לעשות טעויות.
-
שמעת על המושג שנקרא “הדרכה”. שכל מטפלת צריכה שיהיה לה הדרכה צמודה? משערת שכן. (וגם מדריכות פוגעניות יש :()
ומציינת שוב, אני לא מטפלת 🙂
(כן מישהי קיבלה אותי בזרועות פתוחות ללמוד טיפול ולטפל בכל הנושאים בעולם תוך 3 שנים בלבד ומהר מאוד הבנתי שזה גדול עלי ולא מתאים לי בכלל. לפחות לא בצורת הלמידה שלה..)
וסליחה, לא מתבקש ממך להיות לחוצה. כן להיות זהירה וקפדנית שלא תהיינה שום סטיות ולא לעשות עבירות אתיקה! לא! לא לגשת לטפל במקרים שאת חושבת שזה חורג את המידות שלך. לא לכפות את דעתך בטיפול ולא לנהוג בחדר הטיפול עם נגיעות אישיות.
להמשיך?
בכלל לא מובן לי למה לקחת את זה ללהיות לחוצה על השם שלך. זה לא האישיו. מה שאני מבקשת זה שאם אתן שומעות שמועות. תתרחקנה. ואם בכ”א תבררנה היטב היטב היטב. (כמו מנתח לב)
וכמטפלת אני מבקשת שפוט לא תפגעי. אל תתביישי לומר טעיתי. תהיי בענווה שגם את אנושית. ופשוט תשמרי על חוקי האתיקה שאת בטח מכירה. הן אלה שאמורים לחסוך פגיעות.
מצרפת לך כתבה שממחישה שהפגיעות קורות רק כשחוקי האתיקה נפרצים:
-
רחל, כל מילה ממש התלבטתי אם זה המקום לכתוב.
אני מכירה אישית סיפור שהיה עם מטפלת שטיפלה בנערה מבית טוב ונחשב מאוד בקהילה…
אותה מטפלת נחשפה לזוועות שמתחוללות באותה משפחה ופנתה לדווח על כך. ובתמורה זכתה לשיימינג בל יתואר, הייתי אז סטאזרית – שמעתי על המקרה וחשבתי שכנראה לא סתם הוציאו עליה את המודעות הנ”ל…
לימים (השגחה עליונה) הגיעה אלי מטופלת נשואה בת לאותה משפחה וסיפרה לי את אותו סיפור, לאט לאט התבררו לי העובדות.
יש עשן בלי אש!! יש אנשים שיעשו הכל כדי להשתיק את העובדות הכואבות.
מטפלות שעובדות עם מקרים מורכבים כנראה מכירות את התופעות האלה יותר.
-
רחל, כתבתי לך תגובה ארוכה ואז מחקתי הכול כי הבנתי שאני רוצה לומר משהו אחר לחלוטין
והוא לא מופנה דווקא אלייך אלא לכל הקהילה כאן באופן כללי
בסופו של דבר למטופלות אין דרך יעילה לדעת מראש אם מטפלת מסויימת היא טובה או לא
אין שום סטנדרט מקצועי ברור בציבור החרדי מי יכולה לטפל, מה מינימום ההכשרה הנדרש לשם כך וכו’
נכתבו כאן אלפי מילים על כך בעבר ואכמ”ל, אבל זו פשוט המציאות
ולכן, גם אם את עצמך מטפלת מצויינת, אבל ייתכן שיש מישהי אחרת שלקחה קורס של שלושה וחצי מפגשים בזום ופתחה קליניקה
ומישהי שהלכה אליה ניזוקה והעזה לפתוח את הפה
ונניח שזה קרה כאן בקדם
פתאום, כל המטפלות על הרגליים האחוריות שלהן כדי להגן עליה
בזמן שהיא בכלל לא ראויה לשם “מטפלת”!!!
ולכן אני חושבת שחשוב מאוד, דווקא מצידכן כמטפלות, או להאמין במאה אחוז לדברים שעולים כאן בפורום-
או להטיל ספק לשני הכיוונים!!!
אולי זו שפגעה היא בכלל לא מטפלת, ואז אתן מגוננות על מישהי שרק מוציאה שם רע לכן ולמקצוע שלכן?
תחשבו על הנקודה הזו, וזה יועיל לכולנו.
הפתרון האמיתי הוא שיקום איגוד מקצועי של כל המטפלות החרדיות, שיהיה מונחה ע”י רבנים (הרב סילמן, הרב גואלמן, הרב קסלר, ב”ה יש רבנים שיוכלו להכווין גוף כזה)
גוף שיקבל אליו רק מטפלות מקצועיות, ותעודת החברות בו תהיה “תעודת הכשר” למטפלת
גוף שיפקח על החברות בו, יברר תלונות של מטופלות ויסלק מטפלות מזיקות
גוף שיגן על המטפלת הבודדת כשהיא מקבלת איומים מבני זוג וכו’
גוף שיראה את טובת הציבור לנגד עיניו, וציבור המטופלות יתן בו אמון
כל עוד זה לא יקרה, אנחנו נמשיך לראות כאן בפורום דיונים אין סוף שנובעים פשוט מהבעיה הזו שכל אחת יכולה לפתוח קליניקה ולהתחיל לטפל כראות עיניה
-
-
בוודאי שהדרכה זה בסיסי, לא הבנתי את הקשר.
כוונתי לומר שלפעמים מטפלת צריכה לוותר על שמה הטוב או להסתכן בשיימינג, דוקא כי היא עושה את הדבר הנכון.
-
את יכולה לומר לי דוגמא קונרקטית שהמטפלת “עשתה משהו” וזכתה לשיימינג בגלל היותה טובה?
תני לי סיפור אמיתי ולא השערה של סיפור שיכול להיות בדמיונות.
מטפלת לא אמורה “לעשות” היא צריכה יותר “להיות”.
מטפל טוב הוא זה שמוציא ממך את העצות שלך מעצמך. מכוון. מדייק. מקשיב ומכיל.
לא מחנך, מטיף, לוקח פיקוד ומחליט החלטות.
-
אטי עמית, מצטטת אותך-<div>
”מטפל טוב הוא זה שמוציא ממך את העצות שלך מעצמך. מכוון. מדייק. מקשיב ומכיל.”—-לא…..לא רק
<div>”לא מחנך, מטיף, לוקח פיקוד ומחליט החלטות.”- נכון בהחלט</div>
מטפל טוב מפגיש אותך עם כל החלקים שלך
ויש גם חלקים פחות נעימים, כאלה שהיית מעדיף לא להכיר ולא לדעת
ובבוא הזמן עם התקדמות הטיפול אתה מתמודד ומתעמת מול זה
זהו רגע שאנשים פתולוגים מתקשים מאד להתמודד מולו
ואני כותבת ‘פתולוגים’ במלוא ההערכה והכבוד.
גם הם זכאים לחמלה ולטיפול
אבל במקביל זה המקום להבין שלא כולם יכולים לשרוד שם
וכאשר הם נוטשים- הם בועטים חזק. וכואב.
כאן מונח התיסכול הגדול- המטפל לעולם לא יוכל להגיד מה *באמת* היה שם.
הוא מחויב לאתיקה ולסודיות.
במקביל
אין חולק על כך שעולם הטיפול מושך אליו אנשים פתולוגים….
גם הספרות המקצועית מלאה בדיונים על כך
ובין כותלי החדר הכאן והעכשיו עלולים להתהוות גם פגיעות אנושות. אכן.
אז מה עושים?
שאלה טובה
האמת תהיה נעדרת היא חלק מתסמיני הדור
תסמין שיושב במחלקה אחת עם היוקר יאמיר, וחוצפה יסגא….
זה המקום להזכיר את מקומו של ריבונו של עולם בסיפור חיינו
כי מבלעדי עוזו ועזרתו- אין ישועה.
<div>
</div><div>עזר לך? 👍</div><div>+2</div></div>
-
-
-
כן, ויותר מאחד, אבל לא כאן
אם תרצי תכתבי לי למייל
R0548495454 גימיל
-
את מתכוונת שעשו שיימינג על מטפלת טובה בשעה שעשתה נכון. כן?
פונה אלייך בפרטי.
-
-
אני לא חושבת שמטפלת חייבת דווקא “שם טוב”, היא פשוט צריכה להיות מאה אחוז בסדר.
מבינה מה רחל אומרת
-
חברוווות
איך בא לי להרגיע קצת את הרוחות…רק להזכיר שהעולם שלנו לא מחולק ל
שחור ולבן
פוגעים ונפגעים
שרלטנים ומקצוענים
מטפלים ומטופליםשיש גם אפור,
ויש לא מוחלט ולא ידוע
ויש יחסים שמתבלבלים
מטפלות שטועות, מטופלות שמתלבטות
מטפלות שרוצות לעשות טוב אבל עושות את ההיפך, ומטופלות שרוצות להציל את הציבור
ויש מי שנפסד מזה.והכל כל כך לא שחור ולבן.
מלא גווני אפור, ופשוט מבולבל.
כי שם אנחנו נמצאים, בטשטוש של חשכת גלות, בכל תחום ועניין.עוקבת אחרי הדיונים האחרונים, הנסערים.
ובלי להתערב לשום צד או כיוון (כי אני עם כל הצדדים)
רוצה רק להביא את המקום שלי, זה של האמצע. הלא מוחלט והחלטי ויודע, זה שלא
נמצא בצד האחד ומשמיץ את האחר ולהיפך.
אלא פשוט ב א מ ת לא יודע. ומכבד את כל אחת ודעתה בפני עצמה.מקווה שהובנתי, ואולי שימשתי פה לעוד כמה ‘אמצעיות’ כמוני 🙂
למרות דעתי הלא-פופלארית והלא-סוערת.וסליחה אם כתבתי את זה בדיון הלא נכון. התכוונתי לכל הדיונים האחרונים 🙂
-
אני בצד שגם מאמין ב100% לדברים שעולים כאן בפורום,
וגם מטיל ספק לשני הכיוונים.אפשי ואפשי.
בפורום אנונימי הכל אפשרי 😉
Log in to reply.