טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 9 שעות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
שינויים התנהגותיים קיצוניים.
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ שינויים התנהגותיים קיצוניים.
-
שינויים התנהגותיים קיצוניים.
פורסם ע"י gilimuchpood אומנות הבמה והפקות תוכן on 17/06/2025 ב1:52 pmהי, חברות יקרות!!
אשמח לדעת איך אשפר לעזור לנערה בת 18 +,
בעלת הפרעת קשב וריכוז חמורה,
שמתנהגת בבגרות ובהתאם לגילה מחוץ לבית. (לימודים וכו’).
ולעומת זאת בבית, מתנהגת בצורה מאד יוצאת דופן. (תינוקית, מוזרה…).
שלחו אותה לפסיכולוגית קלינית מעולה ולא התחברה.
(הפסיכולוגית שללה ASD / SCD, נבדק כעת גם מול פסיכיאטר).
אשמח לתגובה.
יום טוב ובשורות טובות.
gilimuchpood הגיבה לפני 13 שעות, 8 דקות 10 חברות · 25 תגובות -
25 תגובות
-
211
276
0
פעילה בקהילה
שמות של אבחנות נין לתת לך בשפע ולשלול אחת אחת מ HSP(רגישות יתר) ל- ODD ועד
להפרעת אישיות…
השאלה אם את מחפשת שם (אבחנה) להתמודדות שלה או עזרה טיפולית כלשהי?
יש מי שיגיד שע”מ לטפל צריך אבחנה מדויקת- אני חולקת על זה (ברוב המקרים) כי
לא פעם האבחנה תוחמת את הסיפור הרחב יותר שבעטיו נכון וראוי לפנות לטיפול.
לגבי טיפול- מצדדת בעד הדינמי.
את צריכה המלצות לגבי נשות מקצוע? -
90
8
0
פעילה בקהילה
תודה,
אשמח לדעת למה התכוונת שאמרת דינמי….
כרגע ישנה התלבטות בין מנתחת התנהגות \ פסיכולוגית קלינית.
בכללי, מאד קשה להסתדר מולה, ולה להיפתח…
ובאיזשהו מקום אני לא יודעת כמה חכם לנסות הרבה ולא להצליח. לכן ניסנו למצוא לזה את השם ואולי מזה תבוא הישועה…
-
211
276
0
פעילה בקהילה
דינמי- הכוונה לטיפול תהליכי עמוק- פסיכולוגית קלינית היא בד”כ הכתובת לכך.
אם רלוונטי לך בבני ברק אני יכולה להמליץ לך על מטפלת רגשית שהיא גם מנתחת
התנהגות עם ניסיון עשיר והמלצות חמות. -
54
48
0
פעילה בקהילה
טיפול דינמי לא נעשה רק ע”י פסיכולוגית קלינית, אלא גם ע”י עו”ס, מטפלות בהבעה ויצירה. ולחילופין יש פסיכולוגיות קליניות שהן לא דינמיות. מה שחשוב זה לא הכותרת, אלא האישיות. ולברר על בעלת מקצוע שעובדת בשיטה הדינמית.
מנסיוני אני יכולה להגיד, שפעמים רבות במקום שפסיכולוגית קלינית לא מצליחה ליצור קשר, דוקא למטפלות בהבעה ויצירה יש יותר מרחב באמצעים היצירתיים שברשותן, שמאפשר לגשת למטופלת, ואז לעשות איתה עבודה. כמובן, בלי להוריד ממידת הנסיון והמקצועיות של בעלות מקצוע אחרות.
-
297
326
0
פעילה בקהילה
אני מציעה לפני ההחלטה לגבי טיפול,
לאבחן אותה בצורה מדויקת.
להבין מה בדיוק יש לה? מה המקור של הקשיים שלה?
כך ניתן להבין איך ומי יכול לטפל בה.
האבחונים שיכולים לדעתי להביא לך את המידע הזה
הם אבחון גרפולוגי או אבחון אסטרולוגי.
-
2389
4226
0
פעילה בקהילה
חשוב למצוא שם לבעיה.
גם אצלי, שנים על גבי שנים סבלתי ולא ידעתי שיש דרך לעזור לי, ואיך שעלו על הבעיה, לאט-לאט הצליחו לעזור לי וכיום אני ב”ה בטוב. האבחון של הבעיה הוא בבחינת שאלת חכם חצי תשובה.
-
14
4
0
סטטוס תעסוקתי:חברה חדשה
היי.
אני חושבת שאני יכולה לעזור לך בכמה דברים מאוד מאוד מניסיון אישי דומה עד כאב למה שאת מתארת.
אבל לא בפורם הזה.
אם את מעוניינת לא בתור אשת מקצוע כי אין לי תעודות ותארים של זה עדיין
אלא בתור בנאדם שעבר התמודדות דומה מאוד ולדעתו ולדעת הסובבים אות יצא מזה בשלום.
-
162
168
0
פעילה בקהילה
גילי יקרה,
במיוחד אם את רואה שבחוץ יש לה יכולות והיא מצליחה להתמודד טוב,
יש יותר הבנה לכך, שבבית היא מרשה לעצמה להתפרק וזה אומר שהיא באופן לא מודע אפילו, יותר מצפה מהסביבה הקרובה שלה, שתיתן הבנה לכאב ולמצוקה שלה, או שכבר כאן היא לא מצליחה לעצור את זה.
וגם יתכן שבבית , עקב ההתנהגות המוקצנת – היא לא מקבלת הערכה, וזה גם מפיל אותה עוד יותר
כי תחושת ערך פנימית, היא ממש סוג של יציבות וחוסן פנימי.
ולכן זאת העבודה בעצם מולה, זה להסתכל על הגיל הרגשי שלה, כאשר היא מתנהגת באופן מוקצן (ואז זה לא תואם גיל), ועל פי הגיל הרגשי שיותר מתאים להתנהגות, להכיל ולהבין רגשית. ובמקביל, לעשות עבודה של אמון והערכה.
ברור, שזה לא קל, כי היא מאתגרת ורק מראה את ההיפך… אבל באמת זה מה שהיא זקוקה, שתחליפו את הדיסק בראש, על מה שאתם חושבים ומרגישים כלפיה, ותשנו את הגישה.
אמנם, מאחר והגיל מבוגר יחסית, בד”כ סוג של טיפול מותאם, הוא בד”כ מומלץ, אבל אם יש חסימה, לא בטוח שזה יעזור. אם יש איזה תחום שהיא מאד טובה בו, ממליצה לך לפתח אותו ולעודד אותה בזה ולתת לה המון הערכה ביית על זה (סוג של קורס, התמחות טובה, אולי מוזיקה? אולי אומנות מיוחדת? עדיף לא דרך מחשב, אלא משהו שהיא נפגשת בו עם חומרים פיזיים, או עבודה עם הגוף שלה למשל כמו פיתוח קול, ריקוד וכד’). יש תהליך שאני מלמדת לעזור לילד דרך האמא, שזה מאד עוזר כאשר אין נכונות מספקת לעשות עבודה לבד מול טיפול. לא ממליצה אישית על ניתוח התנהגות עבור הבעיה הזו, כי ההתנהגות כאן היא תוצר. היא מעידה על מצוקה פנימית עמוקה יותר , האם את רוצה שרק ההתנהגות תשתפר באופן חיצוני, והילדה תמשיך לסבול? (ואם זה יעזור, אז זה עלול להתפרץ במקומות אחרים חלילה). אם את רוצה עוד להתייעץ בפרטי, מוזמנת: michal2lov ושטרודל ג’ימייל… בשורות טובות
-
90
8
0
פעילה בקהילה
אתן מדהימות!!
תודה.
רציתי רק לציין שמבחינתה היא לא רוצה ללכת לשום דבר, היא רצתה למורה אחת שמכירה אותה (אבל זה בעיה אתית), ומול כל השאר הן פשוט לא רואות את הבעיה,
היא בחוץ בחורה מוצלחת, פעילה, יוזמתית ואחראית על חצי עולם…… עד שמשהו נשבר \ שהיא מגיע הביתה ושורפת בשנייה את כל הקלפים….
הסתובבנו המון אצל מאבחנים ולא נמצא לזה מקור…. ולה – כבר די נמאס.
היא כרגע מוכנה לנסות עוד אחת בלבד אחרי מאמץ. אני מנסה למצוא מה יכול לעזור (כמובן בס”ד), בפעם האחרונה….
היא צריכה משהי חמה(אבל לא מידי), זורמת, חכמה מאד….. ובעיקר שתהיה איתה בגובה העיניים (לא מכובדת\ רבנית וכו’…)
שוב תודה.
עוזרות ממש !!!
-
20
2
0
חברה חדשה
אני מציעה אבחון צבעים מהיר ומדוייק שבעז”ה יעזור לנו ולה להבין ולדייק מה הקושי שלה.
-
90
8
0
פעילה בקהילה
היא עשתה אבחון צבעים וללא מידי כיוון אותנו…
-
14
4
0
או קיי אני לא מגיעה לומר את דעתי ממקום של מטפלת ולו אפילו מהסיבה הפשוטה שאני לא.
וגם בגלל שיש פה גדולות וחכמות ממני בתחום.
אבל בכל אופן אין חכם כבעל הניסיון…. ומנקודה זאת אני יוצאת.
חשוב לי להדגיש שוב פעם שאין לזה כל הוכחה מקצועית יש לזה הוכחה מעשית ואני ההוכחה הכי גדולה לזה.
את מתארת עובדה שהילדה מתנהגת בצורות שונות מחוץ לבית ובבית באופן קיצוני- עובדה זו היא נורמלית לחלוטין ומאפיין המון נערות בגיל הזה עם קש”ר.
היא יכולה להגיע מהמון מקומות בנפש האדם ואפילו מהמקום שהיא יודעת שבבית יואהבו אותה בכל מקרה ומה שהיא לא תעשה היא תשאר בת של ההורים שלה ואחות של אחיותיה… מילדים בסופו של דבר אי אפשר להתגרש… ובחוץ לא תמיד מקומה מובטח אם תנהג כך.
זה יכול להגיע ממיליון סיבות נוספות. וזה מצריך טיפול.
אני אישית (ושמעתי ממטפלות שמתמחות בקשב וריכוז שאני צודקת…) פחות תומכת בגישה הריגשית על כל גווניה בתור התחלה כמובן שאחרי זה חייבים לטפל גם ברגש! אבל במיוחד אצל ילדי הקשב גישה טיפולית מעוררת לגיטימציה או התאמללות. לעומת הגישה המעשית והקוגנטיבית של CBT שאומרת תתחיל לפעול תשנה דפוסי חשיבה והתנהגויות ואז תפנה לרגש כי אם תשאר ברגש אתה יכול להנציח תעודה שאתה באמת אומלל ואולי אפילו תהיה צודק – אבל בסוף אתה הוא הזה שתשאר אומלל.
אני יודעת שיהיו כאלה שיחלקו עלי וזה בסדר. מניסיון אישי ומהכרות אישית עם בנות דומות זה מה שעובד בכי יעיל ומוצלח.
את אומרת שהילדה לא רוצה טיפול? אני מבינה בהחלט. למה שתרצה? לא הבנתי בוא נקצין את זה שניה תדמייני ילדת קשב אמתית עם היפראקטיביות ואימפולסיביות מסובבת את כולם על האצבע האחת שלה עם כוחות אופיינים מאוד לילדי קשב. היא מקבל כל מה שהיא רוצה. היא לא סובלת כולם סובלים ממנה. אז לא הבנתי למה שהיא תלך לטיפול לאמא שלה יש בעיה איתה, למורה יש בעיה איתה, שילכו הם לטיפול…. למה היא אמורה לפתור את בעיותיהן????
למה שכן תלך לטיפול?? זה כבר הנקודה האמיתית. כי זה לא נכון שהיא לא סובלת היא פשוט לא יודעת כמה היא סובלת באמת וכמה אור יש מאחורי החושך (אדם שנולד בבור לא יודע איזה עולם יפה יש בחוץ) או שהיא יודעת שהיא סובלת וחושבת שזה בגלל אחרים. או עוד 1001 סיבות.
אבל זה לא משנה.
אני אומרת לך כאדם שהיה בבור הזה ויצא אדם שיוצא מהבור לעולם לא ירצה להיכנס לשם שוב פעם! בכל שלב תמורת כל דבר. כי הוא גילה את העולם היפה בחוץ. והוא יפה ובעז”ה אתם גם תגלו אותו כמו עוד המון אנשים שעברו את המסלול הזה בדיוק.
רק תאמינו בה שהיא עושה את הבחירות הנכונות בכל מקרה כי גם אם עכשיו הם לא נכונות בעז”ה בעתיד הם יהיו נכונות וזה לא סותר את זה שתכוונו אותה לבחור בטוב.
אם את רוצה שמות של אנשים שמתמחים בתחום הספציפי הזה תכתבי לי אזור ואשמח לעזור:)
בהצלחה. מקווה שעזרתי.
גם אם זה לא בדיוק רלוונטי מאה אחוז יש חמישים באמצע ואולי תצליחו לקחת את זה לאזור שלכם
-
90
8
0
פעילה בקהילה
תודה אסתי,
אני אשמח לשמוע מה אתן אומרות לגבי ניתוח התנהגות,
עוזר \ מועיל???
-
14
4
0
ניתוח התנהגות זה לא טיפול. זה בניית תוכנית בהתאם לדיווחים של הסובבים.
מה שנדרש כאן הוא יותר עיצוב התנהגותי.
-
947
944
0
פעילה בקהילה
איך אפשר לעצב בלי לבדוק את שורש הבעיה?
זה יהיה אילוף, לא חינוך
-
14
4
0
בעיצוב התנהגות על ידי CBT.
הכוונה היא לא לעצב במובן הפשוט אלא לעצב ע”י המון שינויים פנימיים לאחר הבנת הבעיה.
כלומר אם שורש הבעיה הייתה ראיה דיכוטומית, או דפוסי חשיבה מקובעים, או מחשבות שליליות אוטומטיות, או אימפולסיביות ועוד המון דברים, ולפעמים זה גם יותר מאחד.
ע”י העבודה בכלי זה באמצעות עוד כלים עובדים על שורש הבעיה.
הכוונה היא שעובדים על האישיות בעצמה ועל שורש הבעיה ומעצבים את זה מחדש.
בשונה מאימון קשב למשל שמטפל בסימפטום כמו סדר, זמנים וכו.
ואם תקבילי את זה למשהו אחר זה כמו שלאדם יש חרדות והיום הוא בודק את נעילת הדלת 200 פעמים ועובדים על זה נקודתית. מחר הוא יפתח חרדה למשהו אחר כי לא עבדו איתו על שורש הבעיה.
-
90
8
0
פעילה בקהילה
בניתוח התנהגות יש גם את כל הנושא של עיצוב התנהגות,
ולמידה של התנהגויות ראויות, לא?!
ככה בכל אופן אמרו לי…..
-
1512
1052
0
פעילה בקהילה
תראי בגלל שהיא בגיל 18
זה קצת בעייתי
הייתי הולכת לפסיכולוגית חינוכית
בין הייתר בשביל לנתח סביבה, ולקחת את הטיפול למקום יותר קוגניטיבי (C.B.T ) וחבריוכל המקצוע הזה עיצוב התנהגות, ניתוח וכו נלקח מזה
הבעיה הכי גדולה היא שפסיכולוג חינוכי מורשה לטפל רק בנוער עד גיל 18
אם כי אני מכירה פסיכולוגיות שעשו הרחבת הסמכה
ואז הן יכולות לטפל בגיל יותר גדול
אם מעניין אותךיש לי שם של פסיכולוגית חינוכית שהלכתי עם הבת שלי לטיפול (היא קטנה )
וראיתי תוצאות מאד יפות
הלכנו בעקבות המלצות וב”ה היה שווה לשלם את המחיר -
14
4
0
ניתוח התנהגות כולל את הבנת הבעיה בניית תוכנית והטמעתה כולל הצבת יעדים והדרכת הסובבים כמו הורים ומורים.
ולדעתי הוא מתאים יותר לגיל הצעיר (אפילו שלא מצאתי הוכחות לכך) בגלל ודווקא בגלל שהוא פחות עבודה של הילד עם הנפש של עצמו אלא יותר עבודה סביבתית ומערכתית להשגת תוצאות ושיפור לאו דווקא פנימי.
ממליצה בחום על טיפול דינמי אבל בשיטה קוגנטיבית
-
-
90
8
0
פעילה בקהילה
לפי מה אני ביררתי על מנתחות התנהגות יש שלוש בארץ שעובדות גם ם נוער,
מכירות את השמות שלהם?
יש לכן המלצות??
-
14
4
0
תקשיבי אם את רוצה יש לי מה לומר לך בעניין.
אני חושבת שזה יכול אולי לעזור לך ולכוון אותך בנקודת מבט של הילדה תכלס אני לא כל כך רחוקה ממנה עברתי את זה לפני כ5 שנים ואשמח לנסות לעזור.
אני חושבת שזה המחויבות שלנו לתת ממה שאנחנו עברנו…. ובאמת אכפת לי מהבת שלך והכי אני רוצה שתצליח לצאת מזה טוב.
תכלס אם את רוצה תכתבי לי בפרטי.
אשמח לתת לך את חוות דעתי הלא ענייה:)) והמלצות לפי אזור מגורייך אם יש לי…
-
90
8
0
פעילה בקהילה
איך שולחים באישי??
-
14
4
0
אני אכתוב לך בפרטי
-
-
-
211
276
0
פעילה בקהילה
בבני ברק יש את מוריה שרון- מטפלת רגשית, מנתחת התנהגות, מומחית גם ב CBT.
מתאימה מאוד לכל הפרמטרים שהצבת- אנושית, אמפטית, חכמה, אישיות מדהימה.
אוכל לפרט לך יותר במייל RUTI11615 (שטרודל ג’ימייל…) -
90
8
0
פעילה בקהילה
תודה.
בדקנו את זה המליצו לנו ללכת למשהי שעוסקת בתחום DIR.
אמרו שככל הנראה יש בעיית תקשורת קלה,
אם אתן מכירות משהי כזאת, חרדית וכמה שיותר חכמה וחמה,
אני אשמח שתכתבו לי או כאן או למייל-
gilibatz4131911 שטורדל וכו’…
תודה מראש.
Log in to reply.