אבחון גרפולוגי מקיף?

קדם Forums טיפול ואימון אבחון גרפולוגי מקיף?

• אבחון גרפולוגי מקיף?

פורסם ע"י נועה Noa  אדריכלות ועיצוב פנים on 31/10/2024 ב9:09 pm

האם אבחון גרפולוגי יכול להקיף הכול?
    ז”א, יכול להיות תכונות אופי\רגשות\מאורעות משמעותיים שלא יופיעו בכתב (או שהגרפולוג לא יבחין בהם?)??

שרה גד הגיבה לפני 2 שבועות, 6 ימים 12 חברות · 37 תגובות
  • 37 תגובות
  • שרי הפקות אולפן

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    31/10/2024 ב9:57 pm

תלוי ברמת המקצועיות של הגרפולוג/ית אבל מניסיון, זה מפחיד איך שאפשר לראות הכוווווול על הכתב!!

• אפרת שטרן

הייטק
    חברה
    31/10/2024 ב10:00 pm

אצלי פסיכולוגית פספסה במצב נפשי אקוטי- בגדול.

והיא אחת שעובדת עם המשטרה..

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      31/10/2024 ב10:03 pm

גרפולוגית או פסיכולוגית?

• אפרת שטרן

הייטק
        חברה
        31/10/2024 ב10:07 pm

גרפולוגית- סליחה על הטעות…

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    31/10/2024 ב10:03 pm

אני שואלת כי עשיתי עכשיו אבחון כזה אצל משהי מאד ותיקה מקצועית.
    והיו דברים שהיא לא ראתה, למרות שחשבתי שכן.
    אז אני כבר לא יודעת מה אמיתי ומה לא.
    קיצור, זה קצת בלבל אותי😑

• שרי הפקות אולפן

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    31/10/2024 ב10:04 pm

הן לא יכולות לראות מצב נפשי מדויק, הן יכולות לראות שיש משהו לא יציב בנפשו של הכותב, דרך אגב מצב נפשי וכו’ הכי נכון לאבחן ע”י ציור עץ

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      31/10/2024 ב10:06 pm

כן? את יודעת ממקור מדויק?

• שרי הפקות אולפן

אולפן סאונד ונגינה
        חברה
        31/10/2024 ב10:09 pm

כן, בפירוש כן, הייתי לפני כשבוע אצל גרפולוגית מומחית ואת כל החרדות וכו’ היא אבחנה ע”י העץ

• אפרת שטרן

הייטק
      חברה

האיבחון שלי כלל גם ציורים וגם ציור עץ.

הפער בין- נמצאת בצומת חשוב בחיים- מה שהגרפולוגית כתבה

לבין- בדיכאון חמור, עם מחשבות אובדניות מעשיות- מה שהיה הוא עצום…

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
        חברה
        31/10/2024 ב10:10 pm

וואו
        נשמע טעות רצינית
        זה הייתה משהי מקצועית??

• אפרת שטרן

הייטק
          חברה
          31/10/2024 ב10:18 pm

הגעתי אליה מהקצה השני של המדינה..

אחרי בירורים וכו’

• שרי הפקות אולפן

אולפן סאונד ונגינה
        חברה

אוי ואבוי!

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    31/10/2024 ב10:05 pm

זה פשוט סתירה בין המטפלת לגרפולוגית…….🙃
    מה אומרות? מה לקחת יותר ברצינות?
    אני נבוכה מאד

• אפרת שטרן

הייטק
      חברה

לדעתי אין ספק שמטפלת מכירה טוב יותר.

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
        חברה
        31/10/2024 ב10:13 pm

ככה אתן חושבות?
        כי משום מה גרפולוגיה הצטיירה אצלי כאיזה סוג של נבואה….
        טוב לא ממש, אבל עדיין היה נראה לי שהיא יותר יכולה לראות באוביקטיביות.
        מטפלת בכל זאת מתבססת הרבה על מה שהיא שומעת ממני.
        ואני אצלה שנה….

• אפרת שטרן

הייטק
          חברה
          31/10/2024 ב10:16 pm

גם על איך שהיא קולטת אותך…

ובנוסף- מה שאת אומרת זה המון המון- בעצם העיקר…

• שרי הפקות אולפן

אולפן סאונד ונגינה
          חברה
          31/10/2024 ב10:19 pm

חכם עדיף מנביא, לא?

• שרי הפקות אולפן

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    31/10/2024 ב10:08 pm

תראי כול אחת מהן יכולה לטעות, אני הייתי סומכת יותר על המטפלת, השאלה כמה זמן היא מכירה אותך.

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
    חברה

מה את חושבת?

אני לא מטפלת וגם לא גרפולוגית, אבל אני מאמינה שאם ה’ ברא אותך – את, אז גם לך יש איזושהי אמירה בעניין.

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      31/10/2024 ב10:14 pm

את ממש צודקת.
      אבל חלק מהבעיה שלי שזה לא היה ברור לי.
      ולכן בין השאר עניין אותי לשלוח כתב לאבחון

• ה ה

חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      31/10/2024 ב10:21 pm

ממש לקחת לי את המילים מהפה,

את זאת שמכירה את עצמך הכי טוב,

ובהתבוננות אמיתית פנימה – את יודעת הכי טוב

• אתי אדלר

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    31/10/2024 ב10:18 pm

אני כותבת משהו שיתכן ויצאו עלי בכעס גדול,

מניסיון מר מאד ולא אחד ולא שניים, שלי ושל אחרים.

מאחורי כל סוגי המטפלים/ מאבחנים / יועצים וכד’ עומד/ת בן אדם.

ובן אדם יכול לטעות אצל אחד גם אם הצליח אצל הרבה מאד.

זה לא מראה שהוא לא בסדר.

זה מראה 2 דברים אחרים:

1. מי שהולך לטיפול צריך לזכור את העובדה הזאת היטב גם במהלך הטיפול ובפרט הסובבים אותו שמעודדים אותו לשתף פעולה צריכים לשים לב שהטיפול מיטיב איתו ולא מזיק. (היה משמח מאד אם כל אנשי המקצוע היו זוכרים את העובדה הזו גם… אבל א”א להסתמך על זה) אחרת הנזק יכול לגבור על התועלת,

2. גם אם מטפל טעה זה לא מוכיח שהוא לא מקצועי. כנראה שהאבחון / טיפול שלו בסדר גמור בד”כ ומשהו כאן התפספס ושווה לשאול

• חיה

הייטק
      חברה

יש מישהו שחשב אחרת?…

• אתי אדלר

הוראה רכזות וחינוך
        חברה
        31/10/2024 ב10:25 pm

עניתי על השאלה האם יכול להתפספס משהו?

התשובה היא כן, כל זמן שאנחנו בני אדם.

וכן הרבה פעמים גם אם לא חושבים אחרת רוצים לשכוח את זה…

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
          חברה
          31/10/2024 ב10:29 pm

זה שיכול להתפספס אני מבינה,
          אבל אם שאלתי אותה מפורשות על משהו?

• אתי אדלר

הוראה רכזות וחינוך
            חברה
            31/10/2024 ב10:31 pm

יכול להתפספס עדיין, כי לא רואה את סימנים שבשילוב כולם מסמנים על זה….

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה

אבל אני כשאני מדברת אני סובייקטיבית ויכולה להיות מונעת ממלא דברים שאני אפילו לא מודעת אליהם.
    הכתב שלי לעומת זאת לא יכול לשקר.

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      31/10/2024 ב10:22 pm

זה היה אמור להיות תגובה על “החכם עדיף מנביא”…..

• אתי אדלר

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    31/10/2024 ב10:27 pm

גרפולוגיה בניגוד להרבה שיטות אבחוניות וטיפוליות אחרוות היא שיטה מוכחת ומוכרת מדעית לחלוטין. מה שמרגיע אותי לפחות ומאפשר לי לסמוך עליה באופן חלקי

• רות

כללי
    חברה
    31/10/2024 ב10:37 pm

גרפולוג מקצועי באמת יצליח לגלות כמעט כל דבר. במיוחד דברים משמעותיים על האדם. אבחון מקצועי ומקיף הכולל מספר שיטות ולא רק כתב\עץ\חתימה וכו’ מגיע בד”כ לרמת דיוק גבוהה מאוד. (כולל אירועים שקרו לאדם בעבר, תקופות, מאפייני אישיות ומורכבויות.)

לגבי מי שהשוותה להכרות של מטפלים- לא רואה את זה כהשוואה. מטפל מצליח להגיע לאחר זמן ממושך של קשר להכרות חזקה של המטופל.אבל זאת לא היתה השאלה. הכרות כזאת היא לא כלי לאבחון. היא בסה”כ תוספת. בשביל אבחון מקצועי לא הולכים לטיפול….

בהצלחה!

• הילה Hila

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    31/10/2024 ב10:39 pm

אני הייתי סומכת יותר על המטפלת,
    אם כבר עשית אבחון וכמו שאת מתארת קיימת סתירה בין מה שעלה בטיפול ובין מה שאובחן, הייתי מביאה את זה לטיפול.
    בטיפול יש לך את היכולת לדון על החלקים הסותרים האלו, להבין למה שיתפת בצורה כזו או אחרת, למה ציירת את עצמך ואת המציאות בצורה שמוכרת עד היום בסיפור הטיפולי שלך, וככה ללמוד יותר על עצמך.
    אל תשכחי גם שהמטפלת שלך שומעת מבין המילים עוד דברים שלא אמרת, התמונה שאת מביאה לא נשארת בעיניה כמו שאת שרטטת אותה, היא הרבה יותר רחבה ולוקחת בחשבון עוד הרבה אלמנטיים שלא בטוח שאת מודעת אליהם.
    זו דעתי.

• הילה Hila

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    31/10/2024 ב10:42 pm

רות, את צודקת, אבל בהמשך הדיון שימי לב שנועה שאלה על מי לסמוך יותר, כי היא מטופלת והיא עכשיו מבולבלת…

• רות

כללי
      חברה
      31/10/2024 ב11:02 pm

לא יודעת אם אפשר לומר כאן משהו חד משמעי.
      אבל לדעתי אם היא מכירה את המטפלת שלה מספיק, סומכת עליה בסך הכל. ולגבי המקצועיות של הגרפולוגית היא מפקפקת הייתי אומרת שתסמוך על המטפלת. בכל מקרה אם מדובר בתופעה מוכרת כנראה ניתן לערוך אבחון ממוקד, וגם אם לא, שיח על הנושא עם המטפלת ודאי יכול להועיל.

• רבקי איגר

טיפול
        חברה
        03/11/2024 ב12:08 am

אנסה לענות לך בתור גרפולוגית , מורפולוגית ומטפלת.

המידע שיש מתוך הגרפולוגיה הוא מוכח אמין ב-98% מהמקרים.

אני יכולה לומר שכמעט ולא נתקלתי ב- 2% אלו רק במקרים של לקיחת כדורים שאז אין אפשרות לדעת את המצב הרגשי האמיתי. אני לא יודעת מה היה סוג האבחון שהיא עשתה לך אך מה שברור שצריך לפחות 4 סוגי אבחונים כדי לבסס את המידע על הלקוח.

לעניין שכתבת שהגרפולוגית לא קלטה את המצב שאת נמצאת בו לדעתך או לדעת המטפלת ואת לא יודעת למי להאמין זה נשמע קצת מוזר, הרי את יודעת את האמת אז מה חיפשת אצל הגרפולוגית? ואם את מסופקת עם זה? אז אולי זה רק דימיון ואין כאן באמת השפעה על הנפש ובמקום להתמקד בנקודת האמת את מעדיפה לעשות עסק מהסימפטומים ואז את פטורה מלהחליט מה שמהטפלת פחות יכולה לדעת כי היא מושפעת מהמילים שלך.

בעצם זו הסיבה שהמשכתי לטיפול אחרי שלמדתי גרפולוגיה כי לא הייתי מרוצה מהתוצאות של הטיפול ביחס למה שראיתי בגרפולוגיה.

בקיצור ממליצה לך להתבונן אצלך בתוכך עם כל המידע שקבלת ורק את זו שתוכלי לומר מי הצודקת,הצלחות.

• שרה גד

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    03/11/2024 ב12:31 am

ראיתי את כל התגובות לשאלתך, והיה מענין לקרוא את הכל, כגרפולוגית וגם מטפלת רגשית ומנסיוני הצנוע של כ- 12 שנים, אני מרגישה צורך גדול להסביר כמה דברים שאולי יניחו את דעתכן:

כשאדם זקוק לרפואה כלשהיא והוא הולך לרופא המומחה ביותר לאותו התחום שהוא מחפש ומוכן שלם עליו אף סכום מפולפל ובלבד שימצא לו רפואה, הוא הולך על דעת שהוא הגיע לאדם המקצועי וזו ההשתדלות שלו להתרפא, בואו וננסה לציר סיטואציה בה בתחילת המפגש עם הרופא הוא שואל אותו ‘האם אתה יכול להבטיח לי שאתרפא?’ מה לדעתכן- האם הוא יאמר לו ‘כן, ודאי אחרי הטיפול המסור שלי אתה חוזר לאיתנך’?

סביר להניח שלא אמצא רופא שמתחייב לזאת…. אלא אם כן השתבשה עליו דעתו…. או שהוא בעל גאווה גדול מאוד!!….

כל רופא מקצועי ככל שיהי’ה כאשר הוא אדם אחראי יאמר שהוא מצידו יעשה את כל מה שהוא יודע וישתמש בכל הכלים הנדרשים להמציא לו רפואה ומזור, ומכאן- רק תפילה וסיעתא דשמיא!!!

לענינינו כל מי שהולך לאבחון, טיפול רגשי וכדו’… צריך להתייחס לכל באופן הזה ולדעת שאם טיפול או אבחון אחד היה שגוי, כדאי לברר או לבדוק סוג אחר ולדייק אותו יותר באמצעים שונים ומגוונים ולא להיאחז במה שלא הועיל / הזיק אותו.

אבל להרים ידיים ולומר זהו כל הרופאים ‘טפשים’ ואין להם באמת מה להציע – זה נקרא לאבד אמון, במצב כזה אפשר לומר שלום למי שאתה….

ממליצה מאוד לחבר את האמון שיש יכולת להתרפא ולחפש דרך אחרת מצליחה,

‘אין לך אדם אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום’…. (אבות /פרק ד’ /משנה ג’)

מנסיוני יש אדם שהועילה לו שיטה זו ולאחר היא הסבה נזק…. אין לקבוע מראש מה טוב למי, בהחלט צריך לברר שמי שהלכת אליו מקצועי ונאמן לדבריו אבל לא סוג התעודה בדיוק יעיד על הבנאדם שבו…. בסוף כל אחד מביא את עצמו לחדר הטיפול ואיתו אתה נפגש…גם אם נפגעת ממישהו מסויים כדאי לתקן את החווי’ה ולא להשאר פגוע, זו תחושה קשה ומתסכלת ולעיתים עלולה לפגוע בהמשך.

מקווה שהצלחתי לעשות לכולן קצת סדר …

אשמח לעשות חוויה מתקנת בהקשר לאבחונים גרפולוגיים/ טיפול רגשי, אני אישית עושה את זה בפגישה פרונטלית בלבד וכוללת גם כתבי יד, גם ציורים ועוד אבחון אישיות….קהל היעד שלי הוא נערות/ נשים

מוזמנת לפנות אלי 052-7664466

• ליבי

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    03/11/2024 ב1:52 pm

אני למדתי גרפולוגיה מורפולוגיה ושפת גוף.

בהמשך הלכתי לטיפול בעצמי- לא למדתי טיפול.

מהכובעים האלו אני יכולה לספר שפעם, אחרי שקיבלתי המון פידבקים על אבחונים שהתנסיתי והרגשתי קצת מנחשת, שאלתי את המורה שלי לאבחון “אז זה המון אינטואיציה. מי אמר שאני צודקת בחיבור כל הנתונים?” אז היא ענתה לי שזה אכן אינטואיציה ואין מה לעשות. ולדעתה עשיתי אינטגרציה טובה בין הנתונים לפי הידע שהיה לי. היא גם הוסיפה שהכי טוב זה לקיים שיח עם הלקוח אחרי עיבוד הנתונים כדי לדייק יותר. בעצם לשלב טיפה בין האבחון לטיפול.

גם לי היה מקרה שראיתי אותות מצוקה ולא ידעתי למה זה קשור. עד שהמורה של המאובחנת שלי הסבירה לי את הסיפור שעומד מאחורי.

מסקנה שלי ממה שאני מכירה 15 שנים (אני לא עושה אבחונים על בסיס יומיומי. אבל אנשים מתייעצים איתי ומספרים את סיפורם מפעם לפעם):

האבחון הכי טוב הוא זה שבא יחד עם טיפול. זאת אומרת שהמטפלת היא גם מאבחנת ואז היא יכולה להבין טוב מה שהיא רואה באבחון. וכמו תמיד זה לא מאה אחוז. אם את יודעת משהו אחר אז את יודעת יותר טוב.

במקרה שלך אני חושבת שיש הרבה מה ללמוד מהסתירה עצמה. חלק משמעותי באבחון זה השוואה בין דברים והסבר של סתירות. אני למדתי המון על מאובחנת שהביאה לי כתב ולא היתה מרוצה והביאה לי משהו אחר. אבחנתי את שניהם והשוויתי ביניהם. זה היה מרתק.

את יכולה לשאול על הסתירה את המאבחנת או את המטפלת. התגובה שלהן (לאו דווקא התשובה אלא האופן שבו מכבדים את דעתך) יכולה להעיד הרבה על המקצועיות שלהן.

מקווה שהועלתי.

בהצלחה

• שרה גד

יעוץ אימון והנחיה
      חברה
      03/11/2024 ב7:49 pm

מסכימה איתך כי יש ערך מוסף לאבחון + טיפול!!

כשיש רק אבחון, ונוגעים בנקודה בעיתית אם אין כלים לרפא – עלולה המאובחנת לצאת מתוסכלת מהאבחון….

לא מספיק לדעת לבשל, חשוב מאוד לדעת מה ואיך להביא לשלחן….

לא מספיק לדעת לאבחן – חשוב מאוד לדעת מה ואיך מביאים ללב, והכי הכי להוציא אותו שמח במה שיש ועם סדר בראש לאן הוא פונה מכאן!!

לגבי הנושא של אינטואיציה וגרפולוגיה – מי שלמדה גרפולוגיה והאינטואיציה לא מפותחת אצלה יהיה לה קשה להוריד את התיאוריה למעשה…. לכן תוכלי לראות הרבה שלמדו ולא מאבחנות כלל… לגרפולוגיה יש הרבה נתונים וצריך ללמוד אותה באופן מעשי לא מספיק רק תיאוריה, כשאת מתעסקת עם זה יום יום, המיומנות שלך שונה מלאבחן מידי פעם.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן