טיפול יעוץ אימון והנחיה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
אכילה רגשית —-
-
אכילה רגשית —-
שואלת בשם קרובת משפחה:
יש לה ילד בן כמעט 6 היא חוששת שהוא סובל מאכילה רגשית, אנסה לתאר את המצב :
-הילד אוכל בכל ארוחה כמעט 4 מנות מלאות ממש של מבוגר הוא מפסיק לאכול רק שמרגיש שכואב לו הבטן ולא כשאומרים לו להפסיק
-הוא מושך את הארוחה כמה שעות כל פעם כאילו מפחד שלא יהיה לו הוא מבקש שישימו לו בצלחת לעוד מעט שוב וכשהוא פחות מפוצץ באוכל אז שוב אוכל עוד קצת ממש כל ארוחה נמשכת כמה שעות
גם כשהוא חולה ואין לו תאבון הוא מדבר על האוכל ושישמרו לו לאחרי ומתעסק עם זה כל הזמן מסתובב סביב המטבח
(גם כשהוא מגיע אליי הבייתה שמתי לב הוא מיד הולך למטבח..)
הוא אוכל מהר ומפוצץ את הפה ולפעמים משמיע מן קולות כאלה יכול להיות לו חטיף ביד וגם לאחיו והוא ייקח לו מהחטיף אפילו שיש לו
לפני כל ארוחה הוא מדבר עלזה הרבה מה יהיה ומה הוא אוהב ומה לא, ואם נוסעים למקום אחר לאכול הוא דואג שאולי לא יהיה משהו שהוא יאהב ומה יהיה …
בקיצור זה ממש מעסיק אותו כל הזמן
הוא ממש משמין שוקל סביב ה27 והוא עוד לא בן 6 (יש לציין כי כן יש לו עצמות כבדות זה עובר בגנים..) הילדים לפעמים צוחקים עליו על זה והוא לפעמים גם כן אומר איזה שמן אני לא תצליחי להרים אותי
כמה הערות שאולי יהיו רלוונטיות:
א. אחותי לא אומרת לו לא כי אז זה גורם לו יותר לחפש את זה (הייתה פעם שהוא לפני השינה רצה שוב ארוחת ערב אחותי אמרה לו לא אחרי כמה זמן היא ראתה אותו מתגנב למטבח לוקח ביד מהסיר או שראתה אותו בפעם אחרת ישן כשלידו יש פסטה..)
ב. לא היה חסר להם אוכל וגם לא לילד תמיד הכל בשפע
ג. האבא והאמא מבשלים ברמה מאוד גבוהה ומתעסקים דיי הרבה בבישול וכל הסובב כמו קניות בסופר. אני שמתי לב שהם משתפים אותו ממש בכל התהליך כמו שקונים בחנות זה למאכל הזה וכו ואז כשמכינים גם כן מדברים מה עושים וכו..
היא ממש עובדת עצות גם כי הוא גדל ומתחיל יותר להיפגע מהחברים ובעיקר מעצם הבעיה
היא חושבת שזה אכילה רגשית היא לא ידועת על זה כלום ולא איפה מטפלים אז היא ממש תשמח להחכים ממכם
תודה רבה!!
Log in to reply.