טיפול יעוץ אימון והנחיה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
אתגר למטפלות (ולא רק…)
-
אתגר למטפלות (ולא רק…)
שלום חברות. קוראים לי אילת בריטמן, אני מטפלת רגשית בגישת הגשטלט ויוצרת את קלפי ‘מטאפורה’, ערכות קלפים טיפוליים לשילוב בעבודה בקליניקה.
בחצי שנה האחרונה התפרסם טור שלי בעיתון משפחה בשם ‘מנהל השקים’ ובו תיארתי מפגש (בדוי כמובן) מהקליניקה שמתאר דילמה בין שניים (בני זוג, חברות, קולגות ועוד) והראיתי כיצד אפשר לתקוף את האירוע ממספר כיוונים.
אני משתפת אתכן בשאלה (בלי הפיתרון שהבאתי) ומעודדת אתכן לכתוב את דעתכן. מה אתן מציעות לעשות במקרה כזה.
מוכנות? איזה יופי! הנה הדילמה הראשונה:
על מנהל עסקים שמעתן? כדאי לדעת שגם אם איננו מנכ”ליות כבודות אנחנו מנהלות מידי יום עסקים, רק עם טוויסט קטן: כל ויכוח, דיון, מריבה, על כל נושא, הוא בעצם סיפור כיסוי. השיח האמיתי הוא מנהל השקים, הוא השיח שבין שני השקים- השק שלי והשק של האחר. כשנפנה את תשומת הלב אליהם, אל מה שמתחולל בתוכם נוכל בסייעתא דשמיא לתת מענה לדבר האמיתי.
אימא
אימהות זו אי מהות, כך שמעתי פעם. ברגע שמגיחים חיים מתוכנו אנחנו זזים הצדה. מתאיינים, נעלמים. הם לפנינו, הם מאחורינו, הם מצדדינו. הם בתוכנו. לללי היה מבחן ענק השבוע, כזה שמשפיע על הקבלה למסלול שהיא חושקת בו. אז אני, אימא, אי- מהית, שחררתי הכול. מטלות, תורנויות. הזמן הזה שלך, הודעתי לה. ניפרד לשבוע וניפגש אחרי. רק בשבילך, רק שתעברי, רק שתצליחי. וביום שלישי אני חוזרת מהעבודה, החדר שלה סגור, כרגיל. דופקת, היא לא עונה. פתחתי בזהירות- הגברת איננה. התקשרתי. מייד. מה נשמע אימא, היא עונה לי צוהלת. יצאתי עם גיטי לחפש כמה זוגות נעליים לשבע ברכות שלה. אימא שלה בשמירה, את יודעת, והיא סומכת על הטעם שלי וגם סוף עונה עכשיו אז בכלל חבל להחמיץ.
גוש נתקע לי בגרון, כאילו בלעתי חתיכה של עוגת חנק כזו, של פסח, מסיר פלא של פעם. אמרתי אה. ניתקתי. היא חזרה הביתה עולזת, גם ביד שלה הייתה שקית עם קופסת נעליים. אולי מבצע אחד פלוס אחד, אולי שי לחברה המסורה של הכלה שמכתתת רגליים עבורה ברחובות ירושלים. היא שוב נסגרה בחדרה וגם אני שוב, שטפתי כלים במקומה, קיפלתי כביסה במקומה. שתלמד. רק שמאז אני לא יכולה לדבר אתה, לא מסוגלת להסתכל לה בפנים. לא מבינה, לא רוצה ולא מסוגלת. נתתי לה את הזמן באהבה. יש לך זמן פנוי וזה מה שיש לך לעשות אתו? לצאת עם גיטי?
ללי
זה הזמן שלך, זה החיים שלך, הלימודים בסמינר לא חוזרים, גיל ההתבגרות לא חוזר. הכי חשוב שתנצלי אותו עכשיו כי אחר כך- הוא יחלוף ולא ישוב. כמה אימא שלי אוהבת לדבר על זה. כמה היא מדברת על החופש שהיא נותנת לנו, על החשיבות של הלימודים שלנו, על ההתפתחות האישית של הגיל הזה. אז כן. עכשיו זה הזמן שלי והיא שחררה אותי מכל מטלה בבית כדי שאעשה לעצמי, כדי שאשקיע את כל כולי לקראת המבחן וכך עשיתי. וזה לא שאני לא מעריכה אותה על זה. זה מקסים מצדה. רק שסיימתי ללמוד כמעט את כל החומר כשגיטי התקשרה והתחננה שאצא אתה לקניות. גם ככה היא מרגישה שהיא מחתנת את עצמה וזה כל כך קשה לה. עשיתי חשבון שאספיק לסיים את כל החומר, יהיה לי זמן לחזור על החומר ולא תזיק לי חופשה קצרה. אז יצאתי. אפילו הצלחתי להשיג לעצמי נעליים במחיר רצפה וחסכתי להורים שלי קצת כסף. אני לא מבינה למה אימא שלי כועסת כל כך.
נו, אז מה אומרות? איך פותרים את הבעיה הזאת?
מסוקרנת לקרוא את התגובות שלכן..
שוטו!!
+2
Log in to reply.