טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 13 שעות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
דחוף!צריכה מידע
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ דחוף!צריכה מידע
-
דחוף!צריכה מידע
פורסם ע"י שנית ש אדריכלות ועיצוב פנים on 01/01/2025 ב9:13 amקרוב אלי אובחן עםבורדרליין ואני מאד מבולבלת.
מה אתן יודעות עלזה?
איך ואיפה מאבחנים?מאפיינים?דרכי טיפול?
איפה אפשר לקרוא מידע ברור על הנושא
תודה!
חני שידלובסקי הגיבה לפני 2 חודשים, 3 שבועות 13 חברות · 32 תגובות -
32 תגובות
-
329
628
0
פעילה בקהילה
הפרעת אישיות גבולית ,בעברית…
-
713
678
0
פעילה בקהילה
מי מאבחן :
פסיכיאטר במקביל לפסיכולוג
ואם אובחן ע”י גורם אחר לא תקף
מאפייינים :
יש ספר שנקרא DSM כרגע משתמשים ב5 ויש טיוטה לגרסא 6הוא לא כ”כ מיועד לאנשים שלא מגיעים מעולמות הטיפול
כי בשביל להבין את הקריטריוניים צריך ללמוד את שפת הטיפול
יש את הספר של ד”ר גולי סמית למשל הוא ספר מאד ישן ולכן הוא מאד זול
יש בסטימצקי – במדף של הפסיכולוגיה
לא יכולה להיות ועדה רוחנית בשבילך אם זה מתאים רוחנית
טיפול : תרופתי , ושיחות שבועיות עם פסיכולוג למאובחן ולבני המשפחה
וכמובן כולנו עם תקווה גדולה שזה יעבור אבל בגדול א”א לרפא זאת
חזקי ואמצי!!!
-
46
66
0
חברה חדשה
אם כך, מגיע לו סל שיקום.
פנו לחברה שתתן לו את המענה והעו”ס שילווה אותו יענה על כל השאלות.
בנוסף, לעזר מציון יש שירות חינמי, אבל מעולה, שנותן מענה ותמיכה לבני משפחות
של מתמודדים. ממליצה מאד ליצור איתם קשר. -
50
244
0
פעילה בקהילה
בעיקר את צריכה עזרה והכוונה איך לחיות עם הקרוב הזה
זה התמודדות קשה מאוווווד
וכמעט בלתי אפשרית………..
-
225
200
0
פעילה בקהילה
מצטרפת לרבקי טייך –
מי אבחן?
אם לא גורם מוסמך, יתכן שזה לא נכון.
-
329
628
0
פעילה בקהילה
מי שאבחן את זה זה פסיכיאטר
את האמת שאנחנו רוצים אבחון נוסף
למי אפשר לפנות?
-
104
74
0
סטטוס תעסוקתי:פעילה בקהילה
לפעמיים נראה שניתן להבחן לפי הDSM לבד, אך אם נבחן את כל אחד אץ עצמן ואת סביבתו, נראה לניתן לקטלג את כולם להפרעה.
גם לפסיכיאטרים לעיתים קשה לאבחן ובטח הפרעות אישיות. (כשאני למדתי על הDSM אבחנתי את עצמי בכמה הפרעות אישיות ואז המרצה אמרה- בטח גיליתם עכשיו שיש לכן גם הפרעת אישיות).
ולכן אני ממליצה לא להילחץ, ולקחת פסיכיאטר טוב שמיומן היטב, ולהבין שבעצם כולנו על הרצף.
חבל על האנשים שמסבירים כמה ההתמודדות קשה אם אתם כבר חווים את זה, כי לא תמיד זה כ”כ נוראי ובעיקר עם מקבלים טיפול הולם.
ובנוגע לסל שיקום, ניתן גל לקבל קצבה וכיום כמעט שחייבים לפנות עם חברה שמתמחה במימוש זכיות.
הבנתי שהחברה למימוש זכיות פחות יעילה ויש את תוצאות בשבילך שממש טובים.
-
71
84
0
פעילה בקהילה
אם המסמכים חותכים, אולי לא כדאי בכלל חברה, אם ברור שמגיע אפשר לגשת לבד.
-
1988
3402
0
פעילה בקהילה
חבל על האנשים שמסבירים כמה ההתמודדות קשה אם אתם כבר חווים את זה, כי לא תמיד זה כ”כ נוראי ובעיקר עם מקבלים טיפול הולם.
בדוק ומנוסה!
ובנוגע לסל שיקום, ניתן גל לקבל קצבה וכיום כמעט שחייבים לפנות עם חברה שמתמחה במימוש זכיות.
הבנתי שהחברה למימוש זכיות פחות יעילה ויש את תוצאות בשבילך שממש טובים.אני ממליצה לפנות לרב גולדנטל בטל’: 039409000 הוא לא לוקח כסף ומאוד עוזר. (לנו החברה המרכזית מאוד עזרה כשהייתי צריכה להגיש בקשה לבעלי, והם השיגו בשבילנו קצבה, ויש עוד מישהו נראה לי קוראים לו דייטש, בירושלים, גם כן עוזר מאוד.
-
42
40
0
חברה חדשה
החברה המרכזית פחות ממולץ ואני ממעיטה במילים
והמבין יבין.
-
-
221
40
0
פעילה בקהילה
הרב גולדנטל מאד מומלץ!!! עוזר במקצועיות בחינם, מכירה הרבה אנשים שנעזרו על ידו והצליחו
חברות מסחריות- פחות מומלץ!!! יש חברות ממש גרועות ויש כאלה שאן לי עליהם מידע
בכל מקרה כל החברות המסחריות לוקחות נתח משמעותי מהקצבה לכל התקופה, על עזרה קטנה בהגשה שאפשר לקבל בחינם…
-
-
46
66
0
חברה חדשה
תמיד אפשר לפנות לחוות דעת נוספת. אם כי, כמו שנכתב, הפרעת אישיות היא קשה
לאבחנה.
לגבי פניה לקבלת קצבה ניתן להיעזר בעזר מציון.
אם את מאזור ירושלים, תוכלי לפנות אלי- 0504113080.
אל תשאירי לי הודעות באישי כי אני לא מצליחה להיכנס ולראות ובטח לא להגיב. -
329
628
0
פעילה בקהילה
אז מה עושים?
נשארים עם הספק המענה הזה???
קצבה כבר יש
בגלל משהו אחר
אז לא זו הדאגה שלנו
-
230
406
0
פעילה בקהילה
קודם כל, שיהיה בהצלחה, והרבה כוח גם לך, גם לקרוב ולגם לכל הנוגעים בדבר.
לגבי אבחון – אני מצטרפת לעמדה שלא כדאי לסמוך על הפסיכיאטר בלבד, אפילו אם הוא מיומן מאד וכל שכן אם הוא לא הטופ,
מסכימה איתכם שכדאי עוד אבחון.מנסיון שלי, מה שאני פגשתי, אבחון נוירודיאגנוסטי הוא מקיף מאד והכי אמין שיש, ממה שאני פגשתי כמובן. ניתן לערוך אותו גם בבי”ח, הוא עולה לפחות אלפים שח, אולי יותר, אבל חיים תחת אבחון שגוי עולים יותר:(
הרבה הצלחה וס”ד, וגאולה שלמה לכולנו בקרוב, אמן!!!
-
713
678
0
פעילה בקהילה
למה דוווקא את ממליצה על אבחון נוירודיאגנוסטי ?
הרי באבחון כזה בודקים מהם האזורים הלא פעילים או פעילים יותר במח .
לא הכי מתאים לאבחון הפרעת אישיות גבולית
-
230
406
0
פעילה בקהילה
לא אבחון נוירודיאגנוסטי אלא פסיכודיאגנוסטי.
ואני לא יודעת לגבי מה שכתבת על איזורים פעילים ובלתי פעילים במוח, ממה שאני פגשתי האבחון בדק נושאים אחרים לחלוטין.
יתכן שהוא בודק גם את הפעילות המוחית, אבל איך בעצם? הוא הרי לא בדיקת הדמיה שיכולה לתת מידע כזה אלא מבחן השלכתי, (ואולי עוד, אבל אין שם בדיקות הדמיה)
ההבדל בין ה’פסיכו…’ ל’נוירו’ זה שבנוירו משתמשים גם לאבחון חששות כמו פגיעות מוחיות ואלצהיימר וכד’, אבל שניהם בבסיס דומים מאד ומשמשים לאבחוני אישיות ואבחונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים הכי מקיפים שיש.
-
713
678
0
פעילה בקהילה
אבחון נוירודיאגנוסטי בוחן פעילות של אזורים במח
פסיכודיאגנוסטי – אישיות
נוירו = נוירונים פעילות מוחית
פסיכו= נפש
-
-
-
-
1988
3402
0
פעילה בקהילה
גם אני עברתי אבחון פסיכודיאגנוסטי ושם אבחנו כמה דברים, שכבר בעצם הפסיכיאטרים עלו על זה הרבה לפני.
אם צריכים עזרה במיצוי זכויות יש את הרב גולדנטל בבני ברק (הכל דרך טלפון, מייל/פקס) ללא עלות:
039409000
-
1988
3402
0
פעילה בקהילה
אם יש היסטוריה של אשפוזים, אפשר להגיש לבד, תמיד רצוי להתייעץ עדיף בחינם.
כמו שכתבתי על הרב גולדנטל.
-
104
74
0
לאילו שחושבים שאם יש מסמכים חותכים על מחלה וכו אז וודאי שניתן לקבל קצבה, אבל לא כך הדבר.
כיום הביטוח לאומי מקבל המון פניות, ולכן הם לא מאמינים למסמכים, חבל שאנשים שצריכים קצבה לא מקבלים, בגלל כאילו שמוציאים קצבה בלי סיבה מספקת.
אפילו נכויות שהם לא נפשיות קשה להוציא ולכן מומלץ מאוד לפנות למשהו שמיומן ועדיף תמורת כסף.
אחיין שלי אושפז הרבה בשלל מחלה כרונית והם עמדו בכל הקריטוריונים אך דחו אותם בטענה שכרגע זה לא נראה שהוא בסכנת חיים. (למרות שהגיע לפעמיים לטיפול נמרץ). לבת שלי יש את אותה מחלה ואנו פונים לחברה כדי שלא ידחו אותנו.
יש לי קרוב משפחה עם אוטיזם שפנו לבד וקיבלו אבל לא מספיק, הם פנו לחברה שהעלתה את אחוזי הנכות.
ובקשר לאבחון כדי הכן לערוך אבחון פסיכודיאגנוזתי.
נראה לי שעל זה ניתן לסמוך.
וחשוב לזכור שטיפול טוב הוא יעיל מאוד, למרות שההבחנה לא נעלמת.
-
1697
2926
0
מנהלת קהילה
מצטרפת.
מכירה אישית מישהי שלא קיבלה קצבת נכות על בתה, למרות שיש מסמכים ואבחונים המוכיחים את המצב הירוד.
-
-
329
628
0
פעילה בקהילה
תודה לכל העונות
זה באמת קידם אותנו מאד.
סתם שאלה שמעניינת אותי לגבי ביטוח לאומי
כפי שידוע לי שהקצבה היא רק על אובדן כודר עבודה
ולכאורא אני לא יודעת מספיק מה זה אומר בורדרליין אבל זה מחייב אי יכולת השתכרות?
האדם הנ”ל אמנם לא עובד אך בגלל סיבה אחרת לגמרי,לא נראה לי ,שוב, אני לא מספיק מבינה,
שהבורדרליין זה מה שמונע ממנו לעבוד
אז איך זה עובד בפועל?
ותכלס מה שמעניין אותנו עכשיו בעיקר זה האבחנה עצמה.
היינו אצל פסיכיאטר מקצועי מאד שאבחן את זה
יקר לנו ללכת לפסיכיאטר פרטי נוסף או לערוך אבחונים למיניהם
יש טעם ללכת לפסיכיטאר מטעם הקופה שגם לא מכיר אותנו מקרוב?
או שדפשוט לסמוך על הפסיכי שביקרנו בו?
-
1988
3402
0
פעילה בקהילה
גם אם הפסיכיאטר בקופת חולים לא מכיר אותך, הוא שואל אותך המון שאלות, וכדאי לענות לו על כולן, כיוון שככה הוא מכיר אותך ויכול לתת אבחנה. במיוחד אם את הולכת אליו בקביעות.
-
230
406
0
פעילה בקהילה
לגבי קצבת נכות בביטו”ל:
הזכאות לקצבה מורכבת משני חלקים, החלק הראשון הוא אחוזי הנכות – הרפואית, שיש צורך במספר מינימלי של אחוזי נכות כדי להיות זכאים לבדיקת אחוזי אובדן כושר, ואם יש אחוזים ‘מספיקים’ של נכות רפואית – בודקים את אחוזי אובדן הכושר בשביל לקבוע את גובה הקצבה.
וגם האחוזים של הנכות הררפואית וגם האחוזים של אובדן כושר יכולים להיות מורכבים מכמה וכמה חלקים שכל אחד מהם תורם את האחוזים שלו, כך שיש סיכוי.
לגבי חברה, כן או לא – יש כאלו שהגישו בכוחות עצמם והצליחו, ויש גם עזרה חינמית של עז”מ וכד’, ויש כאלו שיזדקקו לעזרה בתשלום. מה כדאי? קטונתי. אבל כדאי לדעת שזה לא מופרך לקבל לבד. מאד משנה על איזה רופא נופלים ותמיד יש מקום לתפילה (מההתרשמות שלי – יתכן שדוקא מי שמגיע בלי חברה יקבל במקרים מסוימים יחס יותר טוב לפחות מחלק מהרופאים, כי פחות יראו בו מישהו שבא לשדוד את הקופה הציבורית… אלא יותר אדם תמים שבא לקבל עזרה. סתם התרשמות, לא בטוח שנכונה)
ושנית,
לגבי שאלת האבחון, אם הייתם כבר אצל איש מקצוע טוב, ואין משמעות מאד גדולה לבדיקת האבחון ולאישושו או לשלילתו, וגם אין לכם סיבות מיוחדות לחשוב שהיתה טעות – אז באמת פחות יש סיבה לחפש אבחונים נוספים. מה שיש מספיק כנראה.
אם וכאשר אי פעם תרצו, תמיד תוכלו לבדוק יותר לעומק.
-
50
244
0
פעילה בקהילה
את הקצבה קובעת אחוזי אי כושר ולא אחוזי הנכות
כלומר גם אם יש למשל 40% נכות 80% אי כושר
הקצבה תהיה גבוהה יותר מאשר 80% נכות ו40% אי כושר
אין צורך ללכת לשום חברה
ממלאים טפסים מקוונים
מצרפים את כל המסמכים שיש
ומחכים להזמנה לרופא
שמעתי מכמה שקיבלו באופן הזה ללא כל קושי
אפשר גם להיעזר עם בית חם
ומי שכתבה לגבי ילדים עם בעיות רפואיות זה נושא אחר ושם כדאי כן להשתמש בשירותי חברות
לגבי ילדים עם ASD יש את חברת אפשרי שהם מומחים
נראה לי ששמעתי פעם שהם גם למבוגרים. לא בטוחה.
-
104
74
0
למה לא ללכת אם חברה?
נכון שהם לוקחים אחוזים, אך הם יודעים לשלוח לפסיכיאטרים שיכתבו בצורה חריפה, הם יודעים לאילו רופא כדי ללכת בכל מחלה, מי שיתן על הפרעת אישיות מהר יותר לא בטוח שגם יתן לסכיזופרניה וכו’ מי שמצליח להוציא לא בהכרח אומר שזה המירב שיכלו להוציא עם חברה שמקבלת אחוזים וכן יש פחות סיכויים לקבל לצמיתות. וכן הביטוח לאומי לא אמור לדעת שפניתה דרך חברה.
-
18
60
0
חברה חדשה
החברה לוקחת אחוזים שמצטברים לסכום מאוד רציני.
-
104
74
0
נכון, אבל על כל אחוז שלהם הם ישיגו לך עוד כמה אחוזים בקצבה.
-
-
104
74
0
עדיף לקחת סיכון שאולי נותנים אחוזים לחברה שיכולנו להשאיר בכיס שלנו, מאשר להפסיד אחוזים מהקצבה, או זכאות בכלל.
-
-
-
-
-
104
74
0
בקשר לבת.
יכול להיות שניתן לקבל אבחון דרך פסיכיאטר שעובד בקופה או אפילו החזרים.
וכןניתן לקבל פסיכולוגים ללא עלות או פסיכןלוגים שיש החזר אז זה עולה כ30שח לטיפול.
באיזה עיר אתם גרים ובאיזה קופה אתם?
-
46
66
0
חברה חדשה
עזר מציון גם מסייעים מאד לקבלת הקצבה, יש להם ניסיון רב, וללא עלות.
Log in to reply.