טיפול יעוץ אימון והנחיה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
דיון על הגישה…
-
דיון על הגישה…
בהשראת הימים הגדולים הקרבים ובאים עלינו אני רוצה לפתח פה דיון עמוק בסוגיה שעולה לא פעם בחלקים נרחבים בפורום. ולא אינני מתכוונת להיכנס לפרטים טכניים והחלטות ענייניות שנובעות מהשקפה כזו או אחרת אני רוצה להתייחס לגישה.
לאיזו שהיא תנועה מסוימת שלדעתי מגלמת בתוכה מאפיין מאוד בולט בגלות הנפש של דורנו.
לא פעם נוצרו פה דיונים בוערים ומעניינים, ומתוכן עלו הבקשות להתייחסות אינטגרטיבית ומאפשרת, לאיזושהי גמישות בהבעת דעה ולניסיון לייצר שיח פתוח, מכיל ולא חד משמעי.
הבקשה חזרה על עצמה ולכולנו לרוב היא קוסמת ומעבירה את המסר שכל שיח בין אנשים חייב להיעשות בזו הגישה ומתוך אותה תנועה של הכלה ואפשור לעומת נחרצות נוקשת.
אני רוצה רגע לערער על התנועה הזו-
לא פעם הרגשתי שבעניינים מסוימים בהם ההשקפה שלי ברורה וחד משמעית היא עלולה להיתפס כנוקשה או לא מאפשרת הפריה.
האם אין זו תמצית מלחמתנו ביון? התרבות המקדשת שוב ושוב אך ורק את השטחים האפורים, את חוסר הבהירות? האם כל אותה הפריה אינה אלא אשליה של תנועות נפש מפוזרות ומוטציות של בלבול חסרות בסיס מוצק להיאחז בו ולינוק מכוחו?
היכן הדברים הברורים? היכן הנחות היסוד עליהן חונכנו? מדוע פתאום הכל נתון לדיון מחדש? הפילוסופיה הכפרנית ביותר מניחה את הנחותיה על בסיס הכלום- אין קיום והכרח ממשי.
אני מרגישה שלא פעם ולא פעמיים אנו גולשות לשיח אינטגרטיבי שרק מעורר בלבול וחוסר בהירות בדרך ישראל המסורה לנו מדורי דורות. אסור לנו להתבייש בהשקפה חד משמעית שביסודה ינוקה ממסורת אבות. אסור לנו לפרש אותה בקלות דעת כמצומצמת ולא מכילה ולנסות לפתוח שוב ושוב את השיח בגינה גם אם לכל כלל יש יוצאים מן הכלל בגלל הוראות פרטיות/ הוראת שעה כזו או אחרת.
הבסיס, הדרך, האמונה היא אחת וחייבת להיות ברורה לכולנו. משם מתחילה הפריה אמתית מבוססת, מתוך אותם הגבולות ניתן לפתח דיוני אמת מלאים בתוכן ומחוברים אחד למשנהו. מתוך כזו גישה הדיונים יכולים להעלות את רף הבהירות, ההנגשה, והחיבור בין כלל הדעות הנשענות על אותה אמת.
נכון, רגשית קל יותר לדבר את הלב, את הנטייה הטבעית של מצב הרוח היומי שהורם או צנח. אבל כששיח רגשי מתחפש לאג’נדה מקצועית ומתיימר להנכיח גמישות מחודשת שאינה אוחזת בדבר מלבד חוסר השייכות ואי ההכרחיות ולקדש אותה – מה רבה אז ההשפעה ההרסנית המדבקת הזו שפוגשת כל אחת מאיתנו באזורי נפש חבויים.
אנא מכן חברות יקרות. בימים שהאור גובר על החושך, בואנה ונעז להאיר, להיות ברורות ומחוברות. אל תאפילו על הדרך, אל תעקרו את הבסיס.
גאה להיות חלק מכן, תודה אם קראת עד כאן ❣
Log in to reply.