האם המטפלת שלי טובה לי?

קדם Forums טיפול ואימון האם המטפלת שלי טובה לי?

• נחמי ב.

אדמיניסטרציה
    חברה
    20/11/2024 ב2:25 pm
    4
    32
    חברה חדשה

נראה לי זו השאלה שכל אחת שואלת את עצמה כשמתחילה טיפול ולפעמים גם הרבה אחרי ההתחלה…

לדעתי. כרגע עדיין ממש מוקדם בשבילך לדעת את זה

עוד תקופה. תוכלי לבדוק האם הטיפול אכן מועיל לך מביא אותך למקום טוב יותר

לא יוצר לך תלות חזקה מידי (בהתחלה יש קצת יותר תלות אבל בהמשך זה אמור להתאזן)

את תרגישי לבד האם את מחוברת למטפלת ולשיטת הטיפול שלה. והאם את רוצה להמשיך.

מאמינה שתדעי לענות לעצמך את התשובות

יותר טוב מכולן…

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    24/11/2024 ב1:07 am
    18
    30
    חברה חדשה

מיכל תלוי באיזה שלב של התהליך את אוחזת ואיזה סגנון ושיטת טיפול.

בגדול הנקודות (שהשלב בו את אמורה לחוש אותן משתנה בין שיטה לשיטה) הן:

הכימיה שלך איתה,

החוויה שלך בחדר,

התחושה שלך שהתהליך ‘נוגע נכון בנקודה’,

ההתקדמות המעשית.

יש כמובן איתותי אזהרה כמו תחושת תלות שצריך לבדוק אותה, תחושה של ביקורת והקטנה, תחושה של מחיקה – גם אם זה לא שלך אלא של האנשים שסביבך, ועוד. אבל מכיון שלא כתבת על בעייתיות אלא על רצון לדעת שזה מקום טוב (ולא לשלול שזה גרוע…) אז אילו הנקודות המרכזיות שעולות לי כרגע.

בהצלחה!!!

• נועה Noa

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      24/11/2024 ב8:22 pm
      12
      6
      חברה חדשה

אולי תוכלו לפרט איך אני רואה שהתלות מזיקה?
      אם ההרגשה של התלות לא נעימה לי (וכללי האתיקה נשמרים לגמרי כמובן)
      זה אומר שאני צריכה לבדוק אם זה מתאים לי? או שזה בסדר וטבעי שזה ככה?

• ליבי

הוראה רכזות וחינוך
        חברה
        24/11/2024 ב11:45 pm
        8
        6
        חברה חדשה

שלום נועה. אני לא אשת מקצוע, אבל ממה שאני מכירה, תלות יכולה להיות חלק מהטיפול. שמעתי על זה פעם גם מחנה ביין שיש קטע של תלות בטיפול ואם מטפל יודע לנהל את זה נכון, עם הזמן זה אמור לעבור. לכן אני לא חושבת שאפשר לבחון אם טיפול נכון או לא לפי זה שאת מרגישה תלות כזו או אחרת. אם טוב לך, ואת מרגישה שיש לך את המקום שלך. תמשיכי. ואם עולים לך שאלות, הייתי ממליצה לך לפנות לאשת מקצוע אחרת שמכירה את סוג הטיפול שאותו את עוברת, ואם אכן יש בעייתיות בטיפול, היא תוכל לכוון אותך. נראה לי שביקורת הכי טובה שומעים מהמתחרים, לא?!

בהצלחה.

• מיכל

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    24/11/2024 ב4:56 pm
    2
    2
    חברה חדשה

אוקי, תודה רבה לכן💚

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    25/11/2024 ב12:46 am
    18
    30
    חברה חדשה

נועה,

אישית אני לא מתבססת בטיפול על הגישה הדינמית כך שתלות זה דבר שאני לא פוגשת כמעט בקליניקה. קרה לי רק שהגיעו אלי לטפל בנזקים של תהליך שלא מספיק נצמד לאתיקה והתלות פרקה את המטופלת שם.

אבל –

את כותבת שהתלות לא נעימה לך, מצד שני – היא לא מחויבת המציאות. מה כן גרם לך לפתח אותה? יתכן שיש בה פן שכן מושך אותך בצורה זו או אחרת? כלומר – שהיא נעימה ולא נעימה לך?

עד כמה שאת כותבת שיש הקפדה על כללי האתיקה התלות לא אמורה להזיק, אבל היא גם ממש לא אמורה להיות לא נעימה לך. אחת מהבעיות בתלות היא שהיא נעימה מאד, נעימה עד כדי סכנה להתמכרות אליה… לכן יש מקום לבדוק מה לא נעים לך שם והאם ומה כן נעים.

מתאים לך להעלות את זה בקליניקה מול המטפלת? אם זה מתאים ונוח לך זה אולי יהיה הפתרון הכי טוב לקונפליקט הזה.

בהצלחה!

• מיכל

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    25/11/2024 ב6:31 pm
    2
    2
    חברה חדשה

זה נורמלי הפלאפון ששל המטפלת מצלצל אמצע מפגש?

• רבקי טייך

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      25/11/2024 ב8:01 pm
      18
      28
      חברה חדשה

חד פעמי כן

באופן קבוע – לא ממש

למרות שיכול להיות שהיא טיפוס רחפן ששוכח לכבות

או לחילופין יש לה מטופלת עם נטיות אובדניות שהיא צריכה להיות עליה בהיכון

או משמרת בביח פסיכיאטרי

• מיכל

הוראה רכזות וחינוך
        חברה
        08/12/2024 ב6:28 pm
        2
        2
        חברה חדשה

בפעם האחרונה היא ענתה לבת שלה,

לחצי שניה,

זה לא מפריע לי.

אבל אני מפחדת אולי זה סימן לדברים אחרים….

• חנה ביין

טיפול
    מובילה
    25/11/2024 ב8:23 pm
    2
    מנהלת קהילה

כתבתי מדריך חינמי בנושא הזה איך אדע שהטיפול שלי טוב, מוזמנת לפנות באישי ולקבלו

• מיכל ים

גרפיקה
    חברה
    08/12/2024 ב9:49 pm
    2
    2
    חברה חדשה

את צודקת ב100% שאת בודקת ושמה לב

חושבת שזה תלוי גם ביחס שהמטפלת משדרת לגבי הדיבור בטלפון ודברים כגון אלו

היחס לזה בזמן אמת וכן היחס כשאת פותחת ומדברת על זה….

וכמובן איך את מרגישה ביחס לזה, ואת זה רק את יכולה להרגיש…

• מיכל

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      12/12/2024 ב9:05 pm
      2
      2
      חברה חדשה

תודה,

בפעם האחרונה הפון שלה רטט ובקישתי ממנב שיהיה על שקט,

אז היא עשתה את זה והתיחסה לזה בתור שבגלל הקשב שלי זה מפריע לי….

• אלישבע חמד ◇ סטודיו פנטזיה

גרפיקה
        חברה
        12/12/2024 ב9:22 pm
        2
        חברה חדשה

לא נשמע טוב

אני הייתי אצל מטפלת שכל תחילת טיפול היתה אומרת לעצמה בקול ‘אני שמה את הפלאפון על שקט שלא יפריע לנו’ ואז פשוט גם אני הייתי שמה

זה היה מאוד עדין ונעים ומתחשב

• מיכל

הוראה רכזות וחינוך
          חברה
          12/12/2024 ב9:28 pm
          2
          2
          חברה חדשה

תודה על התגובה,

כי אני קצת מרגישה חסרת אונים איך באמת לוודא שלא אפול בפח….

• אלישבע חמד ◇ סטודיו פנטזיה

גרפיקה
            חברה
            12/12/2024 ב9:35 pm
            2
            חברה חדשה

מיכל, אני לא רוצה ח”ו לפסול את המטפלת שלך ולגרום לך ולה נזק, אנחנו רק שומעות מהצד ואין לנו את כל הפרטים.

אבל תשאלי את עצמך: יותר טוב לך עכשיו? את מחכה ללכת לטיפול אצלה? או שאת הולכת כי חייב? עושה לך טוב, מעצים, מחזק, מרים, או מוריד ומקשה? (ברור שהטיפול עצמו לפעמים קשה וסוחט, לא מתכוונת לזה)
            היחס שלה אלייך מכבד, או מתנשא? את מרגישה את התחושות האלו בעיקר אצלה או שיש לך את זה בעוד מערכות יחסים?

תבררי את זה עם עצמך ואח”כ תפני למישהי מקצועית שאין לה אינטרס ותבקשי את חוות דעתה.

בעז”ה שיהיה רק לתועלת.

• מיכל

הוראה רכזות וחינוך
              חברה
              12/12/2024 ב9:48 pm
              2
              2
              חברה חדשה

אוקי,

תודה רבה לך מאד,

💚

• מרים סולובייציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    08/12/2024 ב9:54 pm
    177
    252
    פעילה בקהילה

אם העו”סית משפילה אותך “לטובתך”, או “כדי לשים אותך על המקום”, או כדי “להראות לך את הכיוון”, וכל כיוצ”ב,

תברחי ממנה כמה שיותר מהר. (גם פנינה ציערה את חנה, וכולם יודעים מה היה בסוף)

היא רק תגרום לך נזק, וחבל.

בדוק ומנוסה!

• דינה רייכמן

טיפול
    חברה
    10/12/2024 ב10:44 am
    2
    חברה חדשה

כמה מילים על תלות. הבעיה היא לא בתחושת התלות של המטופל אלא בדרך בה התלות נענית או לא נענית, במהלך הטיפול ועד כמה יש הקפדה שהטיפול ישרת את צורך המטופל באופן נקי ומדויק.

תלות היא המצב הראשוני שלנו כתינוקות נזקקים וחסרי אונים. כשצורכי הנזקקות של התינוק ממולאים בצורה עקבית, מיטיבה, בחום ואהבה, הילד מרגיש בטוח לצאת לחקור את העולם ולגלות את כוחותיו ויכולתו. וכאשר הוא מקבל את המרחב ואת התמיכה להיות הוא עם מה שהוא, הוא מפתח עצמאות אמיתית ועמוד שדרה. כלומר – התלות של הילד היא מצב נתון, שיש לה חשיבות התפתחותית. מה שחשוב זה איזו סביבה התלות הזו פוגשת – האם היא נענית בצורה מותאמת.

כמה מצבים עלולים להפריע לתהליך לקרות. א. כשיש חסר – והצרכים לא מסופקים ו/או לא מקבלים הכרה,

ב. כשיש היפוך תפקידים וההורה מספק את הצורך שלו דרך הילד. ההורה מצפה מהילד לענות על הציפיות של עצמו, או להרגיע את התסכול שלו, או לספק את התלות שלו עצמו (זה קורה בדקות ובמינונים קטנים לכל הורה באופן טבעי, ונדרשת עבודה עצמית תמידית של ההורה).

ג. ההורה נענה לכל ציפיה ומשאלה של הילד ולא מסוגל לעמוד בתסכול שיוצר אצלו חוסר שביעות הרצון והתסכול של הילד. לכאורה זה נראה הורה מיטיב אבל למעשה יש כאן היפוך תפקידים בדקות: ההורה פועל מתוך זה שרוצה להרגיש “הורה טוב”, ולא רואה את טובת הילד שהיא לקבל הכרה בתסכול שלו וברגשותיו בכלל, ללמוד לווסת, ולדחות סיפוקים ולהסתגל למציאות. זה כמובן שונה מהורה שמרחיב את הגבולות מתוך הערכה מציאותית ליכולת של הילד להכיל תסכול. חלק מהעבודה של ההורה זה לעשות את האבחנה הזו ולבדוק מה באמת הצורך של הילד ומה הצורך שלו.

באותה מידה כשמטופל מגיע לטיפול זה טבעי שהוא פגיע והוא במצב של תלות מסוימת. כשמטופל לא יכול להרגיש נזקק חלק מהעבודה תהיה לאפשר לו מגע עם צרכי התלות שלו. המגע הזה עם צורכי התלות עלול להיות מבהיל , אבל הוא חשוב. לא בהכרח לספק אבל כן לאפשר מגע והכרה. התלות כצורך נפשי פנימי יכולה לקבל לגיטימציה, אמפתיה, הכרה ותיקוף. יחד עם זאת המטפל שומר על גבולות הטיפול, וזה אומר שמשאלות של המטופל לא בהכרח יממומשו. המטפל יתן תמיכה רגשית, קבלה, אמפתיה אבל לא בהכרח כל מה שהמטופל רוצה יקרה במציאות. (איפה בדיוק הגבול יעבור – זה עלול להשתנות בין מטפלים, ובין טיפול לטיפול. צריך לראות בכל עניין לגופו איפה יש מקום להגמיש ואיפה לא, והמוקד הוא בעיקר מה טובת המטופל מצד אחד, ואיפה גבולות הגזרה של המטפל מצד שני). כשמשאלה לא ממומשת עלולים לעלות אצל המטופל רגשות שונים חרדה, כעס, בושה, תסכול, בעוצמות שונות. וכאן התפקיד של המטפל הוא לתת לרגשות האלו לעלות, להכיל אותם ולא להבהל מהם.

יתכנו כמה מצבים לא רצויים בטיפול: 1. למטופל יש צרכים או משאלות, וכשהוא מבטא אותם, לא משנה באיזו דרך הוא מקבל תגובה לא מקבלת: גינוי, אשמה, כעס, במקום לקבל הכרה ולגטימציה להרגיש את מה שהוא מרגיש. ואז המטופל לומד שצרכי התלות שלא לא ראויים. כשאין הכרה בצורכי התלות – בעצם המטופל לא קבל את המענה, המטפל לא הצליח להכיל אותם. 2. המטפל נענה באופן לא מותאם למשאלות של המטופל משום שהוא מתקשה להכיל את רגשות התסכול והכאב של המטופל, ולבוא עם זה במגע. זה למעשה העבודה הפנימית המאוד מורכבת של המטפל, להיות עם הרגשות השונים של המטופל, להבחין מתי נכון להיענות לצורך כי זה ישרת את המטופל, ומתי ההיענות לא נכונה והיא בעצם צורך או קושי של המטפל. לשם כך הוא נעזר בהדרכה. 3. המטפל מממש משאלות או באופן מותאם משום שמימוש המשאלה ממלא צורך מודע או לא מודע של המטפל. וכאן בעצם עלולה להיווצר תלות לא בריאה- לא בגלל התלות של המטופל אלא בגלל צרכי התלות של המטפל שהוא מממש אותם דרך מערכת היחסים עם המטופל, תוך ניצול הנזקקות של המטופל. במקום שהנזקקות של המטופל תפגוש מרחב בטוח, אמפתי ,מכיל ומווסת, מטפל שרואה את המטופל ואחראי להיטיב איתו באמת, היא פוגשת מרחב לא מוגן, מטפל שעלול לפגוע או לנצל את התלות הזו בצורה לא נכונה.

חשוב להדגיש שהטיפול הוא עבודה מורכבת, וההתאמה המדויקת לצורכי המטופל היא משהו שמתהווה כל הזמן בחדר הטיפול. המטפל, בהיותו אנושי, עלול לפעמים במינון מסוים “להתערבב”, להרגיש כעס, להתקשות להכיל את הרגשות של המטופל, לא לראות באפן מדויק ונקי את המטופל. לכן נדרשת הדרכה למטפל. מה שחשוב זה להבין את המגמה הכללית של המטפל ועד כמה הוא חותר לכך.

כשמשהו מרגיש לא נוח בטיפול מה שיכול לעזור להבין אם הטיפול מתנהל נכון הוא לראות את תגובת המטפל כשהמטופל מדבר על מה שמפריע לו. באיזו מידה המטפל מכיר בתסכול של המטופל, לוקח אחריות על העניין, מכיר בטעות – אם אכן היתה טעות, או לחילופין מציע הסבר לגבי האופן בו הוא כמטפל ראה את הדברים, וההסבר הזה ניתן באופן שמכבד את התפיסה והחוויה של המטופל לצד הפרספקטיבה של המטפל, באופן שהמטופל מרגיש שהוא יכול לקבל את זה ובסופו של דבר כתוצאה מהברור ההרגשה של המטופל נעשית נוחה יותר, ולא ההיפך.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן