טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 38 דקות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
האם להמשיך…
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ האם להמשיך…
-
האם להמשיך…
פורסם ע"י Ayala Katz הייטק on 08/12/2024 ב4:10 pmשואלת בשביל חברה:
היא היתה אצל מטפלת, והתחברה מאוד
פתאום שמעה מקרובת משפחה שלה דש.
היא התקשרה להתעניין אצל המטפלת, וזו מסרה לה דש מחברה שלי.כשהחברה התקשרה למטפלת להבין ממנה מה קרה,
היא התנצלה אמרה שחשבה שהם מתואמות
ושגם לא רואה סתירה לקחת את קרובת המשפחה (מדרגה ראשונה) לטיפול
כך שיוצא שהיא מפירה שני כללי אתיקההמטפלת נמצאת בנישה די ייחודית, ולכן היא עוזבת בלי חלופה שידועה לה כרגע
הייתם ממליצות לה לעזוב חד משמעית?ריקי פרנצהויז הגיבה לפני 2 שבועות, 2 ימים 12 חברות · 12 תגובות -
12 תגובות
-
88חברה חדשה
חד משמעית, כן.
לפחות לפי מה שאת מציגה כאן.
אני חושבת שכללי אתיקה שמופרים יכולים יותר להזיק מכל תועלת אחרת שהטיפול מביא.אני לא מטפלת…
-
חברה חדשה
אני לא מטפלת,
אך מהגיון בריא, תחשבי, היום זה ד”ש (וזה מאדד מרגיז לקבל ד”ש שהיית אצל מטפלת מחברה שלך) ומחר זה דברים אישיים וסודיים שסיפרת לה שמסתובבים בכל העיר עם טענה ש”חשבתי שאתן מתואמות”…
הייתי בורחת מהר מהר ממטפלת כזו, עם כל החיבור והאהבה, זה א-ב של אתיקה ונורמליות…
ואם את שואלת אותי, זה מקרה שגם מראה על עוד דברים בעייתיים אצל אותה מטפלת, חוץ מהעניין של אתיקה, שהוא קריטי קריטי, זה גם מראה על סגנון אישיות והתנהלות.. בעיניי זה מראה על זלזול במטופלים ובטיפול בהם.
סליחה אם זה נשמע רע, אבל זה באמת רע.
בהצלחה,
מאחלת לך להגיע למקום בטוח ואמין:)
-
24חברה חדשה
מסכימה ממש עם מה שא. כתבה.
במידה ופסיכולוגית מפרה אחד מכללי אתיקה, מעבר לחוקי…
זה אמון הכי בסיסי, ואי אפשר לדעת לאן זה יגיע.
זו דעתי.
מלא בהצלחה בבחירות נכונות:)
-
חברה חדשה
תודה לכל העונות.
אז במסשך לשאלה הקודמת:
א- יש המלצות למטפלת מקצועית בתת מודע?
ב- היכן ניתן להעביר תלונה על מטפלת שחרגה מכללי האתיקה?-
22חברה חדשה
1. איזה סוג של טיפול בתת מודע את מחפשת: מח אחד? NLP ? באיזה אזור?
2. לגבי התלונה על חריגה מכללי האתיקה חושבת שיחד עם הצורך לעשות עם זה משהו ראוי לפנות לשאלת רב כיצד לנהוג כהלכה,
לעניות דעתי כאשר את עוזבת אותה חשוב מאוד שתודיעי לה שאת עוזבת מסיבה של חריגה מכללי האתיקה,
זה לכשעצמו טוב לתשובה מול מטפלת שחרגה מכללי האתיקה = הפסד, ומעבר לזה טוב בשבילך וסוגר אצלך איזו פינה שעשית משהו בענין .לא כדאי לעזוב בבריחה – כדאי לעזוב בבחירה! את תרגישי יותר טוב בכך.
(משתפת בחוויה אישית שכשביתי היתה בגן פרטי, באחד הימים התגלגל לאזני שהגננת סיפרה לגננת אחרת שמחזיקה גן פרטי משהו על ביתי שאיננו אמור להתגלגל, באותו יום לקחתי את בתי והעברתי אותה לגן אחר לא לפני שעמדתי מול דלת ביתה והודעתי לה שמרגע זה ואילך ביתי לא מגיעה לגן שלה מסיבה זו, היא ממש הסמיקה ובטח לא העיזה לבקש את הפיצויים ‘המגיעים לה’ לפי הסיכום עד סוף שנה, היא הבינה היטב שאולי היא צריכה לשלם מחיר על מה שהיא גרמה לעצמה קודם כל וגם לאחרים….)
כמו רופאה, מטפלת רגשית וכדו’ גם גננת/מורה אמורה לשמור על כבודו ופרטיותו של ילד במסגרת ואין לו רשות להעביר מידע כלשהו בשום תחום לשום גורם חיצוני אחר, כל שכן כשמדובר בתחום הטיפולי שזה חמור עוד יותר ופגיעה אנושה באמון!!-
210חברה חדשה
רק אומרת שבלפרט את סיבת העזיבה יש סיכון מסויים
אם המטפלת פטרונית מספיק, היא עלולה לשאול באכפתיות מרובה מה הרגשת כשהבנת שהיא מעבירה מידע, והאם זה הזכיר לך אירועים מהעבר, והאם גם אז זה כל-כך הקפיץ אותך, וכו’ וכו’
אז אם את במקום שאין לך כוחות נפש מיותרים, אל תטרחי לבזבז את הכוחות שישנם על ניסיון לתקן את העולם
בפרט שכללי אתיקה הם בייסיק, גם למישהי שהיא לא מהתחום הטיפולי הסטנדרטי, ככה שאם היא לא הקפידה עליהם עד כה קשה לי להאמין שזה מחוסר ידע, אלא נטו מזלזול
ואם זה כן נובע מחוסר ידע למרות שהסיכוי לכך הוא קלוש- מסתבר שההכשרה שהיא קיבלה לא משהו, ככה שבוודאות חסר לה ידע רב נוסף ולא הידיעה שמטופלות כועסות על העברת מידע היא זאת שתהפוך אותה למטפלת טובה
-
-
-
177252פעילה בקהילה
תבררי בצורה מתוחכמת מטעם מי היא עובדת ותתלונני עליה שם. ואם היא פרטית לגמרי, תשאלי רב אם מותר לך להתלונן עליה במשטרה, או לתבוע אותה לדין. ואחר כך כמובן תעזבי אותה כמה שיותר מהר.
-
חברה חדשה
מציינת שאם המטופלת התחברה מאד למטפלת, כמו שנכתב פה
עלול להגרם לה נזק נפשי אם תראה את המטפלת מושפלת במשטרה או בבי”ד
יש לקחת זאת בחשבון.
-
-
88חברה חדשה
במקרה של מטפלת שהפרה כלל אתיקה ככ ברור של לשמור על אנונימיות המטופלים שלה היתי עוזבת מיד!
וגם בלי קשר לאתיקה האמון נפגע אני לא חושבת שמטופלת שהאמון שלה נפגע היתה רוצה להמשיך לפתוח דברים מולה בכנות.
באיזה אזור את מחפשת מטפלת?
אני מכירה ממודיעין עילית אם זה עוזר לך
-
חברה חדשה
יש לה תעודה רשמית ורישיון מהמדינה אם כן נראה לי יש את וועדת האתיקה. אבל אם לא אז אולי כמו שאמרו פה אולי דרך מי שהביא לה את התעודה למרות שלא יודע אם יעשו לה משהו כי זה לא רשום בשום מקום.
-
4חברה חדשה
אני מבינה שמדובר במטפלת בתת מודע, ולא במטפלת רגשית. ולמיטב ידיעתי, במקצועות הטיפול מהסוג הזה אין דגש על נושא האתיקה, ויש פחות למידה וידע בתחום של חשיבה טיפולית, סטינג ועוד, כמו גם אתיקה מקצועית.
זה אמנם לא מכשיר את ההתנהלות שתוארה (גם לא כאשת מקצוע! ולא רק בתחום הטיפולי), אולם חשוב להבין זאת כדי להתיחס לזה באופן מותאם.
ואולי, כפי שכתבו פה, באם תחליטי להפסיק, חשוב להבהיר למטפלת את הסיבה להפסקת הטיפול, בתקוה שלפחות להבא היא תקפיד על כך.
Log in to reply.