טיפול יעוץ אימון והנחיה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
היפראקטיביות קיצונית בגיל כמעט 3
-
היפראקטיביות קיצונית בגיל כמעט 3
שלום חברות,
אשמח מאד להקשבה ולעצה!
יש לי ילד מתוק בן כמעט שלוש
עם היפראקטיביות ברמה מאד חריגה
ברמה שבתחילת שנה אחרי שבועיים הגננת אמרה שהיא לא יכולה להחזיק אותו (העיפה אותו מהגן, במילים פחות עדינות), והיא גננת ותיקה של 30 שנה
ובגן שמצאנו בחסדי שמיים אחר כך, עם קבוצה קטנה של 6 ילדים בלבד וגננת מאד סבלנית שאמרה לי-אין לי בעיה עם היפראקטיביים, אני אוהבת את הילדים האלה-גם הסבלנות שלה הגיעה לקצה לאחרונה
זה משהו שברור לי שהוא מולד, כי התחיל כמעט מגיל 0 (אפילו לפני למי שמבינה אותי)
יש לו עוד קשיים-התפתחות שפתית מאוחרת, קושי בוויסות חושי מאד חריג (צורך מגע נורא אינטנסיבי וחזק), וקשיים שנראים כמו קושי בוויסות רגשי-יכול להיות שקשור גם לעיכוב בדיבור, התפרצויות על כל צעד ושעל
למרות שזה נשמע סותר, אני יודעת- הוא ילד ממש מתוק עם מזג שמח ונוח, מקבל סמכות וגבולות למרות שהוא ילד עצמאי ברמה שאני לא מכירה-רוצה לעשות כל דבר לבדדדדדד
לאחרונה הגננת ממש מתקשה, היא אומרת כל יום כמעט שננסה לעשות איתו משהו כי הוא מגיע עם אנרגיות מטורפות וזה סוחט אותה וגם הילדים מתרגזים עליו
השאלה שלי:
1. מה עושים בגיל הזה עם היפראקטיביות קיצונית? נוירולוג יוכל לעזור? יש טיפול תרופתי בגיל הזה? משהו אחר? ואני לא מדברת על דברים טבעיים נחמדים, הוא צריך משהו יעיל משמעותית
2. יש מצב לקבל על זה איזה סיוע? קצבת ביטוח לאומי? אני במשרה מלאה בלי הפסקה סביבו, אי אפשר להשאיר אותו רגע לבד (הוא עושה גם דברים מסוכנים, מטפס על מקומות גבוהים, נוגע בתרופות, בסכינים, קופץ מגובה) ורוצה הנחיית הורים וספורט טיפולי וכל מה שיוכל לעזור לו ולנו.
אם כן-מי מאשר את זה? מה הפרוצדורה?
3. חייבת ששנה הבאה הוא יקבל גן שפה ולא ילך ח”ו לגן חיידר כי אני לא יודעת מה יקרה איתו בגן של 30 ילדים במצב הנתון. יש בקרוב וועדת חריגים. מישהי יודעת לכוון אותי מה יכול לעזור בזה? חוו”ד של אנשי מקצוע/הדגשות מסוימות?
אשמח לכל עצה והכוונה (גם בתשלום מלא אם יש מישהי שמקצועית בזה) כי אני די חסרת אונים מהמצב
תודה רבה לכל חברה שתקדיש מזמנה היקר ומהניסיון שלה להגיב לי!
Log in to reply.