טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
היקשרות אמביוולנטית
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ היקשרות אמביוולנטית
היקשרות אמביוולנטית
פורסם ע"י פרח חשבונאות ויעוץ מס on 01/01/2026 ב10:39 pmמעניין אותי לשמוע/לקרוא על זה עוד.
כמה סיכוי יש לשנות להיקשרות בטוחה ואם בכלל.פרח הגיבה לפני 4 שבועות, 1 יום 8 חברות · 8 תגובות- 8 תגובות
פעילה בקהילה יש סיכוי והמון תקווה
הרבה פעמים הדרך היא בקשר טיפולי טוב, יציב, מחזיק עם מטפלת אחראית, מקצועית, שלא נבהלת, ועם הרבה הבנה עמוקה ורגישות
התהליך לא פשוט וצריך לקחת נשימה ארוכה, אבל הדרך משתלמת בעז"ה
- סטטוס תעסוקתי:
ותיקה פרח, מדברים על 4 סוגי התקשרות (בטוחה, נמנעת, אמביוולנטית ולא מאורגנת)
והוסיפו סוג התקשרות חמישי שמוגדר-תקשורת נלמדת
כלומר, דפוס ההתקשרות הבסיסי שלנו נלמד בשלב הראשוני מאד של החיים
אבל יש אפשרות ללמוד מחדש דפוס התקשרות בטוח, דרך קשר מיטיב ובטוח כמו שכתבה יהודית
אני מוסיפה שזה יכול להילמד בכל קשר קרוב מאד שיש בו ביטחון ויציבות
כמו קשר נישואין למשל
וזה בהחלט יכול להחליף את דפוס ההתקשרות הקודם שלא היה בטוח
בקיצור יש תקווה☺
זה משמח, נכון?
פעילה בקהילה אתם יכולות להרחיב עוד על סוגי התקשרות?
ולהסביר איך זה נעשה טוב ובריא יותר בטיפול?
פעילה בקהילה טיפול ככלל- זה המקום שמאפשר מודלינג של היקשרות בטוחה
יש פה 2 אנשים שיוצרים קשר
והמטפלת יכולה ליצור חוויה מתקנת של אימהות מיטיבה
לכן בטיפול טוב נוצרת בתחילת הדרך תלות, כי המטפלת- מייצגת את האם
והמטופלת-את הילדה
תוך כדי התהליך נרכשת חוויה של מקום בטוח ואפשרות לצמיחה.
לדעתי לא משנה הדפוסים הלא נכונים
אם זה אמביוולנטיות, או דפוס היקשרות נמנעת וכו'
חדר הטיפול הוא המקום לחוויה מחודשת
ברור שיש תקווה!
לעולם לא מאוחר לתקן
מה שנגזר, כאבנו די
וללכת לטיפול יועיל בוודאי…
יצאו לי חרוזים ממש בלי להתכוון:)
חברה חדשה סקירת AI
היקשרות אמביוולנטית (או חרדתית-תלותית) <mark jscontroller="DfH0l" jsuid="Y49vEc_8">היא דפוס התקשרות לא בטוח המאופיין בחרדה עזה מפני נטישה</mark>, חוסר עקביות בתגובות ההורה, וקונפליקט בין הצורך בקרבה לבין קושי בהתמודדות עם המצוקה; הילד נצמד ובו-בזמן מתנגד לאם, ובבגרות מתבטא בפחד מאינטימיות ורגישות יתר לנטישה, לצד רצון עז בקשר.
<strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_g">מאפיינים בילדות:
<ul jscontroller="mPWODf" jsuid="Y49vEc_k">
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_n">מצוקה חזקה בפרידה: הילד סובל מאוד כשאימו עוזבת ומתקשה להתנחם כשהיא חוזרת.
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_q">התנהגות סותרת: בקרבת האם, הוא נצמד אליה אך גם מתנגד לה באופן אקטיבי – דוחה אותה או מתנהג בכעס.
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_t">קושי בחקר: הילד חושש לחקור את הסביבה ומתרכז יתר על המידה באם.
<strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_11">סיבת היווצרות:
<ul jscontroller="mPWODf" jsuid="Y49vEc_15">
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_18">חוסר עקביות הורי: ההורה מגיב לצרכי הילד בצורה לא צפויה או אמביוולנטית, מה שגורם לילד להרגיש שאינו יכול לסמוך על זמינות ההורה להגנה.
<strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_1f">השלכות בבגרות (התקשרות אמביוולנטית):
<ul jscontroller="mPWODf" jsuid="Y49vEc_1j">
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_1m">פחד מנטישה: חרדה עמוקה מאי יציבות בקשרים ופחד מלהיות מוזנח או נטוש.
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_1p">מערכות יחסים מורכבות: קושי באינטימיות, תלות רגשית, ורגישות גבוהה לדחייה, לעיתים לצד רצון עז בקשר.
<strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_1w">התקשרות זו שונה מדפוסים אחרים:
<ul jscontroller="mPWODf" jsuid="Y49vEc_20">
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_23">התקשרות בטוחה: תגובות עקביות ואמפתיות מההורה מובילות ביטחון.
- <strong jscontroller="zYmgkd" jsuid="Y49vEc_26">התקשרות נמנעת: תגובות דחייה מההורה גורמות לילד לפתח עצמאות יתר והימנעות מקרבה.
פעילה בקהילה אני רוצה להוסיף על אסתר שאמרה שזה יכול להיות מתוקן בכל קשר. זה נכון. אבל אנחנו נוטים לשחזר דפוסים שאנחנו רגילים אליהם. ולכן מי שחושבת שזה יהיה מתוקן בקשר נישואין, אני רואה בזה קצת סיכון כי הבעל צריך להיות מלאך בערך כדי לא "לשחק את המשחק ההדדי" עם אשתו שבלא מודע מנסה לשחזר דפוס לא בריא.
אמנם אני מדברת ממקום אישי, אבל תחפשו מחקרים, סטטיסטית זה מה שקורה במציאות.
הלוואי ואני יכולתי לעבור טיפול לפני הנישואין ולחסוך כעשור של כאב לשני הצדדים ואת ההשלכות על הילדים. היום עובדים לתקן. ברוך השם בהצלחה. יש תקווה.
חברה חדשה תודה לכולן על התגובות.
וליבי תודה על התגובה שלך
אני בטיפול מדהים עם מטפלת מדהימה
השחזור קשה מאוד !
ומה שבאמת מנחם אותי בכל התהליך זה שאני יגיע לנישואים בנויה יותר.
Log in to reply.