הצד השני של המטבע

קדם Forums טיפול ואימון הצד השני של המטבע

• הצד השני של המטבע

פורסם ע"י שירה ישורון  הוראה רכזות וחינוך on 14/08/2025 ב11:14 am

את ההודעה הזאת אני כותבת עם המון דפיקות לב

מתפללת, כי אני באמת מתכוונת לטוב

ושלא צא תקלה מתחת ידי

בעקבות השרשורים האחרונים

נשימה עמוקה

קראתי את הכל בכאב, ואני ממש רוצה להדגיש שמה שאני הולכת לכתוב פה לא לא לא קשור למקרה שהביאה שושי ו. שנכרים דבריה אמת, והכאב שלה זועק לשמים וגם העוול!

וכן כמה בנות פה שכתבו שנפגעו בעבר, אני לא מתכוונת אליכן, במיוחד אלו שמסומנות בוי ירוק…

וכן אני רוצה לשתף שאני מאוד חוששת לכתוב את מה שאני הולכת לכתבו כי בעבר כבר הותקפתי בפרטי ובמייל האישי שלי על ידי אותה אחת כנראה שנכנסת לפה כל פעם בשמות בדויים אחרים. אז רק תשימו לב נשים יקרות ואהובות שלפעמים אתן מדהות עם מישהי שעושה מניפולציה ורוכבת על הכאב שלכן.

ואחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת ניגש לסיפור העיקרי:

יצא לי להיחשף לכמה וכמה מטפלות רגשיות חלקן עבדתי איתן, חלקן הכרתי בפן מקצועי אחר שלהן ואצל חלקן טופלתי. אף אחת מהן לא הייתה שרלטנית ברוך ד’ חלק מהן פחות הסכמתי עם האג’נדות המקצועיות שלהן. היו פעמים שטיפול שעברתי לא היה מוצלח, לא היה כימיה, לא הייתה התקדמות. עזבתי. לא הייתה פגיעה ברוך ד’.

לאחר תקופה מסוימת שהכרתי מטפלת מסוימת יצא לי להתכתב על אודותיה עם מישהי אנונימית שרצתה מידע בתחום אחר, פתאום ההיא מתחילה לספר לי שאותה אחת פוגעת ועושה המון בעיות אתיות ומחריבה נפשות

לא התאים לה לדמות אז בהתחלה ניסיתי להסביר שזה מוזר ואני לא מאמינה וכשההיא התחילה להחריף טון ולרדת עלי אישית הבנתי שיש לי פה עסק עם… ופשוט עזבתי את ההתכתבות שיש לציין שהיא פגעה בניגוד למטפלות שונות שלא עשו את זה

במקביל התחילו פה בקדם לכתוב כל מיני תגובות אנונימיות על מטפלות שפגעו בהן, וכשהגבתי לדיונים האלו כתבו לי בפרטי דברים מזעזעים ושוב יורדים לרמה אישית שאפסיק להגן על אותה דמות

יש לציין שהם הגיעו אלי גם בדיונים שלא קשורים לעניין הטיפול

האמת שזה די שבר אותי נפשית

פתחתי על זה גם דיון בקדם בזמנו

דיברתי עם אותה דמות ומה מתברר:

עולם הטיפול מזמין חיכוך עם אנשים שיש להם קשיים נפשיים כאלו ואחרים. יש כאלו שזה לא גורם להם לראייה מעוותת ושנאה וכל מיני דברים שנראים כמידות מושחתות. הם נשארים עדינים ורוצים לעשות טוב כמו שושי ו. לדוג’ ויש כאלו שמחמת הקשיים הנפשיים שלהם והקושי הנפשי שטיפול רגשי מזמן מאישימים את המטפלת ובמקרים קיצוניים עושים לה שיימינג. מטפלות רגשיות שמטפלות במקרים מורכבים במיוחד נתקלות בזה כל הזמן (זה אחת הסיבות אגב שעזבתי לימודים של טיפול רגשי) כאלו שנותנות בעיטה בפרצוף ולא כי המטפלת לא טובה אלא כי הקשיים שהן עברו גמרו להן לשיבוש דעתן ושוב אילו מקרים קיצוניים ממש.

אז איך אפשר לדעת האם זאת שכותבת כאן בקדם פוסט / תגובה ארוכה וכואבת היא הקורבן או המתעלל?

זה לא שחור לבן ואי אפשר לדעת

רק אתן לכן טיפ קטן:

אם היא מופיעה עם אותם תכנים כל פעם בשם אחר ומגיבה כל פעם בכל דיון פחות או יותר את אותו תוכן, לא חושפת על עצמה פרטים, ולא מוכנה להתעמת על הטענות שלה בצורה עניינית, אלא רק יורדת לפסים אישיים ומתקיפה. יכול להיות ואני מניחה כאן בזהירות, יכול להיות שהיא דווקא הפוגע

ושוב, אין אני מתכוונת לשושי כמובן, שהניחה פה את הכאב החשוף שלה

וזהו אני את שלי עשיתי

עוד מעט תבאנה ההתקפות, זה ברור לי אבל באמת שכתבתי פה רק לכבודו יתברך

שירה ישורון  הגיבה לפני 2 שעות, 6 דקות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן