התמסרות לטיפול

קדם Forums טיפול ואימון התמסרות לטיפול

• התמסרות לטיפול

פורסם ע"י צופיה נחמיה  הוראה רכזות וחינוך on 18/10/2024 ב4:14 pm

שלום לכולן רוצה לשאול כאן שאלה ולהציף נושא שלדעתי היא חשובה וקריטית למלא מטפלות ומטופלות

יצא לי לדבר עם 2 מטופלות אצל אותה המטפלת באותה השיטה{יש בינהם הבדלי גיל משמעותיים }

האחת חשה מיד את השינוי ואת הרגשה הטובה ואילו השניה טוענת שלא ממש

משיחה איתם הבנתי שהענין הוא בהתמסרות לטיפול ,בהגעה חשופה ועם אמון

שניהם טוענות שהן מתמסרות לטיפול ובאות חשופות ולא קפוצות ןבכל זאת נמצא ההבדל בהרגשה והצלחה

אשמח אם תוכלו להסביר מה זה התמסרות

מה החשיבות שלו לגבי הצלחת הטיפול ?

כיצד יוצרים אותו , כיצד יודעים שאני אכן בהתמסרות .? כיצד מגיעים אליו אפילו שיש חסימות וכו

ועוד ועוד אודות התמסרות ורצינות בטיפול .

אני חושבת שהנושא הזה הוא פוגש בהרבה אנשים בקליניקה .

בואו נבהיר אותו ויהיה לתועלת

תודה רבה למקום הנפלא הזה ,טוב שיש בית וחממה ונושאים בוערים

רחלי הגיבה לפני 1 חודש 4 חברות · 4 תגובות
  • 4 תגובות
  • שרה גד

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    20/10/2024 ב10:31 am

לפני נושא ההתמסרות, התחושה הטובה וההרגשה שמשתפרת / התקדמות בנושא שאליו מגיעים לטיפול אינה בהכרח קשורה להתמסרות, ישנם כל כך הרבה פרמטרים משתנים מאדם לאדם ובכלל אישיות היא מורכבת בפני עצמה, יכול להיות שההבדל בתחושה קשורה בכלל לכימיה בין המטפלת למטופלת שקיימת / לא קיימת , ואז למרות שקיימת ההתמסרות יהיה קשה לראות התקדמות /שינוי בתחושה לטובה כל עוד לא נוצרה כימיה טובה בין המטפלת למטופלת…

“אין לך אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום” מי שלאחר 3 מפגשים לפחות מרגישה שאין ‘עתיד’ לטיפול לפעמים כדאי לחפש מטפלת אחרת עד למציאת האישיות שתרגיש עימה מספיק טוב להתקדם!!

ושוב זה לא פוסל במטפלת או במטופלת, פשוט ענין של התאמה….ולפעמים צריך לעבור במבוך על מנת להגיע ליעד….

מה שחשוב זה לא להתייאש ולמצוא את האדם המתאים בדיוק כפי שמחפשים רופא נתאים לתחום מסויים …. יכול להיות שלאחד עזרה תרופה כזו ולאחר עזר משהו אחר לגמרי…

בהצלחה!!

• אפרת שטרן

הייטק
    חברה
    20/10/2024 ב10:43 pm

לגבי התמסרות- זה יכול להיות חלק מהתהליך הטיפולי-

הקושי להתמסר, להיחשף, להגיע לקירבה רגשית.

אני לא חושבת שאם משהי פחות מתמסרת לטיפול אז היא מטופלת פחות טובה,

או יכולה להיות יותר יעילה,

זה יכול להיות חלק מהגנה של הנפש על עצמה כי היא לא רכשה אמון עדיין-

זה גם שלב שצריך לעבור.

כותבת מדעתי הלא מלומדת בכלל.

• צופיה נחמיה

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    22/10/2024 ב11:50 am

אבל מה נעשה לא כולם יש להם אמון בוא נאמר שלהרבה מאוד אנשים אין אמון😔 , וזה עוד ענין שדרוש טיפול אולי בפני עצמו ..

• רחלי

טיפול
    חברה
    25/10/2024 ב12:35 pm

טיפול זה לא “מתמטיקה”, זה ענין כל כך אישי ואינדיוידואלי. אין מטופל אחד דומה למשנהו, אין טיפול אחד דומה למשנהו (גם אם לכאורה נדמה לנו שזה אותו “מקרה”), ואפילו אין פגישה טיפולית אחת של אותו מטופל דומה לפגישה טיפולית אחרת.

לדעתי, לא נכון להשוות בין מטופלים, וכפי שכתבו כאן יש כל כך הרבה גורמים אישיותיים ומצביים שעשויים להשפיע, וגם אם נצליח למצוא הגדרות, לא נראה לי שזה יענה לשאלתך, צופיה.

ועוד נקודה מאד חשובה ומשמעותית, לכל אחד הקצב שלו, יש שיחוו הטבה בשלב מאד מוקדם של הטיפול, ולאחרים יקח זמן רב, וגם אלו שחוו הטבה מידית, יתכן שבהמשך זה יתהפך… וכפי שפתחתי, אין בזה כללים ברורים ומוגדרים.

הנפש היא עדינה ורגישה, וככזו יש לגשת אליה בהתאמה, ולגשת לכל מטופל ומטופל בהתאמה למידותיו, ללא השוואות, ללא ציפיה, ללא דעות קדומות. “ללא זכרון וללא תשוקה”, כפי שמגדיר זאת וילפרד ביון.

זה נכון גם למטפלים וגם למטופלים, ואני כותבת מתוך שני הכובעים.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן