ואז היא התחילה להאשים את אמא שלי

קדם Forums טיפול ואימון ואז היא התחילה להאשים את אמא שלי

• ואז היא התחילה להאשים את אמא שלי

פורסם ע"י shilatshilat  הייטק on 01/09/2025 ב12:59 am

שלום,

אני עוקבת באדיקות אחרי הדיונים פה, והלב שלי מתפוצץ. מחייב אותי לכתוב, ולשמוע.

יש לי איזשהי חרדה ספציפית. נניח חרדה מגנבים (זו דוגמא, שלא תשאלו איך זה מסתדר:), אני לא נפגשת עם החרדה הזו הרבה, אבל כשאני נפגשת, ומכרוח החיים מסתבר שאפגוש בגורם החרדה הזו בחיים שלי- כשאני בחרדה אני ממש לא מצליחה לנשום, לא לחשוב, לפעמים אפילו מתעלפת.

יודעת יודעת שצריך לטפל ולהעביר אותה מחיי. וכל החיים לא הלכתי, פחדתי עד מות להפקיד את הנשמה שלי אצל מישהי זרה. פחדתי שיתחולל נזק שרב על התועלת, ושאולי היא תפתח פצעים שלא ידעתי עליהם ותקשה את חיי.

לפני שנה אזרתי אומץ, הלכתי לחברה שהיו לה גם 2 החרדות בחיים: פחד מפיגועים במקומות הומי אדם ופחד מהמחלה הידועה בעקבות חוויות קשות שחוותהעם 2 הדברים הללו, היא המליצה לי על מטפלת שלהמלצתה הוציאה אותה לגמריייי מזה.

התקשרתי אליה, אמרה שעמוסה, אז חיכתי, פחדתי ללכת לסתם מישהי אחרת. לפני כחודשיים קיבלתי טלפון שגם תורי הגיע. במפגש הראשון באמת היה טוב, היא הוציאה ממנה דברים שלא ידעתי, הצלחתי להגיע עמוק, במפגש השני עוד יותר, ובמפגש השלישי היא קישרה את זה למשהו באופי שלי, שהבנו ש’ירשתי מאמא שלי’, אבל משם זה המשיך שאמרתי לה דברים ממש עמוקים, בקשר שלי ושל אמא שלי, ואז היא ‘עלתה על הנקודה’ שבגללה יש לי את החרדה. בעקבות כמה סיפורים שסיפרתי היא התחילה לומר לי “הורה לא אמור לומר כך וכך לילד! הורה לא אמור להתנהג כך וכך עם ילד!” והתחילה לבקשר את ההורה- משמע אמא שלי. ומצאתי את עצמי פשוט יוצאת להגנתה של אמא שלי במהלך כל הטיפול.

יצאתי בתחושה רעה ממש, גם כי התחרטתי שסיפרתי לה, וגם כי הרגשתי שמהשו לא תקין בתהליך שאמור לתפוס אשמים ולבקר את ההורים שלי. ביקשתי הפסקה וכרגע אני ממש מש מפחדת להמשיך אצלה. קשה לי יהיה לעמוד שוב במציאות המבקשרת את ההורים שלי ‘כחלק מהתהליך’… האם אני טועה?

כי באמת הרגשתי שזה ממש עוזר לי, ובפועל גם מפחית את החרדה, ולכן חבל לי להפסיק אצלה, מצד שני…

מה אתן אומרות?

shilatshilat  הגיבה לפני 3 שעות, 13 דקות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן