טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
חודש אלול ואיך אסלח???
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ חודש אלול ואיך אסלח???
-
חודש אלול ואיך אסלח???
פורסם ע"י tggffb כללי on 04/09/2025 ב1:59 amמישהי שאהבתי מאוד פגעה בי.
פגיעה אישית רגשית נפשית…. -הכל! עשתה לי נזק עצום.
עבר כבר הרבה זמן, ועכשיו הגיע חודש אלול עוד רגע יום הכיפורים ואיך אצליח לסלוח???
ואיך אפסיק לאהוב????🙈
ר. טייך הגיבה לפני 4 שבועות 12 חברות · 15 תגובות -
15 תגובות
-
את יודעת אביגיל,
בכל שנה, בתקופה זו,
מגיעות אלי הרבה נשים ובנות ל 2-3 טיפולים ממוקדים
בשני נושאים עיקריים:
1. לא מצליחה לסלוח ל….. ועוד מעט ראש השנה.
2. ראש השנה בפתח…. ואני משותקת מפחד. רועדת ממה שיקרה לי בשנה הבאה.
איזה גזר דין יתן לי ה'?
2-3 פגישות ממוקדות, ואת אחרי זה.
חבל לסבול. חפשי לך מישהי טובה בסביבה שלך
שעושה טיפול קצר טווח.
-
כתבת גם "איך להפסיק לאהוב?"
ומבינה מכך שזה יותר מורכב מתהליך של מחילה.
קשה לי להמליץ לך על כיוון מסוים
כי מהתיאור שלך זה יכול להתפרש מפגיעה חד פעמית ועד לגזלייטינג.
מקווה שתמצאי את ההזדמנות לריפוי ושחרור מתוך חיבור עמוק אלייך.
-
בס"ד,
שאלה לי –
האם לסלוח זה אומר לשכוח?
האם זה מה שה' מצפה מאיתנו?
תמיד חשבתי שאפשר להחליט שסולחים מתוך אמונה שבני אדם הם רק שליחים – ואם הגיע לי הצער הזה זה מהקב"ה והוא השליח!
ואז להגיד בפה וכל לילה לפני השינה "הריני מוחלת וסולחת.. ולא יענש אף אדם מסיבתי"
אבל מחוייבים גם לשכוח? מ
אני באמת תוהה לעצמי, גם אצלי זה ככה – הרבה זכרונות לפעמים קשים מאוד, אבל נראה לי שזה לא סותר שסלחתי.
וכמובן שאם אפגוש את הפוגע/ת לא אפגע חזרה.. מבחינתי זה הסליחה.
אבל עכשיו אני חושבת שאולי אני טועה… וצריך ממש לשכוח ?
מישהי יודעת אולי?
תודה ושנה טובה ושלום!
-
בעיני, סליחה זה לשחרר את עצמי מההשפעה השלילית של האירוע
זה לא לוותר על מה שהגיע לי ואני ראויה לו. זו לא פעולה שלי מול האחר שמשחררת אותו מאחריות
זו פעולה שלי מול עצמי שמשחררת *אותי* מהשלכות
זה להסכים לשחרר את עצמי מההשלכות של מה שהיה בעבר והתלות באחר שמשהו מתקן יקרה.
-
-
-
פגיעה ע"י מישהו שאוהבים היא הרבה יותר כואבת, ופנימית. ולסלוח באמת – דורש המון עבודה פנימית. עלתה כאן השאלה מה זה אומר לסלוח? מצטטת בו הגדרה מילונית<b style="font-family: inherit; font-size: inherit;">סליחה הוא תהליך שכלי, רגשי או רוחני שבו חדל אדם מלחוש<b style="font-family: inherit; font-size: inherit;"> עלבון <b style="font-family: inherit; font-size: inherit;">או<b style="font-family: inherit; font-size: inherit;"> כעס <b style="font-family: inherit; font-size: inherit;">כנגד אדם אחר על מעשה שהוא ראה בו כפגיעה, מחלוקת או שגיאה. (ויקיפדיה) סליחה ה לא אומר לשכוח מה שקרה, אלא להיות מסוגלים לזכור את האירוע מבלי שזה יעלה בי רגשות קשים. אז איך עושים את זה למעשה?? כמובן שהתשובה מורכבת וכוללת הרבה רכיבים אינדיבידואליים, אבל כמו שמישהי ציינה כאן, ככל שנתחזק יותר באמונה שהצער הגיע לי ישירות מהקב"ה. אותו האדם שפגע בי בחר בחירה לא נכונה להכאיב ולצער, אך האם הדברים אכן יגיעו לאזניי ולליבי, יכאיבו לי ובאיזו מידה – זוהי התוכנית הספציפית של הקב"ה עבורי אישית. בדרך כלל אנחנו נוטיםלהתבשל במחשבות מהסוג של "איך היא עשתה לי את זה?", "ומדוע היא לא מתנצלת?" וכו', כך שכשאנחנו שואפים להרגיש שזה נשלח אלינו מהקב"ה, זה יכול להקל על הכאב הזה. ועדין כשהכאב הוא עמוק, קשה מאד למחוק אותו, כמו חוב שמישהו חייב לי, ואיני מסוגלת או רוצה לוותר עליו. אם נעמיק להתבונן בערך העצום של סליחה, נחשוב כמה היינו רוצות שיסלחו לנו על הנפילות שלנו, זה יכול לעזור לנו (אפילו באופן חלקי) לשחרר את הכעס והטינה. והפצע, הינו פצע, קרע שנהיה במקום שהיתה בו קרבה ואהבה, ופצעים זקוקים לזמן על מנת להתרפא… יכול להיות שיהיו ימים שתרגישי שאת לגמרי סולחת, ופתאום שוב ישטוף אותך גל כור של כעס וכאב. זה קורה… וזה חלק מהתהליך. אולי בשלב שהכאב יכהה מעט תוכלי גם לנסות להבין את הצד השני. והכי טוב אם תהיה לכן הזדמנות לדבר כשסערת הנפש קצת תשכח. וכמו שכתבו, לפעמים הכוונה מקצועית יכולה לת כלים והתבוננות נוספת. בכל מקרה, אשרייך שאת מתאמצת ומחפשת את הדרך למחול וסלוח באמת! וכמו /שאת בוודאי יודעת מעבר למצווה ולזכות (והלכת בדרכיו, לא תיטור וכו') , ברמה האישית תזכי בהקלה ובשמחה עצומה!! המון הצלחה!!
-
צריך לזכור שהמרוויחה העיקרית מסליחה זה את בעצמך!
זה באמת מטען אנרגיה שלילית שמעמיס על הלב, וכפי הנשמע כאן זה לא פשוט
כלל וכלל. פגיעה מקרובה מרגיש בגידה של ממש..מבינה אותך.
אבל אולי תני צאנס ל'עד שתגיע למקומו' כי לעולם אינך יודעת מה השניה עוברת!
ומה גורם לה להתנהג כך. זה קצת מקל…[חוץ מטיפול וכו'] שתזכי להגיע לסלחתי כדבריך בנקיות!
-
אביגיל, כדאי שתשיגי וי ירוק
מאומתות, בואו נפסיק להטריל את עצמנו, ונפסיק להגיב לדיונים עם ניחוח ריגשי ודביק שנפתחים ע"י יוזרים חדשים ובלתי מאומתים
-
אדרבא! עזרו לנו להגיע לתו הירוק. מי יכולה לאשר שאני בת? אודה לה מאד
-
תמצאי מישהי שאת מכירה מחוץ לקדם שתוכל לאשר את אישה
או שתכתבי כאן את הפרטים שלך ותחפשי חברה שתזהה אותך
-
בסדר , אנסה לאתר פה חברה
אבל למה להתבטאות בנוסח 'ניחוח רגיש ודביק??'
אם משהי צריכה עזרה, אז היא דביקית? מי שמרגיש לה חנוק
ודביק לא חייבת להגיב.
אכן חייב וי ירוק, אבל זה לא סותר
-
-
-
-
אני גם חושבת שצריך להנחיל כלל שלא מתייחסים בפורום הזה לשאלות של כאלו שאינם מאושרות,
מי שחשוב לה לשאול שאלה שתפנה לצוות קדם תסביר את העניין והם יאשרו אותה,
העניין הזה מסוכן, אנחנו באמת לא יכולות לדעת מי יושב מאחורי המסך…
במיוחד בפורומים כאלו שהשיח הוא שיח ריגשי רוב הפעמיים,
זוהי דעתי בעניין:)
הדיון ‘חודש אלול ואיך אסלח???’ סגור לתגובות נוספות.