טיפול דינמי

קדם Forums טיפול ואימון טיפול דינמי

• ald

כללי
    חברה
    09/09/2025 ב3:22 pm

יש אנשים כאלה, בהחלט,

רק שימי לב שהדיון לא היה אם יש אנשים כאלה או לא, הדיון הוא האם נכון לומר שטיפול דינמי הוא רק לאנשים כאלה? ושהם המיעוט שבמיעוט?? ומי שצריכים טיפול ממוקד הם אנשים שיש להם כוחות ו”יותר בנויים”??

כאן, במילים האלה אני מזהה חוסר אחריות/הבנה…. זה חתך גס מידי.

איך אפשר לשייך סוג טיפול לדברים כאלה? הייתי מצפה שיתייחסו למרכיבים אחרים כמו מה הב”א עבר או איזה עבודה היא מעוניינת לעשות עם עצמה וכן הלאה.

זה כל כך מורכב, ונראה לי שמטפלות אמורות להחזיק את המורכבות הזו.

• בביה''ס של החיים

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    10/09/2025 ב11:11 am

הדרך לגהינום רצוף כוונות טובות….

בואו נכניס פרופורציות. מי שמעוניינת שתלך!!

ומי שזה מאיים עליה? שתחפש אלטרנטיבות אחרות!

מה הסיפור?

• מרים מרום

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    10/09/2025 ב11:28 am

אהבתי מאד את מה שכתבת!!!!

מסכימה עם כל מילה!!!!

(וזה לא עמד לי קודם בראש…)

וגם הגדרת והמחשת ממש טוב איך לזהות מתי צריך!

עוד משהו בשביל אחרות שחוששות

טיפול דינמי הוא לא רק כואב!

הוא גם כואב, והוא גם כיף וטוב ומנחם ומרגיע ומשחרר (מנסיון)

אני שמחה על הצעד שבחרתי בו!

(במבט לאחור כנראה שהייתי משלבת עוד משהו מיידי להתחלה שאז הייתי ממש נואשת ותוצאות התחלתי לראות רק אחרי כמה חודשים ארוככככככככככככככים…….)

אולי לא כולם צריכות את זה

אבל מי שצריכה זה הדבר הכי טוב שהיא יכולה לעשות לעצמה!!!!!!

• בביה''ס של החיים

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    10/09/2025 ב11:36 am

הגבתי על זה שנאמר כאן שזה כואב ושורף ובכל זאת צריך להמשיך כי זה לטובת המטופל

שאני ממש חולקת על זה. כי רק המטופל יודע מה טוב לו ולמה הוא מסוגל.

ולתת לו להשתכנע שהכאב רק זמני וזה יגיע להפי הנד, מי לוקח אחריות שהדרך הזאת סלולה ובטוחה

למטופל והוא מסוגל לצעוד בו? מטופל חייב בטחון ואמונה בשיטה ‘שלו’

רק רציתי לחדד שמי שמרגיש לה עם זה בטוח. כמובן שזה כבר מפתח להצלחה שלה

ומי שלא, אין טעם לשכנע אותה. פשוט להקשיב לקול הפנימי

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    10/09/2025 ב7:01 pm

לפי תוכן הדברים את מתייחסת למה שאני כתבתי לגבי טיפול דינמי, נכון?! אז-

את צודקת לגמרי!!

ואם זה מה שהובן מדבריי אז כנראה שלא דייקתי בהם מספיק.

חלילה לומר שטיפול דינמי הוא לאנשים בנויים פחות – מחילה, זו שטות מוחלטת, אבל מילא שטות – היא פוגענית לגמרי כלפי כל מי שנעזרת בטיפול הזה, וזה חמור פי כמה:(

טיפול דינמי יכול לעזור לכל אחד שזה מתאים לו!!

שמעוניין / שרוצה (ואם אני לא טועה זה דבר שדוקא כתבתי – שיש מי שאוהב ומתחבר דווקא לשיטה זו) / שסתם ככה הגיע לשיטה זו- גם בלי לרצות דווקא בה…

מה שהתכוונתי בחלק של ה’בנויים יותר או פחות’ זה למי, בסבירות גבוהה, שיטות אחרות לא יעזרו! מכיון שהן מתבססות על משהו שיהיה קשה לגייס אצלו. אבל האם רק הוא יכול להיתרם מהן? ממש לא!

הסיבה לזה שנדיר לפגוש כאלו שמטפלים רק דינמי נקי היא מסיבה אחרת – רוב האנשים מחפשים היום שיטות מהירות יותר, ומכיון שטיפול דינמי נקי הוא תהליך ארוך מאד אז רובם יעדיפו מה שיוכל לעזור מהר יותר – והמטפלים פשוט מתאימים את עצמם למה שאנשים מחפשים (בשילוב עם נטיית הלב שלהם – גם מטפלים הם בני אדם. אישית אני מכירה מטפלת שעובדת דינמי נקי בגלל שזו השיטה שהיא נמשכת אליה, לעומתי – שניסיתי ללכת לטיפול דינמי כדי לחוות אותו כששקלתי באיזו שיטה נכון לי להתמקצע, וכשלא התחברתי כמטופלת – לא בחרתי את זה כמטפלת…)

ולגבי איזו עבודה אדם רוצה לעבוד עם עצמו – זה יותר החלוקה בין טיפול רגשי לקוגניטיבי-התנהגותי, ויש עוד שיטות ספציפיות יותר שמותאמות לצרכים מסוימים (כמו עבודה נוירולוגית או עצבית וכד’), אבל בין השיטות הרגשיות השונות אין בהכרח הבדל במטרות התהליך ובעבודה עצמה, כמו בצורת העבודה בדרך אליו.

ושוב, חוזרת להתחלה כי היא הכי קריטית – חשוב לי להדגיש הכי שאפשר: טיפול דינמי מתאים לכל אדם שמעוניין בו, ממש ממש לא רק לאנשים ‘פחות בנויים’ – חלילה!!!

וסליחה שהובנתי ככה.

• CHANI LEVI

קולינריה
    חברה
    11/09/2025 ב7:59 am

די הפחדת אותי😟

זה עד כדי כך???

• only_daughter

כללי
    חברה
    11/09/2025 ב3:59 pm

לא מסכימה!

זו לא חייבת בכלל להיות עלות מטורפת, אני עוברת טיפול דינמי ומשלמת סכום לגמרי סביר. ואני גם נפגשת כל שבוע, רואה תוצאות מדהימות, ואפס תלות במטפלת.

• suuzi

אופנה יופי וטיפוח
    חברה
    11/09/2025 ב8:29 am

מצטרפת לפחד …😱

• only_daughter

כללי
    חברה
    11/09/2025 ב6:29 pm

גם אם תלמדי טיפול רגשי לבד, לא תוכלי לטפל בעצמך

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן