טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 43 דקות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
טיפול/יעוץ מה עושים במקרה הנ”ל
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ טיפול/יעוץ מה עושים במקרה הנ”ל
-
טיפול/יעוץ מה עושים במקרה הנ”ל
פורסם ע"י אילה . אופנה יופי וטיפוח on 02/06/2024 ב4:25 amהיי לכולן,
מדברת על מקרה של נערה צעירה
שעברה כמה דברים בחייה
והלכה לכמה מטפלות ואף אחת לא עזרה לה.
אז היא נכנסה לבור למין בור יאוש כזה
“שאף אחד לא יכול לעזור לי” ואני פשוט לא מוכנה להיפתח.
ו”מטפלות זה עם רע” וכו כו..
השאלה איך משכנעים אותה כן לנסות ללכת לעוד טיפול
ובמקרה שהיא השתכנעה
איזה מטפלת טובה למקרה כזה? איזה מטפלת אפשר לסמוך עליה שבאמת תעשה את העבודה?(מההבנה שלי המטפלות שהיא הלכה אליהן הן יותר יועצות)
וכאן גם השאלה מהו באמת ההבדל. ועד כמה הוא משמעותי..אשמח לתשובה, ובתקווה שתבינו.
תודה רבה!אילה . הגיבה לפני 5 חודשים, 3 שבועות 8 חברות · 10 תגובות -
10 תגובות
-
מכירה מקרוב בחורה כזו.
הלב שלי יוצא אליה…
במקרה ותשתכנע- כדאי באמת שתלך למישהי מקצועית (פסיכולוגית עם ניסיון), אחת טובה,
אחת עדינה עם נפש רגישה. שתכיל אותה.
איך משכנעים?
שאלה קשה…
נראה לי שכל שכנוע נוסף יצור אצלה אנטי חזק יותר…
צריך לקוות, להתפלל, ואולי פשוט לשתוק.
אפילו שהלב צורח משתולל ומשתוקק לעזור לה.
מחכה גם לדעת המומחיות בתחום…
-
לא כתבת למה היא צריכה טיפול,
אבל מנסיון אישי,
הלכתי ל 3 מטפלים ואף אחד לא עזר לי, הסיבה היא שכל מטפל “ידע” מה הבעיה שלי ואיך אני צריכה לשנות את עצמי כדי להסתדר עם המציאות.
והנכון הוא שהיה בעיה חיצונית שאני הייתי צריכה כלים איך להיות חזקה וברורה עם עצמי ולא לתת לבעיה הזו להמשיך לפגוע בי.
גם אני אבדתי את האמון במטפלים, כי מטפל לא צריך לפתור בעיות ולא צריך להחליט למטופל איך צריך להתנהג ומה נכון להגיב,
מטפל צריך להכיל את המטופל ולעזור לו להגיע לבהירות להבין מה מפריע לו ולתת לו כוח לישם את ההחלטות שלו (של המטופל!!)
אני יכולה להמליץ בכל פה על הקורס של עינת בר חן ,הדבר היחיד שעזר לי ובגדול!!
היא עוזרת בקורס להבין מה מנהל אותנו איך יודעים מה נכון לעשות ואיך להשיג כוח לעשות את מה שצריך,
היתרון של הקורס:
1. זה כללים נכונים לכולם – היא מסבירה על ההתנהלות האנושית וכל אחת בודקת (באופן אישי – בפרטיות) היכן זה פוגש אותה.
2. הכל לפי מקורות מהתורה , 0 פסיכולוגיה. ויש לה המלצה מרב ירא שמים ודיין.
3. היא נותנת לווי והדרכה לכל אחת
4. זה עבודה אישית של כל אחת לעצמה לפי הקצב שלה בלי שמישהו מכריח אותה לפעול.
5. מגיעים להבנה מה בעצם פוגע בי, מתמלאים בכוח ופועלים לשינוי.
זה קורס במשך כ 9 חודשים ואח”כ ניתן להמשיך עוד לביסוס השינוי, הקורס במודיעין עילית אך ניתן גם להשתתף טלפונית.
089742904
-
מה הניע אותה ללכת לטיפול פעמים קודמות? האם היא ניגשה לטיפול מרצונה או שגם אז שיכנעו אותה?
טיפול זה לא הוקוס פוקוס – אין מטפלת ש”עושה את העבודה” בשביל המטופלת. התפקיד של המטפלת הוא ללוות להנחות ולכוון את המטופלת על מנת שתעשה בעצמה את העבודה. זה ממש לא קל! ולכן אם המטופלת לא מגיעה מתוך רצון חזק שנובע מבפנים, אלא מתוך שיכנוע או הכרח חיצוניים, רבים הסיכויים שהטיפול לא יצליח.
זה ההסבר למה בדרך כלל לא יעיל לשכנע אחרים לגשת לטיפול (הנושא הזה עלה כאן בעבר כמה פעמים).
-
מרים את צודקת לגמרי,
השכנוע יותר אצלה אנטי. אומנם מוצדק
אבל מפריע לה בעצם להמשך.
ה ה,
היא לא צריכה טיפול מסוים לפי דעתי היא,
היא לא עברה פגיעה מינית, מילולית או טראומטית. משהו מוגזם
אבל כן מרחק חברתי וחסרים שגרמו לה בעצם
להכניס בה אמונות על עצמה ועל הסובבים.
ותודה על ההמלצה בהחלט נבדוק אותה
שפרה, תודה על התגובה.
בפעמים הקודמות המלצנו לה ללכת לטיפול בהחלט לא שכנענו או הכרחנו
היא הלכה מרצונה האישי.
אבל כשהיא חזרה פעם אחרי פעם יותר כאובה משהלכה וכבר סדרה של כמה מפגשים ושום דבר לא עזר או השתנה רק גרם לה לפתוח פצעים עמוקים בי יכולת לחבוש אותם.
אז היא אמרה לי שאפחד לא יוכל לעזור לה
והיא מקרה אבוד. וכו וכו.
היא כבר לא רוצה לנסות היא מפחדת להתאכזב שוב.
ועכשו עדיין היא רוצה היא יודעת שהדרך היחידה שלה לחיות טוב יותר
זה לעזור לעצמה
אבל עכשו אם אנחנו מנסים להגיע איתה לעוד מטפלת וגם היא לא תעזור
אבדנו אותה סופית מפחידה אותי האחריותאשמח לשמוע את דעתכן.
תודה רבה! -
מרים את צודקת לגמרי,
השכנוע יצור אצלה אנטי. אומנם מוצדק
אבל מפריע לה בעצם להמשך.
ה ה,
היא לא צריכה טיפול מסוים לפי דעתי היא,
היא לא עברה פגיעה, מילולית או טראומטית. משהו מוגזם
אבל כן מרחק חברתי וחסרים שגרמו לה בעצם
להכניס בה אמונות על עצמה ועל הסובבים.
ותודה על ההמלצה בהחלט נבדוק אותה
שפרה, תודה על התגובה.
בפעמים הקודמות המלצנו לה ללכת לטיפול בהחלט לא שכנענו או הכרחנו
היא הלכה מרצונה האישי.
אבל כשהיא חזרה פעם אחרי פעם יותר כאובה משהלכה וכבר סדרה של כמה מפגשים ושום דבר לא עזר או השתנה רק גרם לה לפתוח פצעים עמוקים בי יכולת לחבוש אותם.
אז היא אמרה לי שאפחד לא יוכל לעזור לה
והיא מקרה אבוד. וכו וכו.
היא כבר לא רוצה לנסות היא מפחדת להתאכזב שוב.
ועכשו עדיין היא רוצה היא יודעת שהדרך היחידה שלה לחיות טוב יותר
זה לעזור לעצמה
אבל עכשו אם אנחנו מנסים להגיע איתה לעוד מטפלת וגם היא לא תעזור
אבדנו אותה סופית. מפחידה אותי האחריותאשמח לשמוע את דעתכן.
תודה רבה!משומה זה חסם לי שולחת שוב,
-
נשמע שמדובר בבחורה רגישה,
הייתי מנסה את שרה פישל מירושלים
מקצועית ברמות על, יחד עם רגישות וטוב שאין דברים כאלה.
-
גם אני ממליצה על שרה פישל, רק שיש רשימת המתנה ארוכה…
כמו כן אני ממליצה על חנה בורז’יקובסקי, גם כן מירושלים
יכול להיות שאפשר להתקבל אצלה בפחות זמן מאשר שרה פישל
-
-
ממליצה מאוד על מטפלת בשיטה ITT – שיטה מאוד ממוקדת ויעילה לדיוק והבנת עולם הבעיה.
היא בעיקר מדייקת מול המטופלת, וכן ניתן לבדוק מולה מה היא מאמינה על טיפול / שינוי וכו’….
כל עוד המטופלת נגד טיפול וחושבת שזה שלילי / רע / גרוע / לא טוב / הורס / לא יעבוד ועוד
אם היא תמשיך ללכת למטפלות, הסיפור יחזור על עצמו וחבל ממש על נפשות אלו שסובלות לריק
זו אמונה מגבילה שחוסמת אותה להתקדם ולשחרר במה שהיא צריכה ולכן אין תועלת ופתרון.
ככל שיעבדו איתה על הנושא שטיפול או שינוי זה דבר מבורך ויעיל ומהיר ויעזור, היא תראה אור
הכל ידפוק כשורה ובעז”ה היא תקבל חיים במתנה ושחרור בס”ד הכי טוב שניתן.
מכירה מטפלת שלא הצליחה בתחום, בביתה לא האמינו בטיפול וזה הגביל אותה מאוד בטיפולים טובים
היא מיד עבדה על זה בזמן קצר ושחררה את התפיסה המגבילה, והיום – היא פורחת מצליחנית של ממש!!!
ניתן לפנות אלי באישי לקבלת המלצות חמות על מטפלים/ות מעולים/ות ברחבי הארץ.
בהצלחה רבה!!!
-
לי זה נשמע שהיא צריכה מישהי מאד מאד רגישה, וסבלנית, ושלא ממהרת לשום מקום, ומוכנה לשהות הרבה ברגשות שעולים בלי לכוון למטרה מסוימת,
במיוחד שאת אומרת שהלכה יותר ליועצות מאשר למטפלות,
ואם שאלת מה ההבדל-אז בד”כ יועצת יותר מתמקדת בבעיה ובפתרון, ממקום שיותר יועץ מה צריך לעשות,
כמובן שאם היא רגישה היא תעשה את זה ברגישות ובחום,
וגם תנסה להבין מאיפה זה מגיע,
אבל עדיין פחות לעומק, ואם הבחורה רגישה- יכול להיות שהיא תרגיש שרק מציפים כאב, ולא נותנים לו את המקום שלו.
מטפלת בד”כ יותר תתמקד ברגש ובחויה מאשר בפתרון, היא תתן לרגש יותר מקום, תתעסק איתו ותעבד אותו, וכשהוא יקבל את המענה שלו- הפתרון יצוף בס”ד מעצמו.
ושוב-כמובן שגם במטפלות יהיו כאלה שפחות יתנו את המקום, כל אחת לפי אופיה ואמונותיה. אבל זה בגדול.
כמובן אני לא יודעת האם זו הנקודה שהפריעה לה, אבל אם כן-מציעה לשאול אותה אם מתחברת לדברים, אם כן- אפשר פשוט להסביר לה שיש גם סוג אחר של מטפלות. ולחפש לה מישהי כזאת.
אני ממליצה למשל על רחלי הס מבני ברק- ממש כזאת סבלנית ונותנת מקום לחוויה-מאד טובה בקטע הזה.
וכמובן צריך לראות שהבחורה מתחברת-כדאי להנחות אותה שתדבר קודם בטלפון, ואם מתחברת-שתלך לפגישה שתיים לראות, בלי להפתח מדי הרבה, ורק אם טוב לה- שתמשיך.
והכל צריך להיות מדובר איתה- להראות לה שמבינים את החויה שלה, מבינים מה כאב לה, ודואגים שהכאב לא יחזור על עצמו!!!! אפשר לעשות את תהליך החיפוש יחד איתה, להראות לה שאתם איתה, ורוצים באמת את הטובה שלה,
לא לבוא ממקום של-אנחנו יודעים ממה טוב לך, תשמעי לנו!
אלא ממקום של- מה לא טוב לך? מה יהיה לך טוב? מה את רוצה? מה את לא רוצה?
בקיצור- לשמוע במקום להנחות.
עוד כיוון למחשבה- טיפול באמת טוב- יכול להציף מאד, לפחות לתקופה מסוימת.
ועולה בי שאלה- אולי מה שקרה בחדר הטיפולים היה דוקא חיובי, אלא שהיה קשה לה לשאת את זה, ולכן הלכה לעוד אחת ועוד אחת, כשמה שבאמת היה צריך-זה דוקא ללכת לאותה אחת, ולספר לה כמה זה מציף, ולמוצא יחד איתה את הצורה שיהיה אפשר לפתוח בלי להתפרק, ולהקפיד על איסוף טוב בסיום הפגישה. אם היתה מוכנה ללכת לאחת מהם שוב בצורה כזאת- אולי זה דוקא היה טוב, שתראה שאפשר לתת אמון. (למרות שלא יודעת אם כל יועצת תדע לתת את המענה הזה)
אם זו הבעיה, שהיא הרגישה כל-כך מוצפת וזה הפריע לה כל השבוע, והיא צריכה מישהי חזקה שתדע להחזיק את כל הרגשות הצפים- ממליצה על מלכי ברבר מבני ברק, שממש טובה בתחום הזה במיוחד.
ושוב- הכל מתוך שיח איתה.
חשוב להבהיר לה, אבל קודם כל שתהיו בטוחים בזה אתם בעצמכם-
שאין פה שתי חזיתות- היא עם הבעיה, מול האנשים שיודעים מה טוב לה ויודעים מה היא צריכה לעשות.
אלא יש פה חזית אחת- שלה, מה שהיא מרגישה, מה שהיא חווה, מה שלא טוב לה, ומה שיעשה לה טוב. וזה חיפוש משותף איך אפשר לרפא את החוויות שלה, ולמצוא לה אתהמענה המדויק לה ביותר.
והלוואי שבס”ד ימצא המענה!!
בהצלחה!!
-
ואו ציפי,
זה מרגיש שדיברת איתה את כל כך מבינה.
אז כן זה נשמע לי מאד מדויק.
היא צריכה מששהי סבלנית שתתן לה מקום ולא ישר תזרוק לה פתרונות
משהיא יודעת היא יודעת לפתור בעצמה הרי.
היא צריכה שיקשיבו אבל לא רק זאת אומרת לא רק כאילו שלא יסתכלו עליה שעה,
ויתנו רק לה לדבר
שישאלו שיבינו וכו וכו…
וגם שלא יגבילו אותה כאילו שעה בול היא אומרת שזה מרגיש לה כאילו משיהו עושה לה טובה
והיא נזקקת.וזה לא נראה לי כל כך הכיון של ההצפה כי היא יצאה מפגישה כאילו אין התאמה
אז לכן היא אומרת שהיא לא מתאים לה אף אחת
אבל לי דווקא נראה שעם המישהי המתאימה
היא יכולה ממש לפרוח השאלה מי.
לגבי השמות אני לא מכירה נשמח יותר בירושלים…תודה רבה רבה לך ציפי
-
Log in to reply.