טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 51 דקות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
טיפול תרופתי בADHD
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ טיפול תרופתי בADHD
- 
		טיפול תרופתי בADHDפורסם ע"י Sara Amor אומנות הבמה והפקות תוכן on 30/09/2025 ב5:15 pmשלום וברכה! אני כותבת כרגע תסריט, ולצורך התחקיר אשמח לשמוע ממכן, המבינות בתחום. כאשר ילדה בת 12 מתחילה טיפול תרופתי, כיצד הגוף שלה יגיב בהתחלה? עד כמה ההתנהגות שלה משתנה ומה התהליך? האם זה עלול לגרום לה דיכאון? לדכא את היכולות היצירתיות שלה? 
 אשמח לכל תגובה/ מענה כלשהו על הנושא הנ"ל.תודה רבה! ר פ הגיבה לפני 1 שבוע, 2 ימים 12 חברות · 13 תגובות
- 
			13 תגובות
- 
מסתבר שהכי כדאי לשאול נוירולוג/פסיכיאטר/רופא קשב – מן הסתם הם יוכלו לתת את המידע הכי מדוייק בנושא. אולי אפילו רופא ילדים מנוסה יוכל לעזור, או להפנות אותך הלאה. - 
כמה פה נתנו לי קצת רקע בנושא(באישי). תודה רבה!! (אם יש למישהי עוד מידע/ סיפורים לתת לי אשמח מאד. (ב"ה) אין לי ידע בנושא כלל וכל מידע יעזור). - 
זה ממש התחום שלי, אני מנהלת את קו התוכן ADHD- כאן מדברים על זה. שכולו אוסף של סיפורים, שאלות, טיפים ורעיונות על הפרעת קשב. בעיקר מהשטח- אני לא אשת מקצוע אלא מביאה את השטח! את יכולה בשמחה לפנות אליי באישי- אני יכתוב לך את המייל והפלאפון שלי. 

- 

- 
- 
זה משתנה מילד לילד, וגם בסוג התרופה שנוטלים. 
 יש כאלה שהולך להם עם זה בקלות יותר,
 ויש כאלה שעד שמוצאים את הסוג והמינון הכי טוב להם- משתגעים…ובדרך בהחלט יכולות להיות גם תופעות של חוסר מצב רוח\מוטיבציה, פחות עירנות ושמחת חיים, כמובן במקרה כזה מנסים לשנות לסוג אחר.
- 
בד"כ בימים הראשונים כמעט תמיד יש תופעות לוואי (בחילות, הקאות, חוסר תאבון, כאבי ראש ועוד) 
 בד"כ אומרים לחכות כמה זמן ולראות עם התסמינים פוחתים. אם הם ממשיכים, מנסים סוג אחר (יש היום הרבה)
 יש תסמינים קלים שמאד אופיינים גם בהמשך כמו חוסר תאבון למשל.
 הזמן שלוקח להשפיע זה שבועיים בערך, הרבה פעמים יש משמעות לרצף, ז"א אפילו אי לקיחה רק בשבת יכול לדכא את ההשפעה.
 בגלל זה הרבה פעמים ממליצים לקחת באופן יום יומי ורצוף גם בימים שזה פחות נצרך….
- 
ובד"כ זה מלווה בהפרעות שינה קשות… חוסר תיאבון . ולפעמים ילדה בת 12 מתקשה לבלוע ואז צריך להמיס בנוזלים וזה מר אז מנסים לשבור וזה דוחה וכו… וכל יום מריבות 
- 
ויש לי שאלה. סליחה, אבל אני קצת בורה בעניין…. הגיוני שהיא מאד יצירתית, וכשהתחילה לקחת את הכדורים היצירתיות שלה נעלמת בגלל השפעת הכדורים? 
 כי לפי החומרים שקראתי, בעיות קשב זה שהחיבורים במח שונים משל שאר האנשים וזה מה שעושה את אנשי וילדי הקשב מאד יצירתיים. האם הכדורים יפגעו ביצירתיות?- 
הגיוני מאד! כדורי קשב בהחלט נפוץ שמכבים יצירתיות אצל מי שיצירתי, אני מרגישה שהם מתכנתים את הבנ"א במידה מסוימת, הופכים אותו לקצת ממושב, רובוטי. כמובן לא מכלילה! לא מכלילה! אבל קורה! 

- 
- 
הי, תצלחי נשמע תסריט מעניין ממש. כדור קשב הם מחלקה גדולה מאד, החל מכדורי הרגעה מסיבים שלעיתים מתבססים על החלק הנפשי (כדורים פסיכיאטריים וכו'), ולעיתים כדורים של כמות מועט של חומר פעיל ולפיכך גם ההשפעות. ההשפעות ותופעות הלוואי של הכדורים רבים ואולי כדאי לך לעיין בנספחים שמצורפים לחפיסות הכדורים, כמו כן בכל אתר של החברה את יכולה להיכנס לתופעות לוואי ולעיין בהם שם., אגב יש גם תופעות לוואי מאד נדירות שקוראות ממש פעם ב…, ויש מצב שגיבורת העלילה שלך נפלה דווקא על אותה תופעת לוואי…. (אם את לא מוצאת נספחים את יכולה לפנות אלי באישי gilibatz4131911#gmail.com ואנסה לעזור). בכללי לגבי תופעות לוואי שיפגעו ביצירתיות, יש כדורים שמבוססים על הרגעה מאד מסיבית שיכולה לעיתים לגרום למוח ולגוף להיכנס בלשון ה"עם" לבועה וממילא…. מה שעוד שימי לב שרוב הכדורים במיוחד אלה שנותנים לבנות (ריטלין \ אטנט..), הם כדורים במינון נמוך יחסית למספר שעות מצומצם.. (6 ש' – בדר"כ). אם התסריט שלך סוקר יום שלם כדי שהגבורה תיקח כדור שיש לו השפעה על כל מהלך היום – זה גם יכולה לתת לך הרחבה כגו': לידקס יש אותו בכל מיני כמויות 30 \50 \70, הוא כדור ממש חזק ומשפיע שמבוסס על הרגעה ויש ממנו גם למשך 14 ש'… אולי תעייני בנספח שלו, אני חושבת (לעניות דעתי) שהוא יהיה טוב לתסריט – הוא כדור מעניין:) וגם צבר בזמן האחרון תאוצה אצל פסיכיאטריים גדולים – עיין ערך ד"ר אברהם ויצמן וכו'. מקווה שעזרתי לך, תצלחי המון. 
- 
אם זה רטלין או סוג דומה לרטלין ואת נותנת את זה לאחד הילדים שלך -יש לי הרבה מידע להוסיף לך בתחום דינה אלטר מטפלת רגשית אינטגרטיבית 0527658094 
- 
בס״ד הפקתי תוכנית הפעלה לצוות מורות בנושא הקשב והריכוז, לכן אספתי מידע רב בנושא. מצרפת לך 2 דפים שיוכלו לעזור. 
- 
השאלה שלך חשובה מאוד כשמדובר בכתיבת תסריט רגיש ומדויק. באופן כללי, כאשר ילדה בת 12 מתחילה טיפול תרופתי — למשל תרופות פסיכיאטריות כמו נוגדי דיכאון, מייצבי מצב רוח, או תרופות להפרעת קשב (כמו ריטלין או קונצרטה) — הגוף והנפש שלה יכולים להגיב בצורות שונות, בהתאם לסוג התרופה, המינון, והמצב הבריאותי ההתחלתי שלה. <b data-start="333" data-end="378">תגובות גופניות ונפשיות ראשוניות (בהתחלה): 
 <ul data-start="379" data-end="714"><strong data-start="381" data-end="404">תופעות לוואי נפוצות יכולות לכלול: עייפות, בחילות, ירידה או עלייה בתיאבון, כאבי ראש, או קושי בשינה. <strong data-start="486" data-end="506">שינויים בהתנהגות: לעיתים רואים שיפור במיקוד או מצב הרוח, אך לעיתים ייתכנו עצבנות, הסתגרות, או ירידה כללית במצב הרוח בתחילת הטיפול. <strong data-start="623" data-end="638">זמן הסתגלות: לרוב יש תקופת הסתגלות של כמה ימים עד כמה שבועות, עד שהשפעת התרופה מתייצבת. <b data-start="747" data-end="778">האם זה עלול לגרום לדיכאון? 
 <ul data-start="779" data-end="1009">חלק מהתרופות (כמו נוגדי דיכאון) דווקא ניתנות לטיפול בדיכאון, אך לעיתים נדירות — במיוחד בתחילת הטיפול — הן עלולות לגרום להחמרה זמנית במצב הרוח או לעלייה במחשבות שליליות, במיוחד בקרב ילדים ובני נוער. לכן חשוב מאוד מעקב רפואי צמוד. <b data-start="1011" data-end="1042">האם זה עלול לדכא יצירתיות? 
 <ul data-start="1043" data-end="1330">התשובה תלויה בתגובה האישית של הילדה לתרופה. יש ילדים שמרגישים ש"המוח שלהם שקט" יותר ומסוגלים לבטא את עצמם טוב יותר. אחרים חשים תחושת "קהות רגשית" או ירידה במוטיבציה — שיכולה להתפרש כדיכוי יצירתיות. גם כאן, זה משתנה מילד לילד, ויש חשיבות להתאמת התרופה והמינון הנכון על ידי רופא מומחה. אם את כותבת תסריט, כדאי לשקול: <ul data-start="1368" data-end="1574"> להציג את תהליך ההסתגלות באופן הדרגתי. לשלב סצנות של דיאלוג עם דמויות משמעותיות כמו רופאה, הורה, או יועצת בבית הספר. להראות את הקונפליקט הפנימי של הילדה — האם היא מרגישה ש"משהו בה השתנה" בעקבות התרופה? את מוזמת בזאת לערב פתוח שאני עורכת לכל המתעניינות באימון קשב בבני ברק ובירושלים. עם חומר רב על הנשוא המרתק משולב בהרבה מאוד התפתחות אישית ובו אציג את מודל ארחל"ה שפיתחתי בהתנהלות עם הפרעת הקשב תוכלי ליצור קשר במייל 8329974 ואח"כ ג'ימייל וכו' 
Log in to reply.