ילדה בת כמעט שלוש שלא משתפת

קדם Forums טיפול ואימון ילדה בת כמעט שלוש שלא משתפת

• ילדה בת כמעט שלוש שלא משתפת

פורסם ע"י שירה ג  גרפיקה on 26/11/2023 ב11:42 pm

הבת שלי בת כמעט שלוש, התחילה לדבר מאוחר אבל בזכות כושר הדרמה המדהים שיש לה הבנו אותה מאד, הולכתל גן פרטי ולא משתפת כלום ממה שעובר עליה שם, זה תקין? הגננת טוענת שהיא פעילה ממש, אבל בבית כלום אפילו מדף קשר אין שום שיתוף. {אגב, היא לא עברה בדיקת שמיעה בלידה, יש לי מה לחשוש לגבי שמיעתה?}

שירה ג הגיבה לפני 12 חודשים 5 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • אושרת ישראלי

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    27/11/2023 ב8:47 am

ושאת שואלת אותה איך היה בגן מה היא אומרת?הרבה ילדים בגיל הזה עדיין לא משתפים,השפה שלהם לא מספיק עשירה בשביל זה,

ולגבי שמיעה-תבדקי אם היא עונה לך שאת קוראת לה מרחוק או שכאשר את מדברת אתה היא מסתכלת על הפה שלך כדי לקרא שפתיים

• חנה ביין

טיפול
    מובילה
    28/11/2023 ב1:04 am
    מנהלת קהילה בקדם

היא משחקת? שרה?

• יהודית יעקבזון

טיפול
    חברה
    28/11/2023 ב9:55 am

שירה יקרה,אני לא נכנסת לגורם הקושי,תמיד כדאי לבדוק לפי מכלול הדברים מה הטיפול הנכון בשביל הילדה.

אני מטפלת בשיטת הנוירו פידבק הדינאמי -בגישה מיוחדת לילדים

ויתכן שזה יוכל לעזור לך…

אני משתפת אותך ב 2 דוגמאות של מקרים שהיו אצלי במכון ,עם אותה בעיה וגיל דומה(אני יכולה להביא לך טלפון לאימות)

1.היו אצלי ילדה אחת שלמרות שעבדו איתה הרבה על בעית תקשורת בגן שפתי,אך בבית לא פתחה את הפה ולא שיתפה בחויות ולא סיפרה בשולחן פרשת שבוע

אחרי כמה טיפול בנוירו פידבק ההורים ראו שינוי ממש משמעותי היא התחילה לשתף ולספר פרשת שבוע וחוייות מהגן…

יתכן והיה לה מחסום מסויים לבצע ולהשתמש במיומנויות מהגן השפתי ולפתוח את הפה והטיפול פרץ את הדרך לשינוי!!!

2.היה אצלי במכון ילד בן חמש מוכשר, “עילוי” כזה…הגננת הפנתה כי היה לו קושי חברתי ,החברים לא התענינו בו, למרות שהיה ילד חכם וחמוד ,לא ידענו מה הגורם ,חרדה חברתית ,תקשורת, מקובעות מחשבתית, בטחון עצמי

ההורים לא רצו ללכת לאבחונים הם רצו פתרון, ומאחר וכל הבעיות הנ”ל מקורם במוח-הם הגיעו לסידרת טיפולי נוירו פידבק דינאמי וכבר לאחר שישה מפגשים הגננת אומרת לאמא:”תקשיבי יש לנו ילד חדש בגן,הוא יוצא לחצר ושואל מי רוצה לשחק איתי היום?או פונה לגננת ואומר לה “הגננת לא אמרת לי בוקר טוב היום”

משהו נרגע ,השתפר במוח וראינו גם הרבה שיפורים בתחומים אחרים,

השיטה טובה מאד ,בין השאר,לבעיות תקשורת(מומלץ לשלול קודם בדיקת שמיעה)

הטיפול בטיחותי וחוייתי מאד גם לילדים קטנים (ואפילו בתינוקות-זה סייע לבעיות שינה משמעותיות )

אני מצרפת מכתב שהאמא שלחה לי .אם תרצי את מס הטלפון ,אני אשלח לך באישי

הרבה הצלחה בכל אשר תפני: יהודית יעקבזון 0533172622

• EFRAT MAHARSHALL מהרשל

טיפול
    חברה
    28/11/2023 ב10:58 am

אמא יקרה,

אם יש עדיין פער ניכר ביכולת ההבעה שלה, כדאי לעשות בירור אצל קלינאית תקשורת דרך קופת החולים.

אם נראה לך שהיא לא שומעת טוב ובכלל מאוד מומלץ לערוך בדיקת שמיעה.

לגבי השיתוף- האם לא קיים גם שיתוף בלתי מילולי? האם היא מוציאה את הדפים מהתקייה להראות לך? מחייכת למראה יצירה שהכינה בגן?

כשאת מגיעה איתה לגן, מה הפנים שלה מספרות לך? היא מצביעה על ילדות? על קישוטי קיר? משהו?

• שירה ג

גרפיקה
    חברה
    29/11/2023 ב10:32 pm

תודה רבה לכל העונות

לגבי השמיעה- בדקתי את השמיעה שלה כמו שאושרת כתבה פה קראתי לה כשהיא לא הסתכלה עלי וב”ה היא ענתה לי, דוקא יום או יומיים אחרי שהעליתי פה את השאלה, שאלתי אותה איך היה בגן והיא פתאום פתחה עלי עיניים נוצצות {כפי שכתבתי את דרמטית מאד} וסיפרה שיש להם תוכי בגן, ושאלתי אותה אם הוא חמוד, {היא שונאת חיות לגמרי} היא העוותה את פרצופה ואמרה לי הוא איכס…, אני מקוה שזה נקרא שיתוף, אני אישית מאד התרגשתי כי סוף סוף היא סיפרה משהו, ולגבי יצירות אז היא כן מראה לי ומתלהבת.

• שירה ג

גרפיקה
    חברה
    29/11/2023 ב10:34 pm

ולגבי השאלה של יהודית היא לגמרי משחקת, ולגבי השירה היא עושה לנו הופעות מרגשות בבית על כל המשתמע…😉

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן