טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 17 דקות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
ילדה בת 7 מאתגרת
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ ילדה בת 7 מאתגרת
-
ילדה בת 7 מאתגרת
פורסם ע"י efratmargalit גרפיקה on 27/05/2025 ב10:55 pmשלום לכן מטפלות יקרות, רציתי לשאול על ילדה בת 7 שממש מאתגרת, והאם צריך לפנות איתה לטיפול רגשי/ נפשי:
היא חיה בתחושה שאף אחד בעולם לא אוהב אותה, למרות שבסופו של דבר היא מקבלת הכי הרבה מכולם. היא 4 מתוך 7 ילדים בלע”ר אבל תמיד תמיד תרגיש ה מקופחת של הבית, הכבשה השחורה, ברמה שמוציאה אותנו מהכלים.
דוגמא: ביום שישי חגגה הילדה יומולדת וכמובן שעשינו לה את היומולדת בשבת שכללה עוגת גבינה מגרה, חוץ מזה ממתקים שלטים וכרזות עם מחמאות. שירים לכבודה, ומליון צומי שכל ילדה אחרת היתה חולמת לקבל… אבל לקראת צאת שבת היא סיננה לי: “רק לי אתם לא עושים יומולדת”, מה אני אמורה להגיד בכזה מצב?
אם אחד האחים מעז לגעת בה, לעבור לידה, להסתכל עליה, לקחת לה, הצרחות שהיא מצליחה להפיק, הן ברמות שאין לי איך לתאר… ממש! צורחת ובוכה לפעמים גם שעות כבר בלי קשר למעשה…
היא מקנאה ממש בכולם, אפילו באח האלרגי לחלבי או בכל מי שרק יכול להיות והיא לא מתביישת בזה…לא אכפת לה להתחצף בכלל והיא תעשה את זה עם כל השכל שיש לה, אגב, היא ילדה חכמה מאד, כבר בתחילת השנה {כיתה א’} ידעה לקרוא ולכתוב, מיד אחרי פסח התחילו בכיתה ללמוד את אותיות הכתב, כבר ידעה לגמרי לקרוא ולכתוב, ש לציין שאני מחמיאה לה ומפרגנת לה על זה מאד.
אני מרגישה שזה מעבר להתנהגות ריגשית, ואני חוששת על הנפש שלה…
האם אנחנו כבר צריכים לצאת איתה לטיפול או שכדאי שתגדל עוד?
אשמח לכל תשובה
תודה רבה
efratmargalit הגיבה לפני 11 שעות, 4 דקות 13 חברות · 17 תגובות -
17 תגובות
-
2
0
0
סטטוס תעסוקתי:חברה חדשה
אפרת היקרה!
נשמע שהבת שלך ממש מאתגרת.
אני מציעה לך טיפול חושי ריגשי בסנוזלן בשבילה. זה יעזור גם לילדה וגם תקבלי הסבר להורים איך להתנהל עם הילדה. הסנוזלן הוא חדר קסום והילדים מאוד אוהבים לבא, הם עוברים תהליך במשחקיות ובכיף. היתרון הגדול בסנוזלן שהילד מקבל כלים לעזור לעצמו- לווסת את עצמו. אשמח להרחיב לך בטלפון את שיטת העבודה. הטלפון שלי 0533104982.
בהצלחה! אסתי
-
212
98
0
סטטוס תעסוקתי:פעילה בקהילה
נפשי זה פחות נראה.
למרות שאני לא בטוחה כל זמן שלא מכירים את הילדה.
(בכל אופן פחות מאבחנים הפרעות נפשיות בגיל הזה)
ובוודאי שטיפול רגשי יכול לעזור.
ניתן גם ללכת דרך הקופה.
למעשה נראה שאת לחוצה יותר ממה שנראה שצריך להילחץ לפי התאורים.
קורה שיש ילד שהוא יותר מאתגר וקשה לו.
אבל עד הפרעה נפשית- הדרך רחוקה.
-
76
54
0
פעילה בקהילה
הפרעה נפשית לא מאבחנים מתחת לגיל 18.
הסימן המקדים נקרא הפרעת התנהגות,
והיא בהחלט קיימת אצל ילדים קטנים.
אני דווקא בכלל לא בטוחה שזה המקרה,
וכן הייתי הולכת איתה כבר בשלב הזה לטיפול רגשי מקצועי.
היא עצמה סובלת, מה העניין לחכות?
תנסי באמת בשלב ראשון דרך הקופה.
בהצלחה!
-
1838
2730
0
פעילה בקהילה
אני לא מטפלת,
אבל כאמא שמתמודדת עם ילדים שמתנהגים כמו שתארת,
זה נשמע שלבת שלך נוצר הרגשה של – לא רצויה ומסכנה
מקום שהיא מתגדרת בה – כי זה שווה לה -כנראה כיף לה להרגיש מסכנה
אני חושבת שטיפול רגשי יעזור, אבל תאמת ניסיתי לבן שלי ולא כ”כ עזר, יתכן שצריך ללכת למישהו ממש מקצועי ולא סתם לשחיה טיפולית/ רכיבה על סוסים / תרפיה במוזיקה… (זה מה שניסיתי)
מה שכן בתור אמא אני משקפת בחזרה בביטחון!!!
אני אוהבת אותך!!! את יכולה להגיד שלא – אבל אני יודעת שאני אוהבת, אבא אוהב , האחים אוהבים – גם אם לפעמים הם מתבלבלים ומציקים…
הייתי מבררת למה היא מרגישה שלא עשו לה יומהולדת, הכנו לך עוגה , שרנו , ניפחנו בלונים והכנו כרזות…
לפעמים יש משהו קטן שחסר ולכן מרגיש להם שלא היה כלום,
אצלינו בבית גם מנפחים בלונים וילד היומהולדת עושה תנועות וכולם אחריו, מבחינתי זה שום דבר, אבל פעם אחת כשלא הספקנו לעשות את זה הילדה שלי טענה שלא עשו לה את היומהולדת – ואחרי שהיא הסבירה למה היא מרגישה ככה דאגתי להשלים לה ביום אחר.
מציעה לך להיות חזקה באימהות שלך – לשדר את זה לילדה – היא צריכה גבולות ברורים וחמים , וגם לחפש מטפלת טובה שתעזור לה לראות את הטוב.
-
173
370
0
פעילה בקהילה
אני חושבת שיש לך ילדה מאד מאד חכמה
עד כדי שהיא יודעת ללחוץ לך על הנקודות החמות שלך, ועד כדי שאת נשארת עם ספקות ונקיפות מצפון שאולי לא עשית מספיק…
ואז היא מרוויחה שכל היום היא בראש שלך, אפי’ כשהיא הולכת לישון את עדיין חושבת עליה, היא הולכת לכיתה את חושבת מה יהיה איתה…
יש לילדים שמצליחים לקבל את כל זה בצורה חיובית, משום מה הבת שלך חושבת (וגם מצליחה, כנראה) לקבל את זה בצורה יצירתית (כמובן לא בצורה מודעת, היא לא עושה דווקא, פשוט זה עבד לה אז היא ממשיכה)
אני לא מטפלת, ואין לי ידע טיפולי, אבל בתור אמא אני חושבת שכדאי להיות בטוחה בעצמך ובמה שאת נותנת לה, את אמא מקסימה ומשקיעה וכדאי שגם תרגישי ככה! למשל עשית לה יומולדת והיא מתלוננת שלא עשו לה מספיק, את פשוט לא אמורה להכניס את זה לראש שלך, תדמייני שהיא אמרה משהו אחר בכלל… או תדמייני שהיא התחפשה ועושה הצגה מצחיקה ואומרת דברים מעניינים.
תפסיקי לנסות לרצות אותה כדי שתהיה שמחה ולא תצרח ולא תפריע, וגם תפסיקי להסביר ולהוכיח לה כמה אוהבים אותה. היא יודעת את כל זה בלי שתסבירי לה. ואם תהיי בטוחה בזה מאוד מהר היא גם תהיה בטוחה.
היא לא מרגישה המקופחת של הבית, היא רק אומרת לך את זה כדי שאת תרגישי ככה (יתכן שהיא כבר כן מרגישה ככה אחרי תקופה שזה נכנס לה חזק לראש)
שוב, אני לא מטפלת ולא מבינה בתחום, לא שוללת אפשרות של טיפול רגשי וכו’, אבל לדעתי תנסי להתייחס אליה כמו כולם, בלי להלחץ ממה שהיא אומרת ומתלוננת, ובלי לפחד שהיא תתפרץ עוד רגע.
הרבה כח והרבה נחת!
-
212
98
0
סטטוס תעסוקתי:פעילה בקהילה
צודקת לגמרי.
אך מה הסיבה שהילדה דורשת כ”כ הרבה.
יכול להיות שזה פינוק וכו’ אך יכול להיות שלא.
ואם האמא חוששת שזה נפשי אז כנראה שיש עוד אינטרקציות שנראות לה דורשות צומת לב.
לכן כן הייתי ממליצה להתייעץ עם מישהי בעולם הטיפול.
-
83
134
0
פעילה בקהילה
אפרת יקרה
לפי מה שאת מתארת, את במצוקה, והילדה שלך במצוקה
כן הייתי שולחת לטיפול רגשי אבל לא סתם תרפיה
אלא CBT שעוזר לשינוי דפוסי חשיבה
וגם הייתי בודקת את נושא התקשורת שלה
חושבת שהיא צריכה כלים יותר מדויקים בנושא
אשמח לעזור לך, אפרת
את יכולה ליצור איתי קשר 0533182247
-
146
154
0
פעילה בקהילה
אפרת יקרה,
את מתארת ילדה מאתגרת מאד עם סממנים מובהקים של ילדה רגישה שמרגישה ש”לא מבינים אותה”.
זה ילד שמאד מקשה על כל הבית וממש מטלטל את השלוה והיציבות שלו. אבל אני יכולה לבשר לך, שיש לזה רפואה אמיתית והיא לא בשמים. ובמיוחד, כשמדובר על ילדה צעירה. ככל שהגיל צעיר יותר כך הרפואה מהירה וקלה יותר!
הנה מידע תמציתי של מה שעובר על ילד רגיש:
ילדים רגישים נולדים עם מערכת עצבים רגישה במיוחד, המאפשרת להם לקלוט פרטים עדינים מהסביבה ולעבד אותם בצורה עמוקה יותר. הם חווים את העולם בצורה עוצמתית יותר מאחרים, וזה מתבטא הן בהיבט הרגשי והן בהיבט הפיזי. הם קולטים ניואנסים זעירים, מגיבים הרבה פעמים בעוצמה לרעש, אור, או תחושות פיזיות, ולעיתים קרובות חווים את רגשותיהם בצורה חזקה ומוחשית יותר. זהו כוח מדהים, אך גם יכול להביא עימו אתגרים משמעותיים.
כמי שמתמחית בליווי והדרכת הורים לילדים רגישים, אני יכולה לאמר לך, שהדברים הללו לצערי מוכרים מאד ולא נדירים בכלל. בד”כ התופעה מתגברת אצל ילד רגיש שהוא גם מוחצן ועוצמתי (לעומת ילד רגיש מופנם), וזה לאחר שיותר ויותר היא מרגישה שכולם רואים אותה באור שלילי (עקב זה שהיא מאתגרת את המשפחה בהתנהגות לא תואמת גיל וסיטיואציה), המצב שנוצר הוא סוג של מערבולת רגשית שבה היא יותר ויותר טובעת: היא מתנהגת לא יפה, מסתכלים עליה במבט שלילי ואז היא עוד יותר מרגישה “רעה” ועוד יותר נופלת… ואז הסביבה עוד יותר מרגישה כמה שהיא לא בסדר וחוזר חלילה…
לצאת מה”לופ” הזה, זה לא קל, אבל הרבה יותר קל מאשר נראה כלפי חוץ. ז”א, צריכים לעצור את המעגל הזה (וכאן צריך הדרכה והרבה פעמים תהליך של ליווי ), ואז לאפשר לה לשנות מסלול מחדש.
היציאה מה”בור” הזה, מחזירה את משקל השיווי הנפשי לילדה, ואז גם השכל קצת חוזר למקום:) מה שהיא אומרת למשל: רק לי לא עושים וכו’. זו תגובה רגשית מוקצנת מאד, למצוקה פנימית שכנאה נוכחת בתוכה כבר זמן רב, והיא באמת לא הגיונית ולא שכלית בכלל.
רושמת כאן לינק למדריך שלי על חוצפה והתפרצויות זעם, ויש שם בפנים גם קישור לשו"ת נרחב בנושא עם אימהות, אני חושבת שהוא מאד יתן לך מבט מבין על כל הנושא
מי שמוגנת, יכולה לבקש ממני במייל (רשום כאן למטה), את המדריך
https://drive.google.com/file/d/1e8v4j5ZdPztmlpGnwQtH9iQBWIuC9TDs/view
אני יכולה לספר לך, שזוהי עבודה שאני עושה המון עם הורים, ועוזרת להם בנושאים של התפרצויות זעם קשות, חוצפות פוגעניות, וחוסר משמעת… לצד הבנה של מקור הקושי, איך זה התחיל, ואיך לבנות אהבה והערכה מחודשים לילד שממש נותנים לנו בחזרה: ילד חדש במתנה.
יש כאן עבודה רגשית שאני מדריכה בה את האמא, והיא נותנת מרפא עמוק וראשוני לנפש ואח”כ בודקים אם צריך גם עבודה של אמון שמשפיעה על התת מודע.
לאחר 4 שנות לימודי הנחית הורים, למדתי את העבודה הזו עוד 6 שנים, אצל הרבנית צביה טיקוצ’ניסקי (גישת “סוד האדם”), ויש בה דיוק עמוק לצורכי הנפש.
תוספות שאני ממליצה הרבה פעמים מלבד העבודה עם ההורים/ האמא:
1. לפעמים, הילד גם עבר טראומה (טראומה לילד רגיש, לא חייבת להיות מחרידה כ”כ, מספיק שהיא טלטלה לו את הנפש הרגישה שלו, כמו ביקורת קשה. כמו אטימות רגשית ועוד), ואז יכול להיות שכדאי לשלב טיפול חד”פ בטראומה.
2. לעודד פעילות שנותנת ערך והנאה. (כמו חוגי אומנות, ריקוד, ספורט), העיקר שבאמת “יזקפו לה את הגב”, ולזה צריך גם הנאה וגם יכולת שתביא תוצאות.
בהצלחה רבה ובשורות טובות
מיכל וילמן, מפתחת שיטת: “חמצן הנפש”
מדריכה הורים וצוותות חינוך ומומחית לילדים רגישים בגישה טיפולית
050-4102924 / michal2lov ושטרודל…
-
140
150
0
פעילה בקהילה
ממליצה לך לפנות לטיפול רגשי או הדרכת הורים
בשמחה אמליץ לך לפי אזור מגורים על מטפלות מנוסות בתחום.
בפורום וירטואלי לא נראה לי תקבלי מענה ראוי.
על הדברים להתברר בשיחה פרונטלית עם אשת מקצוע שתשאל אותך בצורה מכוונת יותר.
טיפול הוא כמן מסע, זה לא שאלה ותשובה, נדרשת הסכמה להתבנן מחדש על העובדות
הקיימות, לזהות את השיח הפנימי, להקשיב לרבדים עמוקים יותר מהמציאות השטחית.
לכן, גם כאשר תקבלי כאן אינספור תשובות ורעיונות עמוקים ככל שיהיו זה לא ידמה
לתהליך אמיתי.
בשורות טובות. -
58
22
0
פעילה בקהילה
אני קוראת בין המילים
מה קשה לך איתה
ופחות מה קשה לה
היא בסה”כ ילדה בת 7 סנדביצ’ית מתוקה
נשמעת ילדה חכמה עם רגישות גבוה, לא קל לה להיות צפופה עם כל האחים
יכול להיות גם באופי שלה היא צריכה יותר מרחב מחיה
תזכרי שהיא לא קיבלה יחס כמו הגדולים שפעם גדלו במשפחה פחות עמוסה (עד שכולם נולדו…)
ולא כמו הקטנים של היום שבאופן טבעי יותר דואגים להם- כי היא כבר גדולה
את בעצמך אוהבת אותה?? או שהקושי מחפה על זה
היא צריכה אותך!! את אמא שלה
לא צומי מנופח וגדוש אבל אל אמיתי
היא לא רוצה צומי
היא צריכה אמא!!!!!!!
ילדה שהיא אהובה ורצויה – לא תרגיש ולא תחשוב שהיא לא
-
794
1304
0
פעילה בקהילה
המשפט “ילדה שהיא אהובה ורצויה – לא תחשוב שהיא לא” – לא תמיד נכון. מכל מיני סיבות, ילדים יכולים להיות אהובים ורצויים מאוד, ולהרגיש שהם לא.
וזה משפט שיכול להישמע שיפוטי מאוד, ולפגוע מאוד מאוד באמא ששאלה את השאלה.
-
-
58
22
0
פעילה בקהילה
שימי לב שענו לך כאן נשים שמשווקות את עצמן
זה פרסומת
אז כדי לך לסנן
-
296
296
0
פעילה בקהילה
לא הבנתי זה שהם ענו ועל הדרך מפרסמות את עצמם או הפוך פוסל את העצה שלהם?
על כאלה מקרים באים אליהם לייעוץ ומשלמים להם אז יש כאן פורום מיוחד ונשים מיוחדות שלא איכפת להם לעזור לאנשים. מה משנה פה אם בגלל פירסומת היא ענתה או על הדרך שמה פירסומת??
-
-
2245
3948
0
פעילה בקהילה
היה לי דינמיט אחד כזה, מתפוצץ מכל דבר. צומי’סט לכל דבר ועניין.
כיום הוא מעל גיל 20, חמוד מדבש!
יש לו טשיקאווים של מתבגר קלאסי, עדיין בגיל ההתבגרות,
אוי, איזה מותק!!!!!! אני נהנית מכל רגע לדבר איתו,
הוא אוהב להתפלסף ולקרצץ אבל לי זה כיף.
הכי כיף לדבר עם מתבגרים, (יש לי חוץ ממנו עוד ארבעה…)
יש עם מי לדבר, וגם הסערות והסקנדלים שהם עושים!
איזה כיף!
אז מה זה אומר? שהנודניקים והדינמיטים של גיל 2-20
נהיים בסוף הכי מתוקים והכי חמודים!!!!!!
רק בסוף??? גם בהתחלה!!!!
-
39
4
0
חברה חדשה
וואו,
קראתי פה מגוון הצעות ורעיונות
התחברתי לכמה מהן…
ורק רוצה לומר לכן תודה
ומי שכתבה שהא סנדויצ’ית שקשה לה לעומת האחים האחרים, אז דווקא היא היתה הכי הרבה זמן ההכי קטנה, לצערי היה לי מן הפסקה טבעית, ומיד אח”כ הפלה שהביאה לעוד הפסקונת שנתנה לה את המרחב לקבל המון המון המון, ומי ששאלה אם אני אוהבת אותה, אז כן, אני אוהבת מאד וקשה לי מאד בקושי שלה…
יש לציין שאכן הבת שאחריה כובשת מאד ונראית טוב חיצונית {לעומתה} כמה שאני מנסה שלא לעשות מזה עניין, לא הכל בשליטתי, יש גם את הסביבה ואת האנשים בחוץ שהם מתלהבים מהשניה ופחות שמים לב אליה… והיא {כמו שכתבתי מאד חכמה} היא קולטת את זה.
ולמי שכתבה שהכל פרסומות, לא סתם פניתי אליהן, ודווקא אליהן ולא בקהילה אחרת… שמחתי לקרוא את חוות דעתן
אז תודה רבה ממש
Log in to reply.