יעוץ לגבי לימודי טיפול רגשי

קדם Forums טיפול ואימון יעוץ לגבי לימודי טיפול רגשי

• יעוץ לגבי לימודי טיפול רגשי

פורסם ע"י רבקה ו.  גרפיקה on 15/11/2024 ב10:32 am

שלום,

אחרי למעלה מ25 שנה שעסקתי בעיצוב וגרפיקה. הייתי רוצה לפנות לכיוון אחר.

אני מרגישה שהתחום הטיפולי רגשי מדבר אלי, אני קוראת הרבה חומרים רלוונטים והם מעניינים אותי, אני מתחברת אליהם ואני מרגישה שאוכל גם לתרום לאחרים.

השאלה שלי – איפה אני מתחילה? היכן אתם ממליצות לי ללמוד, והאם שווה ללמוד במכונים שלא מקבלים שם תואר, כלומר האם אוכל למצוא עבודה בתחום ללא תואר, רק עם תעודה ממכון כלשהו? כי בגילי (46) אני לא רואה את עצמי יוצאת ללימודי תואר של 3 שנים, ורק לאח”כ מתחילה לעבוד.

אשמח לשמוע המלצות, אינפורמציה וכל מידע מועיל מאד מודה ומעריכה כל אחת שתתפנה להשיב לי, תודה!

אסתר פת הגיבה לפני 1 שעה, 50 דקות 9 חברות · 13 תגובות
  • 13 תגובות
  • שירה אלג'ם

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    15/11/2024 ב10:45 am

לאחר כל הדיונים הסוערים פה בפורום לא מחווה את דעתי 🙂 רק מציינת שגם לימודי
    תעודה הם 3 שנים…. ודורשים המון

• אסתי גרוס

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    17/11/2024 ב12:17 am

ממליצה לך ממש לפנות ליעוץ בארגון “זרקור“, יש להם מידע על כל התארים והלימודים המקצועיים,

מדובר במפגש עם יועצת לימודית שתכוון אותך למקום הכי מדויק בשבילך.

התוכנית מסובסדת ע”י המל”ג ולכן היא-חינמית.

שמעתי המון המלצות מחברות שהלכו.

https://zarkor.org.il/

• שרה ג

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    17/11/2024 ב1:29 am

לא הייתי הולכת בחיים למטפלת רגשית שלמדה במכון שאין לי מושג מי מפקח על התכנים והמקצועיות.אז תעשי את השיקולים שלך.

בכל אופן אני חושבת שבשביל לטפל בתחום הנפש צריך קצת יותר מאשר ללמוד באיזה מכון.

בהצלחה!

• מרים ג

הייטק
      חברה
      17/11/2024 ב2:40 am

הנושא כבר נטחן עד דק.

תשחררו, פליז.

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    17/11/2024 ב5:10 pm

אני חדשה כאן אבל מבינה שהיו בעבר דיונים ארוכים על לימודי תעודה לעומת לימודי תואר. הבנתי נכון?!

אם יורשה לי, אניח כאן את המידע שלי. גם כמישהי שפונים אלי הרבה להתיעצות בענין לימודי טיפול, לא רק כמטפלת.

קודם כל, לימודי תעודה או תואר הם לא הנושא. אישית, אני נותנת הדרכות למטפלות, כולל בעלות תואר שני, שמגיעות אלי למרות שאני מעולם לא למדתי אפילו לא לתואר ראשון, והן יודעות זאת היטב. מצד שני, הלימודים שלמדתי לא היו איזה קורסון חביב… למדתי שבע שנים! אבל – אחרי שנתים בערך כבר התחלתי סטאז’ בליווי ואחרי עוד חצי שנה התחלתי לעבוד יותר ברצינות, אם כי לאט לאט ועם הדרכות אינסופיות בתחילה, ותוכ”S המשכתי ללמוד ולהתמקצע עוד יותר.

בלימודי תואר יש המון המון תאוריות. פעם שמעתי ממטפלת שהגיעה להדרכה כמה מתוך הלימודים שלה הושקעו בתאוריות (כולל מה היו שנות חייו של כל תאורטיקן דגול. מה שלכל הדעות לא מהווה אינדיקציה ליכולת העתידית של המטפלת…) לימודי תעודה באמת מסננים הרבה מהחומר הזה, אבל אם זה מקום רציני לא יהיו ויתורים על התשתית, גם התאורטית וגם המעשית, שנצרכת עבור הטיפול.

מה חשוב כשהולכים לחפש מקום לימודים בתחום? יש כנראה הרבה דברים, אבל כמה נקודות שעם השנים ראיתי כמה הן קריטיות:

א. לבדוק לאיזו שיטת טיפול את מתחברת ויכולה להעזר בה בעצמך. קשה מאד עד בלתי אפשרי להוביל תהליך שאת עצמך לא מתחברת אליו.

ב. לוודא שהמרצה שמעבירה את הקורס היא גם אשת טיפול מצוינת פלוס – כי לא חסרים קורסים שנפתחו עקב קושי של המרצה למצוא מטופלים… וגם יודעת להעביר את החומר כמו שצריך, להכיש רמטפלות ולהוציא אותן מוכנות לעבודה ברמה גבוהה. אילו שני כישורים נפרדים שכדי להפיק את התועלת שאת מעוניינת בה המרצה חייבת להכיל את שניהם.

ג. בעיני, אחד מהדברים הקריטיים זהו המעשיות של הקורס – כלומר קורס שלא מגיע רק ‘ללמד אותנו איך לטפל באחרים’ (המסכנים?) אלא מבוסס על המון עבודה אישית. גם בשביל ההתנסות וגם משום שאדם לא מעובד עלול ליצור הרבה נזק במהלך נסיונות העזרה. ואחרי הכל, זה יותר מהכל מה שהופך אדם למטפל איכותי.

וחוץ מזה, אולי הסיבה האחרונה אבל גם היא קיימת – גם לנו מגיע:)

המון ס”ד ושתצליחי למצוא את המקום הנכון!!!

• שירה אלג'ם

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    17/11/2024 ב5:45 pm

מוסיפה עוד – קריטי – מקום שעוזר לך ומלווה אותך בסטז’. דוחף אותך קדימה ולא
    מוותר….

• דיתי דאל

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    17/11/2024 ב9:30 pm

מוסיפה גם—

יש כמה תחומים שתוכלי לקבל בהם את הסיפוק שאת רוצה מבלי לגעת בנפש ממש,

כמו למשל איזה תרפיה נחמדה עם ילדים, אם בתחום שלך אז אולי תרפיה באומנות, זה לתת חום, אהבה והקשבה מבלי עכשיו להיכנס לתהליכים פולשניים וללימודים ארוכים. וזה גם שליחות גדולה!

• אסתר פת

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    18/11/2024 ב9:35 am

אגב רבקה, בלי קשר לשאלה שהעלית, רק רציתי לציין שהגיל שלך הוא יתרון משמעותי מאד בתחום הטיפולי

הניסיון חיים, הבשלות, המתינות, הנפש הרגועה והמעובדת יותר, שעם כל הכבוד אין את זה באותה רמה לצעירות יותר שלומדות טיפול

אני אישית כשחיפשתי מטפלת טובה העדפתי דווקא מבוגרת (50 פלוס)

אמנם יש הרבה צעירות מקצועיות ומוצלחות ואמפתיות, אבל בסופו של דבר אין תחליף לאישיות שנבנתה במשך שנים

זה משהו שאי אפשר לרכוש אותו בשום דרך

אם את מרגישה שיש לך את היכולת לעזור-לכי על זה

רק הייתי מציעה לך לחקור קצת את התחום לפני

בתוך השטח הטיפולי יש מלא סוגים של טיפולים, ארוכי טווח וקצרי טווח, בסגנון יותר שכלי או בסגנון יותר חוויתי, וכל בן אדם יש לו חיבור וכישרון למשהו אחר

אולי מבחוץ נראה שטיפול זה משהו אחד די דומה, אבל הסוגים שבתוכו כל כך שונים

ואם את נניח יותר מתחברת לסיביטי, אז דינמי סתם ישגע אותך וייראה לך בזבוז זמן, ואם את אוהבת דברים יותר חוויתיים שיש הרבה בגשטלט או בתרפיות למיניהן אז ‘סתם’ שיחה תהיה קשה לך

בקיצור, מציעה לך לחקור טוב את השוק, ואז למצוא את מה שאת הכי מתחברת וטובה בו

והעיקר, תתפללי לס”ד, שהשם יכוון אותך למקום שנכון לך!

• רבקה ו.

גרפיקה
      חברה
      19/11/2024 ב9:11 am

תודה אסתר, על המילים המחזקות והמעודדות

זה נותן חשק להמשיך לחקור את הנושא.

תוכלי לתת לי כיוון איך ואיפה אפשר לברר (כי הרי כל אחד ימליץ על התחום שלו – כמועדף…)

• רבקה ו.

גרפיקה
    חברה
    18/11/2024 ב9:37 am

תודה לכל המתיחסות, ותודה לך סירי על הפירוט שטרחת לכתוב ולהסביר

זה באמת מחכים ומעורר לחשוב על נקודות נוספות.

גם אני חדשה בפורום כך שלא נחשפתי כאן לחילופי הדברים שנכתבו כאן

אשמח אם תוכלי להמליץ לי מנסיונך או מידיעתך מה הם המקומות המומלצים, מקום שמכשיר באמת ונותן את הידע המקצועי הנרחב. זה יעזור לי מאד. או כאן או באישי מאד מאד אודה לך

• ריקי שפיצר

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    19/11/2024 ב4:17 pm

רבקה שלום,

דווקא בגיל שלך מתאים מאוד העיסוק בטיפול רגשי. מנסיון שלי בלימודים ארוכים ומייגעים שעלו המון כסף, לקוחות לא ראיתי מזה. ולמדתי באקדמיה, CBT ןNLP. מאז שלמדתי אימון קשב אני מוצפת בעבודה ומשתמשת בכל הכלים הטובים שלמדתי עד כה. עשיתי שילוב של כל הלימודים ויצרתי שיטות בלעדיות בגלל נסיוני הרב במשך יותר מ-20 שנה.

היום אני מדברת על המודלים הייחודיים שלי בכנס מיוחד בשידור חי. תוכלי להיכנס ולשמוע בקו 074-7962143 שלוחה 7, לאחר מכן תוכלי לשמוע את ההקלטה בשלוחה 21

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    19/11/2024 ב10:32 pm

רבקה אין לי מושג איך עונים באישי,

אבל אם תרצי לצלצל אלי, בשמחה.

המספר שלי 052-7605639, מחר בין 10-11 בבוקר אני אמורה להיות בנסיעה:)

ובכל מקרה את יכולה לנסות מתי שמתאים לך, מקסימום אחזור אליך ונתאם זמן שיתאים לשתינו.

להשתמע

• אסתר פת

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    20/11/2024 ב4:40 pm

רבקה, זה שכל אחד ישווק את שלו-לא נורא,

דבר ראשון תשמעי מכל אחד מה יש לשיטה שלו להציע, תחקרי ותביני לעומק:

מה השיטה, מה הסגנון שלה, מה עושים בה

מה הייחודיות של השיטה? שהיא קצרה? שהיא עוזרת מיידית? שהיא משפיעה על השורש? שהיא עוקפת את המודע ולכן פחות קשה נפשית? למה היא עוזרת יותר, למה פחות

לאיזו אוכלוסיה היא פונה בעיקר-ילדים, בוגרים, נוער

באילו כלים משתמשים בה-שיחה חופשית, תרפיה באומנויות שונות כמו מוזיקה, תנועה, אומנות, טבלאות למדידה, דמיון מודרך, מגע

וכו’ כל שאלה שעולה בדעתך לברר

אחרי שיהיה לך את המידע וההבנה מה ההבדלים ומה המאפיינים היחודיים של כל שיטה

תוכלי לשבת ולחשוב:

למה את יותר מתחברת,

במה את טובה יותר,

האם יש לך כישרון מיוחד שיבוא לידי ביטוי בשיטה מסויימת,

האם את שכלית יותר או רגשית יותר,

לאיזה גילאים יש לך גישה טובה,

האם את בנויה לתהליכים ארוכים ויסודיים או ממוקדים וקצרי טווח,

מה יותר מושך לך את הלב וכו’

המון הצלחה

זה קצת עבודת שטח אבל לפני שעושים צעד כזה-מומלץ

בהתלבטות עצמה את יכולה גם לשתף אנשים שמכירים אותך, ולשאול אותם במה לדעתם את טובה (כאלה שיענו לך בכנות)

או ללכת לייעוץ מקצועי תעסוקתי/גרפולוגי/אסטרולוגי שיעזור לך לכוון למה שמתאים לך

וכמובן, ס”ד לפני ואחרי הכל (ובאמצע)

תצליחי!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן