יש לי שאלה

קדם Forums טיפול ואימון יש לי שאלה

• פורסם ע"י דינה ו  טיפול on 04/05/2025 ב12:06 am

פסיכולוגית טובה לוקחת כ400 ש”ח.

כששואלים למה כ”כ יקר התשובה היא: כמה לוקח רופא? ורופא מטפל בגוף ופסיכולוגית מרפאה את הנפש וכו’.

נכון שלמדת המון שנים. נכון שלא כ”כ הצלחת להתפרנס בזמן הזה!

נכון שהתמחת בשכר מינימום 4 שנים! נכון שלקחת סיכון בכך שלא תתקבלי לתואר שני!

נכון שאת מקבלת רק 4 מטופלים ביום כדי שיהיה לך פניות וזמן להכיל! נכון שאת משלמת מיסים!

אבל לרופא פרטי אנו הולכים פעם בכמה שנים ואם הולכים. (לא מדברת על חולים). פסיכולוג לרוב לא מקבלים החזר.

לא מספיק שהאדם סובל, הוא גם צריך להתמודד עם השאלה “איך אני משיגה את הכסף”.

אשמח לתגובות.

מרים ג הגיבה לפני 31 דקות 4 חברות · 11 תגובות
  • 11 תגובות
  • ר. טייך

הוראה רכזות וחינוך
    מנחה
    04/05/2025 ב12:45 am
    1175
    834
    0
    פעילה בקהילה

אגב פסיכולוגית היא חייבת להיות עוסק מורשה ככה שיש לה יותר ניכוים

ואם מטפלת באומנות לוקחת 250 עד 300

נראה לי סביר והגיוני לשלם לפסיכולוגית 400

• מרים ג

הייטק
    חברה
    04/05/2025 ב8:05 am
    116
    260
    0
    פעילה בקהילה

בן אדם לא לוקח כסף לפי ההכשרה שלו, המאמצים שלו, המקצועיות שלו, או לפי המסוגלות של הלקוח לשלם.

בעל מקצוע לוקח כמה שיכול לקחת לפי מצב השוק. הצע – ביקוש, נקודה.

זה נכון לפסיכולוגים, לזמרים, למורות פרטיות, לעובדת משק בית, וגם לשכירות של יחידת דיור…

• דינה ו

טיפול
    חברה
    04/05/2025 ב8:26 am
    147
    86
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

הכל מובן והגיוני.

אבל איך בתכל’ס מטופל צריך לממן כל חודש 1600 ש”ח?

• ר. טייך

הוראה רכזות וחינוך
      מנחה
      04/05/2025 ב8:35 am
      1175
      834
      0
      פעילה בקהילה

את לא חייבת ללכת פרטי

יכולה ללכת דרך קופח

את בוחרת ללכת פרטי – כדי שלא יתועד בקמיליון

וגם בשביל לקבל אנשי מקצוע יותר טובים

וזה עולה לך 1600 ש”ח

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      04/05/2025 ב8:40 am
      610
      882
      0
      פעילה בקהילה

את יוצאת מנקודת הנחה שהפסיכולוגים פועלים בשוק מתוך רצון לאפשר לכל מי שיכול להפיק תועלת משירותיהם להגיע אליהם. מי אמר לך שזה כך?

למעשה, שעת טיפול אצל פסיכולוג היא מוצר סחיר, בדיוק כמו כל מוצר סחיר אחר. לכן, המחיר שלו נקבע לפי היצע וביקוש – הפסיכולוגים רוצים להרוויח (כמו כל בעל מקצוע), ולכן גובים את המחיר הגבוה שיוכלו לקבל.

כל עוד הפסיכולוג עובד במקצוע כקריירה, מה שהגיוני ומתבקש, כך הוא יתמחר את שעות הטיפול שלו. בדיוק כמו רופא, עורך דין, מרפאה בעיסוק, מורה פרטי וכל מקצוע אחר.

אין סיבה להניח שהמטרה שלו היא שכל אדם בעולם שצריך טיפול – יקבל אותו.

אגב, יש ארגונים שזו כן המטרה שלהם, והם מסבסדים את עלויות הטיפול עבור כאלו שלא יכולים לממן אותם.

• דינה ו

טיפול
    חברה
    04/05/2025 ב8:41 am
    147
    86
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

השאלה שלי היא לא למה אני צריכה לשלם.

השאלה מגיעה לעורר את הצורך של מטופל בפסיכולוג טוב, אך יחד עם זאת קשה לו לשלם.

מצד שני הפסיכולוג חייב להרוויח ממשהו.

אני פשוט רואה כאן קונפליקט.

אני מבינה שזאת המציאות.

השאלה הייתה יותר שאלה מחשבתית.

• מרים ג

הייטק
      חברה
      04/05/2025 ב8:46 am
      116
      260
      0
      פעילה בקהילה

את שואלת למה או שאת שואלת איך?

למה – ענו לך, לא רואה פה עוד מקום למחשבה.

איך- זו שאלה באמת קשה, וגם מאד אינדבדואלית. אבל אפשר לשאול אותה גם על תשלום למטפלת (בתינוק), על תשלום שכר דירה, או כל הוצאה חודשית גבוהה אחרת, ויש כאלה.

אני חושבת שבמקרה של פסיכולוג, יש גם קושי רגשי שצריך להתמודד איתו. בסוף המטופל הולך לבן אדם שיעזור לו, הקשר שנוצר הוא שונה מאד מקשר עם עורך דין או עם רופא, וזה מרגיש מוזר להסתכל על הנושא הכלכלי במבט קר ועסקי. אולי לשם מכוונת השאלה שלך, ואני גם אשמח לההחכים.

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    04/05/2025 ב8:45 am
    610
    882
    0
    פעילה בקהילה

זה יותר קונפליקט מאשר מישהו שצריך דירה, נניח, ולא יכול לממן אותה? או רכב, או כל דבר אחר?

זה באמת קונפליקט, אבל אחד הקונפליקטים הותיקים בעולם הזה… לא נראה לי שהוא ספציפי לתחום הטיפול.

• דינה ו

טיפול
    חברה
    04/05/2025 ב8:47 am
    147
    86
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

את צודקת.

אבל תפקיד המטפל זה לעזור למטופל.

ולמעשה הוא גם מקשה עליו.

ופסיכולוג לרוב עובד במקצוע בגלל אידיאל.

ותכל’ס המטופל מרגיש שהוא משלם טבין ותקילין

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      04/05/2025 ב8:58 am
      610
      882
      0
      פעילה בקהילה

נראה לי שכאן טמונה הטעות.

אסביר את זה במקצוע שלי.

אני מורה פרטית למתמטיקה, ואני גובה מחיר די גבוה לשיעור. אני מקצועית, יש לי ניסיון, ואני יודעת שבעזרת ה’ אני אוכל לקדם את הבת שמגיעה אליי לשיעור, ולסייע לה לעבור את הבגרות בהצלחה גדולה יותר. בכך אני תורמת לביטחון העצמי שלה, מגדילה את הסיכויים שלה להתקבל ללימודים שהיא חולמת עליהם, ולעבוד במקצוע מפרנס שייתן לה סיפוק.

האם אני רוצה לתת לה את כל אלו? בוודאי. האם אני רוצה שכל בנות ישראל יקבלו את אלו? בוודאי.

האם אני הולכת להציע להן את שירותיי בחינם? הרי אני רוצה לעשות טוב! ובכן, לא. אני לא עומדת להציע שיעורים פרטיים בחינם. אני רוצה לעזור, ומשמח אותי מאוד כשבנות מצליחות בבגרות. אבל המטרה הראשונית שלי היא הפרנסה שלי.

אפשר לשאול: מה נקודת המוצא? אם נקודת המוצא היא “אני צריך לבחור מקצוע”, ואחר כך “אני רוצה לעבוד בתחום שבו אוכל לעזור לאחרים” – הוא יהיה פסיכולוג מסחרי, וזה מעולה.

אם נקודת המוצא היא “אני רוצה לעזור לאחרים”, ואחר כך – “איך אני עושה את זה?” – הוא אולי יפתח ארגון חסד.

הפסיכולוג לא שונה מכל בעל מקצוע אחר, מהבחינה הזו. הוא עוזר למטופל לחיות חיים טובים יותר מבחינה נפשית, והוא גם רוצה לעזור בבחינה הזו – לכן הוא בחר במקצוע הזה, ולא בטבחות, למשל. אבל כל עוד המטרה הראשונית שלו היא עבורו עצמו – הוא יגבה מחיר מלא על עבודתו, ואין בכך חיסרון.

אם המטרה שלו היא נטו לעזור לאחרים – הוא לא יהיה פסיכולוג, אלא יפתח ארגון חסד שמממן טיפולים בחינם. כך הוא גם יוכל לעזור לאנשים רבים יותר.

• מרים ג

הייטק
    חברה
    04/05/2025 ב8:58 am
    116
    260
    0
    פעילה בקהילה

כמו שחשבתי… ראי תגובה קודמת.

לא בטוח שפסיכולוג עובד במקצוע מתוך אידיאל.

יכול להיות שהוא בחר דווקא במקצוע הזה, מתוך אידיאל לעזור לאנשים.

יכול להיות שהאידיאל מניע אותו לעשות את עבודתו הכי טוב שאפשר.

יכול להיות שכשהוא בפגישה טיפולית, הוא רואה כרגע רק את המטופל ואת צרכיו, ומה יכול לעזור לו.

אבל שורה תחתונה, הוא עובד בשביל להתפרנס, כמו כל אחד אחר (וכמה שיותר, יותר טוב).

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן