מה השיטה הנכונה?

קדם Forums טיפול ואימון מה השיטה הנכונה?

• מה השיטה הנכונה?

פורסם ע"י תמי מ  הוראה רכזות וחינוך on 24/12/2024 ב11:27 am

איך אני יכולה לדעת עם המטפלת שלי מתאימה לי?

היא באמת מקסימה וטובה אבל אני מרגישה שאני לא מקבלת אצלה את המענה שאני רוצה..

כל הזמן היא מנסה להביא לי פתרונות של שינוי חשיבה וכו

בזמן שמה שאני רוצה זה דווקא לחזור לאותו סיטואציה ולחוות אותה שוב בצורה מבוקרת..ונכון אני לא מסוגלת.ובגלל שהיא יודעת את זה אז היא משחררת לי..

אבל בתוכי אני יודעת שבמידה והיא תנסה לגשש אני כן רוצה לפרוץ ולספר כל מה שקרה..

האם זה חלק מהשיטה לעזוב את החלק הכאוב ולהמשיך הלאה לחלקים מעשים יותר?

מרים ג הגיבה לפני 10 דקות 8 חברות · 7 תגובות
  • 7 תגובות
  • פצצת אנרגיות (כבי)

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    24/12/2024 ב11:30 am
    391
    328
    פעילה בקהילה

את שואלת שאלה מאוד רחבה

דבר ראשון זה תלוי איזה שיטת טיפול זאת

דבר שני ממליצה לך לנסות להגיד לה ישירות מה את חושבת ורוצה

• מיכל ים

גרפיקה
    חברה
    24/12/2024 ב12:14 pm
    2
    2
    חברה חדשה

בגדול לפי מה שהבנתי בשיטה הדינמית אם וכאשר זו השיטה שבה את מטפלת

זה מתנהל כמו ספירלה נוגעים לאט לאט ומגיעים לזה בכל פעם מכיוון אחר, בסוף דברים משמעותיים צצים שוב ושוב

אבל מאד נורמלי שמדברים על דברים אחרים גם ולא חופרים שוב ושוב על אותו דבר,

מצופה מן המטפלת שתחזיק את המטרות שלהם באת לטיפול ותעזור לך לחזור חזרה למקומות האלו,

אני לא מטפלת, רק מטופלת:) וזה ההסבר שאני קיבלתי…..

• רבקי קליין

טיפול
    חברה
    25/12/2024 ב4:41 am
    8
    6
    חברה חדשה

הי תמי

אם את מרגישה שאת לא עושה את העבודה שאת רוצה/צריכה למה את מבזבזת זמן וכסף?

דברי עם המטפלת על מה שאת מרגישה ואם היא לא תתן לך תשובה שמספקת אותך תחפשי מטפלת אחרת.

מנוסה מספיק שתדע לענות על צורת העבודה שאת צריכה.

הרבה הצלחה!!

• רחלי

טיפול
    חברה
    25/12/2024 ב9:09 am
    4
    חברה חדשה

מתיחסת לכותרת: “השיטה הנכונה” – אין שיטה אחת נכונה.

את כותבת שהיא נותנת לך “פתרונות של שינוי חשיבה” – אין לי פרטים על הטיפול שלך, אולם על פי הניסוח “שינוי חשיבה” זה מתאים לסיביטי, ופחות לטיפול דינמי.

• ה ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    25/12/2024 ב10:18 am
    26
    48
    חברה חדשה

ממליצה לך מאוד לשבת לנסח לעצמך מה את רוצה ב-י-ד-י-ו-ק בטיפול, ולשאול את המטפלת שלך איך היא הולכת לעזור לך להגיע לזה,

אם היא תסובב אותך במילים, או תגיד שהיא לא הולכת ככה אלא בדרך אחרת, תעזבי אותה, אם לא סתם תזרקי עשרות אלפי שקלים לפח – כמוני…

מטפלת איכותית יודעת להגיע לנקודה בלי הרבה סיבובים.

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    25/12/2024 ב2:17 pm
    18
    22
    חברה חדשה

תמי,

מה זה משנה מה השיטה? את זו שמשנה.

ואין שיטה נכונה, יש שיטה נכונה לך.

ממילא את יכולה להרגיש מאד בנוח לבקש ממנה מה שאת זקוקה לו, איך נוח לך שדברים יתנהלו. מקסימום – אם לא זה מה שהיא נותנת המסקנה היא שהיא לא מתאימה לך. אז לא!

ולענין הרצון לחוות שוב את הדברים באופן מרפא לעומת הקושי להיכנס לזה שוב, יש כלים גם לזה. לא מכירה את הכלים שלה, אבל גם אם לא לה – אז למישהי אחרת, בהכרח יהיו כלים לעזור לך שם.

(ואגב, את מאד צודקת! אולי צודקת היא לא המילה:) אבל הדבר שאת מחפשת הוא באמת הפתרון הכי איכותי, הכי מלא. כי הריפוי הכי עוצמתי זה החוויה המתוקנת, כש’פוגשים’ שוב את הארוע ולומדים אותו מחדש. לא במקום של שינוי חשיבה אלא בשינוי של החוויה. כך שבהחלט כדאי לך למצוא מי שתדע לעזור לך בצורה שאת מעוניינת)

המון הצלחה, ושתגיעי – אצלה או במקום אחר, למה שאת רוצה:)

• מרים ג

הייטק
      חברה
      25/12/2024 ב2:51 pm
      2
      חברה חדשה

השאלה אם טיפול נועד כדי לספק חוויה רגשית מדהימה למטופלת, או שהוא בא כדי לתת תוצאות, ולהקל או לפתור קשיים מסויימים.
      מטופלת, לא ממש יכולה לדעת מה נכון לה (מבחינה מקצועית), היא יכולה לדעת מה בא לה. והפערים יכולים להיות עצומים!

אני לא באה לשים את המטופלת במקום טיפש חס וחלילה, שצריכה ל”השליך יהבה” על המטפלת.
      אבל כן באופן כללי לצאת מתוך נקודת הנחה שהיא בסוף אשת המקצוע ומומלץ לתת אמון בסיסי (לא עיוור) בתהליך שהיא מובילה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן