טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 10 דקות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
מה השיטה הנכונה?
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ מה השיטה הנכונה?
-
מה השיטה הנכונה?
פורסם ע"י תמי מ הוראה רכזות וחינוך on 24/12/2024 ב11:27 amאיך אני יכולה לדעת עם המטפלת שלי מתאימה לי?
היא באמת מקסימה וטובה אבל אני מרגישה שאני לא מקבלת אצלה את המענה שאני רוצה..
כל הזמן היא מנסה להביא לי פתרונות של שינוי חשיבה וכו
בזמן שמה שאני רוצה זה דווקא לחזור לאותו סיטואציה ולחוות אותה שוב בצורה מבוקרת..ונכון אני לא מסוגלת.ובגלל שהיא יודעת את זה אז היא משחררת לי..
אבל בתוכי אני יודעת שבמידה והיא תנסה לגשש אני כן רוצה לפרוץ ולספר כל מה שקרה..
האם זה חלק מהשיטה לעזוב את החלק הכאוב ולהמשיך הלאה לחלקים מעשים יותר?
מרים ג הגיבה לפני 10 דקות 8 חברות · 7 תגובות -
7 תגובות
-
391328פעילה בקהילה
את שואלת שאלה מאוד רחבה
דבר ראשון זה תלוי איזה שיטת טיפול זאת
דבר שני ממליצה לך לנסות להגיד לה ישירות מה את חושבת ורוצה
-
22חברה חדשה
בגדול לפי מה שהבנתי בשיטה הדינמית אם וכאשר זו השיטה שבה את מטפלת
זה מתנהל כמו ספירלה נוגעים לאט לאט ומגיעים לזה בכל פעם מכיוון אחר, בסוף דברים משמעותיים צצים שוב ושוב
אבל מאד נורמלי שמדברים על דברים אחרים גם ולא חופרים שוב ושוב על אותו דבר,
מצופה מן המטפלת שתחזיק את המטרות שלהם באת לטיפול ותעזור לך לחזור חזרה למקומות האלו,
אני לא מטפלת, רק מטופלת:) וזה ההסבר שאני קיבלתי…..
-
86חברה חדשה
הי תמי
אם את מרגישה שאת לא עושה את העבודה שאת רוצה/צריכה למה את מבזבזת זמן וכסף?
דברי עם המטפלת על מה שאת מרגישה ואם היא לא תתן לך תשובה שמספקת אותך תחפשי מטפלת אחרת.
מנוסה מספיק שתדע לענות על צורת העבודה שאת צריכה.
הרבה הצלחה!!
-
4חברה חדשה
מתיחסת לכותרת: “השיטה הנכונה” – אין שיטה אחת נכונה.
את כותבת שהיא נותנת לך “פתרונות של שינוי חשיבה” – אין לי פרטים על הטיפול שלך, אולם על פי הניסוח “שינוי חשיבה” זה מתאים לסיביטי, ופחות לטיפול דינמי.
-
2648חברה חדשה
ממליצה לך מאוד לשבת לנסח לעצמך מה את רוצה ב-י-ד-י-ו-ק בטיפול, ולשאול את המטפלת שלך איך היא הולכת לעזור לך להגיע לזה,
אם היא תסובב אותך במילים, או תגיד שהיא לא הולכת ככה אלא בדרך אחרת, תעזבי אותה, אם לא סתם תזרקי עשרות אלפי שקלים לפח – כמוני…
מטפלת איכותית יודעת להגיע לנקודה בלי הרבה סיבובים.
-
1822חברה חדשה
תמי,
מה זה משנה מה השיטה? את זו שמשנה.
ואין שיטה נכונה, יש שיטה נכונה לך.
ממילא את יכולה להרגיש מאד בנוח לבקש ממנה מה שאת זקוקה לו, איך נוח לך שדברים יתנהלו. מקסימום – אם לא זה מה שהיא נותנת המסקנה היא שהיא לא מתאימה לך. אז לא!
ולענין הרצון לחוות שוב את הדברים באופן מרפא לעומת הקושי להיכנס לזה שוב, יש כלים גם לזה. לא מכירה את הכלים שלה, אבל גם אם לא לה – אז למישהי אחרת, בהכרח יהיו כלים לעזור לך שם.
(ואגב, את מאד צודקת! אולי צודקת היא לא המילה:) אבל הדבר שאת מחפשת הוא באמת הפתרון הכי איכותי, הכי מלא. כי הריפוי הכי עוצמתי זה החוויה המתוקנת, כש’פוגשים’ שוב את הארוע ולומדים אותו מחדש. לא במקום של שינוי חשיבה אלא בשינוי של החוויה. כך שבהחלט כדאי לך למצוא מי שתדע לעזור לך בצורה שאת מעוניינת)
המון הצלחה, ושתגיעי – אצלה או במקום אחר, למה שאת רוצה:)
-
2חברה חדשה
השאלה אם טיפול נועד כדי לספק חוויה רגשית מדהימה למטופלת, או שהוא בא כדי לתת תוצאות, ולהקל או לפתור קשיים מסויימים.
מטופלת, לא ממש יכולה לדעת מה נכון לה (מבחינה מקצועית), היא יכולה לדעת מה בא לה. והפערים יכולים להיות עצומים!אני לא באה לשים את המטופלת במקום טיפש חס וחלילה, שצריכה ל”השליך יהבה” על המטפלת.
אבל כן באופן כללי לצאת מתוך נקודת הנחה שהיא בסוף אשת המקצוע ומומלץ לתת אמון בסיסי (לא עיוור) בתהליך שהיא מובילה.
-
Log in to reply.