מה השיטה הנכונה?

קדם Forums טיפול ואימון מה השיטה הנכונה?

• מה השיטה הנכונה?

פורסם ע"י תמי מ  הוראה רכזות וחינוך on 24/12/2024 ב11:27 am

איך אני יכולה לדעת עם המטפלת שלי מתאימה לי?

היא באמת מקסימה וטובה אבל אני מרגישה שאני לא מקבלת אצלה את המענה שאני רוצה..

כל הזמן היא מנסה להביא לי פתרונות של שינוי חשיבה וכו

בזמן שמה שאני רוצה זה דווקא לחזור לאותו סיטואציה ולחוות אותה שוב בצורה מבוקרת..ונכון אני לא מסוגלת.ובגלל שהיא יודעת את זה אז היא משחררת לי..

אבל בתוכי אני יודעת שבמידה והיא תנסה לגשש אני כן רוצה לפרוץ ולספר כל מה שקרה..

האם זה חלק מהשיטה לעזוב את החלק הכאוב ולהמשיך הלאה לחלקים מעשים יותר?

חנה ביין הגיבה לפני 2 שבועות, 6 ימים 12 חברות · 14 תגובות
  • 14 תגובות
  • פצצת אנרגיות (כבי)

כללי
    חברה
    24/12/2024 ב11:30 am
    2134
    3846
    32
    סטטוס תעסוקתי:
    ותיקה

את שואלת שאלה מאוד רחבה

דבר ראשון זה תלוי איזה שיטת טיפול זאת

דבר שני ממליצה לך לנסות להגיד לה ישירות מה את חושבת ורוצה

• מיכל ים

גרפיקה
    חברה
    24/12/2024 ב12:14 pm
    627
    734
    4
    פעילה בקהילה

בגדול לפי מה שהבנתי בשיטה הדינמית אם וכאשר זו השיטה שבה את מטפלת

זה מתנהל כמו ספירלה נוגעים לאט לאט ומגיעים לזה בכל פעם מכיוון אחר, בסוף דברים משמעותיים צצים שוב ושוב

אבל מאד נורמלי שמדברים על דברים אחרים גם ולא חופרים שוב ושוב על אותו דבר,

מצופה מן המטפלת שתחזיק את המטרות שלהם באת לטיפול ותעזור לך לחזור חזרה למקומות האלו,

אני לא מטפלת, רק מטופלת:) וזה ההסבר שאני קיבלתי…..

• רבקי קליין

טיפול
    חברה
    25/12/2024 ב4:41 am
    157
    222
    0
    פעילה בקהילה

הי תמי

אם את מרגישה שאת לא עושה את העבודה שאת רוצה/צריכה למה את מבזבזת זמן וכסף?

דברי עם המטפלת על מה שאת מרגישה ואם היא לא תתן לך תשובה שמספקת אותך תחפשי מטפלת אחרת.

מנוסה מספיק שתדע לענות על צורת העבודה שאת צריכה.

הרבה הצלחה!!

• רחלי

טיפול
    חברה
    25/12/2024 ב9:09 am
    18
    20
    0
    חברה חדשה

מתיחסת לכותרת: “השיטה הנכונה” – אין שיטה אחת נכונה.

את כותבת שהיא נותנת לך “פתרונות של שינוי חשיבה” – אין לי פרטים על הטיפול שלך, אולם על פי הניסוח “שינוי חשיבה” זה מתאים לסיביטי, ופחות לטיפול דינמי.

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    25/12/2024 ב10:18 am
    603
    1226
    0
    פעילה בקהילה

ממליצה לך מאוד לשבת לנסח לעצמך מה את רוצה ב-י-ד-י-ו-ק בטיפול, ולשאול את המטפלת שלך איך היא הולכת לעזור לך להגיע לזה,

אם היא תסובב אותך במילים, או תגיד שהיא לא הולכת ככה אלא בדרך אחרת, תעזבי אותה, אם לא סתם תזרקי עשרות אלפי שקלים לפח – כמוני…

מטפלת איכותית יודעת להגיע לנקודה בלי הרבה סיבובים.

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    25/12/2024 ב2:17 pm
    208
    332
    0
    פעילה בקהילה

תמי,

מה זה משנה מה השיטה? את זו שמשנה.

ואין שיטה נכונה, יש שיטה נכונה לך.

ממילא את יכולה להרגיש מאד בנוח לבקש ממנה מה שאת זקוקה לו, איך נוח לך שדברים יתנהלו. מקסימום – אם לא זה מה שהיא נותנת המסקנה היא שהיא לא מתאימה לך. אז לא!

ולענין הרצון לחוות שוב את הדברים באופן מרפא לעומת הקושי להיכנס לזה שוב, יש כלים גם לזה. לא מכירה את הכלים שלה, אבל גם אם לא לה – אז למישהי אחרת, בהכרח יהיו כלים לעזור לך שם.

(ואגב, את מאד צודקת! אולי צודקת היא לא המילה:) אבל הדבר שאת מחפשת הוא באמת הפתרון הכי איכותי, הכי מלא. כי הריפוי הכי עוצמתי זה החוויה המתוקנת, כש’פוגשים’ שוב את הארוע ולומדים אותו מחדש. לא במקום של שינוי חשיבה אלא בשינוי של החוויה. כך שבהחלט כדאי לך למצוא מי שתדע לעזור לך בצורה שאת מעוניינת)

המון הצלחה, ושתגיעי – אצלה או במקום אחר, למה שאת רוצה:)

• מרים ג

הייטק
      חברה
      25/12/2024 ב2:51 pm
      32
      102
      0
      חברה חדשה

השאלה אם טיפול נועד כדי לספק חוויה רגשית מדהימה למטופלת, או שהוא בא כדי לתת תוצאות, ולהקל או לפתור קשיים מסויימים.
      מטופלת, לא ממש יכולה לדעת מה נכון לה (מבחינה מקצועית), היא יכולה לדעת מה בא לה. והפערים יכולים להיות עצומים!

אני לא באה לשים את המטופלת במקום טיפש חס וחלילה, שצריכה ל”השליך יהבה” על המטפלת.
      אבל כן באופן כללי לצאת מתוך נקודת הנחה שהיא בסוף אשת המקצוע ומומלץ לתת אמון בסיסי (לא עיוור) בתהליך שהיא מובילה.

• הילה Hila

בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    25/12/2024 ב6:29 pm
    32
    74
    0
    חברה חדשה

מרים וודאי שמטופלת צריכה לסמוך על התהליך שהמטפלת שלה מובילה,
    זה חלק מהאמון שקורה בקשר טיפולי,
    אבל אני שואלת, כמטופלת,
    לא תמיד אני מרגישה שהמטפלת מובילה איזשהו תהליך (מדגישה- מרגישה!!!),
    אם אני לא פותחת בהתחלה יכול להיות שקט ארוך, מביך ומעצבן, או כל מיני נושאים שעולים ולא נחמד לי לדבר עליהם וזה בסדר מבחינתה שאני משתיקה אותם, וכו’,
    כמטופלת, זה מאד מבלבל, מי מוביל את התהליך,
    על מי האחריות כאן,
    זה לטובתי לדבר, ולשחרר אז למה היא נותנת דחיפה לשקט, כי זה מה שנחמד לי??

• שושי ברוינר ברוינר

טיפול
    חברה
    26/12/2024 ב11:11 am
    2
    4
    0
    חברה חדשה

טיפול לא נועד כדי לתת חוויה מדהימה למטופלת, בהחלט נועד כדי לעזור לה ולתת תוצאות.
    אך כאשר חוזרים לחוויות הקשות בעזרת מטפל מקצועי, אפשר לשנות את החוויה הקשה, לחוויה אחרת, בה המטופל איננו סובל בבדידות, אלא אקטיבי ומוגן.
    החוויה הזו, כשהיא קורית בצורה טובה, היא מחזקת את כוחות הנפש, נותנת כלים למטופל, ובעזרת כלים נוספים, בהחלט מביאה לתוצאות….
    גם לי נשמע לפי איך שאת מתארת, שהיא עובדת איתך בשיטת CBT, שעובדת יותר על חשיבה.
    החוויה שאת רוצה קורית בשיטה הדינמית.
    את יכולה לשאול אותה אם היא יודעת לעשות זאת.

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    26/12/2024 ב12:10 pm
    208
    332
    0
    פעילה בקהילה

מרים, נכון שהטיפול לא נועד לספק חוויה רגשית מדהימה וגם לא נשמע שזה מה שהיא מחפשת.

היא מדברת על לחוות שוב את המקום בצורה אחרת, חוויה מתקנת שעוזרת להרגיש טוב למפרע ובהווה. ויש כזה דבר, למה לחשוב שאין דרך להשיג את זה ו/או שזה לא יביא לתוצאות?

ואגב, מהדברים אכן נשמע שהתהליך עכשיו הוא של CBT, ונכון גם שהוא פחות חותר לתוצאה עליה דובר כאן, ונכון גם שטיפול דינמי יחסית כן חותר אליה.

אבל – יש שיטות נוספות שחותרות לאותה תוצאה. בגדול, כל שיטת טיפול רגשית חותרת למקום הזה, כל אחת בכלים שלה – גשטאלט, ביירות קייטי במידת מה, ממוקד שינוי קצר מועד – מאד מאד מאד, הפסיכולוגיה החיובית, ועוד.

• תמי מ

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    26/12/2024 ב1:18 pm
    53
    18
    0
    פעילה בקהילה

תודה על התגובות

והיא עובדת בשיטה דינמית

ובאמת החלטתי ללכת כי באמת מהמלצות ששמעתי העדפתי ישר לגעת בבעיה ולנסות לפתור אותה אחת ולתמיד

אני באמת ינסה לפתוח את זה מולה..

ותודה סירי על העידוד נתת לי כוח ולהבין שאני בדרך הנכונה🙂

• סירי גולדמן

טיפול
      חברה
      29/12/2024 ב12:26 am
      208
      332
      0
      פעילה בקהילה

איזה כיף:)

• מיכל חיים

טיפול
    חברה
    05/01/2025 ב6:56 pm
    20
    32
    0
    חברה חדשה

תמי יקרה אני מחזקת את דברי סירי ורוצה לחדד שוב תהיי קשובה לעצמך אחרי המפגש שימי לב האם למרות התכנים הרגישים שעלו את מרגישה אסופה מרגישה שאת מובנת והיא איתך אז את בדרך הנכונה ולא משנה כ”כ השיטה נכון שאת לא אמורה להוביל את התהליך אך כדאי לך להרגיש אותו המון הצלחה

• חנה ביין

טיפול
    מובילה
    06/01/2025 ב1:09 am
    25
    90
    0
    מנהלת קהילה

השאלה איך אדע שהטיפול שלי טוב – נענית במדריך חינמי שנשלח במייל שלנו כחלק מההסברה של עמותת מכון מפגש. כמו”כ קיימנו זום של שאלות ותשובות בנושא הזה לקהילה כאן וניתן להירשם לקבל קישור להקלטה- יש לשלוח מייל ל MIFGASH195 בג’ימייל בהצלחה רבה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן