מטפלת שהיא גם דמות ציבורית – איך אפשר לדעת אם זה אמיתי?

קדם Forums טיפול ואימון מטפלת שהיא גם דמות ציבורית – איך אפשר לדעת אם זה אמיתי?

• מטפלת שהיא גם דמות ציבורית – איך אפשר לדעת אם זה אמיתי?

פורסם ע"י שושי ג.  טיפול on 25/07/2025 ב2:49 pm

רציתי לפתוח שיח חשוב ורגיש, שמתעורר בי הרבה לאחרונה.
    האם גם לכן יצא לפגוש מטפלת/מנחת סדנאות/מפורסמת- שנראית מושלמת כלפי חוץ, אבל משהו עמוק בפנים הרגיש לכן לא אותנטי?

אני שואלת בכנות.
    לא כדי לשפוט מישהי מסוימת – אלא כדי לדבר על תופעה כואבת:
    מטפלת שהיא גם דמות מוכרת, שיש לה נוכחות פומבית, אולי כתיבה, אולי הרצאות. כלפי חוץ היא מדברת על רגישות, אמפתיה, גבולות – אבל בפועל, בקשר האישי והטיפולי, משהו מרגיש מנוכר, שיפוטי, או אפילו פוגעני.

ולפעמים קשה מאוד להאמין לעצמך, כי “הרי כולם מהללים אותה”.
    אבל בתוך הלב – מרגישים שמשהו לא תקין.

מה עושים עם זה?
    איך לא שותקים – אבל גם לא מוציאים שם רע?
    ומה עוזר להתאושש מקשר טיפולי לא מוצלח, במיוחד כשיש פער בין הדמות שנראית בהתחלהלמה שמתרחש בהמשך.

אם מישהי חוותה דומה, או שיש לה תובנות על הנושא – אשמח לשמוע.

שושי ג. הגיבה לפני 14 שעות, 44 דקות 2 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • אביגיל קולר

טיפול
    חברה
    25/07/2025 ב5:10 pm

התיאור שלך ממש כואב.

זה שכולם מהללים דמות טיפולית, לא אומר שהדמות הטיפולית ההיא מתאימה לך.

אבל, מה שהכי בריא, בשלב הראשן, זה פשוט לפתוח את זה עם המטפלת.

לספר לה איך את מרגישה. זה חלק מהטיפול. גם אם הטיפול איננו דינמי.

כשאנו עובדים בטיפול על סכמות והרגשות מסוימות, כמו תחושת ניכור, הדומיננטית בחיי המטופל.

די ברור שזה יעלה גם בטיפול בקשר שבין המטפל והמטופל.

ומלבד החלקים המושלכים בטיפול. אם ההרגשה הזו ממשיכה. ואת מרגישה שזה לא רק חלקים המושלכים על המטפל.

וזו תחושה המלווה אותך בטיפול. ניתן לסיים את הטיפול אצל המטפלת ההיא. ולבחור סגנון מטפלת המתאימה לך יותר. כמו שיש סגנונות שונים של בנ”א, יש סגנונות שונים של מטפלים וסגנונות שונים ש מטופלים. השאיפה היא, שכל מטפל יצליח להתאים את הגישה והסגנון לכל מטופל ספציפי המגיע אליו. אך אם זה לא קורה, ניתן לסיים את הטיפול ולפנות למטפל מתאים.

בהצלחה רבה!

אביגיל קולר

מדריכה למטפלות רגשיות

• שושי ג.

טיפול
    חברה
    25/07/2025 ב6:01 pm

אבל במקרה הזה לצערי , אני לא חושבת שמדובר רק בתחושת ניכור או השלכה טיפולית.
    גם לא רק באי־התאמה בין סגנונות.

זה היה קשר טיפולי דינאמי מאוד משמעותי, עמוק, ובסופו – גם מאוד פוגעני.
    אני בעצמי לומדת טיפול כבר כמה שנים ומכירה את מה שאת מתארת שמוכרח להיות בטיפול השלכה של המטופל על המטפל, וכן העברה של רגשות,

אבל מה קורה כשאני בוכה על כאב והמטפלת במקום להכיל, אומרת שתגובותיי קיצוניות?

כשהיו דברים שבאמת קרו בטיפול עצמו ובקשר בינינו, היא הגיבה בזלזול שהכל זה שיחזורים…., ונמנעה מכל לקיחת אחריות, היה כשל גדול באמפתיה וכשהרגשתי בודדה היא אמרה שאני אולי לא קולטת מה זה טיפול….

בנוסף נאמרו אמירות קשות ופוגעניות וחילופי תפקידים, היא אמרה לי שהיא נתנה בי אמון…. שהיא נתנה לי המון וזה לא משביע אותי, האשימה אותי המון וערערה לי את תחושת המציאות… אמרה שהיא שלמה עם עצמה, שהיא לא קשורה לנושא, שאני מרעילה את הקשר ועוד….

כשאמרתי לה שאני מבינה את שתינו ואני לא מרגישה שהיא מבינה אותי בכלל- היא ענתה : אף פעם לא ראיתי שאת מבינה אותי, תסבירי״…. על דברים שקרו היא אמרה שלא קרו, כשאמרתי לה שאולי היא טועה אז היא אמרה שהיא בטוחה בעצמה ושאולי אלך למטפלת אחרת אם אני רוצה….

בקיצור- אין סוף לדוגמאות למרבה הצער והכאב.

• שושי ג.

טיפול
    חברה
    25/07/2025 ב6:05 pm

חשוב לציין שאני משתפת את כל זה לא ממקום של האשמה ח״ו, אלא פשוט כדי להאיר שיש גם מקרים כאלה שמצריכים הרבה עדינות והבנה, גם מצידנו כעוסקות בתחום הטיפול.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן