טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
מימון לטיפול רגשי בעקבות תאונה
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ מימון לטיפול רגשי בעקבות תאונה
-
מימון לטיפול רגשי בעקבות תאונה
פורסם ע"י שרה ג מיתוג שיווק ופרסום on 25/10/2024 ב1:57 amעברתי תאונת עבודה לפני שנה וכתוצאה מכך התפתחה אצלי פיברומיאלגיה.
מישהי יודעת אם יש אפשרות למימון של טיפול מקופ”ח או גופים אחרים?
וכן אם למישהי יש מידע חדש על טיפולים שעוזרים לפיברו מניסיון.
תודה!
מרים סולובייציק הגיבה לפני 2 חודשים 5 חברות · 10 תגובות -
10 תגובות
-
94חברה חדשה
אם עברת את כל התהליך וקיבלת הכרה של ביטוח לאומי וקופת חולים בתאונת עבודה. תפני לרפרנטית תאונות עבודה בסניף קופת החולים.
לעיתים צריך לפתוח את התהליך מחדש לתוספת הכרה בנזק הנ”ל
שימי לב שהכל צריך להיות כתוב במסמכים הרפואים ע”י מי שמוסמך לכך.
לדוג’ חוות דעת רפואית מתאימה שמאשרת שיש פיברו והיא קרתה בעקבות התאונה. ולא ” לדברי הפצינטית, בעקבות התאונה…”
-
42חברה חדשה
פעמים רבות פיברומיאלגיה היא סימפטום לקושי רגשי.
מצרפת פה לקט של הסברים כלליים מתוך הספר “נרשם בגוף”, של ואן דר קולק:
“כאשר המח הרגשי והמח הרציונלי נמצאים בקונפליקט, מתחיל בתוכנו קרב… הקרב הזה מתחולל בעיקר בזירה של חווית הגוף העמוקה – באיברים פנימיים, ויוביל למצוקה גופנית וסבל נפשי”.
“תסמינים סומאטיים, שלא ניתן למצוא להם בסיס גופני ברור, יכולים להופיע בצורות שונות ובכל זמן נתון, כמו: כאבי גב וצואר כרוניים, פיברומיאלגיה, מיגרנות, בעיות עיכול, תסמונת המעי הרגיז, עיפות כרונית וצורות מסוימות של אסטמה”.
בהתאם לכך, היות שהגוף “מדבר” את החוויה הרגשית, לכן חיוני שהטיפול יכלול: גוף-נפש-מח. נסי לברר על מטפלת שמתמחה גם בעבודה עם הגוף.
יש מכונים שנותנים טיפולים רגשיים דרך קופות חולים, אמנם בד”כ זה עד גיל 18. בנוסף, יש מרפאות לבריאות הנפש שיש להם הסכם עם קופ”ח לטיפולים רגשיים למבוגרים. אולי זה קצת מרתיע, ובכ”ז שווה לבדוק מולם, יש להם אנשי מקצוע מוסמכים, ונראה שיש סיכוי שאת זכאית. אני מניחה שהתורים ארוכים, אז כדאי לך לעשות זאת בהקדם.
בהצלחה, רפואה שלמה!
-
242446פעילה בקהילה
בקופת חולים יש טיפול פסיכותרפי למבוגרים, צריך למלא טופס כלשהו – צריך לשאול את המזכירות הרפואית בסניף הקופה שלך. יש טיפול מהקופה ללא תשלום, ויש טיפול פרטי בהסכם – בהשתתפות עצמית בתשלום מוזל.
הרבה בריאות!
-
242446פעילה בקהילה
אני לא מכירה את האנשים שאיתם הם עובדים, אבל אני (באופן אישי, בקופת חולים שלי) סומכת עליהם, אני בעצמי הולכת לטיפול בתוך הקופה ואני לא משלמת שקל!
גם תקופת ההמתנה שלי היתה ממש קצרה (חודש פחות או יותר).
-
-
-
242446פעילה בקהילה
אני במאוחדת ומה שכתבתי רלוונטי לקופה הזאת.
בקופות חולים אחרות אין לי מושג מה קורה.
-
-
-
242446פעילה בקהילה
בפעם הקודמת (כשהלכתי לאותה אחת שאני הולכת היום) הייתי שנה בטיפול ללא תשלום והטיפול הופסק בשל סיבה צדדית, לא בגלל שהגיע לסיומו, אלא בגלל שעברתי למסגרת מסוימת שלא אפשרה לי להמשיך ולא בגלל שהטיפול הסתיים.
כרגע, התחלתי לפני החגים, אז אני לא יודעת כמה זמן זה עשוי להימשך.
Log in to reply.