טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 6 דקות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
משך זמן ממוצע לטיפול
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ משך זמן ממוצע לטיפול
משך זמן ממוצע לטיפול
פורסם ע"י אילה הירש הייטק on 10/02/2026 ב12:32 pmהי,
מעוניינת לשמוע חוות דעת מכן – נורמלי להיות בטיפול רגשי שנה וחצי????
מה המדד לבדוק אם זה לא נמרח?
מ. פ. הגיבה לפני 6 דקות 12 חברות · 17 תגובות- 17 תגובות
חברה חדשה כמובן וכמובן שאני מבינה שזה תלוי ברמת ועומק הבעיה שלשמה נועד הטיפול לעזור, אבל בגלל שאני נמצאת אצל אישה שהיא לגמרי עניינית ולא מורחת אני מעוניינת לדעת איך בודקים אם ישנה תקיעות?
פעילה בקהילה המושג נורמלי הוא מאוד אינדיבידואלי לכל אחת יש קצב אחר רמות מורכבות שונות וצרכים משתנים כך שאין באמת זמן נכון אחיד לכולן
(הגישה הטיפולית שלי גם במצבים מורכבים התהליך אצלי בנוי כך שבהתחלה (למשך חודש עד שלושה, לפי הצורך) נפגשים פעם בשבוע ולאחר מכן, אנחנו מתחילות לרווח את המפגשים בהדרגה – לפעם בשבועיים, שלושה ואז פעם בחודש.
השאיפה שלי היא להעניק למטופלת את הכלים שתוכל להתקדם ולנהל את החיים שלה גם בלי הצורך להיפגש מדי שבוע
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה אילה, לעניות דעתי,
ראיתי אנשים עוברים תהליכים מדהימים גם בפרק זמן קצר,כשהובילו אותם נכון.
נקודה נוספת ואולי משמעותית יותר – צריך לבדוק אם את מרגישה התקדמות? את מרוצה מהתוצאות?פגשתי נשים שהיו בטיפול בין שנה לשלוש שנים (!) וחלקן לא זזו ואפילו הלכו אחורה.
לא רואה טעם להישאר עם מטפלת כ"כ הרבה זמן. מה שהיא לא הצליחה לעשות בשנה היא לא תעשה בשנה השניה.טיפול ארוך זה משהו אחד שצריך לבדוק. (שנה וחצי זה כן הרבה מאוד זמן)
טיפול ארוך + בלי שיפור משמעותי באותה נקודה שאותה רצית לפתור… הייתי בודקת חלופה.
מניחה שיש כאלו שיגידו אחרת (את צריכה להבשיל וכו' וכו') אבל זו דעתי.נ.ב
במקרים קיצונים אם המטרה היא לשמור על בן אדם שלא ידרדר, אז טיפול ארוך ש"שומר" עליו אולי יכול לקרות… אבל זה ברוב המקרים לא הסיפור.@chanabinn מה את חושבת?
פעילה בקהילה טליה, קשה לי לקרוא את מה שאת כותבת במיוחד בגלל שאני מאד מעריכה אותך (למרות שאת לא יודעת. עכשיו תדעי).
לחנה ביין יש הרבה מדריכים והיו גם זומים (אשמח לעוד זומים, אפילו בתשלום סמלי), שלי באופן אישי מאד עזרו להבין מה קורה בטיפול והאם הוא אכן מתקדם או שהמטפלת שלי מורחת אותי.
ואצלי התהליך היה הרבה יותר ארוך. כשהרגשתי שאני לא מתקדמת, דיברתי על זה באופן גלוי עם המטפלת שלי, שנמאס לי. וזה עזר.
יש קונפליקט מאד גדול למטפלות, מתי לומר מה. לפעמים כשמפגישים את המטופל עם האמת שהוא מכחיש או לא מכיר, זה מקפיץ אותו לגבהים. אבל אם הוא לא בשל וזה מוקדם מידי, זה מבריח אותו מהטיפול או ממוטט אותו נפשית.
אצלי באופן אישי המטפלת שלי היתה מאד זהירה ואני שמחה שכך, למרות שהגעתי לנקודה שנמאס לי מהזהירות שלה. לקח לי המון זמן לבנות אמון. והיום אחרי יותר משלוש שנים, ההתקדמות מטאורית. כי יש את הבסיס של האמון שלא היה פעם. היום אני גם יודעת לראות את ההתקדמויות שהיו לי גם בהתחלה, אבל בתוך בלאגן כל כך גדול, קשה לראות את הנבטים הקטנים. היום אני יודעת ומודה גם על הצעדים הקטנים שהיו בהתחלה, וגם על הטעויות שנוהלו באופן מקצועי וראוי, שהיום אני רואה את הפירות שלהם.
כמובן שיש הבדל ענק בין טיפול רגשי ממוקד, שאז מחפשים תוצאות מוגדרות מראש ואפשר להגדיר פחות או יותר מספר פגישות, לבין טיפול דינמי. (דיברתי למעלה על טיפול דינמי).
בהצלחה.
פעילה בקהילה אילה, ספציפית לגבי se אני לא יודעת מניסיון, אבל לפי מה שהבנתי מדובר בשיטה מיושנת קצת. היום הרבה יותר פופולרי emdr לטיפול בטראומות.
ועוד הבנתי ממטפלים, שכל השיטות לטיפול בטראומה לא מספיקות לבד. כשזה משולב בתוך טיפול דינמי זה נותן מענה טוב יותר. לעבור תהליך של ריפוי טראומה בתוך קשר מיטיב של טיפול דינמי, נותן את התמיכה המלאה ולא משאיר את המטופל לבד. צריך לתת מענה גם לכל הנלווים לטראומה שזה תחושת הבדידות, להכיר את העולם מחדש מתוך זווית בריאה יותר ולפתח קשרים בריאים שנפגעו בעקבות הטראומה. האתגר הכי גדול הוא לפתח אמון, ואת זה עושים בטיפול דינמי.
כל זה לעניות דעתי, ו(לא יודעת מה לכתוב פה לצערי או לשמחתי) מניסיון.
המון הצלחות וכוחות מריבונו של עולם.
חברה חדשה חשוב לי לומר מתוך היכרות מקצועית עם עולם הטיפול שSE אינה שיטה מיושנת כלל וכלל, מי שפיתח אותה – פיטר לוין – עודנו חי לעניות דעתי.
אמנם EMDR נפוץ יותר, אבל שניהם שיטות שהוכחו מחקרית כיעילות לטיפול בפוסט טראומה.
וזה תמיד עניין של התאמה אישית, למצוא את הטיפול היעיל עבורך
פעילה בקהילה אילה יקרה
תהליך רגשי אמיתי שבו מעובדים חלקי הנפש השונים
לוקח זמן
עד שהנפש מסוגלת להגיע לרבדים עמוקים ולהסכים להוריד הגנות
יכול לקחת אפילו שנה ואז השינוי הוא משמעותי מאוד
שנתיים זה זמן סביר ואפילו טוב ומראה על בניה ועל עיבוד וכדאי לסיים בהדרגה
אבל
שאלת על טיפול בטראומה
ובכן טיפול בפוסט טראומה ובמיוחד במורכבת הסיפור שונה לחלוטין
10-12 שנה הוא נורמלי
לא תמיד ברצף אחד ולא עם אותו מטפל
אבל במצטבר
זה בסדר גמור
כך שהתשובה היא אינדיבידואלית מאוד
ואל תיבהלי אם ירימו כאן גבה או שניים. כן . פוסט טראומה הוא סיפור אחר.
פעילה בקהילה אני הייתי אצל מטפלת שלא התחברתי אליה.
חשתי שהיא מבקרת ושופטת אותי.
לא העזתי לעזוב,
כי הסביבה הקרובה אמרה שאיני צודקת,
שהדיבורים שלי הם בגלל משהו מסוים שקשור אלי.
ועוד…
לקח זמן,
אבל ברחמי ד' עלי-
קיבלתי אומץ וחתכתי.
כשפניתי למטפלת אחרת,
ובה"ש היה קליק בינינו,
לקח לי שנה שלימה(!!!)
להפשיר ולקבל כוחות ורצון לטפל!
עד אז הייתי באה רק בשביל הכלה,
הבנה, מקום נקי ללא שפיטה.
אז כן. גם זה קורה!
חברה חדשה הי, את מייאשת עם ה10-12 שנים ריפוי מפוסט טראומה מורכבת
את בטח מדברת רק על מצבי קיצון, אלימות והזנחה קיצוניות או פגיעות מ קבועות.
לא כל פוסט טראומה מורכבת היא ברמה כזו קשה שייקח 10-12 שנה לרפא. ככה אני מקווה בכל אופן
מנהלת קהילה פשוט צריך לעשות הבחנה מבדלת בין פוסט טראומה לפוסט טראומה מורכבת.
פוסט טראומה זה אירוע טראומתי ח"פ שלא הצליח להחלים. טיפול בטראומה כזו לא אמור לקחת כ"כ הרבה שנים.
פוסט טראומה מורכבת זה טראומה מתמשכת לאורך זמן רב כמו הורות נרקסיסטית, פגיעות מ. מתמשכת, וכו' וכדו'.
טראומה מורכבת שכזו היא אכן מורכבת כמו שכתבה אפרת שטרן, החלמה מלאה ממנה (אם יש דבר כזה) לוקח שנים ו10 – 12 שנים זה לא בטוח הסוף.
הערת סוגריים,
מומלץ ללכת למטפלת המתמחה בטיפול בטראומות מורכבות.
ותיקה ליבי,
שיטת EMDR פותחה בשנות השמונים.
שיטת SE פותחה בשנות התשעים.
אז איך היא מיושנת יותר?
בגדול, אלה שתי שיטות מצויינות,
שעובדות על מישורים שונים ונחשבים כמשלימים זו את זו.
EMDR עובד ישירות על הזיכרון,
SE עובד על החלק הסומטי, התחושתי בגוף.
שניהם מכוונים לעיבוד ושחרור טראומות.
שניהם קיבלו הכרה בינלאומית לגבי היעילות שלהם,
ושניהם מוכרים למשל בצבא, כטיפול יעיל בפסוט טראומה.
מטרת שתיהם היא לקצר תהליכים של הטיפול הדינמי,
ולגרום לכך שלא יצטרכו לדגור על הסיפור שנים רבות.
זה לא זבנג וגמרנו, אבל זה הרבה הרבה הרבה יותר קצר.
אני אישית משלבת את שניהם עם גישה שלישית – IFS, תרפיית החלקים,
והשילוב מנצח ממש. מאד מאד מקדם את התהליך.
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה שלום וברכה,
מוסיפה את דעתי מתוך הניסיון שלי.
נפש כמו נפש- יש לה קצב משלה.
היו טיפולים שלאחר שיחת היכרות, רקע והגדרת מטרה, הייתי די בטוחה שהתהליך יהיה קצר ממוקד ויעיל…..לקב״ה היו תוכניות אחרות וזה הפך לטיפול ארוך הרבה יותר שהגורמים לבעיה רק הלכו והתרחבו לפני שהם התמקדו אל שורש העניין.
להבדיל, היו טיפולים שלאחר השיחה הנ״ל, שיערתי שהם ייקחו זמן רב עד שאור יישפך על התמונה המלאה. פגשתי שם חשדנות וחוסר אמון ביחסי מטפל-מטופל, גיליתי בעל או הורים שמדי מעורבים בתמונה, המון משקעי עבר מאוד עוצמתיים- קיצור: סיפור מממממורכב.
והם הפתיעו. התגלתה פתיחות, נבנה אמון, הקב״ה פתח שערים ועוד לפני שהסתפקתי לכתוב פרוטוקול כבר הוגשמה המטרה….
מה שנקרא- דבר בעיתו מה טוב- בעת המיוחדת לו.
זכיתי ללוות מקרים של שנתיים (נחשב מאוד ארוך) וזכיתי ללוות מקרים של 3 מפגשים בלבד….
היו מקרים בהם לאחר תקופה הורדתי מטיפול של פעם בשבוע לפעם בשבועיים, ויש ששמרו על רצף צפוף לאורך זמן.
מאוד לא מסכימה עם האמירה שנכתבה למעלה בשירשור ׳מה שלא השיגה בשנה לא תשיג ביותר׳- היו פריצות דרך משמעותיות גם אחרי שנה….
מאוד מתחברת למה שאמרה פה משהי לפני כן בשרשור- ׳האם את מרגישה התקדמות?׳ האם משבוע לשבוע יש בך תובנות נוספות וכלים שמאפשרים לך לעמוד על הרגליים בזכות עצמך? האם את יותר חיובית על החיים? האם את יותר אמונית ומחוברת לבורא עולם? האם יש בך יותר יכולת הכלה לאירועי עבר? תשאלי את עצמך את השאלות הללו ותני ציון מ0 ל10 (0=אני באותו מקום שבו התחלתי, 5=התקדמתי אבל לא באופן משמעותי בעיניי, 10= חל שיפור עצום)
ציונים מ3 ומטה מראים מגמה קצת תקועה, ציונים מ4 ומעלה יכולים להראות מגמת התקדמות. ציונים מ7 ומעלה מראים על שיפור משמעותי ביותר.
כך תהיי חכמה יותר מול עצמך.
אני בעד שתשוחחי עם המטפלת עצמה- היא יכולה לשפוך לך אור על קצב ההתקדמות שלך. אולי היא תיתן לך לראות דברים בצורה חדשה ותגלי עד כמה כן התקדמת, ואולי היא תספר לך בכנות שהיא לא יודעת ולא מבינה למה את לא מתקדמת כמו שציפתה ואז תצטרכי לשחשב מסלול מחדש….
על מנת להתמודד באופן עמוק עם דברים שמעמיסים עלייך, יש צורך תחילה להרים אותם למודעות שלך. זאת אומרת, לא שאני אסביר לך שהקשר עם אמא שלך הוא הזוי ולא בריא, אלא שאת תגיעי להבנה הזו מתוכך (בהדרכה שלי כמובן) ואז כל שלב בטיפול בבעיה יהיה משמעותי ויעבור הפנמה עמוקה והתגייסות לשינוי.
השלב של ׳הרמה למודעות׳ יכול לקחת שיחה אחת ויכול לקחת שנה אחת- תלוי כמה מגננות והכחשות והדחקות ומניעות והפרעות נמצא שם בדרך…. אין כללים בזה.
נקודה אחרונה ומאוד משמעותית היא- באיזה שיטה את מטופלת.
ישנן שיטות שבהן מטפלים יגידו לך ששנה ושנתיים הן זמן בסיסי. יש שיטות שחותרות לביצועים הרבה יותר מהירים (אבל הם לא בהכרח יותר טובים או מתאימים לכל אחד). אני אישית עבדתי בעבר עם שיטות שעובדות באופן ישיר ואינטנסיבי מול תת המודע (מי שמכירה מבינה) וראיתי תוצאות מאוד מהירות אבל מצאתי אתגרים חדשים לאחר תקופה של מספר חודשים ואפילו שנה.
לתפיסתי, טיפול טוב מוציא אותך עם כלים שמלווים אותך מעכשיו ועד בכלל. בלי צורך לחזור לקחת טיפולים אחת לחודש או לסמסטר…. לא תמיד תוצאה מהירה מהווה ׳הגשמת מטרה׳ במובן העמוק שלה.
הקשיבי לעצמך.
התבונני עמוק בתוכך- אלוקים נמצא שם. התשובות אצלו ואצלך:)
מקווה שעזרתי.
סיעתו דשמיא.
Log in to reply.