מתי אשה חרדית פונה לתהליך יעוץ?

קדם Forums טיפול ואימון מתי אשה חרדית פונה לתהליך יעוץ?

• מתי אשה חרדית פונה לתהליך יעוץ?

פורסם ע"י לאה זינגר  יעוץ אימון והנחיה on 29/10/2025 ב7:12 pm

שלום ונעים להכיר,

רציתי להציף פה נושא שמטריד אותי.

האם באופן כללי אשה חרדית תוציא כסף ליעוץ/טיפול/אימון לנושא שהוא לא זוגיות, חינוך, דיאטה, עסקים/תעסוקה

אשמח מאוד לשמוע את דעתכן מהצד המטפל והמטופל.

ליבי הגיבה לפני 2 שבועות, 1 יום 13 חברות · 15 תגובות
  • 15 תגובות
  • לאה זינגר

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    29/10/2025 ב7:25 pm

מחדדת

הכוונה לא למקרים כמו חרדה, טראומה וכדו' אלא לקשיים סטנדרטיים , קלאסיים שאימון יכול מאוד לעזור להם. השאלה האם בציבור שלנו אשה תוציא כסף וזמן בשביל איכות חיים לבעיות שהן לא אקוטיות.

• תמר דקל

אוטומציה עסקית
    חברה
    29/10/2025 ב8:29 pm

נשים בדור של היום מלהטטות בכמה כובעים בו"ז

הם סופרמניות ומנסות בכל מאודן לעמוד בסטנדרטים הרוחניים, הגשמיים והנפשיים שהדור מציב להן ללא פשרות

באופן כמעט אוטומטי רב רובן של הנשים תשמנה עצמן במקום אחרון ברשימה אחרי בעל, פרנסה, ילדים, משפחה, מחויבויות חברתיות ועוד הרשימה ארוכה…

ככל שהתחום הטיפולי חודר לאט לאט לתודעה של של הדור הזה – אני רואה בזה כלי ששלח הקב"ה ברחמיו לדור שלנו

אט אט אני רואה נשים סביבי לא מעטות(שמצליחות לעמוד בתשלום…נושא נפרד) שאוספות עצמן ופעם בשבוע עוזבות הכל מאחוריהן למשך 50 דקות ופשוט פוגשות את עצמן! בלי עטיפות, בלי מחויבויות, בלי ריצוי וכו… וזה מדהים!!!וזה הכרחי!!! הכרחי לאשה בדור הזה סתם כאשה וכילדה של הקב"ה וכן, נותן כל כך הרבה כח להיות אשה טובה הרבה , יותר לבעל, נינוחה יותר, מודעת, אמא הרבה יותר טובה, סבלנית, רגועה, מכילה, חברה, עובדת, בת, כלה, חמות, שכנה הרבה יותר נעימה ומעל הכל – יהודיה עובדת השם טובה יותר! וזה קרש הצלה לדור העמוס שלנו!

לכן לשאלתך – לעניות דעתי, עם הזמן, כל אשה חרדית שיש ביכלתה לעמוד בתנאי התשלום תעשה את זה לעצמה ותלך לטיפול…

נ.ב.

מקווה שנושא התשלום יתאזן יומחד…

עד אז – גם מי שאין ביכלתה ללכת לטיפול – ככל שהנושאים הטיפוליים חודרים אט אט לציבור שלנו ולתודעה זה גם נהפך לשיח ביננו וגם זה נותן המון כח!! ולכן גם בלי לשלם שיח עם חברה בנושא, כתבה טובה או מאמר טיפולי טוב – גם תורם המון למי שרוצה לעשות עם עצמו שינויים להיות אדם טוב יותר, יהודי טוב יותר!

• zf f

כללי
    חברה
    29/10/2025 ב10:30 pm

מתי אישה פונה לאימון פרטני?

כשזה חשוב לה והיא רוצה להשקיע

כשכואב לה כבר יותר מידי

אבל היא גם יכולה לפנות לקבוצה…

מתי היא תפנה לקבוצה?

כשבא לה לצאת ולאוורר את הראש

כשבא לה לצאת עם חברה

כשהנושא הזה חשוב לה

כשקצת כואב לה והיא רוצה לבדוק ו"לטעום" אופציות

כשהיא לא רוצה להיחשף, והקבוצה מאפשרת לה לקבל עזרה בלי לחשוף את עצמה

כשהיא רוצה לבדוק אולי המנחה הזו יכולה להתאים לה לפגישה פרטנית

וכמובן לגבי מחיר, ברור שפגישה קבוצתית תהיה מוזלת יותר מפגישה פרטנית, ותאפשר לאישה להיפתח, ללמוד ולהכיר את המנחה, ואם יתאים לה היא תמשיך לפרטני

עוד?

העיקר שיהיה הרבה הצלחה וס"ד!

• מירי כ.

צילום ומולטימדיה
    חברה
    30/10/2025 ב1:03 pm

כאחת שהולכת לטיפול.

פחות לדברים סטנדרטיים

(יש דבר כזה???)

חושבת שעד שהחיים לא "נעצרים"

ואי אפשר לצלוח אותם בקלות ובזרימה,

אישה חרדית לא תצא ותטפל בעצמה.

(אולי גם אישה שאינה חרדית? לא בדקתי…)

לרוב, אדם מוכן לשנות ולהשתנות רק כשיש לו "כאב"

בשביל לגרום לשינוי, צריך איזשהו קושי ממשי.

כאב חזק שייתן דרייב ומוטיבציה להתקדם…

עד כאן דעתי.

• מיכל וילמן

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    30/10/2025 ב3:14 pm

אני רוצה להציף עוד נקודה שקשורה לשאלה שלך:

נכון, שלא צריך להגיע לטיפול אישי תמיד והמוטיבציה לא תספק במידה והכאב לא יהיה גדול באמת, כמו כאב כזה שיתקע אותנו בחיים ממש וכו'.

אבלללל. כדאי מאד. ללמוד לעשות תהליך רגשי לעצמי. ללמוד להתחבר לנפש שלי, ולדעת איך לא לחסום אותה. כי הרבה פעמים, מגיעים לטיפול בגלל שהרבה שנים חסמנו ולא ידענו איך לתת לנפש שלנו מקום. והיום יותר ויותר רואים, שהמצוקות מתרבות , כי אנשים למדו להתנתק מעצמם ולא יודעים איך להתמודד עם הרגשות והכאבים של עצמם. וכל זה , על אחת כמה וכמה, כשמדובר באישה שיש לה התמודדויות יוצאות דופן, זה ממש פיקוח נפש בשבילה וגם, כשמדובר בטיפוסים רגשיים… הטיפוסים הרגשיים יותר, תמיד נתקעים בכל מיני מקומות… והחיים עלולים להיות יותר כבדים עליהם.

מהנסיון שלי, כמי שמלווה ומעצימה אימהות בקשי ההורות שלהן; מה שצריכים היום, זה ליווי והדרכה למודעות עצמית, ורואים את זה באחוזים גבוהים מאד – שזה הפתרון הישיר להמון בעיות שמתפתחות.

• אפרת שטרן

הייטק
    חברה
    30/10/2025 ב7:57 pm

את יכולה לתת דוגמא לנושא כזה?

דברים שקשורים לעבודה אישית נראה לי שיש הרבה סיכוי שילכו.

לדוג לפתח אסרטיביות, מודעות וכו'

יש לך דוגמאות לנושאים אחרים?

לא עולה לי בראש.

• שושי

אוטומציה עסקית
    חברה
    30/10/2025 ב8:10 pm

אני מכירה מישהי שלא מצאה עבודה בתחום שלמדה.

למרות שהיא מוצלחת מאוד.

היא רצתה, מאוד, אבל היו לה חסמים שהפריעו לה,

היא הלכה לטיפול

וב"ה מצאה עבודה.

• בתיה כהן

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    30/10/2025 ב9:45 pm

שושי ו השאלה הייתה חוץ ממקרים של תעסוקה ויעוץ עיסקי

• בתיה כהן

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    30/10/2025 ב9:47 pm

פה במודעין עילית יש את הסדנה של מוח ולב של גריינמן ויש המון נשים שהולכות לשם לצורך הנפשי והנעים שלהן (או של בעליהן…)

יש גם לנשים וגם לגברים…

• שולמית אורלנציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    30/10/2025 ב10:35 pm

כמו שכתבה ג א בדור שלנו זה כבר נכנס למודעות

אם פעם רק מי שהיתה לה בעיה נפשית היתה הולכת לטיפול

היום זה נקרא "אישה משקיעה"

פחות מתביישים לדבר על זה

עדיין יש עוד דרך שהנושא של ללכת לטיפול יהיה ברור

כמו שהולכים לרופא כשיש אפילו התלבטות על המצב הבריאותי

לא ממש כאב או מצוקה קשה

כך מקווה שבעז"ה זה יכנס יותר ויותר

כרגע מומלץ לך בתור היועצת/ המטפלת, לדבר על הכאבים הקטנים

השקופים, שיש לנשים רגילות כדי שיבינו

שיש לך ערך לתת גם להם.

• רחל פ

כללי
    חברה
    31/10/2025 ב12:04 am

בשביל להוציא כאלו סכומים הזויים, צריך סיבה מאוד מאוד טובה.

אז אישה שיש לה קושי מהותי והגיעה למצב שהיא מבינה שהיא חייבת טיפול, לפעמים תסכים להוציא אותם, לפעמים זה יהיה מעבר ליכולת שלה.

אבל אישה שמסתדרת גם בלי? למה שתשלם על זה?

• yuditbernshtain

טיפול
    חברה
    31/10/2025 ב10:36 am

אני חושבת שזה מאוד אישי, תלוי ומשתנה בין אחת לאחת

זה יכול להיות תלוי בצורך או ברצון (ורצון תמיד חייב להיות במידה כלשהי)

אם אין צורך או רצון למה שתהיה סיבה ללכת?!

טיפול טוב יכול לקדם ולהועיל לכל אחת, השאלה אם יש רצון.

טיפול גם כרוך בכאב ובמאמץ (חוץ מהמאמץ הכספי והטכני) ולכן אם אישה מאוד רוצה היא תתאמץ ואם לא, זה פשוט לא ילך מן הסתם

לפעמים רואים שאנשים מגיעים רק במצבים אקוטיים, והרבה פעמים, למשל בטיפול זוגי, דווקא מי שמגיע במצב טוב, יותר בקלות יוכל לקפוץ למדרגה הרבה יותר גבוהה

בשביל ללכת לטיפול לא צריך מכסת קשיים שתעבור את רף הכניסה, זה שאת בנ"א זה מספיק, ומבחינה כספית זה כמו כל דבר שמחליטים במה להשקיע את הכסף, וזה דבר מאוד אינדבדואלי

• ליבי

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    27/11/2025 ב10:39 am

שלום לאה,

בשונה מכל מה שענו פה שזה דברים נכונים קונקרטית, אם מסתכלים על השאלה כעל דיון כללי, אני הייתי רוצה להסתכל מהפן שלך.

אם שאלת, סימן שאת רוצה ללכת לטיפול ואת מחפשת הצדקה לשלם כל כך הרבה כסף.

תחשבי עם עצמך מה הסיבה. רק את תדעי לענות אותה, האם את רוצה ללכת לטיפול כי כולם הולכות ואת שונה מהחברה. או שיש משהו שמציק לך באופן אישי, ברוך השם שאת חושבת שהוא לא מפריע לזוגיות ולא מפריע להיותך אמא טובה ולא מפריע לך בעבודה, אבל בעצמך הוא מפריע. ואם כך, מגיע לך להרגיש טוב גם בחלק הזה שלך. ופועל יוצא, אם נרצה או לא נרצה, כשטוב לנו עם עצמנו, אנחנו הופכות להיות אמהות יותר טובות שלא חשבנו שאנחנו יכולות להיות, אנחנו הופכות להיות נשים יותר טובות לבעלים שלנו שלא ידענו בכלל שאנחנו יכולות להיות. את יכולה ללכת למישהי שעובדת אולי עם cbt או משהו אחר שהוא יכול להיות תחום במספר פגישות ובנושאים, כך שלא תרגישי נמרחת ותוכלי להרגיש התקדמות בדיוק בנושא שאת מעוניינת ובסכום כסף שאת מגדירה מראש.

אני חושבת שאחרי סדרה אחת זה יפתח לך את הראש קצת ותוכלי להסתכל מעבר למה שאת רואה היום. ויהיה לך פרספקטיבה רחבה יותר להחליט אם את ממשיכה להתקדם בנושא לבד או שאת מעוניינת להמשיך לטפל.

בהצלחה.

• אסתר פת

טיפול
    חברה
    27/11/2025 ב1:25 pm

ליבי, לא בטוח שהיא שואלת כי היא רוצה ללכת לטיפול…

• ליבי

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      01/12/2025 ב1:29 pm

אם לא, מה שנקרא "דלגי"…

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן