עו”סיות אשמח לעזרתכן

קדם Forums טיפול ואימון עו”סיות אשמח לעזרתכן

• עו”סיות אשמח לעזרתכן

פורסם ע"י מיכל ש  אדריכלות ועיצוב פנים on 16/02/2025 ב11:26 am

היי,

תודה ענקית לכל אחת מכן שטורחת לענות.

1. אשמח לדעת היכן למדתן והאם אתן מכירות תוכניות להסבה מתואר ראשון (לא בעו”ס) לשני בעו”ס.

2. אשמח קצך לשמוע על העבודה, תנאים, שכר (יודעת שהסטיגמה אומרת שהשכר לא משהו, אבל רוצה לדעת מהשטח, ואולי לפחות יש תנאים שווים…)

אתן אוהבות את העבודה? יוצאות עם סיפוק אחרי יום עבודה?

תודה רבה!

בת-חן כהן הגיבה לפני 1 חודש 7 חברות · 11 תגובות
  • 11 תגובות
  • אליזבת כ.

טיפול
    חברה
    18/02/2025 ב11:53 pm
    20
    48
    0
    חברה חדשה

עוקבת

מתעניינת בעיקר בסיפוק ובשכר

בדגש אחריי תואר ראשון

ואחרי תואר שני קליני

תודה!!

• ר. טייך

הוראה רכזות וחינוך
    מנחה
    19/02/2025 ב7:28 pm
    699
    666
    0
    פעילה בקהילה

עונה לך על 1

למכללה באשקלון יש תוכנית ייעודית להסבה מתואר ראשון בחינוך לנשים בלבד

2. אני לא עוס ככה שאני לא יכולה לענות לך על התלוש

יכולה לענות לך כרואה קולגות בתחום יש המון סיפוק אבל לפעמים העבודה היא ממש טכנית כמו מיצוי זכויות , סל שיקום , תרופות ענינים ועדות, ביקורי בית פחות הדגש הטיפולי

• ליאורה מזל לוי

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    20/02/2025 ב8:39 am
    6
    6
    0
    חברה חדשה

בוקר טוב,

אני למדתי בתוכנית הסבה במכללת אשקלון, אבל זה הסבה מתואר ראשון לתואר ראשון, אם את רוצה לעשות הסבה ישירות לתואר שני יש דרישות סף גבוהות, תוכלי לברר בבר אילן.

לגבי שאלתך השניה, תראי עבודה סוציאלית זה תחום רחב מאודדדד, ככה שהתשבות שתקבלי לגבי שכר וסיפוק יהיו מגוונות מאוד.

אני אישית עובדת בבריאות הנפש ומאוד נהינת, השכר באמת לא משהו, אבל יש תחומים שמתוגמלים יותר עם תנאים מסביב…

בכל אופן יש שכר מותאם לעוסי”ם שנקרא “צו הרחבה” שגדל עם שנות ניסיון…

בהצלחה רבה!

• מיכל ש

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      23/02/2025 ב12:16 pm
      31
      6
      0
      חברה חדשה

היי ליאורה, תודה ענקית על המענה!

יכולה לתת לי קצת יותר פרטים על התוכנית במכללת אשקלון? זה לא מבאס לעשות הסבה מתואר ראשון לראשון? אני כבר שוקלת לחשוב על תואר שני באומנות… למרות שהמטרה שלי היא לגמרי לא טיפול בקליניקה, אלא כן יותר במגזר הציבורי…

לגבי בר אילן, אני יודעת שזה במסלול הלא חרדי 🙁

תודה!

• ליאורה מזל לוי

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    24/02/2025 ב8:35 am
    6
    6
    0
    חברה חדשה

היי מיכל, בשמחה!!!

אכן זה שיקול מצד שני תדעי שיש מחיר לקיצורי דרך ואני רואה את זה בשטח…

היום אני לומדת תואר שני בעו”ס ובמקביל אני מדריכה סטו’ לפסיכודרמה במקום עבודתי,

אני רואה את ההבדלים!!!

אם תרצי שנשוחח באישי, תוכלי לפנות אלי במייל: *** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***

בהצלחה!!!

• רחלי

טיפול
    חברה
    24/02/2025 ב3:24 pm
    30
    28
    0
    חברה חדשה

ליאורה, מענין שלי יש חוויה בדיוק הפוכה. אני נתקלת במקומות עבודה ובלימודים מתקדמים גם עוסיות וגם מטפלות באומנות (פלסטית, פסיכודרמה ועוד), ושמה לב שלמטפלות באמנות יש יותר עומק ויכולות טיפוליות, כמובן לצד אמצעים אומנותיים שרכשו, שגם מאפשר להן רפרטואר רחב יותר של גמישות ויצירתיות. כמובן שלא ניתן להכליל (לשני הצדדים), וזה תלוי מאד גם ובעיקר באישיות של המטפל.

• רחלי

טיפול
    חברה
    26/02/2025 ב12:40 am
    30
    28
    0
    חברה חדשה

רוצה להוסיף עוד, שגם מנסיוני האישי כמטופלת, חוויתי את המטפלות באומנות בעבודה דינמית עמוקה ומשמעותית, הרבה יותר מאחרות, שעבודתן יותר טכנית, ופחות מעמיקה. דוקא הכלים ההשלכתיים מסייעות לחשיבה עמוקה ודינמית יותר, מה שפעמים רבות חסר מאד לעוסיות. וגם במקומות העבודה שלי אני נתקלת בעוסים קליניים שחסר להם משהו בחשיבה הדינמית העמוקה, והם מודים שחסר להם כלי האומנות.

יש משהו נוסף ששמתי לב, בעיקר בלמודים מתקדמים, ומענין לשמוע מה את אריאלה אומרת על זה. נתקלתי בלא מעט עוסיו”ת קליניות שחסר להם ידע ממש בסיסי, שהפליא אותי מאד וגרם לי לתהות על תכנית הלמודים של העו”ס.

• ! ?

טיפול
    חברה
    26/02/2025 ב9:36 am
    42
    40
    0
    חברה חדשה

איזה ידע בסיסי תוכלי לפרט?

• רחלי

טיפול
    חברה
    26/02/2025 ב10:27 am
    30
    28
    0
    חברה חדשה

כן, מושגים בסיסיים ממש בתיאוריות טיפוליות.

ובכ”ז ממה שאני רואה, עוסים יוצאים מהלמודים (גם אחרי תואר ראשון) עם בטחון עצמי ואמונה בעצמם באופן שלרוב אינו תואם את המציאות, ויש בזה סיכון רב (אולי מכאן מגיע גם הבטחון לפתוח קליניקה ולהתחיל לטפל באופן עצמאי מיד למחרת סיום למודי התואר הראשון, מה שפחות נתקלתי אצל מטפלים באומנויות), בעוד שלמטפלים באומנות לרוב יש עמדה צנועה ולומדת.

ואולי, אריאלה, זו החוויה שתיארת, שבעיני זו עמדה טיפולית שיש בה יתרון משמעותי וחשוב בעבודה הטיפולית.

חשוב אולי לעדכן, שבשטח יש מקומות עבודה לא מעטים שרוצים משום מה, רק את העוסים ולא את המטפלים באומנות, למרות שזה ממש לא מובן, אבל זו המציאות, ומסיבה זו יש מטפלים באומנויות שעשו הסבה לעו”ס. אמנם לאחרונה יש מעט מגמה של שינוי ויש יותר פתיחות והכרה במטפלים באומנויות במקומות צבוריים ומקצועיים. אלא שלעוסים יש תנאי שכר יותר משופרים כי יש מאחוריהם ארגון שדואג לזכויותיהם.

• ! ?

טיפול
    חברה
    26/02/2025 ב1:35 pm
    42
    40
    0
    חברה חדשה

קצת מוזר, כי בסוף עוסים לומדים יותר שנים.

ולא מכירה כאלה שפותחים קליניקה מיד אחרי תואר ראשון אבל גם אם כן הם פותחים אחרי תואר של שלוש שנים בעוד שמטפלים באומנות אחרי שנתיים לימודים פעם שבוע. כי את התואר הראשון הם כנראה עשו הסבה מחינוך.

לפחות ממה שאני שמעתי עדיף לעשות תואר בעוס ולא תרפיה באומנות.

• בת-חן כהן

טיפול
    חברה
    26/02/2025 ב2:15 pm
    24
    134
    0
    חברה חדשה

יכול להיות שכל אחת מדברת מתוך הנסיון האישי שלה, ומה שהיא חוותה בהכשרה שלה /
    מהאנשים שפגשה מקרוב?
    לא יודעת אם יש כאן דעה חד משמעית נאמנה לגמרי למציאות?
    כה זה בטיפול, גם וגם, המון גוונים 🙂

אני מעמדתי כמטפלת ומנקודת מבט של מטפלת, ועובדת גם כעו”ס בתוך חלק מצוות
    עוסיות (למרות שאני לא..), ממה שאני רואה על קולגות עוסיות וכו,
    חושבת שבטיפול עושים עבודה יותר לעומק, ועוסיות ממש אלופות בעבודה מערכתית
    טובה.
    אבל יש מטפלות שטובות במערכתי ועוסיות שאלופות בדינאמי.
    לגווניהן…

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן