טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 22 שעות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
עזרה—-
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ עזרה—-
-
עזרה—-
פורסם ע"י L. R אדריכלות ועיצוב פנים on 07/12/2024 ב9:07 pmטיפה בתהליך מורכב, לא רוצה (יכולה) לפרט מידי
אבל שואלת,
באיזה מצב נכון לפתוח מול המטפלת את הקשיים שלי מולה (מבחינת התייחסות, תגובות עוד דברים שקוראים בנינו– בידיעה שלא בטוח שזה יעזור- רואה את זה כאופי)
מול הבחירה לעזוב כי זה כנראה לא מתאים?
האם זה אמור לפגוע במטפלת שאפתח מולה את הקשיים שלי בטיפול, שבעיני זה החסרונות שהיא מביאה איתה לחדר – מרגיש לי לא אנושי ואני לא מסוגלת..
טיפה נואשת–
אשמח לעצתכן המקצועית🙏
רבקי קליין הגיבה לפני 4 חודשים, 1 שבוע 11 חברות · 13 תגובות -
13 תגובות
-
46
72
0
חברה חדשה
הבסיס לכל תהליך טיפולי הוא הקשר בין המטפלת למטופלת. בלי קשר זה- לא תתרחש כל
התקדמות. לכן חשוב כמה שיותר מהר לפתוח את זה מולה.-
9
20
0
חברה חדשה
תודה, זאת אומרת שהיא אמורה לספוג את כל הטענות שלי כלפיה?
למרות שייתכן והם מדוייקות ואין לה איך לעזור לי איתם? ואני פשוט צריכה לקבל אותה ככה-
94
84
0
פעילה בקהילה
את יכולה לדבר יפה כן?
לגבי עצם התקשורת- אם היא לא מקבלת את זה יפה זה לטעמי
אור אדום להמשך הקשר.
(לא מטפלת)
-
-
-
13
48
0
חברה חדשה
היL.R.
יכולה לומר לך ברמה האישית לחלוטין…
היה לי כזה דבר עם מטפלת.
וגמלי היתה את אותה התלבטות:
כאילו אמאלה כולנו אנשים, וזה פוגע שמגיעים לבנאדם ואומרים לו בצורה הכי בוטה את הביקרות על ההתנהלות שלו,
גם במידה וזה מטפלת, בסוף היא בנאדם…
וחשבתי.
והתלבטתי.
וניסחתי.
וברחתי.
וחזרתי.
והתבלבלתי.
בסוף אמרתי.
איכשהו זה יצא ממני.
היא ממש שמחה שאמרתי!
מה שכן, מאחרוי כל דבר שלא היה לי נח שאמרה… וכו’. ישבו הרבה יותר דברים ממה שחשבתי בתחילה…
ומסכימה עם מה שאפרת שטרן כתבה:
אם היא לא מקבלת את זה שיש לך ביקורת, אור אדום להמשך…
מלא בהצלחה בהכל!!
❤
-
9
20
0
חברה חדשה
צודקת.. מסכימה עם כל מילה..
תודה שכתבת, נותן לי כח לנסות גם, כשמבינה שזה לא סתם מפריע לי, וזה הרבה מעבר שקשור אלי..
-
-
46
42
0
חברה חדשה
מטפלות צריכות להיות פתוחות לביקורת והיא בדרך כלל מביאה התפתחות בטיפול, ואת לא תהיי הראשונה שתעשי את זה.
-
4
10
0
חברה חדשה
כשאת מגיעה לטיפול בכל תחום שהוא חשוב שתדעי בראש ובראשונה ששום מטפלת היא לא ‘אלוקים’ …
היא גם מבני אנוש ה’מוגבלים’ וה’טועים’ והיא בסה”כ בעלת כלים להנגיש לך ולעזור לך להשתחרר ממה שמפריע לך, ברגע שנוצר מצב שלא נוח לך או מפריע לתהליך, חשוב מאוד שתעשי חושבים מה באמת מפריע לך ותגשי לומר בצורה הכי ענינית שיש ומכובדת ומבלי חשבונות איך היא תגיב/תרגיש/תחשוב וכו’… אל תקחי על עצמך להתמודד עם מה ששייך אליה… יש לך מספיק את שלך והיא כבר תסתדר כפי שהיא יודעת.
(ואם היא לא מסוגלת לקבל את הביקורת שווה לשקול מעבר למטפלת קשובה לצרכים שלך…)
בלי זה לא יהיה המשך לתהליך ואת עלולה לחוש סבל רב ככל שתמתחי את זה ולא תפתחי…
היכולת לומר את מה שמפריע לך הוא חלק חשוב מאוד בלהרגיש טוב מול כל אדם ולא רק מול המטפלת…
כדאי לך לשאול את עצמך האם התופעה של אי נוחות לומר מה מפריע לך פוגשת אותך בעוד מקומות?
אם כן זה עוד נושא שחשוב לעשות איתו משהו!!!
גינת החיים יפה יותר נקיה ומאווררת כשמסלקים את הקוצים ועשבי הפרא….
בהצלחה!!!
-
230
412
0
פעילה בקהילה
מסכימה עם כל מה שאמרו כאן.
מוסיפה עוד – שאם היא מטפלת סיביטי, לדוגמא, יתכן שבשונה ממה שכתבו כאן לא יהיה לה כלים לעבד את המקום הזה והיא תוכל רק לנסות לשנות/להתנצל/להתגונן וכו’ – לא בגלל שהיא פחות מקצועית בהכרח אלא בגלל שהמקצוע שלה לא אמור היה לתת לה כלים לזה.
רוב השיטות האחרות כן אמורות לדעת לגשת לזה נכון ומקדם, לשתיכן (כי כמו שכתבו – גם היא בן אדם! ובהחלט סביר ויותר מזה שחוץ ממה שקשור אליך יש גם דברים שבאמת קשורים אליה, ולמה למנוע ממנה טוב? מה כמו שיקוף חיצוני יכול לעזור לה להיות טובה יותר?).
מה שכן – לא כל אחת יודעת להתמודד מול זה. וזה לא רק השאלה מה וכמה היא למדה אלא בעיקר כמה עבודה היא עשתה עם עצמה. אדם מעובד יכול למנף ביקורת ואדם לא מעובד מתרסק מולה – ולפעמים ההתרסקות מעיפה גיצים ופוגעת גם בסביבה…
אז אם, חלילה, מאחלת לך שלא כך יהיה, התגובה שלה לביקורת תהיה לא נעימה – תדעי שזה שלה. כל דבר אחר יכול להיות גם שלך. זה – לא.
-
239
230
0
פעילה בקהילה
הי סירי,
אני חולקת עליך.
לרוב המטפלות ב CBT יש כלים מצויינים לעבד מקום כואב ורגיש
ולרפא את זה ביסודיות ובצורה מקיפה.
לא רק בהכשרה שאני מלמדת,
אלא אני מכירה תוכניות לימוד של כמה מהקולגות שלי,
כבר לא מלמדים היום CBT ‘טהור’,
אלא כולם משלבים כלים שונים המבוססים על ‘גישטאלט’ וכד’
ולבוגרות שלהן יש מגוון גדול של כלים מצויינים לעיבוד רגשי.
מה שאת אומרת, תקף לאלה הנצמדים לתוכניות ‘איט”ה’,
והם מלמדים אך ורק CBT בלי שום דבר מעבר.
-
10
14
0
חברה חדשה
ומכיוון אחר,
יתכן שברגע שתאמרי למטפלת את הקושי שלך,
זה יפתח להערוץ חדש בהכרת הנפש שלך,
כי מסתבר שמה שקשה לך מולה
זהו קושי שמלווה אותך בכל מיני סיטואציות בחיים
ומכאן יכול להתפתח שיח חדש ומועיל.
-
9
20
0
חברה חדשה
תודה, מסכימה לגמרי! נותן כח לקרוא ולקבל את הסיטואציה אחרת.. שווה לי לפתוח ולדבר כשאני מבינה שיש כאן הזדמנות, יחד עם כל הקושי! (ויש קושי וקונפליקטים ורצונות.. מילאתן אותי בכח!
תודה–
תודה לכל אחת באופן אישי שקראה, הגיבה.. וכתבה מניסיונה💝
-
-
0
8
0
חברה חדשה
יכולה להזדהות איתך מהתהליך שאני עוברת,
דעי לך רגשות אלה הם לגיטימיים לגמרי,
גם אני הייתי במקום הזה -הייתי מתוסכלת מהמטפלת שלי וכעסתי עליה ועוד שלל רגשות, והתלבטתי אם להעלות את זה מולה או לא- בושות, מה היא תחשוב עלי וכו’,
אך כשהעזתי היא נתנה לי כ”כ הרבה לגיטימציה ואמרה לי שזה לא מרתיע אותה הכעס שלי עליה, וכו’ וכו’,
ומאז הטיפול ממש התפתח ונהיה הרבה יותר פתוח וזורם.
המון הצלחה!!
-
203
258
0
פעילה בקהילה
אני חושבת שדבר בסיסי בטיפול זה יצירת אמון אל יש משהו בהתנהלות שמפריע לך ואת לא משתפת בעצם זה יוצר רחוק בינך לבין המטפלת וממלא גם האמון נפגע כי את לא תשתפי אותה בדברים חשובים לך כי תחששי מההתנהלות.
להן חשוב לשמור על כנות ויושר מול המטפלת ולשתף אותה במה שמפריע לך כדי ליצור אמון וקרבה.
הרבה כוחות לדבר איתה למרות הקושי שבדבר וזה לגמרי שלה איך להגיב לדברים.
Log in to reply.