פגישה נוספת

קדם Forums טיפול ואימון פגישה נוספת

• פורסם ע"י L. R  נדל"ן והשקעות on 30/12/2024 ב9:40 pm

ערב טוב,
    מה אתן אומרות על זה שפתאום יש דחף חזק לפגישה טיפולית נוספת -איך אני אמורה להתייחס לזה?

האם לאפשר? או להילחם בו ולהמתין בסבלנות?

אסביר את כוונתי:

קרה לא פעם, שהרגשתי צורך ללכת לפגישה נוספת.. לפעמים באמת צריך, והלכתי.. בזמן שיכולתי (אולי) לחכות.
    אחרי המקרים האלה .. אני די מנסה להפסיק ולחשוב הרבה לפני שמבקשת… ולא בגלל שהרגשתי לא נח מולה-זה מול עצמי**
    באחת הפעמים שרציתי – נלחמתי ברצון, במחשבה שאחרי שהתהליך יגמר..- היא לא תישאר איתי ואני אצטרך להתמודד עם המציאות עם הסביבה הרגילה שלי, ופשוט התמודדתי וזה עבר לי…

כתוצאה, לפגישה הבאה לא כל כך התחשק לי ללכת, כי ‘אני יודעת להסתדר לבד’ אז למה אני צריכה אותה?..

כביכול** אני יודעת בדיוק למה אני צריכה אותה..

(כמובן שהיא מבחינתה מזמינה אותי ואני יודעת שאם אתקשר לומר שאני צריכה אותה היא תסדר את הלוז ואני אהיה אצלה.. ב”ה, זה ענין שלי בלבד)

מה אומרות, נכון להילחם בסיטואציה… -לא להתמכר לטיפול ולהתמודד או פשוט ללכת – אם אני מרגישה עכשיו צורך בפגישה, גם אם לא היה משהו מידי מיוחד..
    הייתן מקדימות או הולכת לאחת נוספת?

אשמח לשמוע את דעתכן–

חשוב לי לציין המטרה שלי פה היא לשמוע ולנסות לקבל מבט נוסף על התמונה.. לא בהכרח פתרון**
    מתארת לעצמי שיושב על הרבה דברים נוספים ולא בהכרח זאת הנקודה))
    תודה מראש🙏

L. R הגיבה לפני 2 ימים 3 חברות · 5 תגובות
  • 5 תגובות
  • מרים סולובייציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    30/12/2024 ב10:31 pm
    433
    908
    פעילה בקהילה

לי זה קרה במהלך טיפול בבית חולים, שאמרתי לעו”סית שאין לי עניין לשוחח איתה, כי מה אני אעשה כשאשתחרר? לא יהיה לי איך “לארוז” את החומר שעליו דיברנו, ולא אוכל להתמודד עם זה לבד, אז פחדתי לפתוח איתה נושאים, בעיקר זה היה לקראת השחרור. העדפתי לא לפתוח כלום מאשר לפתוח ולהישאר תקועה עם נושאים לא פתורים (כי לא נספיק לסיים הכל).

לך הייתי מציעה (רק אם זה מתאים לך) להתקשר ולשאול את המטפלת מה דעתה על העניין.

• L. R

נדל"ן והשקעות
      חברה
      30/12/2024 ב11:58 pm
      9
      20
      חברה חדשה

תודה מרים🙏
      אדבר איתה בעז”ה, יכול להיות רעיון טוב 🙂

• סירי גולדמן

טיפול
    חברה
    31/12/2024 ב12:25 pm
    64
    126
    פעילה בקהילה

ישנן שיטות שכחלק מהגבולות באמת לא יאפשרו פגישות שלא ביום ובשעה הקבועה, מהסיבה שאת מציינת – שהרי המטפלת לא תהיה כאן תמיד אז לא לאפשר הישענות שעלולה להתברר בסופו של דבר כמזיקה. ישנן שיטות, שכן יאפשרו את זה- גם בגבול. כך שהשאלה שלך היא יותר במקום מבמקום.

איך למעשה כדאי לך לנהוג? קודם כל, הצגת את השאלה כ’לאפשר או להילחם’ – הייתי שואלת אחרת – להקשיב לזה בלי להענות או עם להענות לזה. בכל מקרה, הנכון הוא להקשיב לזה ולא להילחם בזה.

עכשיו, כשהשאלה מוצגת ככה, איך את מרגישה יותר נכון בשבילך, להקשיב לזה בזמן הקבוע המתוכנן או להקשיב לזה עכשיו ובשביל זה להקדים את הפגישה? כך או כך, יש מקום להתבונן מה הביא את הצורך הזה פתאום – משהו ענייני כמו התמודדות שצצה שאת רוצצה לנתח אותה והיא פשוט עלתה עכשיו (מה לעשות שהיא לא מתואמת עם לוח הזמנים של הפגישות שלך?…) או שעלה שם משהו רגשי שדורש התבוננות בפני עצמו? כל כיוון ייקח אותך למקום אחר.

בכל מקרה, צרכים שעולים בנו הנכון הוא להתבונן בהם, להקשיב, לקבל, לא בהכרח להענות, ואף פעם- לא להאבק.

בהצלחה!

(ומרים,

מוזר שהעו”סית לא לקחה על זה אחריות. בדרך כלל בין השאר התפקיד של איש המקצוע הוא לדאוג לסיים תהליך כשהוא ארוז בלי קצוות פרומים באמצע. אולי האילוצים של אשפוז גורמים לוותר על זה…:( )

• L. R

נדל"ן והשקעות
      חברה
      01/01/2025 ב12:37 am
      9
      20
      חברה חדשה

סירי, את מדהימה אותי כל פעם מחדש עם התגובות המכילות, והקשובות שלך- ברצון כנה לעזור!

תודה!
      זהו שהמטפלת שלי כן מאפשרת לי לבוא אליה כשאני מרגישה צורך, היא מאוד רגישה אלי ומבינה.. עדיין לא נתקלתי בסירוב- ואני גם לא רוצה להיתקל*)))

התשובה שלך הרגיע אותי, כשכתבת לעשות בירור למה הצורך מופיע פתאום ומתי זה קורה.. ומה הוא בעצם הוא מבקש-
      חידדת לי גם ש לרצות זה לא מחייב -להיענות בחיוב, ולבצע
      עצם ההקשבה לצורך, זה סוג של מענה..

וכמובן לא סותר שלפעמים נכון להקדים, גם אחרי בירור הזה–

החכמת אותי, תודה!🙏

• מרים סולובייציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    31/12/2024 ב2:57 pm
    433
    908
    פעילה בקהילה

זה באמת מוזר, אבל מה יכלה להספיק בחודשיים וקצת? לא הרבה.

אני הייתי שותקת לה פגישות שלמות, וכמה שהיא ניסתה להוציא ממני מילה

לא הלך לה, עד שגם היא התייאשה ושתקה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן