טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 6 שעות
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
רוצה לעזור להבנת עולם הטיפול – כנסי
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ רוצה לעזור להבנת עולם הטיפול – כנסי
-
רוצה לעזור להבנת עולם הטיפול – כנסי
פורסם ע"י ר. טייך הוראה רכזות וחינוך on 20/11/2025 ב7:14 amיצא לי לראות כמה שאלות לאחרונה במקומות שונים מה ההבדלים בין סוגי טיפול שונים
הייתי שמחה להוציא סדרת פוסטים מסודרת.
מבחנתי מפסיכאטר ועד מטפלת אינטגרטיבית
אם מעניין אותך להסביר לנו על שיטת הטיפול שאת עובדת בה, כיצד היא עובדת, למה היא משמשת וכו
אשמח שתפני אלי באישי…אפרת M הגיבה לפני 1 שבוע, 6 ימים 7 חברות · 9 תגובות -
9 תגובות
-
זה ממש חשוב!!!
אלוואי ויהיה יותר הבנה וידע,
כל כך הרבה פונים לטיפול רגשי – בלי לדעת לדייק מה הם רוצים ולמה הם מתחברים
זה יעזור הן למטופלים והן למטפלים!
-
לפי דעתי, ההבנה של מהות הטיפול היא בעיקר דרך החוויה, ולהפוך את החוויה הזו למלים עלול להחטיא את המטרה.
בהזדמנות זו, רוצה להביע את עמדתי, כי אני חושבת שהפורום הפתוח (והפרוץ!) הזה פעמים רבות יותר מזיק מאשר מועיל, בנוסף לכך שלעתים קרובות מידי הוא הופך להיות במה לשיווק עצמי. אני גם לא רואה טעם ותועלת בברור על אנשי מקצוע דרך פורומים כאלה ואחרים, ובכלל.
ואולי כדאי לשקול את סגירתו.
-
רחלי, מסכימה איתך וחולקת עלייך
מסכימה איתך שהדרך העיקרית שתובנות משנות חיים בטיפול הופכות לנכס בנפש של הבן אדם-זה דרך החוויה
לדוגמה, לא יעזור לדבר עד אין סוף על אמון, זה לא ישנה חוויה של חוסר אמון שיושבת לבן אדם בתוך הנפש
אבל ברגע שאדם חווה אמון בתוך הקשר הטיפולי (גם מחוצה לו, אבל כאן אנחנו מדברים על הטיפול) זה נהיה חלק מהחוויה הנפשית שלו, וזה מרפא הרבה מחוויית חוסר האמון
אבל
אני חושבת בשונה ממה שאת כותבת, שחוויה שלא ניתן לה מילים-לא נפיק ממנה את מירב התועלת והצמיחה
כלומר, אם תהיה לנו דרך לנתח עם מטופלת שהגיעה עם חוויה של חוסר אמון, וחוותה חוויה מיטיבה של אמון בקשר הטיפולי, את מה שקרה ואת התהליך שהיא עברה-זה נותן אפקט הרבה יותר חזק ומשמעותי
אנחנו בני אדם שמורכבים מכמה רבדים- גוף, נפש, מחשבה, תודעה, נשמה
ולכן מה שמחולל בנו טרנספורמציה-גם יהיה מורכב מכמה רבדים: חוויות פיזיות, נפשיות, תובנות במחשבה, חוויה של מצבי תודעה משתנים, חוויות רוחניות.
והרבה מזה מעובד על ידי מילים, בין השאר.
אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבתי.
-
<div>אסתר יקרה, תודה רבה על תגובתך. אכן את כותבת דברי טעם, ואין בינינו שום מחלוקת בענין זה. </div>
שתינו מדברות על שני נושאים אחרים, שאולי הם תחת אותה כותרת, יש סיכוי ששתינו חושבות באופן דומה.
לדבריך: "אני חושבת בשונה ממה שאת כותבת, שחוויה שלא ניתן לה מילים-לא נפיק ממנה את מירב התועלת והצמיחה" – לא זה מה שכתבתי. אדרבה, חלק ממה שאנחנו עושות זה לתת מלים לחוויה.
ותודה שאת נותנת לי הזדמנות להבין שדברי לא הובנו.
דברי כוונו באופן ספציפי להצעתה של רבקי: "להוציא סדרת פוסטים מסודרת… להבנת עולם הטיפול…" ועל ההזמנה שלה" "אם מעניין אותך להסביר לנו על שיטת הטיפול שאת עובדת בה, כיצד היא עובדת, למה היא משמשת וכו…"
אמנם, הצורך מובן, בגלל הבלבול הקיים וחוסר ההבחנה בין הדיסציפלינות השונות. ואני מסכימה עם זה שניתן לעשות סדר באופן כללי, ולהבחין בגדול בין תחומי המקצוע השונים, ואולי גם לתת איזשהו הסבר כללי לסוגי טיפול שונים. יחד עם זה, את כל זה אפשר לעשות גם דרך גוגל או AI, ובעצם כל אחד יכול למצוא את זה בעצמו…
זו היתה הזדמנות לערער על הנסיון להסביר בכלל מהו טיפול, מהו תהליך טיפולי, ו"איך זה עובד", וכו'. ולנסות לתת מלים לחוויה פנימית ועמוקה, שהדרך להבינה באמת היא יותר דרך החוויה ופחות דרך מלים.
-
נכון.
אבל בשביל אישה פשוטה שלא מבינה מה ההבדל בין תרפיית הממדים, ובין נתיב הא' ב' .
ופסיכולוגים רק מטפלים טיפול דינמי שלוקח שנים (מה שזה שטויות בגרוש )
ושהכי טוב זה טיפול בC.B.T או E.M.D.R, ACTובכלל יש שיטת המפתח , והקוד , ולא יודעת עוד מה.
אשה שרוצה ללכת לטיפול לא תמיד יודעת מה ההבדלים מה מתאים לה
איפה היא יכולה למצוא את אנשי הטיפול המתאימים שלה.
וזאת הייתה כוונתי.
למרות שאני סטודנטית תואר שני לפסיכולוגיה אין לי שום בעיה לשמוע גם דעות אלטרנטיביות(כמו טיפול באמצעות קפיצה בחבל)
כל עוד אין נזק ממשי או שהמטפלת בחבל תתימר להגיד שהי מרפאה באמצעות החבל אנשים עם מאניה דיפרסיה.
או למשל מאבחנת דידקטית שטוענת שעושה אבחונים שקבילים לוועדות זכאות בעוד שהחוק וגם הרשות המקומית לא מאשרת את זה וחבל על הכסף של האבחון.
זאת הייתה כוונת המשורר
-
-
איזה יופי של יוזמה
לגמרי מרגישה שיש בלבול סביב כל שיטות טיפול וזה נפלא שאת רוצה לעשות סדר.
אני מנחת הורים בשיטת אימון, שעובדת בעיקר עם אמהות (וגם זוגות) על חיזוק הקשר בבית, ממקום של ראייה רגשית, העצמה ולקיחת אחריות, אבל גם המון חמלה לעצמנו כאמהות.
טיפול וזה טבעי, כל אחת מביאה את שלה.
בעיניי, מה שחשוב זה שכל אחת תמצא את הדרך שהיא מתחברת אליו
שכל אחת תמצא את הדרך שעובדת לה.
אני אשמח לשתף על השיטה שאני עובדת בה, איך היא מחוללת שינוי, ואיפה היא פוגשת הורים עמוסי רגש ומציאות.
שלחתי לך בפרטי 💛
-
נושא הדיון הזכיר לי כתבה של תמר עבודי בבתוך המשפחה, אחת מתוך סידרת כתבה שנועדו בדיוק בשביל זה. להכיר את עולם הטיפול להמון העם.
מצרפת קישור למי שמעניין אותה
https://he.mishpacha.com/%d7%9e%d7%90%d7%99%d7%a4%d7%94-%d7%a0%d7%92%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a0%d7%a4%d7%a9/he.mishpacha.com
מאיפה נגיע אל הנפש - עיתון משפחה
פתאום היא מצאה את עצמה מתמודדת מול התקפי חרדה משבשי חיים. אבל ‘היא’, אנונימית אחת, לא הסכימה לתת לחרדות לשבש […]
Log in to reply.