~~~ אקשן טיפ מספר 2~~~

קדם Forums הפקות וידאו ~~~ אקשן טיפ מספר 2~~~

• ~~~ אקשן טיפ מספר 2~~~

פורסם ע"י מירי ברגמן מנהלת קהילה בקדם צילום ומולטימדיה on 16/02/2022 ב10:58 am

ואנחנו עם טיפ מספר 2!

ו ה פ ע ם –

הבאנו את דוד אדוארד, סקאוטר (מוצא לוקיישנים) אלוף ומנוסה בסדרה מעולה של 3 חלקים.

בטיפים הבאים דוד מסביר לנו למה אנחנו צריכים לדאוג ביום הפקה בלוקיישן מסוים, ואיך למצוא במגוון דרכים לוקיישן שמתאים להפקה ולתקציב שלכן.

בהצלחה ובהנאה!

מירי

המדריך ללוקיישן

שלום רב.

שמי דוד אדוארד, אני בן 38 נשוי + 4. כ12 שנים בתחום הקולנוע, עבדתי בתחום בעיקר בתור מפיק בפועל ובמאי מצלמות.

לפני כ5 שנים הפקתי פרסומת לחברה מוכרת וחיפשתי וילה יוקרתית בתקציב גבוהה, כלומר כמעט כל וילה נכנסת לי בתקציב. תוך כדי שאני מחפש ומוצא כל מיני אופציות במחירים שונים, ראיתי פוסט של מישהו אחר שמחפש וילה. חיברתי אותו לאחת הווילות שהרגע מצאתי והרווחתי סכום נחמד של כסף כעמלה. הווריד התימני שלי קפץ והבנתי שאולי יש פה משהו מעניין. לבסוף פתחתי עסק של לוקיישנים לצילומים. יש לי מבחר גדול של וילות, דירות, משרדים ועוד, אני מקבל פניות מחברות הפקה המחפשות לוקיישן ואני עושה מאצ’, אני מחבר בין בעלי הבית לחברות ההפקה ומרוויח על כך עמלה. כיום זה העיסוק העיקרי שלי.

*חשוב לציין שמה שאני רושם כאן זאת דעתי בלבד על סמך הניסיון האישי שלי.

כללי בסיס.

כנות ושקיפות – בכל הנוגע ללוקיישן תמיד עדיף להיות כמה שיותר ישרים לגבי הצורך בבית. כמות האנשים שתהיה, כמות שעות, היכן מצלמים, אם יש תוכן בוטה או מבולגן קצת לציין זאת, אם מצלמים משהו פוליטי, גם אותו הדבר. הרעיון מאוד פשוט, עדיף שהלוקיישן ייפול בהתחלה כי לא מתאים לבעלי הבית מה שמצטלם מאשר שבעל הבית יפסיק את היום.

אם עכשיו קבעתם אם בעל הבית 6 שעות וקיבלתם מחיר טוב ופתאום אתם תהיו אצלו יותר זמן או לחלופין אמרתם לו שתהיו 10 איש ומגיעים 20 כנראה שהוא יבקש ממכם תוספת, ובצדק! התוספת לרוב תהיה יקרה.

יגעת ומצאת תאמין – בסופו של דבר, הכי זול זה פשוט להשקיע זמן בחיפוש. כמובן שישנם לוקיישנים יותר מורכבים אבל הרוב המוחלט אם נשקיע זמן בחיפוש נוכל למצוא לבד. מדובר בעניין של תקציב וסדרי עדיפויות.

בשורה התחתונה זמן שווה כסף – אם אין תקציב צריך לעבוד יותר ולבזבז יותר זמן, אם אני יודע מה התקציב שלי עדיף לשלם יותר, כל עוד זה במסגרת התקציב שלי.

תקצוב – תקצוב נכון זה דבר מאוד מאוד חשוב בשלב הצעת המחיר. תמחור נכון יכול לחסוך הרבה כסף.

תמחור הפקה זה בסך הכל מאוד לוגי. ככל שיש יותר דרישות הפקתיות מבעל הנכס המחיר יעלה יותר כסף.

אלו 2 המרכיבים העיקריים לתמחור גודל ההפקה, כלומר כמות דרישות ההפקה מהנכס ורמת הנכס.

– יש עקרון בסיס שאומר בעל המאה הוא בעל הדעה כלומר בעל הבית קובע הכל. אם בעל הבית מתחבר להפקה ולמה שמצטלם, המחיר יהיה בהתאם. לרוב בעלי הבית יש מחיר מינימום בשביל להכניס הפקות הביתה, בהתאם לבעל הבית המחיר יהיה גבוה ונמוך.

מבחינת מספרים דירה נחמדה ממוצעת תעלה 2000-4000 בהתאם לגודל ההפקה. ככל שנרצה משהו יותר מפואר כגון פנטהאוז או ווילה עם בריכה המחיר יעלה אפילו לרמה של 15,000 ויותר.

לפני שמגישים הצעת מחיר, חשוב להבין מה הצורך מבחינת הלוקיישן. ולהבין מה טווח המחירים האופציונלי לנכס ברמה המבוקשת. ככה יהיה תאום צפיות מבעוד מועד.

יש לכן שאלות או משהו להוסיף בנושא מציאת לוקיישנים?

תשאלי או תשתפי אותנו כאן.

מירי ברגמן הגיבה לפני 2 שנים, 9 חודשים 1 חברה · 1 תגובה
  • 1 תגובה
  • מירי ברגמן

צילום ומולטימדיה
    מובילה
    16/02/2022 ב11:01 am
    מנהלת קהילה בקדם

אני מוסיפה פה:

יש אתר מעולה, לוקייט

https://www.locate.co.il/

אתר מצויין למציאת לוקיישנים ברחבי הארץ. ממליצה מאד!

בהצלחה!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן