~~~אקשן טיפ מספר 5~~~
קדם ‹ Forums ‹ הפקות וידאו ‹ ~~~אקשן טיפ מספר 5~~~
Tagged: הפקות, הפקות_וידאו, וידיאו, סאונד
-
~~~אקשן טיפ מספר 5~~~
פורסם ע"י מירי ברגמן צילום ומולטימדיה on 07/03/2022 ב12:55 pmחודש טוב לכולן!
דבר ראשון, תודה על המשוב. הבנתי שמעניין אתכן בעיקר טיפים מעשיים בבימוי, תאורה ותוכן של מאחורי הקלעים.
אני רוצה לדעת מה יהיה התוכן הכי נוגע ויעיל! אם יש לכן עוד רעיונות או הצעות, תגיבו בפוסט של “האם להמשיך”. אני תמיד שמחות לשמוע תגובות, הערות והארות.
היום אני מביאה לכן טיפ קטן ויעיל של עמית שמן.
עמית שמן, חי בירושלים, בעל אולפן עריכה “פוסט פרודקשן” ומורה לסאונד בכמה בתי”ס. עובד בתחום הסאונד כשלושים שנה, הן בפן של הגברה, בפן ההקלטה של סרטי קולנוע וכמו כן בעריכה ועיצוב פסקול.
כאשר אנו מקליטים סאונד בשטח 50% מההצלחה שלנו תלוי בשקט שיש על הסט.
לכן, בכל מקום שבו אנו מתכוונים לצלם נקשיב ונחפש את גורמי הרעש ונשקיט אותם:
1. לכבות את כל המכשירים החשמליים – מזגן, טלפונים (שקט ולא רטט), מקרר, מחשב(יש לו מאורר), מאוררים למיניהם, לכבות מוזיקה (אם זה בית קפה)
2. נסגור את החלונות
3. נבקש מכל הצוות / אנשים שעל הסט לא לדבר!
4. נבקש מכל הנוכחים לא להסתובב – שירותים( הורדת מים), תזוזת כיסאות, נפילת חפצים, רשרושי ניילון או דפים, נעלי עקב, פתיחת סגירת דלתות.
5. נרחיק ילדים קטנים / תינוקות ולהבדיל בע”ח מהסט.
6. גם צוות הצילום עצמו והשחקנים צריכים להיות שקטים – נעלים שלא חורקות, מעילי ובגדים שאינם מרשרשים – אלו דברים שאנחנו לא מודעים להם אבל כאשר משתמשים במיקרופונים כל הנ”ל נכנסים להקלטה ופוגמים בניקיונה…
בהצלחה רבה!
מאקרופון הגיבה לפני 3 שבועות, 3 ימים 4 חברות · 4 תגובות -
4 תגובות
-
52
14
0
פעילה בקהילה
בוגרת קורס סאונדוומן אצל עמית שמן
ובעלת אולפן עריכות פסקול- לאחר לימודי סאונד מקיפים אצל אסתי מנדל
לתוצרים מושלמים בעז”הכמו”כ אני מעבירה סדנא מהניסיון בשטח לצלמות וידיאו שביננו
להשתמע!
-
17
14
0
חברה חדשה
הערה חשובה בהמשך למה שכתבתם
שימו לב
כשאתם מגיעות לצלם בבית ומוציאות מהחשמל דברים(מקרר לדוג)
שימו בתוכו משהו חשוב
כגון פלאפון\מפתחות של רכב\אפילו מכסה של עדשה
ככה לא תשכחו להחזיר אותו לחשמל אח”כ
לא נעים לחזור מיום צילום ולגלות שבבית שהסרטתם שכחתם להחזיר את המקרר וזה יכול לגרום לנזקים לבעלי הבית…
זה נשמע לפעמים מיותר לעבוד כ”כ קשה בשביל סאונד נקי…
יש כאלו שאומרות “כמה רעש הוא כבר עושה?”
אבל תדעו שההבדל הוא מטורף
חצי דקה של השקעה בזמן הצילומים
חוסכת חצי שעת עבודה בזמן העריכה… -
52
80
0
פעילה בקהילה
נושא הסאונד בסרט הרבה פעמים לא מקבל את היחס הראוי.
כמה פעמים קיבלתי סרטים לשחזור פסקול רק אחרי שהסרט היה ערוך,
והיה מדובר בבעיות משמעותיות שלא מובן איך לא תפסו את זה קודם!
חשוב שמדברים על הנושא הזה, לדעתי אין מספיק מודעות וצריך את שיתוף הפעולה של כל השותפים בהפקה
לגבי הטיפול בסאונד.
כי כמו שאי אפשר להסיר דמות שנכנסת בטעות לפריים ועוברת על פני השחקנים,
או שאי אפשר לתקן טישטוש או צילום גרוע, כך זה גם בסאונד!
יש נטייה לעבור הלאה עם הפרעות בסאונד ולהגיד יהיה בסדר במקום לעצור ולהתחיל שוב….
הנקודות שאני רוצה להוסיף לדיון החשוב:
1. איכות הציוד- מיקרופונים איכותיים, לא להתפשר!
2. אחידות נק מיק- לפעמים יש פערים בין נקים או בגלל החברה או בגלל המיקום שלהם על השחקניות
מה שיוצר הפרשים של בהירות, איכות או עצמה.
4. מיקום המיקרופון מתוך התחשבות בסוג שלו. המיקרופון קולט הכי טוב מכיוון הממברנה שלו. ולכן לפעמים במאמץ להסתיר נק, מאבדים את הבהירות של ההקלטה. שימו לב גם לבגדים מרשרשים או רפויים שמתחככים בו עם כל תנועה.
3. עוצמה. חזק לא שווה יותר טוב! לא לשים את עצמת המיקרופון על המקסימום, זה רק ייתן יותר רום-טון ודיסטרושן
אלו דברים שקשה מאד לתקן עד בלתי אפשרי! כוונו את העצמה לרמה שתיתן סיגנל יפה ואיכותי עם טווח מרחב לדינאמיקה.
4. ניטור שוטף- חובה לעקוב עם אזניות ולערוך טסטים על המיקרופונים גם בכל פעם שמעבירים נקים מאחד לשני. זה יכול להציל את הסאונד שלכם מזמזומים, בעיות מגעים או מיקום לא נכון.
בהצלחה!
אם בכל אופן הסרט שלכם צריך שחזור פסקול (שזה אומר להקליט שוב את כל השחקניות, האפקטים הקוליים והאווירה), אני כאן, עם ניסיון ותוצאות מושלמות בעז”ה.
-
52
14
0
פעילה בקהילה
אכן , כפי ש ע. אלון כתבה – נושא ההשקעה ברמת הסאונד היא לא פחות מקריטית!
ולכן הטיפ הכי חשוב יהיה: להתמקד בצילום! 📹
ולקחת סאונדוומנית שתיטול עליה את האחריות על איכות הסאונד!
התחום הזה בציבור שלנו פחות מוכר כי נתוני השירות הם בעיקר🤠 וד”ל…
לכן לקחתי יוזמה להתמקצע בו – דווקא מתוך הכרת הצורך שעלה באולפן שלי (דיבובים, ניקוי רעשים וכד’)
מכיוון שאני מומחית בכל עולם הסאונד, אוכל להציע מעבר להקלטת שטח איכותית גם עריכת פסקול בחבילות משתלמות במיוחד.
להשתמע!🎧
Log in to reply.