שלום הדסה,
אני אמנם לא עובדת בUI/UX, והיום אני גם לא שכירה.
אבל הייתי שנים שכירה בתחום הזה של אתרים, שאלת אם יש בזה עבודה – ברור שיש.
אמנם לא כל חברת אתרים מכירה בערך של UI UX ומעסיקה צוות אפיון חווית משתמש, אבל בחברה שבה עבדתי הייתה מחלקה שלמה שהייתה אחראית על הנושא הזה, כדי שהאתרים שייבנו יהיו חכמים ובנויים מתוך מחשבה.
מי שמבין את החשיבות של התחום לא מוותר עליו.
ולגבי שאלתך על עבודה נקייה – זה בדיוק כמו בכל חלק שקשור לתהליך של הקמת אתרים. תלוי במקום העבודה ובמי שמביא את הפרויקטים.
באופן אישי אני מפתחת אתרים, אבל מה שאני אומרת רלוונטי לכל שרשרת העבודה – אפיון חווית משתמש, עיצוב, בנייה, פיתוח, קידום וכו’.
בסופו של דבר הכל תלוי איפה את עובדת, וכמה אפשרות יש לך לומר שאת לא תעבדי על פרויקט מסויים כי התכנים שלו נוגדים את השקפת עולמך. זה אמנם לא משהו שבוס אוהב לשמוע, אבל אני מניחה שהיום, עם כל הקטע של להכיל את השונה ודעות ביזאריות כמעט מכל סוג שהוא – זה משהו שיהיה לגיטימי לומר. לא נעים, אבל לגיטימי.
במידה ואת מתראיינת לבוס שאינו שומר תומ”צ – הייתי שמה את זה על השולחן מראש. שפרויקטים שיהיו פוגעניים להשקפת עולמך בגלל סיבות כאלה ואחרות – את מתנצלת מראש, אבל לא תוכלי לעבוד עליהם. במשפט שאחר כך את מבהירה כמה איכות וכישורים את מתכוונת לתת לחברה, כך שזו לא סיבה לוותר עליך. אם מדובר בחברה עם כמה אנשי צוות – הפרויקט פשוט יעבור למישהו אחר. אין לאף בוס עניין להכריח עובד לעבוד על פרויקט שלא לפי רוחו.
בשרשור אחר שעסק בנושא כתבתי דוגמה, שבאותה מידה אם בחברה יש תלאביבית טבעונית אידיאליסטית, והגיע אליה פרויקט שקשור לבעלי חיים כמו מסעדה בשרית נניח – היא לא תסכים לעבוד עליו כי התוכן שלו פוגעני בעיניה.
המון המון הצלחה!