חיפוש עבודה בהריון

קדם Forums מה שקורה בעבודה חיפוש עבודה בהריון

• חיפוש עבודה בהריון

פורסם ע"י ק ל  הייטק on 19/08/2025 ב12:22 pm

מאיזה שלב בהריון חייבים לדווח על כך?

והאם ניתן לדווח רק בחתימת חוזה?

תודה מראש לכל העונות

ב ל הגיבה לפני 3 שבועות, 1 יום 6 חברות · 9 תגובות
  • 9 תגובות
  • מרפסת נוף

גרפיקה
    חברה
    19/08/2025 ב12:31 pm

לפני החוק, נראה לי ממש מכוער לא להודיע למעביד על הריון כבר בתחילת התהליך (אלא אם העבודה היא זמנית בכל מקרה ולא אמורה להגיע עד לתאריך הלידה)

וסתם, יהיה לך נעים לעבוד במקום שיראו בך שקרנית מהרגע הראשון? אמון כבר לא יהיה במערכת יחסים כזאת

סתם לתשומת ליבך, לא יודעת מה החוק וכ’…

בהצלחה ובשורות טובות תמיד!

• ק ל

הייטק
      חברה
      19/08/2025 ב5:12 pm

למה את רואה את זה ככה? איזה שקר יש פה?

בכלל, זה לא אמור להשפיע על ההחלטה אם לקבל אותי או לא, לא? כך לפי החוק בכל אופן
      ואם זה כן משפיע עליהם-אפילו שאסור להם לעשות את זה ע”פ החוק- אז למה אני אמורה להיות הוגנת יותר מהם?

• מרפסת נוף

גרפיקה
        חברה
        20/08/2025 ב12:14 pm

אני, בתור אחת שאמורה לקבל את הצוות החדש, יכולה לספר לך כמה קשה להכניס עובדת, לספוג את הטעויות שלה בהתחלה, את החוסר רווחיות שלה וכל הבעיות שמסביב. לקבל עובדת שאני יודעת שהיא זמנית בלבד- קשה מאוד מאוד

אז אולי אסור לא לקבל אותה בגלל הריון, אבל בפרוש, אם יש לי כמה עובדות- אני אקח אחת שעוד לא בהריון (גם אם מחר היא תכנס, יש לנו 9 חודשים ולא 5…)

• שירה ג.

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    19/08/2025 ב12:52 pm

מבחינת החוק:
    מועמדת לעבודה אינה חייבת לספר למעסיק על הריונה במהלך הליך הקבלה לעבודה וזאת עד לחודש החמישי להריונה, אלא אם ההיריון מהווה פרט מהותי ורלוונטי לתפקיד המוצע
    אם את כבר עובדת אז צריך להודיע בחודש חמישי (שבוע 20-23).

• פריידי 🙂

כללי
    חברה
    19/08/2025 ב12:52 pm

מחודש חמישי

• ב ל

הייטק
    חברה
    20/08/2025 ב1:06 pm

מניסיון אישי-

הייתי גם כן בדילמה הזאת, חיפשתי עבודה מלא זמן (שנתיים!)

עד שסוף סוף קראו לי לראיון עבודה במקום מסוים כבר הייתי בתחילת הריון ולא ידעתי מה לעשות.

בסופו של דבר בררתי את העניין מול עו”ד תעסוקתי שאמר שעפ”י חוק אישה לא צריכה לומר שהיא בהריון עד לחודש חמישי (לא קבוע בחוק שבוע מסוים, זה אומר עד שבוע 24), גם לא בחתימת חוזה.

אצלי זה היה עוד יותר מסובך כי חתמתי חוזה בחודש רביעי והתחלתי לעבוד בפועל בתחילת שבוע 25 (חודש שישי!) ולמרות זאת החוק היה לצידי ודיווחתי להם על ההריון ביום הראשון לעבודה (זה היה לא נעים אבל בכזה מצב עדיף לגשת בצורה אנושית ולספר מאשר לשלוח מייל).

כאן גם נכנס לתמונה מקום העבודה.

אם זאת חברה קטנה, שהבוס הישיר שלך הוא גם זה שמוציא משכורת וגם זה שמכשיר אותך לעבודה זה מאוד מעצבן אבל עדיין החוק עומד לצידך (כי אסור להפלות בגלל הריון) ואם תהיי טובה זה יעבור בסדר (מבירור שעשיתי אצל מעסיקה שקרה לה כזה מקרה).

אם זאת חברה גדולה, שמי שמכשיר אותך לתפקיד זה אחד שבסה”כ מקבל על זה כסף אז בסדר, הוא עושה את שלו ואם תהיי טובה ויהיו מרוצים ממך הם לא יתחרטו (אני גם אמרתי לראש צוות שלי דוגרי “את תראי שלא תצטערי שלקחת אותי בסוף”. מנהלים אוהבים לשמוע שהעובדים שלהם בטוחים בעצמם ושואפים למצוינות, וכמובן שאני גם עמדתי מאחורי המילה שלי, ניצלתי אולי 5 שעות מתוך 40 שעות הריון שמגיעות על פי חוק, לא חיסרתי ימים כי אני עייפה/ מרגישה זוועה וכו’ והתאמצתי מאוד להיות מפוקסת עד הסוף…)

אם יש לך הצעה בהייטק, לדעתי חבל לך לפספס, בפרט שאת לא תעבדי שם תקופה קצרה ותעזבי כי קשה למצוא ואני אישית מכירה משהי שהגיעה לראיון בתחום ההייטק בחודש שביעי, לא משהו שאפשר להתבלבל בו או להסתיר ובכל זאת הם לקחו אותה…

בהצלחה!

• ק ל

הייטק
    חברה
    20/08/2025 ב9:14 pm

ב ל, את ממליצה לא לספר עד שבוע 24?

• מירי

כללי
    חברה
    20/08/2025 ב10:23 pm

חוקית לא חובה לספר עד חודש חמישי

אבל לא הייתי אומרת שכך מומלץ לנהוג באופן גורף

תלוי מאוד מה מקום העבודה, ועד כמה העובדה הזו משפיעה על המעסיק

שמעתי על מקרים שבהם העובדה שעובדת ספרה למרות שלא היתה חייבת,

דווקא גרמה למעסיק לרצות לקבל אותה, כי שידרה הגינות

ומצד שני – לא לספר זה עשוי לגרום לכך שהמעסיק יסתכל על העובדת בעין עקומה

ולא הייתי אומרת שנחמד להתחיל ככה עבודה חדשה…

תכלס?

אין תשובה חד משמעית

ובהחלט יש מקום לשקול לספר, גם אם החוק לא מחייב, כתלות במכלול הנתונים

• ב ל

הייטק
    חברה
    21/08/2025 ב8:31 am

כמו שמירי אמרה, זה מאוד תלוי ואני לא יכולה להגיד חד משמעית מה מתאים למקום העבודה שמציעים לך, ואם את מתחילה עבודה חדשה בשבוע 20 לא הייתי ממליצה לך לחכות לשבוע 24. קחי בחשבון שמקום עבודה רוצה להכין את עצמו לחופשה שלך.

במקרה שלי הזמינו אותי לראיון ראשון הייתי תחילת חודש שלישי, אחריו היו עוד 2 ראיונות…

לדעתי אישה בחודש שלישי זה בסדר גמור להתחיל עבודה חדשה, ההבדל בין 6 חודשים ל- 9 הוא לא משמעותי אם ניקח בחשבון איך מרגישה אישה בחודשים הראשונים…

אבל את חייבת במקרה כזה להיות באמת חדורת מוטיבציה והכי טובה שיש, להכין את עצמך מראש שעם כל העייפות את משקיעה ומוכיחה את עצמך.

אם יש לך כמה ראיונות וזה נראה שזה הולך למקום טוב והמראיינים נראים לך אנשים שיקבלו אותך גם ככה אחרי שהתרשמו ממך את יכולה לנסות לומר להם שאת רוצה להיות איתם כנה ובלה בלה, אבל את לוקחת סיכון (ואחרי שהתבשלתי בשוק ההייטק שנתיים – לא הסכמתי לקחת אותו… אם בינתיים יש לך עבודה אחרת בתחום אולי זה שונה).

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן