מה שקורה בעבודה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על ”מה... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
אפשר להתקבל לעבודה מהרחוב??
קדם ‹ Forums ‹ מה שקורה בעבודה ‹ אפשר להתקבל לעבודה מהרחוב??
-
אפשר להתקבל לעבודה מהרחוב??
פורסם ע"י פצצת אנרגיות (כבי) כללי on 02/01/2025 ב12:18 pmאם יש לך סיפור סביב איך התקבלת או הגעת לעבודה שאת עובדת בה אשמח שתשתפי
הנה השיתוף שלי מקווה שתהנו : )
יום חמסין אחד, בזמן ההמתנה לאוטובוס עם חברה שלי לחזרה לביתה מבני ברק, חיי השתנו לתמיד. הסתכלתי סביבי בחוסר סבלנות, מביטה בשעון שוב ושוב. לפתע, אישה מבוגרת ניגשה אליי ושאלה בקול עייף, “סליחה יקרה, תוכלי בבקשה לברר מתי מגיע קו 292 לפתח תקווה?”
בלי לחשוב פעמיים, נענתי בחיוב. תוך כדי שאני בודקת בפלאפון (1700707050), שאלתי אותה בסקרנות, “את גרה בפתח תקווה? מה את עושה בבני ברק? קניות? ביקור אצל נכדים?” היא חייכה חיוך עייף והשיבה, “לא, אני עובדת בהנהלת חשבונות בעיריית רמת גן. אין אוטובוס ישיר, אז אני נוסעת לכאן ומכאן לפתח תקווה”.
הופתעתי לשמוע שהיא עובדת בהנהלת חשבונות. “וואו, זה ממש מעניין!” אמרתי לה בהתלהבות. “עוד מעט אני מסיימת ללמוד חשבונאות. אולי תוכלי לעזור לי להתקבל לעבודה?”
היא רשמה את מספר הטלפון שלי ביד רועדת, תוך כדי שעלתה לאוטובוס, רשמה את שתי הספרות האחרונות. התלבטתי אם רשמה טוב, להפתעתי, היא התקשרה אלי עוד באותו רגע
התקשרותה של האישה, מיד אחרי שעלתה לאוטובוס, חיזקה את האמונה שלי. עם זאת, ההמתנה לתשובה מהעבודה היו מלווים בחששות.
שלושה שבועות של המתנה אינסופית עברו. בכל יום, מצאתי את עצמי בודקת את הטלפון שוב ושוב, מקווה לראות שיחה ממנה. הייתי בטוחה שהם כבר שכחו ממני, או גרוע מכך, החליטו שלא לקבל אותי. התחלתי לחשוב על תירוצים שאתן להם אם בכל זאת יצרו איתי קשר. אבל אז, כשכבר הייתי בטוחה שהתקווה אבדה, הטלפון צלצל. זה היה הם “שלום ביום ראשון את מוזמנת לבוא לראיון מחכים להכיר אותך”
הגעתי ביום ראשון לראיון, מצאתי את עצמי מוקפת במועמדות מנוסות למרות הפחד והספק, החלטתי להתמודד עם המצב בביטחון
“נכנסתי לחדר הראיונות וליבי פקד פעימות מהירות. סביבי ישבו נשים מבוגרות יותר, עם ניסיון עשיר בעבודה. חליפות אלגנטיות, מטופחות, ותיקים עמוסים בקורות חיים. הרגשתי כל כך קטנה ובלתי מוכנה. אני, סטודנטית טרייה, עם מעט מאוד ניסיון מעשי, מול כל הנשים המנוסות האלה. חשבתי לעצמי: ‘מה אני בכלל עושה פה? מה סיכויי להתקבל?’
כשהתיישבתי מול הוועדה, הרגשתי את הלחץ גובר. הן שאלו שאלות מקצועיות, ואני ניסיתי לענות כמיטב יכולתי, אבל הרגשתי שאני לא מספיק בטוחה בעצמי. כל מילה שיצאה לי מהפה נשמעה לי לא מספיק מקצועית. חשבתי על העובדה שאני עוד לא סיימתי את הסמינר, ואפילו לא אוכל להתחיל לעבוד באופן מלא עד עוד חודש. איך הן יוכלו לקבל אותי, כשהן מחפשות מישהי שיכולה להתחיל לעבוד מיד?
הרגשתי כמו דג קטן בים גדול. כל המרואיינות האחרות נראו כל כך בטוחות בעצמן, כאילו הן נולדו בשביל התפקיד הזה. אני, לעומתן, הייתי מלאת ספקות וחששות. ניסיתי להיראות רגועה, אבל בפנים הרגשתי כאילו האדמה נשמטת מתחת לרגליי. חשבתי לעצמי: ‘מה אם לא אקבל את העבודה? מה האם זה סימן שאני לא מספיק טובה?’
התשובה החיובית, שהגיעה לאחר המתנה מתוחה, הייתה בלתי צפויה והביאה איתי שמחה גדולה. ההתחלה במקום העבודה החדש הייתה מאתגרת ומלאת התרגשות. השיחה הכנה עם הבוסית, שבה שיתפתי אותה בחששות שלי לגבי טעות האפשרית שקראה למה קיבלו אותי מתוך אלפי המועמדות? התשובה שהבוסית ענתה הדהימה אותי. היא אמרה שנהנתה שעניתי לשאלה שלהם מה יקרה אם את תעשי טעות? אז עניתי על החשיבות של ללמוד מטעויות ולשאול שאלות, והתשובה הזאת חיזקה את הביטחון שלה ביכולות שלי להכיר בטעות של עצמי ולא להחביא אותה ואז נהיה יותר גרוע.
היום, כשחושבים על אותו יום חם בבני ברק, אני מבינה שהכל קרה מסיבה שד’ מנהל את העולם ושולח לנו חיבוקים אוהבים. שיחה אקראית, הזדמנות בלתי צפויה, ואמיתות מול עצמי לדעת להכיר שאני בן אדם שיכול לטעות, הובילו אותי למקום עבודה מעניין ומאתגר. הסיפור שלי מוכיח שאפילו במפגש אקראי ביותר, את לא יודעת לאן זה התגלגל (חיובי, שלילי)
פצצת אנרגיות (כבי) הגיבה לפני 1 שעה, 11 דקות 11 חברות · 21 תגובות -
21 תגובות
-
4801018פעילה בקהילה
מחזק ממש בגדר השתדלות במציאת עבודה.
סיפור מעניין מאוד, התחברתי.
-
138310222פעילה בקהילה
תודה מרים!!
שמחה לשמוע : )
-
10078פעילה בקהילה
וואו איזו השגחה פרטית
מדהים!!!!!
-
-
1644חברה חדשה
עכשיו תורי לשתף:
למדתי תכנות באחד מהסמנרים בעיר מגורי. הייתי טובה מאד בתחום וקצת השתעממתי בלימודים. ובדיוק יצאה תוכנית באחת מהמכללות – שילוב של סמינר עם לימודי תואר בערב, למצטיינות, כדי לקצר את משך זמן הלימודים.
ממש קרץ לי- גם להישאר בסמינר וגם ללמוד תואר (זה היה לפני שנים , שעוד לא היה שנה ג’ עמוסה ומטורפת…)
הלכתי עם אבי לשאול את הרב שלנו. והרב אמר- לא ללכת ללמוד תואר. ושהוא מברך אותי שבעז”ה אתקבל לעבודה מצויינת בקלות גם בלי תואר.
שנה ב’ בחודש אייר, מתקשרת אלי משהי נחמדה ומזדהה בשמה, לא הכרתי אותה, אך היא טענה שהיא מכירה אותי, ושהיא אחותה של גיסתה של אחותי (מסובך…) ושאלה אותי אם אני מעוניינת בהצעת עבודה.
שאלתי אותה איך היא הגיעה אלי ואיך היא יודעת שאני לומדת הנדסאים, אז סיפרה לי שבחתונה של אחותי היא הייתה ושמעה ממשהו שם…
בקיצור, סידרה לי רעיון עבודה. המראיינת אמרה לי (בלי בושה) שסוף סוף הגיעה מועמדת ממגזר שלה (חסידי\ספרידי\ליטאי, תנסו לנחש😉) והיא רוצה שדווקא אני אתקבל. 10 דק’ אחרי הראיון מתקשרים אלי עם תשובה חיובית. ובחודש סיון התחלתי לעבוד, עוד לפני שהסתיימו הלימודים בסמינר. זה היה בתקופה של שפל במציאת עבודה בתחום.
הברכה של הרב התקיימה. מצאתי עבודה ממקור הכי לא צפוי שיש…-
138310222פעילה בקהילה
וואו איזה מחזק תודה על השיתוף אהבתי איך שד’ דואג לבוטחיו באמת!!!!
אהבתי שהלכת לרב ונשארת לפי מה שהוא אומר ולא חיפשת רבנים אחרים
-
-
69258פעילה בקהילה
סיפורים חזקים מאוד
אני שלחתי קורות חיים באטרף לכל משרה שרק היה אפשר לא עניין אותי אם היה כתוב שצריך ספרדית בשפת אם או רישיון על מלגזה ….
(מבחינתי היה להגיע לאותו מקום עבודה אח”כ לראות מה מכל המשרות הפנויות רלוונטי לי, בד”כ יש יותר ממשרה ספציפית) – ממליצה על זה , מאוד !
שהיו מתקשרים אליי הייתי מבררת על המשרות הפנויות ובודקת התאמה
כמובן שהרוב לא היה קשור משום צורה , (מפתיע , לא ?!)
אבל אז הייתה השיחה הבאה :
– שלום , שלחת אלינו קורות חיים ?
– כן (מן הסתם , הרי לא ניחשת את המספר שלי)
– יש לך ניסיון בזה ? (אין לי מושג מי אתם , שלחתי עשרות קורות, איך אדע לאיזה משרה אתה מתכוון ???? )
– על איזה משרה אנחנו מדברים ?
– לאן שלחת קורות חיים ?
– שלחתי לכמה , אני רוצה להבין על מה מהם אנחנו מדברים.
– איך הגעת אלינו ?
– 😨😨
– יש לך תעודה ממשרד הבריאות , יודעת את התקנים שלהם ?
– תעודה ? ממשרד הבריאות ? למה צריך ?
– בשביל לנהל מטבח מוסדי
– 😲😲😲 אה , לא , כנראה לא שמתי לב שזה המשרה (פדיחותתת)
– טוב אז לא רלוונטי. בהצל— רגע, יש לנו משרה נוספת של XXX
– כן יכול להתאים , מה הדרישות ?
ומאז תודה לד’ הכל היסטוריהההה
סייעתא דשמיא מופלאה מאודדד
וכן כל הדרישות שלי התקבלו (והיו לי הרבההההה) גם המופרכות מבניהם ….
-
138310222פעילה בקהילה
וואו איזה סיפור איזה סייעתא דשמיא
וגם את כותבת את זה ממש יפה
אהבתי את השיחה בעיקר את הסוגריים : )
חבל שהשיחה לא הייתה ארוכה יותר היה חבל לי להפסיק לקרא : )
-
4801018פעילה בקהילה
כל מה שבסוגריים אמרת להם או לא?
-
138310222פעילה בקהילה
-
-
5326פעילה בקהילה
איזה סיפוווררר
השגחה פרטית מולפאה!!
מחזק מאוד!
-
-
171118מדליות:פעילה בקהילה
גם אני יכולה לשתף בנס הפרטי שלי,
מאז שהתחילו לדבר אצלינו על השמה היתה לי תפילה ענקית: שהעבודה תחפש אותי ולא אני אותה. לא יכלתי לדמיין את עצמי משווקת וכו’ הזכיתי לראות את התפילה מתקבלת הענק
ביום האחרון של הלימודים מתקשרת אלי חברה ומציעה לי לבוא לעבוד אצלם, יום אחד חופש והתחלתי, ואיך אומרים, כל השאר הסטוריה!
משרה מדהימה שמתאימה לי בול בול, ממש נוצרה בשבילי (לא היה משהו קודם שאיש את התפקיד, משהו חדש שנוצר)
ורק מחזקת את מי שמחפשת, תתפללו!! להקב”ה יש הכל, רק תבקשו ממנו!!
@Energyomb תודה על השרשור המחזק!
-
138310222פעילה בקהילה
אהבתי את הביטחון שלך בד’ והתפילות שלך
תודה על השיתוף התחזקתי!!!
-
-
1116חברה חדשה
איזה דיון מחזק ומקסים!
משתפת גם אני.
הייתי בתקופת לימודים ללא עבודה עם 3 ילדים. אחרי שהחלטתי להשקיע בבית לתקופה. הסתימה התקופה וחיכיתי לסימן. (עזבתי שנתיים קודם לכן עבודה רוחית וכיפית כיוון שהרגשתי עומס רגשי שהשפיע על הבית)
יום אחד שכנה שואלת אותי אם אסכם להחליף אותה בצורה רשמית דרך משרד החינוך כגננת, למדתי הוראה. אבל לא תכננתי להיות גננת… אבל הבנתי שחשוב לה והסכמתי.
לא החלפתי אןתה. כי המפקחת התקשרה והתחננה שאבוא למלא מקום ליום אחד. לא יודעת למה הסכמתי לאזור ההוא. באתי. ב8:30 באה המפקחת והשאירה אותי שם עד סוף שנה. לשנה אח”כ קיבלתי תקן בגן על יד הבית. ואני נהנית מהעבודה יותר ממה שחשבתי שאוכל להנות מעבודה. היא מתאימה לי בדיוק.
ומה יהיה בהמשך?
לא יודעת. רק יודעת לזרום עם מה שה’ מביא ולשמוח עם הדרכים המענינות.
רק לא להדוף את הישועות הן מגיעות.
-
138310222פעילה בקהילה
וואו איזה סיפור תודה, אהבתי במיוחד את ה3 שורות האחרונות “רבי חיזקתני”
מגניב שאת עם תקן נהנית עם החנוכיות בחנוכה : )
או שאצלכן בעיר לא חילקו חנוכיות?
-
-
126328פעילה בקהילה
אני חיפשתי שנים עבודה בתחום שלי ולא מצאתי,
עד שמצאתי מקום שעבדתי בו יותר כפקידה..
יום אחד אני מקבלת טלפון ממשרד כלשהו שביקשו ממני לבוא לראיון,
אח שלי חבר של משהו מההנהלה שאל אותם פעם אם הם מחפשים עובדת כי אני מחפשת עבודה בתחום,
עכשיו הם מחפשים עובדת,
לא היה לי נסיון ממשי,
אבל זה לא עניין אותם, הם אמרו אם את אחות של X כנראה את חכמה כמו כל המשפחה, אז אנחנו רוצים אותך בכל מחיר, הם גם הסכימו לשלם יפה…
ומאז הכל הסטוריה.
-
138310222פעילה בקהילה
וואו תודה על השיתוף מגניב איך ד’ סידר לך את העניינים
אם הם היו בקדם הם היו בטוחים בגללך שאת חכמה
בלי אחות של x אבל אגב אני מקווה שלא כל היום עושים לך השוואות
כי זה ממש לא נעים לא כיוון חיובי לא שלילי זה מעצבן בכל זאת אותי,
אני אוהבת להיות אני לא אחות של ולא דומה ל…
-
-
216חברה חדשה
הסיפור שלי מדהים והוא התחיל מכאן, מדור הדרושים של האתר המדהים הזה!
חיפשתי עבודה בתחום הגרפיקה (הייתי עצמאית ורציתי לצאת לעבוד בתחום)ידעתי שאין הציע כלל וכלל… ולא ידעתי מאיפה להתחיל…
יום אחד, סתם בלי כוונה מיוחדת נכנסתי לאתר כאן למדור הדרושים..
וראיתי מודעה שמחפשים גרפיקאית לדפוס ממש באזור מגורי (ירושלים)
שלחתי הודעה וקורות חיים ומאז הכל היסטוריה…
מה שהתברר לאחר מכן, שהגרפיקאית של הדפוס הייתה צריכה לצאת לחל”ד
היא חיפשה בנרות מחליפה ולא מצאה, היא ביקשה מהמורה שלה לשעבר לגרפיקה שתחפש לה גם..
המורה, במקום לקחת את אחת התלמידות (לא ברור, אולי לא הייתה מישהי מתאימה..)
השאירה כאן הודעה…
וכך הגעתי למשרת החלומות הזו.. שמתאימה לי ככפפה ליד! (בעצם התחלתי כמ”מ אך לבסוף העסק גדל ביחד איתי ונשארתי שם ביחד עם העובדת שיצאה לחל”ד וחזרה ואנחנו נהנות ביחד ומתפתחות בתחום!!)
והכל ברור בסיעתא דשמיא!!
וכאן ההזדמנות להודות לאתר קדם על היותם שליחים למצוא לי עבודה מפרנסת עם מעלות שוות ונדירות במיוחד!
תודה ושוב תודה!
-
138310222פעילה בקהילה
וואו איזה סיפור נחמי תודה על השיתוף
טוב לדעת שיש לקדם מדור דרושים רציני!!!
יעלה בנות כל מי שמחפשת עבודה אולי באמת תנסו דרך קדם
-
-
62חברה חדשה
מושלללם איזה סיפור מחזק , כבי
הלחץ הזה לפני ראיון עבודה הוא לגמרי מוכר
את אלופה. תצליחי.
רק טוב
אסתר
-
138310222פעילה בקהילה
תודה אסתר ולגבי הלחץ מה שהרגיע אותי שהייתי בטוחה שבינקו אני כנראה לא יתקבל
אז מה העניין להילחץ בא ניכנס כדי לראות פעם ראשונה מה זה ראיון
נכנסתי ברוגע ובביטחון בלי לחץ משום מילה כי בנקו לא יקבלו אותי
גם כי אני הכי צעירה מהמרואיינות וגם כי אני בלי שום ניסיון ויכולה להתחיל רק עוד חודש
והצחוקים שדווקא בגלל זה הם נהנו ממני בגלל הרוגע והביטחון תודה לד’
-
Log in to reply.