מה שקורה בעבודה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 51 דקות
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על "מה... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
גם את הגעת חולה לעבודה??
קדם ‹ Forums ‹ מה שקורה בעבודה ‹ גם את הגעת חולה לעבודה??
גם את הגעת חולה לעבודה??
פורסם ע"י רבקי גרינוולד כללי on 05/12/2024 ב9:16 amבעבודה שלי היתה אמורה להגיע מנהלת חדשה, ביחד עם צוות מההנהלה שיחפפו אותה. (המקרה הזה אמיתי וקרה לי עצמי לפני כמה וכמה שנים)
ערב לפני כן הרגשתי ממש גרוע, הייתי חלשה ועייפה וכנראה נתקפתי בווירוס כלשהו, זה היה מוצ"ש ואני עדיין זוכרת את הכלים בכיור והמפה על שולחן השבת שחיכו לי עד בוש.
ביום ראשון בבוקר הגעתי לעבודה מטושטשת לחלוטין ורואה שחור בעיניים- רק בגלל שהיו צריכים אותי באותו יום בעבודה.
שמעתי שתי מנהלות מדברות עליי שאני עובדת מאוד לעניין כי ידעתי שצריכים אותי אז לא עשיתי חשבונות והגעתי… באותו זמן הייתי מוחמאת ביותר, היום- בפרספקטיבה של כמה שנים- אני חושבת שזו היתה טעות.
כשהילד קם בבוקר עם חום או דלקת, ברור שאי אפשר לשלוח אותו כרגיל. אבל מה קורה כשאימא קמה חולה? האם גם אז זה כ"כ ברור שאי אפשר ללכת כרגיל לעבודה?
במחקר שפירסם לאחרונה מכון טאוב מופיע כי 61% מהעובדים בישראל עבדו בזמן מחלה בשנה האחרונה, והשיעור גבוה יותר אצל נשים. (אגב, התופעה של עובדים שמגיעים לעבוד בזמן מחלה, נקראת "נוכחנות". המחקר המלא מופיע באתר מכון טאוב ויכול לעניין נשות מקצוע מתחום הניהול והמש"א.)
ובכן- למעסיק זה לא תמיד משתלם:
* העובדת שמגיעה חולה עלולה לעשות יותר טעויות, והתפוקה שלה נמוכה יותר, ואלה דברים שעולים כסף.
* בנוסף, היא עלולה כמובן ליצור באירגון שרשרת הדבקה ולגרור היעדרויות של עובדים נוספים.
לעובדת, זה בוודאי לא משתלם- כי הגעה לעבודה בזמן מחלה עלולה לעכב את ההחלמה ואפילו לפגוע בבריאות לטווח הארוך.
(עורך המחקר טוען שבזמן מחלה לא מדבקת, הגעה לעבודה דווקא מאפשרת לעובד לשמור על שגרה שיכולה לסייע לו בהחלמה.)
מה דעתכן?
יש כאן כאלה שיצא להן להגיע לעבודה חולות?
חושבות שזה היה נכון?
היתה ברירה? לא היתה ברירה?
ומה אפשר לעשות כדי לצמצם את התופעה?
שירה ישורון הגיבה לפני 9 חודשים, 1 שבוע 16 חברות · 31 תגובות- 31 תגובות
פעילה בקהילה מתחילה דווקא מהסוף –
הדרך היעילה ביותר לצמצם את התופעה זה לשלם לעובדים על ימי העדרות בגין מחלה החל מהיום הראשון, ולא לפי חוק
כי כיום, עובד שחולה יום אחד או יומיים, כלכלית סופג משמעותית אם הוא לא מגיע לעבודה, וזה בהחלט עשוי להלקח בחשבון במכלול השיקולים (בטח ובטח אם מדובר בחודש של חגים / חופש / סתם ככה היו הרבה העדרויות בחודש הזה)
פתרון נוסף שעשוי להתאים במקרים מסויימים זה לתת זמינות מהבית לדברים דחופים בלבד
ואז יש מרחב תמרון ומנוחה לפחות חלקית
ותיקה כל מילה,
זה מה שקורה אצלינו שלא משלמים מהיום הראשון, חד משמעית אני או אגיע חולה כי לא משתלם לי כלכלית או פשוט אבקש מהרופא שבוע מחלה במקום העדרות שיכולתי לפתור ביומיים שלושה. כי למה שאפסיד דווקא כשמתחילים לשלם לי? (תכל'ס כמעט לא עושה את זה כי מי שיפגע זה הילדים… ויש לי מצפון על זה….)
פעילה בקהילה גם אני בעד לשלם מהיום הראשון
ככה אין חשבונות של עד שהיגענו ליום השלישי ונקבל מלא נחזור לעבודה גם אם הילד מרגיש ככה ככה וכו
חברה חדשה א. המעסיק הוא זה שמשלם על יום מחלה (כמו שידוע לי ) ולכן, עדיף לו תפוקה ירודה מאשר אדם שלא מגיע בכלל כי בדיוק היום מגרד לו באוזן
ב. עובדים משתמשים בתרוץ של 'לא מרגיש טוב' גם במקרים של – לא מרגיש לי טוב לבצע את המשימה המעצבנת הזו, ולכן המקדם של 3 ימים זו אינדיקציה של החברה לסנן את אלו שבאמת חולים (במיוחד כיום כשאתה יכול להוציא אישור מחלה באתר, ואין לזה שום משמעות)
ג. היום הרבה עובדים עובדים מהבית, ולכן עניין ההדבקה פחות רלוונטי, מה גם שרוב המחלות הנובעות מסטרס ולחץ עבודה לא בדיוק מדבקות. מי שיש לו משהו מדבק – עם קצת אחריות סביבתית – נשאר בבית בכל מקרה. ודאי אם הוא נחשף ללקוחות.
פעילה בקהילה יצא לי, בד"כ כשזה קרה – עבדתי מהבית אז היה קל יותר.
בפועל, במחשבה לאחור ובלקח לעתיד – לא עושה את זה יותר. הסיבה העיקרית היא שלא ראיתי הערכה למאמצים שלי.
שלושה מקרים, אחד קרה לי עם מחלת ילד:
1. הייתי חולה כל השבוע והיה משהו דחוף, יום חמישי ממש שיגעו אותי לעבוד ובגלל שהרגשתי קצת יותר טוב – הסכמתי. בפועל אחרי שלוש שעות הרמתי ידיים והבנתי שאי אפשר ככה, התוצאה הייתה שהייתי צריכה להתחנן שיעבירו לי את שעות הדיווח ליום אחר בגלל שחישוב ימי המחלה היו נקטעים לי מהעבודה הזו (מחלה לפי החוק), ומצד שני – עבדתי.
2. הייתי חולה במשך שבועיים במצב של מושבתת במיטה, שוב שיגעו אותי לעבוד משהו קטן, ש- 'סך הכל ייקח לך חמש דקות', בפועל לקח יום, ועוד יום, אבל ביום השני אמרתי – אין מצב, לא ממשיכה וחזרתי לנוח. לא קיבלתי שום תגובה על זה – אפילו לא מעריכים את ההשתדלות, נאדה, כלום.3. היה באג אצל ספק שלא היה קשור אלי משום כיוון, בכלל לא הייתי עובדת של הלקוח, פשוט העובדות עשו בעיות לר"צ והכול נפל עלי (לקוח לא סימפטי), גרמו לי לבוא עם ילד חולה – חום שמטפס כל כמה שעות – ביום חורפי וסוער ואחר כך התנערו כאילו – מי אמר לך לבוא בכלל. (והלקוח עצמו התלונן שמא פתאום היא מביאה ילד לעבודה, אבל פה מנהל הפרויקט נזף בו בחזרה)
למדתי מכאן – שאם אין הערכה (שלא לדבר על תגמול מעבר, כן?) – אין לי מה להתאמץ. וזה אומר גם לגבי אם קמתי בבוקר עם קצת כאב ראש – לא מחכה שיהיה חזק יותר למחרת, לוקחת מחלה ונותנת לעצמי את כל הזמן הדרוש בשביל להחלים.
אה והכי הזוי – הגיוני שמשגעים עובדת שנמצאת בשמירה לבוא ללקוח? (טכנית, תוך כדי השיחה אני עם צירים, איך שמסתיימת השיחה הקפצתי את בעלי ונסענו למעייני, מפה לשם ילדתי למחרת)
ותיקה הזוי ומעצבן!!