המזכירה היא סמרטוט??? למה יש עובדים שמרשים לעצמם להתייחס אליי בזלזול?

קדם Forums מה שקורה בעבודה המזכירה היא סמרטוט??? למה יש עובדים שמרשים לעצמם להתייחס אליי בזלזול?

• המזכירה היא סמרטוט??? למה יש עובדים שמרשים לעצמם להתייחס אליי בזלזול?

פורסם ע"י רבקי גרינוולד מנהלת קהילה בקדם כללי on 14/11/2024 ב10:25 am

חברות הי

מעלה כאן שיתוף שקיבלתי ממישהי, כמובן ללא פרטים מסגירים,

יש לי המון מה לומר בנושא הזה, אבל קודם כל אשמח לשמוע מה דעותיכן.

ובכן זה מה שהיא כותבת לי:

סליחה שאני כל כך חריפה ומרירה אבל כבר הרבה זמן שאני אוגרת את הרגשות האלה בתוכי. אני עובדת כמזכירה, התפקיד מאוד מעניין ויש אווירה טובה במקום העבודה, ואני מקבלת יחס טוב.

אבל!!! למה יש עובדים שמרשים לעצמם להתייחס אליי בזלזול? מה אני, סמרטוט? האם בגלל שאני מזכירה ולא ……… , זה אומר שאני שווה פחות?

ומתי אני מרגישה “פחות” לעומתם? הנה כמה דוגמאות…

פעם אחת, לעובד נשפך קפה בדרך מהמטבחון לעמדה שלו, והוא ניגש עליי בלי להתבלבל ואומר: “X תעברי כאן עם סמרטוט בבקשה”. הייתי בהלם. נשפך לך קפה? תנקה, אני לא המשרתת שלך.

עוד דוגמה- בכל יום ראשון יש ישיבת צוות עם כיבוד מפנק והכול, זו ישיבה שבה המנהלת מראה לעובדים את גרף הביצועים של השבוע שחלף ועושה להם שיחת מוטיבציה קטנה. מעולם!!! לא הוזמנתי לישיבה הזו, למרות שגם אותי זה מעניין וגם על העבודה שלי זה משפיע. אבל אני “רק” מזכירה ולכן כנראה נגזר דיני להישאר בחוץ…

עוד דוגמה- פעם אחת המנקים לא הגיעו. כל עובד פינה את שקית הזבל שלו לצפרדע שלמטה, חוץ משני עובדים שהביאו את הזבל שלהם אליי כדי שאני אעשה זאת…

עוד דוגמה- כשהמנהלת היתה בחופשת לידה הגיעה במקומה מנהלת אחרת, והיא יום אחד קראה לי ואמרה שמבחינתה אני כמזכירה אחראית גם על הניראות של המטבחון, ושאני אבדוק פעמיים-שלוש בכל יום שהוא נקי, ואם יש כלים בכיור שאשטוף אותם. עכשיו, הכלים הם של העבודה, לא פרטיים של העובדים, ואולי בגלל זה היא ציפתה שאני אשטוף אותם, הבעיה היתה שכל יום אחרי ארוחת צהריים היא היתה משאירה את הכלים שלה בכיור כי אני הרי כבר אשטוף אותם! בהתחלה היא היתה היחידה, אבל אח”כ כל העובדים ראו כי טוב והפסיקו לשטוף את הכלים שלהם. כשהמנהלת הרגילה חזרה היא עשתה לזה סוף ובאמת הייתי אסירת תודה אבל השאלה למה? איך מנהלת מרשה לעצמה להתייחס למזכירה כמו לשוטפת כלים?

ופעם כשהיינו ביום כיף (לשם ברוך ה’ כן הזמינו אותי), באחת הפעילויות שתי עובדות ישבו מאחוריי ופטפטו ופשוט “טחנו” את כל העובדים, וכששמעתי איך הן מדברות על “המזכירה”, רציתי לקום וללכת… “אה, היא סתם עושה את הדברים הלא חשובים”, ועוד ביטויי זלזול שאני לא מבינה מאיפה הם באים…

אז נכון שהם עושים את העבודה ה”חשובה” אבל הם שוכחים שבלעדיי המקום לא היה מתפקד! אני זו שפוגשת ראשונה את הלקוחות שפונים בטלפון, אני זו שדואגת שהמקום יתפקד, אני זו שקונה להם את הכלים והכיבוד לישיבות החשובות שלהם. למען ה’, אני זו שדואגת שהכסף ייכנס!

חשוב לי לציין שאני נהנית בעבודה, והמנהלת באמת נותנת לי יחס טוב, ואלה דוגמאות שקרו בפיזור זמן לאורך שנתיים-שלוש. אבל יש עובדים שאפשר להריח את הזלזול שלהם במזכירה מרחוק. למה הם חושבים שאני שווה פחות מהם? למה הם חושבים שמזכירה זה תפקיד לא חשוב? שוב מצטערת על המרירות אבל… לא נעים להיות בעמדה שמזלזלים בך בלי שיש לך איך לשנות את זה…

מה אתן אומרות?

ה ה הגיבה לפני 1 שעה, 2 דקות 4 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • פצצת אנרגיות (כבי)

כללי
    חברה
    14/11/2024 ב10:50 am

וואו כואב לשמוע (לקרא)

דבר ראשון תוודאי מה מבחינת חוזה המחוייבות שלך

ותלמדי להגיד עם גב לא זה לא התפקיד שלי

דבר שני לגבי כנסים שאת רוצה להיכנס והחליטו משום מה לא להזמין אותך

פשוט תגשי לאחראית עלייך ותאמרי לה שאת מעוניינת להיכנס

המון פעמיים היא אפילו תשמח כי היא רצתה למשל לא לחייב אותך בעוד הרצאה

ולכן החליטה לשחרר אותך ולא לתת לך סתם עוד עול יש כאלה שבשבילם זה עול

לי למשל היה הרצאה על יחס לגיל הזהב ולא הבנתי למה לא הזמינו אותי ושאלתי

ואז אמרו לי שאם אני רוצה בכיף שאני יכנס אבל לא רצו שאני ירגיש חייבת להרצאה כזאת

ובאמת ביררתי מה הנושא ולא עניין אותי כי לנו יש את זה בהלכות : )

דבר שלישי לגבי שני העובדות פשוט תיכנסי למנהלת ותגידי לה תקשיבי

אני רוצה להרגיש טוב בעבודה כדי שחלילה לא אצטרך לפרוש מהר

וגם עובדת שכיף לה במקום העבודה היא עובדת יותר טובה למנהלים

אז לצורך התועלת של שנינו אשמח שתנסי לברר את העניין איתם ולעשות משהו בנושא

בהצלחה לכולם והלוואי ותמיד נמצא חן בעיני אלוקים ואדם

• buksboimnechami

אדמיניסטרציה
    חברה
    14/11/2024 ב11:03 am

אני מבינה אותך ממש. אני גם מרגישה שיש עובדים שבטוחים שהמזכירה היא הדרג הפחות פה בעבודה..

ואז כולם ביחד הבוסים שלי. כי הרי אני עובדת אצלם.. וזה מעצבן מאד!

מה שאני למדתי זה לעמוד על הזכויות שלי! לדעת להגיד על דברים מסוימים שמבקשים ממני שלא! קשה לי לעשות את זה! ואני לא חושבת שזה התפקיד שלי !תנסי את זה ותראי שהבוסים הרבה יותר מעריכים עובדות חזקות !!! שלא מתבלבלות ועומדות על הזכויות שלהן!!!!

להגיד שאני תמיד מצליחה?.. ממש לא! זה קשה ממש. אבל לפחות הבנתי איך כדאי להתנהל….

הרבה הצלחה!

• ה ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    14/11/2024 ב11:16 am

וואו,

זה כ”כ כואב ההרגשה הזו,

זוכרת שהייתי מזכירה בעירייה, לא היה לי אפילו תקן, לאף אחד לא היה עניין לעזור לי להשיג,

ועד העובדים היה נותן מתנות לעובדים ואני לא קיבלתי (בלי תקן)

ואז יום אחד המנהלת אומרת לי לכי לאגף השני להביא לפלונית את המתנה שלה, כדאי שיהיה לה נחמד, הייתי בהלם אמרתי לה זה לא התפקיד שלי להביא לעובדים את המתנות שלהם, אם את רוצה לפנק אותה תלכי להביא לה בעצמך, היא התעצבנה ואמרה לי – את צריכה לעשות כל מה שאני אומרת לך, אמרתי לה ממש לא, אם מחר תגידי לי לסייד את כל הקירות – נראה לך שאני יצטרך לעשות את זה??

מזכירה זה לא כולבוניקית!!!

בעבודה אחרת כשהגעתי אז הבוס אמר לי שכשאין לי מה לעשות אז שאני יתייק מסמכים, הייתי אז על תקן של עובדת בכירה, רק שהבת שלו לא אהבה לתייק את המסמכים שלה אז היא השאירה אותם והוא אמר לשאר העובדות לתייק, עד שהגיעה עובדת ממשרד אחר ואמרה לנו מה זה אמור להביע?? בחיים אני לא יתייק מסמכים אני לא באתי לעבוד בזה!

והבנתי שאין מה לעשות – אנחנו צריכות להגדיר לעצמינו מה העבודה שאנחנו מוכנות לעבוד ולעמוד על כך, זאת אומרת, את לא מנקה ולא מפנה זבל – נכון? אז את לא עושה את זה!!! ולא משנה מה ומי!!

כמובן שאי אפשר ללכת להיות מטפלת שלא מחליפה טיטולים, אבל בהחלט המטפלת יכולה להבהיר למנהלת המעון שהיא באה לטפל בתינוקים ולא לנקות את הרצפה בסוף היום, ואם זה דרישות ההנהלה – אז היא לא תעבוד שם, ואם זה סתם ניצול – אז הם יוותרו על הבקשה הזו (או שיפילו את זה על מישהי חלשה אחרת)

זה מאוד קל לדבר וקשה לבצע!

אבל כדאי לך להגדיר לעצמך מה בגדר התפקיד שלך – מה מתאים לך לעשות ומה לא בא בחשבון

ואז כשמישהו בא אליך אם בקשה לא מתאימה – לפתוח מולו זוג עיניים ענקיות ולהגיד לו, סליחה, לא הבנתי, מה הקשר?? זה לא התפקיד שלי, סורי תסתדר

או לבוא לדבר עם המנהלת ולהסביר לה שאת באת לעבוד בתקן מזכירה אך יש כאלו שמשום מה החליטו שאת אמורה לעשות עבורם עבודות נוספות – וזה לא בא בחשבון , אז אם היא יכולה לדבר איתם בבקשה.

בקשר לישיבה השבועית את צריכה אומץ לבוא למנהלת להגיד לה שאת מעוניינת להצטרף גם שנראה לך שאת יכולה להירתם מזה ןאולי גם לתרום, יש פעמים שאם אין אני לי – מי לי?

ולגבי מה שאחרים אומרים, זה כואב, אבל ככל שתחזקי אצלך את הביטחון במה שאת עושה פחות תפגעי וגם הם פחות יחשבו כך, ראיתי במשרד רו”ח מזכירה שאומנם ההשכלה שלה הייתה פחותה, אבל כל המשרד עמד עליה, היא הייתה הרוח החיה, זו שעזרה תמיד, וכן היה לה ביטחון עצמי גדול (היא עבדה עליו)

יצא ארוך, מקווה שיעזור לך

העיקר שתצליחי ויהיה לך טוב עם מה שאת!!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן