מה שקורה בעבודה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 9 שעות
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על ”מה... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס' 1: עפה על עצמה
קדם ‹ Forums ‹ מה שקורה בעבודה ‹ טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס' 1: עפה על עצמה
-
טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס' 1: עפה על עצמה
פורסם ע"י רבקי גרינוולד כללי on 08/12/2024 ב10:32 pmבסידרה הבאה נרכז בעזרת ה’ אוסף של נקודות למחשבה בנושא של: השתלבות של עובדת חדשה בעבודה.
הסידרה רלוונטית לכל עובדת שמתחילה עבודה חדשה, והשאיפה היא ליצור כאן שיח בין עובדות וותיקות לעובדות חדשות, ולעורר נקודות למחשבה אצל כל אחת, וותיקה או מתחילה.
ובכן, רגע לפני שאת קופצת למים של העבודה החדשה, תכירי את-
שגיאה מס’ 1: עפה על עצמה.
***מה כן: היודעת את מקומה***
עובדת חדשה ש”עפה על עצמה”, בד”כ מעוררת חששות אצל ההנהלה מייד בהתחלה.
עובדת כזו, שבטוחה שהיא יודעת הכול, ובאה בגישה של להוכיח עד כמה היא מוצלחת וסופרוומנית- לעניות דעתי עושה שגיאה.
גם אם במקום העבודה הקודם, או במקום הלימודים, הוכחת את עצמך מעל ומעבר- בכל עבודה חדשה את נדרשת להוכיח את עצמך מחדש.
ולכן, בתור עובדת חדשה, את צריכה לפני הכול לשדר למנהלת שלך, שאת כאן כדי ללמוד את העבודה.
ואיך משדרים זאת? זה פשוט:
מצייתים גם אם לא מבינים, שואלים שאלות לעניין, לא מציעים שינויים, לא מתחכמים, לא מתייהרים ולא משתחצנים (גם לא בהבעה או בעקימת אף), משקיעים בלמידת הכללים הבלתי כתובים, וכשלא יודעים- אומרים “איני יודעת”.
עובדת שמגיעה עם ענווה ועם רצון ללמוד- עשויה להגיע רחוק בהרבה מזו שמגיעה עם הביטחון שהיא יותר טובה מכולם.
ובכן- מה דעתך? מסכימה? לא מסכימה?
אם היית קוראת את הפוסט הזה לפני שהתחלת את מקום העבודה, האם היית משנה דברים בהתנהגותך?
נתקלת פעם בכזו התנהגות אצל מישהי אחרת? מה יש לך לומר לעובדת החדשה שעפה על עצמה?
והיכן האיזון בין ביטחון עצמי מתבקש לבין ענווה ונכונות ללמוד?
חיה הגיבה לפני 1 חודש, 1 שבוע 7 חברות · 9 תגובות -
9 תגובות
-
90812700פעילה בקהילה
אם נתקלתי בהתנהגות כזו?
בהחלט! ואם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק…
עובדת שהגיעה עם ביטחון עצמי מפה ועד… הרגישה בנח לחלק משימות לכל מי שאיתה בצוות, כאילו מישהו שם אותה להיות המנהלת (ברמה של לבקש שידפיסו לה חומרים / ימלאו עבורה טפסים טכניים ועל זו הדרך)
סוף דבר, מהר מאוד היא מצאה את עצמה בחוץ (אחרי שאחד המנהלים פרש, והיא הציעה את עצמה למלא את מקומו, עם דרישות שכר לא פרופורציונליות, בהליך מו”מ שהתנהל גם הוא ממקום של “אין כמוני”…)
כן רוצה להתייחס לאמירה: לא מציעים שינויים
נכון, לא מציעים שינויים, אבל זה לא אומר שצריך לקבל כל דבר כ”קדוש”. מותר בהחלט לשאול ולנסות להבין למה, ויתכן מאוד שמתוך השאלות האלה יקרו שינויים
זוכרת עד היום אסיפת צוות שעשו אצלנו כמה חודשים אחרי שנכנסתי, והשותף שניהל את האסיפה ציין בקורת רוח רבה את אחת העובדות החדשות שהגדילה ראש ובמקום לעשות “תוכי” את מה שעשו עד היום, שאלה למה בעצם עושים ככה, לא ממקום ביקורתי אלא ממקום שרוצה להבין מה שעושה, ואכן התברר שמה שנעשה במשך שנים הוא למעשה לא רלוונטי ובהחלט מצריך שינוי…
-
68117400פעילה בקהילה
חייבת להוסיף שגם ממקום של צוות, ולא מנהלת, זה מתקבל רע מאד.
לפעמים זה גם חוסר טאקט, מנוסף למעלות
-
90812700פעילה בקהילה
חד משמעית!
כתבתי ממקום של צוות (נכון לאז), לא כמנהלת
-
-
2134317832סטטוס תעסוקתי:ותיקה
ובכן- מה דעתך? כל מילה זהב
מסכימה? לא מסכימה? ברור שמסכימה מה השאלה
אם היית קוראת את הפוסט הזה לפני שהתחלת את מקום העבודה, האם היית משנה דברים בהתנהגותך? ב”ה אני לא כזאת מתנה מהבורא
נתקלת פעם בכזו התנהגות אצל מישהי אחרת? לא אני עדיין טריה וגם אני לא אוהבת להסתכל על אנשים שסביבי מה הם אם הם באים להתיייעץ בכיף אם לא אני לא בוחנת אותם שכל אחד יראה מה מתאים לו
מה יש לך לומר לעובדת החדשה שעפה על עצמה? היא באופי מאוד רוצה להראות שהיא יודעת אז שתאמר את דעתה אבל שתגיד נו ומה אתם אומרים ככה אני הבנתי אבל בכל זאת אני חדשה ולא מבינה כ”כ עדיין לאט לאט בעז”ה אדע ב”ה יש לי כישרון ואני יודעת דברים מהר אז בעז”ה אני מרגישה שאני יצליח כאן מאוד
והיכן האיזון בין ביטחון עצמי מתבקש לבין ענווה ונכונות ללמוד? אני חושבת שזה כמו בתורה שלנו הצד בין גאווה לענווה יכול להיות בן אדם ענו שאומר אני ענו כי גאווה לא הכוונה להכיר במעלותייך להכיר במעלותיך זה יכול להיות גם ענווה צריך להכיר ממקום שתכלס הכול מתנה מהבורא ואנחנו לא שווים יותר מאף אחד כי כל אחד קיבל מהבורא מה שהיה צריך לתפקיד שלו
-
2134317832סטטוס תעסוקתי:ותיקה
ועוד נקודה נראלי חשובה למחשבה
לעלות את הערך העצמי שלך בעיני עצמך
כן ב”ה אני מוכשרת אני יודעת אני יצליח
כמה שיותר תאמיני בעצמך פחות תצטרכי לעוף על עצמך כי פחות תצטרכי אישורי סביבה
ואז גם הסביבה יותר רואה את המעלות שלך בלי צורך באישורים
-
158962פעילה בקהילה
אהממ
מעלה נקודה נוספת,
כמו כל דבר, זה מד מאד מאדד * 1000 פעם, במקום העבודה ובמרקם.
לפעמים, עובד שמגיע עם ביטחון, וכמובן גם מראה שיש לו על מה להסתמך בשום אופן לא בשחצנות, כן?, נותן לבוס שמעליו תחושה שהוא עשה עסקה טובה, שהוא קיבל מישו לענין, שמבין וקולט מהר, ויודע שכל משימה שהוא ייתן לו תגיע לידיים טובות. (החכמה זה לא רק להראות שמצליחים, אלא אם יש קושי לשתף ולא לנסות להחביא, לעמוד מול טעויות ושגיאות, אבל עדיין עם תחושה של ביטחון שאני טוב ויודע להסתדר)
זו דעתי:)
-
3723820מנהלת קהילה
לפעמים דווקא התנהגות יהירה מנסה לחפות על חששות עמוקים שמא לא יכירו בכישורים שלי וכו’
זו בדיוק השאלה איפה האיזון הנכון בין ביטחון עצמי לבין ענווה ונכונות ללמוד
-
1021680פעילה בקהילה
דיון ממש מעניין.
לדעתי, בשביל להגיע לאיזון הנכון, אז צריך להגיע – כמו שכתבו פה- ממקום של ביטחון מחד, ו”לדעת את מקומי” מאידך. וכמובן שחשוב מאד להיות עם יד על הדופק ולהתבונן כל הזמן-
האם המנהלת נתקפת בחוסר סבלנות כשאני שואלת אותה שאלות קצת יותר לעומק, או כשאני מנסה להבין למה צריך דבר מסויים?
האם כשאני מספרת לה שביצעתי בצורה קצת יותר משודרגת, את המשימה שהיא נתנה לי, היא מגיבה בשביעות רצון? או שהיא מגיבה בפנים חתומות וניכר שזה לא מצא חן בעיניה?
האם חשוב לה להיות מעודכנת ומעורבת בכל החלטה שלי? או שהעיקר שדברים יתבצעו ולא משנה איך? (זה דבר שאפשר לשאול אותה בפירוש, אם זה לא ברור מההתנהלות שלה.)
(כמובן הכל בהנחה שהמנהלת היא טיפוס יציב שאפשר לצפות את התגובות שלו ברוב המקרים… ולא מישהי עצבנית שמשנה את תגובותיה לפי המצב רוח)
בדרך הזו אפשר בהדרגה לקלוט את הלך הרוח במקום, אולי אפילו להתייעץ עם עובדות ותיקות יותר, כך עד ש”את מוכיחה את עצמך” והמנהלת נוכחת שאת עובדת טובה ששווה לה להשקיע בה.
-
-
Log in to reply.