

מה שקורה בעבודה
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על ”מה... פירוט נוסף
טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 3: מתלוננת ושלילית
-
טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 3: מתלוננת ושלילית
כפי שנאמר בפוסטים הקודמים- בסידרה זו נרכז בעזרת ה’ אוסף של נקודות למחשבה בנושא של: השתלבות של עובדת חדשה בעבודה.
הסידרה רלוונטית לכל עובדת שמתחילה עבודה חדשה, והשאיפה היא ליצור כאן שיח בין עובדות וותיקות לעובדות חדשות, ולעורר נקודות למחשבה אצל כל אחת, וותיקה או מתחילה.
בהמשך צירפתי את הקישור לפוסט הקודם בסידרה,
והיום נדבר על-
שגיאה מס’ 3: מתלוננת ושלילית
***מה כן: מרוצה/ חיובית***
הסעיף הזה כמובן רלוונטי לכל עובדת מתחילה, אבל גם לוותיקות שבינינו.
מי שמתלוננת או מותחת ביקורת- יוצרת סביבה אווירה שלילית, וגורמת למעסיק להרגיש שהיא כמו עצם בגרון.
כמובן שביקורת עניינית היא חלק מהחיים, אבל עובדת שיש סביבה אווירה של שליליות- מזיקה לעצמה בטווח הארוך.
והנה כמה דוגמאות.
* כשמתחילים מקום עבודה חדש- לא טוב להזכיר את מקום העבודה הקודם, ובוודאי לא להלל אותו ולציין עד כמה העבודה שם היתה מוצלחת ויעילה.
* כשיש הצעות ייעול- יש לתכנן היטב איך להעלות אותן כך שלא תתפרשנה כביקורת על המצב הנוכחי בעבודה.
* בכל מקרה של תלונה או הצעת שינוי- יש להידבר ישירות עם המנהלת לפני שמעלים את הנושא בפומבי.
* וגם כשאין כוונה להתלונן, יש להיזהר שהדברים לא יתפרשו כמשוב שלילי (לדוגמה, עובדת שמספרת למנהלת שלה עד כמה התאמצה להשלים עבודה מסויימת, עלולה להתפרש כמי שמותחת ביקורת על חוסר ערנותה של המנהלת לרווחת העובדת).
(אגב, לפעמים, תלונות נובעות פשוט מהתכונה האנושית שלנו להתלונן כדי להשיג משהו. יצא לי להכיר עובדת שהיתה הפנויה ביותר בצוות- אולם לא הפסיקה להתלונן על העומס, מכיוון שרצתה לקושש הערכה (באופן שהיה בלתי מודע בעליל!). המנהלת שמעה ממנה תלונות חוזרות ונשנות על העומס, ולכן החלה לחשוב פעמיים לפני שהיא משבצת לה עבודות חדשות. בצורה הזו, אותה עובדת הפכה את עצמה לבלתי רלוונטית בעליל בתוך תקופה קצרה.)
אני בטוחה שלרבות מאיתנו יצא להיתקל בעובדות כאלה, שיש סביבן אווירה שלילית של ביקורת יומיומית.
למעשה, כל מנהלת ומעסיקה בעולם, תחבב את העובדת המרוצה והמקבלת, הרבה יותר מאשר את העובדת הנרגנת, גם אם זו האחרונה עובדת ברמה גבוהה יותר מבחינה מקצועית. אין תחליף לאווירה טובה במקום העבודה, והרבה יותר נעים להיות זו שתורמת לאווירה הטובה ולא זו ששוב מוצאת מה לא טוב.
נתקלת בכזה מקרה?
מה יש לך לומר לעובדת הביקורתית?
קרה לך שההנהלה פירשה כביקורת דברים שאמרת לתומך?
ואולי יש לך טיפ מעשי בנושא הזה, שיעזור לעובדת שמתחילה עבודה חדשה?
ושאלת השאלות- מה בעצם נכון לעשות כשיש לך ביקורת אמיתית על המעסיק ואת לא רוצה להיתפס כמתלוננת הסדרתית?
kedemcenter.co.il
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על "מה שקרה בעבודה", וכל מה שקשור לחיי העבודה שלנו.
Log in to reply.