טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 3: מתלוננת ושלילית

קדם Forums מה שקורה בעבודה טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 3: מתלוננת ושלילית

• טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 3: מתלוננת ושלילית

פורסם ע"י רבקי גרינוולד  כללי on 24/12/2024 ב9:22 am

כפי שנאמר בפוסטים הקודמים- בסידרה זו נרכז בעזרת ה’ אוסף של נקודות למחשבה בנושא של: השתלבות של עובדת חדשה בעבודה.

הסידרה רלוונטית לכל עובדת שמתחילה עבודה חדשה, והשאיפה היא ליצור כאן שיח בין עובדות וותיקות לעובדות חדשות, ולעורר נקודות למחשבה אצל כל אחת, וותיקה או מתחילה.

בהמשך צירפתי את הקישור לפוסט הקודם בסידרה,

והיום נדבר על-

שגיאה מס’ 3: מתלוננת ושלילית

***מה כן: מרוצה/ חיובית***

הסעיף הזה כמובן רלוונטי לכל עובדת מתחילה, אבל גם לוותיקות שבינינו.

מי שמתלוננת או מותחת ביקורת- יוצרת סביבה אווירה שלילית, וגורמת למעסיק להרגיש שהיא כמו עצם בגרון.

כמובן שביקורת עניינית היא חלק מהחיים, אבל עובדת שיש סביבה אווירה של שליליות- מזיקה לעצמה בטווח הארוך.

והנה כמה דוגמאות.

* כשמתחילים מקום עבודה חדש- לא טוב להזכיר את מקום העבודה הקודם, ובוודאי לא להלל אותו ולציין עד כמה העבודה שם היתה מוצלחת ויעילה.

* כשיש הצעות ייעול- יש לתכנן היטב איך להעלות אותן כך שלא תתפרשנה כביקורת על המצב הנוכחי בעבודה.

* בכל מקרה של תלונה או הצעת שינוי- יש להידבר ישירות עם המנהלת לפני שמעלים את הנושא בפומבי.

* וגם כשאין כוונה להתלונן, יש להיזהר שהדברים לא יתפרשו כמשוב שלילי (לדוגמה, עובדת שמספרת למנהלת שלה עד כמה התאמצה להשלים עבודה מסויימת, עלולה להתפרש כמי שמותחת ביקורת על חוסר ערנותה של המנהלת לרווחת העובדת).

(אגב, לפעמים, תלונות נובעות פשוט מהתכונה האנושית שלנו להתלונן כדי להשיג משהו. יצא לי להכיר עובדת שהיתה הפנויה ביותר בצוות- אולם לא הפסיקה להתלונן על העומס, מכיוון שרצתה לקושש הערכה (באופן שהיה בלתי מודע בעליל!). המנהלת שמעה ממנה תלונות חוזרות ונשנות על העומס, ולכן החלה לחשוב פעמיים לפני שהיא משבצת לה עבודות חדשות. בצורה הזו, אותה עובדת הפכה את עצמה לבלתי רלוונטית בעליל בתוך תקופה קצרה.)

אני בטוחה שלרבות מאיתנו יצא להיתקל בעובדות כאלה, שיש סביבן אווירה שלילית של ביקורת יומיומית.

למעשה, כל מנהלת ומעסיקה בעולם, תחבב את העובדת המרוצה והמקבלת, הרבה יותר מאשר את העובדת הנרגנת, גם אם זו האחרונה עובדת ברמה גבוהה יותר מבחינה מקצועית. אין תחליף לאווירה טובה במקום העבודה, והרבה יותר נעים להיות זו שתורמת לאווירה הטובה ולא זו ששוב מוצאת מה לא טוב.

נתקלת בכזה מקרה?

מה יש לך לומר לעובדת הביקורתית?

קרה לך שההנהלה פירשה כביקורת דברים שאמרת לתומך?

ואולי יש לך טיפ מעשי בנושא הזה, שיעזור לעובדת שמתחילה עבודה חדשה?

ושאלת השאלות- מה בעצם נכון לעשות כשיש לך ביקורת אמיתית על המעסיק ואת לא רוצה להיתפס כמתלוננת הסדרתית?

מירי הגיבה לפני 1 חודש, 1 שבוע 7 חברות · 10 תגובות
  • 10 תגובות
  • פצצת אנרגיות (כבי)

כללי
    חברה
    24/12/2024 ב9:35 am
    2136
    3852
    32
    סטטוס תעסוקתי:
    ותיקה

אני זוכרת שלמדנו בסמינר מהרבנית רוזנבלט לא לבקש מבעל במצב רוח עכבר

ע- עייף, כ- כואב, ב- בוער, ר- רעב. (לשים לב איך ומתי לבקש)

אני חושבת שאפשר ללמוד מזה המון גם לכאן

כשאומרים ביקורת צריך לשים לב דבר ראשון לשעה נוחה לא שעה לחוצה

למצוא מקום נוח לשוחח ולא מקום שלא יהיה לא נעים ליד העובדים האחרים

להתחיל מדברים חיוביים שאת חושבת על העבודה ואז לומר את השלילים בצורת סימן שאלה

אני חושבת ש.. נראלי ש… שמתי לב ש… אני מרגישה ש.. בכזאת צורה ולא בצורה שבאת להיות מעל מישהו…

תדברי איתו בכבוד ולא בצורה שאת חושבת שהוא הבעייתי אלא בצורה שכנראה לא שם לב כי עסוק עד למעלה מהראש וקצת פחות שם לב לדברים הקטנים…

בהצלחה לכולן במקומות העבודה גם רוחנית גם גשמית!!!!!!

• רבקה צ'צ'יק

כללי
    חברה
    24/12/2024 ב10:02 am
    258
    392
    0
    פעילה בקהילה

נראה לי שעובדת חדשה צריכה לתת לעצמה זמן להכיר ולהתרגל למקום עבודה החדש, לפני שהיא מתחילה להתלונן בכלל…

בואי עם ראש פתוח, תראי מה יש למקום החדש לתת לך, מה יש לך לקבל ממנו, ללמוד דברים חדשים, התנהגויות חדשות של אנשים חדשים, צורות עבודה שלא נתקלת בהן…

רק אחרי תקופת התאקלמות מספקת (האמת שגם אז זה לא מומלץ…) תבדקי מה הדברים שממש מפריעים לך, ותנסי להעלות בעדינות, כמו שכתבו פה לפני…

• אין עוד מלבדו

אדמיניסטרציה
    חברה
    24/12/2024 ב10:29 am
    97
    382
    0
    פעילה בקהילה

אני חושבת שאין טעם להתלונן אם אין לך פתרון יעיל להציע כתחליף ,
    ובמידה ויש לך דרך לייעל את המערכת
    פשוט תדברי עם הבוסית ישר על הפיתרון / ההצעה / השינוי בלי להיכנס לנישה המתלוננת.
    לפעמים אפילו עדיף קצת להתחיל בפתרון ולשלוח לאישור למנהלת .
    אצלינו למשל היה בלגן בכל המערכת ניתוב הטלפונית ,
    הפתיח לא היה מעודכן וכו…..
    לי זה מאוד הפריע למרות שאין לנו שירות לקוחות.
    דיברתי ישירות עם התמיכה שלנו להבין מי אחראי על זה ומה צריך לעשות כדי לעדכן.
    יצרתי את הקובץ הנדרש ושהוא היה מוכן וערוך שלחתי אותו במייל למנהל וושאלתי אפשר להעביר לתמיכה כדי שיסדרו את הניתוב בשלוחות ?
    דילגתי על התלונה ובמקביל נתתי פתרון .
    אבל , אם זה משהו שזה בתחום אחריות של מישהי אחרת ואת זאת שנדפקת מזה – זה כבר בעיה שאני גם מחפשת לה פתרון
    אשמח לעצתכן .

• פצצת אנרגיות (כבי)

כללי
      חברה
      24/12/2024 ב10:33 am
      2136
      3852
      32
      סטטוס תעסוקתי:
      ותיקה

דבר ראשון הרבה פעמיים יש לך פיתרון שנראה לך רלוונטי ולהם זה לא

דבר שני לפעמיים מתעצבנים שאת מנסה להתחיל לסדר את העניינים לבד

דבר שלישי לא תמיד יש לך פיתרון רק רואה משהו שנראה לך כדי לשנות

איך תשנו ומה אני סומכת עלייכם שיש לכם הרבה יותר הבנה בזה ויש להם גם יותר גורמים שמבינים בעניין

• אין עוד מלבדו

אדמיניסטרציה
        חברה
        24/12/2024 ב10:58 am
        97
        382
        0
        פעילה בקהילה

דבר ראשון הרבה פעמיים יש לך פיתרון שנראה לך רלוונטי ולהם זה לא – אולי ואולי , אם לא יתאים יגידו לך לא , אבל אם תנסי אולי יגידו כן. ורוב הפעמים אם לא תמיד יגידו כן .

דבר שני לפעמיים מתעצבנים שאת מנסה להתחיל לסדר את העניינים לבד – באמת צריך לראות התאמה, אם זה תועלתי למערכת אז למה להתעצבן ?🙄 תגידו תודה .

דבר שלישי לא תמיד יש לך פיתרון רק רואה משהו שנראה לך כדי לשנות – נכון , וזה עדיף לא להתלונן , לדעתי .

איך תשנו ומה אני סומכת עלייכם שיש לכם הרבה יותר הבנה בזה ויש להם גם יותר גורמים שמבינים בעניין – !!

• פצצת אנרגיות (כבי)

כללי
          חברה
          24/12/2024 ב11:00 am
          2136
          3852
          32
          סטטוס תעסוקתי:
          ותיקה

את שואלת למה להתעצבן אם זה מתאים להם למערכת

כי זה ענייני כבוד מי היא שמנסה לסדר את העניינים

מהי חושבת שהיא מבינה יותר ממנו?

ולגבי עדיף לא להתלונן אני לא חושבת צריך להתלונן בצורה מכבדת

כי אולי באמת יש להם רעיונות לשיפור ופשוט מהמקום שלהם הם לא שמו לב בכלל לבעיה

אז כמובן לא להתלונן כמתלוננת אלא איך שכתבתי למעלה…

• ריקי ריקי

כללי
      חברה
      24/12/2024 ב11:22 am
      54
      128
      0
      פעילה בקהילה

אין עוד מלבדו- אהבתי את הגישה.

• אין עוד מלבדו

אדמיניסטרציה
        חברה
        24/12/2024 ב11:38 am
        97
        382
        0
        פעילה בקהילה

תודה ,
        גם אני 🙂

• ברכי שלזינגר

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    24/12/2024 ב12:11 pm
    322
    320
    4
    פעילה בקהילה

אני חושבת שבכללי לא כדאי להיות אנשים ביקורתיים…….

ולדעתי כשיש בעיה ורוצים ליידע בצורה עדינה ולא ביקורתית אפשר לכתוב למנהלת מכתב בצורה מכבדת וכו’

מנסיון:) מאוד עזר!!!

תמיד צריך לדעת איך נכון לדבר ומה לדבר ומתי לדבר:)

• מירי

כללי
    חברה
    24/12/2024 ב1:11 pm
    1076
    1388
    0
    פעילה בקהילה

הייתי מבדילה בין:

* ביקורת על דברים שמפריעים לי ממש בעבודה השוטפת

* הצעות ייעול

לגבי דברים שמפריעים לי –

אם לקחתי תקופת ניסיון כדי לראות האם הקושי נובע מהסתגלות / הרגלים קודמים, ואחרי התקופה הזו עדין אני מרגישה שיש משהו שממש מפריע לי בעבודה, אפשר בהחלט לבוא ולדבר על זה

בתחושה שלי, נכון יותר להגיע ממקום של “לי יש קושי עם XXX” ולא “יש בעיה במערכת / בצורת התנהלות”

ההבדל בין: “אי אפשר לנהל את הלו”ז כשהמשימות מגיעות ברגע האחרון, זה יוצר לחץ מיותר” לבין “יקל עלי אם משימות ידועות ישובצו בשלב מוקדם יותר כדי שאוכל לתכנן את סדר היום שלי בצורה יעילה יותר”, בעיני מאוד משפיע על איך תתקבל הבקשה

לגבי הצעות יעול –

בעיני, זה משהו שמתאים לעובדת שכבר מוברגת יותר במערכת ונוצרו יחסי אמון משמעותיים בינה לבין המעסיקים

וגם זה – אף פעם לא במנגינה של תלונה אלא באמת בצורה חיובית “חשבתי שאולי יהיה יעיל / יחסוך זמן / יקדם / … אם נתחיל לעשות XYZ”

אם זה דברים ממש קטנים שצפים תו”כ עבודה, אפשר לזרוק משפט לא מחייב בזמן המתאים ולמשש את הדופק איך מתקבל

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן