טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 4: מפריעה…

קדם Forums מה שקורה בעבודה טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 4: מפריעה…

• טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 4: מפריעה…

פורסם ע"י רבקי גרינוולד  כללי on 08/01/2025 ב9:21 am

כפי שנאמר בפוסטים הקודמים- בסידרה זו מרוכז אוסף של נקודות למחשבה בנושא של: השתלבות של עובדת חדשה בעבודה.

הסידרה רלוונטית לכל עובדת שמתחילה עבודה חדשה, והשאיפה היא ליצור כאן שיח בין עובדות וותיקות לעובדות חדשות, ולעורר נקודות למחשבה אצל כל אחת, וותיקה או מתחילה.

בהמשך צירפתי את הקישור לפוסט הקודם בסידרה,

והיום נדבר על-

שגיאה מס’ 4: מפריעה

***מה כן: משתלבת***

יש סוג של עובדים שהמנהלים אוהבים במיוחד- העובדים שיודעים להשתלב בצוות, ושמסייעים לשמירה על ההרמוניה.
    כמובן, שחשוב לנו כעובדות נשמור על עצמאות מחשבה, על יצירתיות, ולהביא את הקול הייחודי שלנו.
    אבל מה- שהקול הייחודי הזה ישתלב במרקם שבעבודה.

ולמה הכוונה?
    א. חשוב להיות בקצב העבודה עם כולן.
    לא להיות זו שמעכבת את ביצוע הדברים, זו שעל שולחנה ממתינות הכי הרבה מטלות. אם את מרגישה שמעמיסים עלייך מעבר ליכולתך- כדאי שתחפשי פתרונות, כי חבל שיווצר עלייך רושם של מישהי מעכבת, איטית ותוקעת.

ב. לא פחות חשוב!- לא לרוץ קדימה מהר מדיי.
    יש עובדות שהן באמת “ספציות”, זריזות וחדות מאוד, ואופי עבודתן עלול להפוך אותן ל”מופע יחיד” ולהרחיק אותן משאר הצוות. אם אחרי שסיימת את מטלותייך נותר לך זמן מיותר, תוכלי לבקש מהמנהלת עוד פרויקט, או לסייע לאחרות וכו’. אך בשום מקרה לא כדאי להפגין מופע יחיד מנותק של זריזות ויעילות.

ג. פשוטו כמשמעו: אל תפריעי לאחרות בעבודתן…
    עובדת שמפטפטת בטלפון על חשבון העבודה זה עניין אחד (גרוע בפני עצמו), אבל עובדת שמפטפטת ארוכות עם חברותיה לעבודה ומבטלת גם אותן- רוב המנהלות לא עוברות על כך לסדר היום.
    בנוסף, כשאת מבקשת עזרה- תבקשי מזו שאמורה לעזור לך, ואל תהפכי את זה לעניין צוותי או מחלקתי, ותשתדלי לא להפריע הרבה לעובדות העמוסות והלחוצות.
    בקיצור- כדאי לכל עובדת לשים לב שהעבודה העצמאית והייחודית שלה, משתלבת יפה בקצב ובמרקם של הצוות כולו.

ומה דעותיכן בעניין? יצא לך לראות עובדות שההשתלבות שלהן בצוות “חרקה”? שהפריעו לשאר הצוות?

אולי יצא לך להרגיש שאת היא העובדת הזו? מה היית עושה אחרת?

איזה טיפ בנושא זה יש לך לתת לעובדת שמתחילה עכשיו עבודה חדשה?

ואולי נתקלת בדילמות בנושא של השתלבות בקצב העבודה בצוות?

כאן בדיוק המקום לשתף,

• 1 תגובה
  • פצצת אנרגיות (כבי)

כללי
    חברה
    08/01/2025 ב9:47 am
    1547
    1166
    24
    סטטוס תעסוקתי:
    ותיקה

ומה דעותיכן בעניין? מסכימה אם כל מילה שלך היטבת להסביר את הנושא לפרטי פרטים

יצא לך לראות עובדות שההשתלבות שלהן בצוות “חרקה”? שהפריעו לשאר הצוות? ברור לא נראלי יש מישהי שנמצאת במשרד עם כמה עובדות ולא יצא לה כי לכל אחת יש נקודות אחרות בעייתיות בנושא יש את הפטפטניות ויש את המתמכרות לחדשות… ויש את המתלוננות הסדירות ויש את האלה שלא יודעות לקבל סמכות ומתנהגות כאילו הן מעל הצוות

אולי יצא לך להרגיש שאת היא העובדת הזו? לכולנו יש בתוכינו את כל המצבים מה יותר מה פחות ולכן אני חושבת שתמיד צריך לעקוב אחרי עצמינו ולראות במה אני מתקשה ולנסות לשנות את זה ותמיד להיות עם יד על הדופק ולשאול את עצמי שאלות זה היה בסדר לא היה בסדר מרוצים מזה לא מרוצים מזה

מה היית עושה אחרת? אני חושבת שהשאלה היותר נכונה איך אני יכולה להשתנות ולשים לב לזה אז אני אישית כל הזמן שואלת בכנות את חברותי לעבודה שיגידו לי עם משהו לא בסדר ומיד שאני גולשת קצת מידי שיעירו לי וככה אני בודקת למה טעיתי הפעם מה המקור של הבעיה שלי ועל זה אני משתדלת לעבוד על עצמי

איזה טיפ בנושא זה יש לך לתת לעובדת שמתחילה עכשיו עבודה חדשה? תקשיבו למנהלים שלכם ותבדקו מה המטרה של העבודה מה הם רוצים להרוויח ממך אם אתן לא מבינות משהו אל תפחדו לשאול וגם אם יש טעות שעשיתן תעמדו מאחורי הטעות ואל תפחדו ממנה אתן בני אדם ולכן אתן טועות כמו כולם ואל תפחדו לשנות הרגלים

ואולי נתקלת בדילמות בנושא של השתלבות בקצב העבודה בצוות? כן כל השינוי בין הסגנונות של העובדות והשיטות של העבודה לכל אחת נוח להשתמש בתוכנה אחרת בגופן אחר וכו’ ואז כל פעם שאני למשל כמבקרת מקבלת קבצים זה קצת מעצבן שזה לא נעים לי לעיין ואז אני צריכה לסדר את זה וגם בנושא המהירות לכל אחת יש את הזמן שלה ולפעמים זה מעצבן כי את לחוצה סוף שנה להגיש דוחות והעובדות תחתייך יש להן את הזמן והם ברוגע ועד שמשיבות לך בינתיים הולכות לטייל ולפטפט וכו’

אשמח שתענו לי על השאלה הזאת איך אני יכולה להתמודד עם כל הלחץ האם שווה לי לנסות כן לעבוד יותר מהר שאני יראה יותר טובה אבל המשימות בפועל יהיו פחות מנותחות וטובות או כן להמשיך בקצב שלי ואז המשימות טובות ואולי קצת יותר איטי מחברותי כי בכל זאת אני אם פחות ניסיון אשמח שתעירו את עיני בנושא

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן