טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 5: מתפנקת 🎉🥤

קדם Forums מה שקורה בעבודה טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 5: מתפנקת 🎉🥤

• טעויות שמפריעות למנהלת שלך ואיך להימנע מהן- טעות מס’ 5: מתפנקת 🎉🥤

פורסם ע"י רבקי גרינוולד  כללי on 15/01/2025 ב9:27 pm

כפי שנאמר בפוסטים הקודמים- בסידרה זו מרוכז אוסף של נקודות למחשבה בנושא של: השתלבות של עובדת חדשה בעבודה.

כאן הקישור לפוסט הקודם בסידרה.

והיום נדבר על:

שגיאה מס’ 5: מתפנקת

***מה כן: באה לעבוד***

לעבודה באים כדי לעבוד.

כדי לעבוד בכיף- אבל לפני ואחרי הכול, כדי לעבוד.

משפטים כמו: “את זה- אני לא עושה.” או “לא מוכנה להתקרב למשימה הזו”- יכולים להתפרש בתור פינוק יתר, ומעלים חשש שהעובדת הזו מרשה לעצמה יותר מדי.

גם מחוץ לעבודה עצמה הכלל הזה נכון. לא טוב להתחמק מתורנויות בצוות בכל נושא שהוא, אל תצפי שתמיד יזמינו לישיבות את הכיבוד שדווקא את אוהבת, אל תבררי לעצמך באופן קבוע את המחוייבויות הקלות ביותר, וכו’.

נכחתי פעם בראיון עבודה שבו המרואיינת נשאלה, כיצד התמודדה במקום עבודתה הקודם עם אחת המטלות היותר קשוחות שהן חלק מהמקצוע. מתשובתה המפורטת ניתן היה להבין כי היא תופסת את המטלה בתור משהו ש”אחרים כבר יעשו” והיא לא תלכלך את הידיים על כזו משימה… מיותר לציין כי היא לא קיבלה את התפקיד.

במקרה אחר- עובדת שמילאה את תפקידה בצורה סבירה, היתה מחליפה צבע במדפסת (הצבעונית) ברגע שהיה קצת נדמה לה שההדפסות שלה יוצאות פחות איכותיות, וכשהמנהלת העירה לה על הבזבוז היא הגיבה – “מה אכפת לך? תני לי להתפנק…”

אפשר לפרט עוד ועוד על הזדמנויות שבהן עובדים מתפנקים לא במקום, אבל אני מאמינה שזה ברור…

כשאת מקבלת תפקיד, את מקבלת אותו עם החלקים המושכים והנעימים, וגם עם חלקים שנראים לך פחות רצויים. יתרה מכך- בתור עובדת חדשה, הרבה פעמים יפילו עלייך דברים שאף אחת אחרת לא רוצה לעשות (משמרות בימי שישי, לדוגמה), ומטבע הדברים לעובדות הוותיקות יש יותר קרדיט לסרב למשימות.

חשוב שהמעסיק יראה שאת מוכנה למלא את תפקידך בשלמות כדי להצליח, ולכן – לפחות בתקופה הראשונה- תיעני ברצון לכל משימה שמוטלת עלייך במסגרת התפקיד, ותשדרי במעשייך כל הזמן- “אני כאן כדי לעבוד”.

מה דעתך? הכרת עובדות מתפנקות? אולי עובדות יעילות עם קטע אחד ספציפי של פינוק יתר? מתי נראה לך שזה מתחיל להזיק? ומה יש לך לייעץ לעובדת שהיא באופייה פשוט… מפונקת?

רבקי גרינוולד  הגיבה לפני 2 שעות, 24 דקות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן