מה שקורה בעבודה
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על ”מה... פירוט נוסף
למה בסוף שוב אני זו שמורידה את הזבל????
-
למה בסוף שוב אני זו שמורידה את הזבל????
מייל שמישהי שלחה לי ואשמח לשמוע מה דעתכן:
במקום העבודה שלי יש תורנות מי מוריד את הזבל. המנקה מגיעה פעמיים בשבוע, אבל הפח מתמלא כל יום, אז צריך מתנדבים לפינוי הפח.
בתקופה האחרונה, כבר כמה חודשים, שמתי לב שאני היחידה שדואגת לזה… ואני מרגישה עם זה מאוד לא בנוח ומסיבות מובנות.
זה הגיע למצבים אבסורדיים, כמו לדוגמה:
* פח מפוצץ, אני רואה עובד מכין קפה, ובאלגנטיות מניח את בקבוק החלב הגמור בראש ערימת הזבל (ועוד משקיע בלאזן שלא יפול)
* פח ריק על הבוקר, אחד העובדים מגיע ומפנה את כל שאריות המזון שלו מהמקרר, קופסאות מקופסאות שונות שהצטברו במשך תקופה, ויופי, הפח מלא. לא, הוא לא הוריד את הפח אם שאלת, מישהו אחר הרי כבר יעשה את זה
* אורח חשוב אמור להגיע לפגישה, לאורך כל היום כולם רואים שהפח הולך ומתמלא אבל משחקים “מי יעצום עיניים הכי הרבה זמן”, בסוף עוד חצי שעה האורח מגיע ואני כבר לא מסוגלת לסבול את הבושות שיהיו לבוס כשהאורח ינסה לשים משהו בפח, ואז אני בעצמי קמה ולוקחת
מקווה שהבנת את הרעיון
כבר עשרים פעם הבטחתי לעצמי שאני יותר לא מורידה את הזבל בעבודה, אבל בסוף אני לא מסוגלת ונכנעת פעם אחר פעם… אם כי לא בכל הפעמים, בהחלט! אבל אני מרגישה שאני זו שמורידה הכי הרבה פעמים
וכבר מאוד עצבנית על זה
הנושא הזה עלה פעם אחת בישיבה שהיתה, וזה עזר באופן זמני, ואז חזר למצב שהיה קודם- שכל אחד עוצם עיניים בתקווה שמישהו אחר יתנדב גם הפעם
והמישהו האחר הזה משום מה הוא תמיד אני
חשבתי לשים להם פתק עם אמירה הומוריסטית על המכסה של הפח (משהו בסגנון “אחי, תעשה לי טובה ותרוקן אותי, עלה לי עד לגרון”, או כל משהו שהטיפוסים האלה יבינו), אבל אני מפחדת שלא יקחו את זה בצורה הקלילה וההומוריסטית שאליה אני מכוונת
בקיצור, איך לצאת מהמשבצת הזו של “ההיא ששוב תוריד את הזבל”….?
Log in to reply.