למה בסוף שוב אני זו שמורידה את הזבל????

קדם Forums מה שקורה בעבודה למה בסוף שוב אני זו שמורידה את הזבל????

• למה בסוף שוב אני זו שמורידה את הזבל????

פורסם ע"י רבקי גרינוולד  כללי on 14/01/2025 ב12:05 am

מייל שמישהי שלחה לי ואשמח לשמוע מה דעתכן:

במקום העבודה שלי יש תורנות מי מוריד את הזבל. המנקה מגיעה פעמיים בשבוע, אבל הפח מתמלא כל יום, אז צריך מתנדבים לפינוי הפח.

בתקופה האחרונה, כבר כמה חודשים, שמתי לב שאני היחידה שדואגת לזה… ואני מרגישה עם זה מאוד לא בנוח ומסיבות מובנות.

זה הגיע למצבים אבסורדיים, כמו לדוגמה:

* פח מפוצץ, אני רואה עובד מכין קפה, ובאלגנטיות מניח את בקבוק החלב הגמור בראש ערימת הזבל (ועוד משקיע בלאזן שלא יפול)

* פח ריק על הבוקר, אחד העובדים מגיע ומפנה את כל שאריות המזון שלו מהמקרר, קופסאות מקופסאות שונות שהצטברו במשך תקופה, ויופי, הפח מלא. לא, הוא לא הוריד את הפח אם שאלת, מישהו אחר הרי כבר יעשה את זה

* אורח חשוב אמור להגיע לפגישה, לאורך כל היום כולם רואים שהפח הולך ומתמלא אבל משחקים “מי יעצום עיניים הכי הרבה זמן”, בסוף עוד חצי שעה האורח מגיע ואני כבר לא מסוגלת לסבול את הבושות שיהיו לבוס כשהאורח ינסה לשים משהו בפח, ואז אני בעצמי קמה ולוקחת

מקווה שהבנת את הרעיון

כבר עשרים פעם הבטחתי לעצמי שאני יותר לא מורידה את הזבל בעבודה, אבל בסוף אני לא מסוגלת ונכנעת פעם אחר פעם… אם כי לא בכל הפעמים, בהחלט! אבל אני מרגישה שאני זו שמורידה הכי הרבה פעמים

וכבר מאוד עצבנית על זה

הנושא הזה עלה פעם אחת בישיבה שהיתה, וזה עזר באופן זמני, ואז חזר למצב שהיה קודם- שכל אחד עוצם עיניים בתקווה שמישהו אחר יתנדב גם הפעם

והמישהו האחר הזה משום מה הוא תמיד אני

חשבתי לשים להם פתק עם אמירה הומוריסטית על המכסה של הפח (משהו בסגנון “אחי, תעשה לי טובה ותרוקן אותי, עלה לי עד לגרון”, או כל משהו שהטיפוסים האלה יבינו), אבל אני מפחדת שלא יקחו את זה בצורה הקלילה וההומוריסטית שאליה אני מכוונת

בקיצור, איך לצאת מהמשבצת הזו של “ההיא ששוב תוריד את הזבל”….?

C K הגיבה לפני 2 שעות, 52 דקות 5 חברות · 5 תגובות
  • 5 תגובות
  • אלישבע מלאך

הייטק
    חברה
    14/01/2025 ב12:22 am
    8
    8
    0
    חברה חדשה

וואו, את פשוט בן אדם טוב…..

מרגישה את התסכול שלך. מאוד.

זו הרגשה כ”כ מכעיסה ומקוממת כל פעם מחדש 🙁

רק לחדד-

מה עומד מאחורי ה’לחץ’ שלך לדאוג שיורידו את הפח?
    שיהיה לך מקום לזבל שלך? -ראית שאחרים מסתדרים….

בושות של הבוס?- שיטפל בנושא…

למה, בעצם, את לא ‘עוצמת עיניים כמן כל השאר?

למה את מרגישה מחוייבת?

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    14/01/2025 ב12:45 am
    401
    838
    0
    פעילה בקהילה

זה מאוד מתסכל שאחרים לא עושים את מה שהם צריכים,

אבל עוד יותר מתסכל זה לעשות את זה במקומם,

שאלת למה תמיד את מורידה את הפח, אבל גם ענית: ואני כבר לא מסוגלת לסבול את הבושות שיהיו לבוס כשהאורח ינסה לשים משהו בפח, ואז אני בעצמי קמה ולוקחת

הבוס יכול להרשות לעצמו בושות – הוא לא דואג למישהו קבוע שיפנה את הפח וגם לא מפנה בעצמו, אז למה את דואגת לו יותר ממה שהוא דואג לעצמו???

יש כאן לקיחת עובר אחריות,

עוד שאלה עולה לי – מי אמר שכל פעם מישהו אחר צריך להוריד את הפח?? זה הנחיה של הבוס? או שהיה כמה פעמים שזה הפריע לעובדים ולכן הם התנדבו להוריד, ואת לקחת את זה כחלק מהתפקיד?

יכול להיות שמינית לעצמך תפקיד שאת לא מעוניינת בו? אם כן אין לך בכלל מה לכעוס על העובדים האחרים, זה לא מחייב אותם זה שהחלטת שזה חלק מהעבודה

אני לא חושבת שתפקיד העובדים להוריד פחים, זה התפקיד של המנקה!

לכן לדעתי כדאי לך לשבת עם עצמך ולהבין מה מניע אותך לקחת אחריות אישית על מקום העבודה, ומה מונע ממך להמשיך הלאה גם כשיש דברים שלא נעשים (והם לא באחריותך!! ולא באמת קשורים אליך)

כדאי לך לשנן לעצמך – זה לא התפקיד שלי להוריד את הפח ואני לא מתנדבת לעשות את זה.

ואם הבוס הודיע שכל אחד צריך להוריד מידי פעם את הפח, תחשבי את מספר העובדים ותחליטי בליבך שכל יום עובד אחר צריך להוריד את הפח, ותעשי (בינך לבין עצמך ) תורנות, אני הורדתי היום, אז יש X ימים – כמספר העובדים הנוספים – שאני לא מורידה את הפח, עברו X הימים תורידי שוב את הפח וחכי עוד X ימים,

• אסתי בארי

גרפיקה
    חברה
    14/01/2025 ב11:49 am
    2
    2
    0
    חברה חדשה

אני חושבת שהיא פשוט לא מסוגלת לראות פח גדוש (והיא צודקת) ולא נעים לבקש מעובדים אחרים שיעשו זאת,

לכן לוקחת את זה על עצמה בלית ברירה וזה באמת מתסכל! 😒

לכן אולי כדאי שתפנה לבוס ותסביר לו את העניין ואולי כך יגביר את תדירות העובד נקיון או ימנה תורנויות של פינוי הזבל בין העובדים

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      14/01/2025 ב11:57 am
      401
      838
      0
      פעילה בקהילה

אסתי – זה השאלה,

למה היא לא יכולה לראות פח גדוש ולהשאיר אותו ??

למה כשזה מפריע לה היא אוטומטית לוקחת עליו אחריות ומורידה אותו במקום להפנות את הטיפול בבעיה למי שאחראי עליה?

ואכן היא בהחלט יכולה לפנות לבוס להגיד שלא נעים להכנס למטבח במצב כזה, ולבקש ממנו לטפל בבעיה

• C K

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    14/01/2025 ב12:32 pm
    42
    74
    0
    חברה חדשה

אני הייתי תולה לוז שבוי וקוראת לו מתנדבים משבצת את עצמי ביום מסוים וחזקה עם עצמי לא להוריד בשום פנים ביום אחר רק עד שיגיע היום שלי ואולי לאט לאט יתנדבו עוד כמה…

אבל לא בטוח שזה מתאים לכל משרד.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן