שאלה לגבי תצוגת קבצי PDF במחשב

קדם Forums מה שקורה בעבודה שאלה לגבי תצוגת קבצי PDF במחשב

• שאלה לגבי תצוגת קבצי PDF במחשב

פורסם ע"י שרה בודנר  חשבונאות ויעוץ מס on 10/12/2025 ב2:07 pm

אני משתמשת בתצוגה מקדימה של קבצי PDF עי זה שיש בצד ימין את התיקיה עם הקבצים ובצד שמאל אני רואה את תוכן הקובץ, אלא שלאחרונה השתבש לי התצוגה של קבצי PDF במחשב ונפתחים רק קבצים שאני יצרתי לבד במחשב שלי, כל שאר הקבצים הוא לא פותח בתצוגה מוקדמת במקום זה הוא כותב לי בצד כך:

"הקובץ שאתה מנסה לפתוח עלול לגרום נזק למחשב שלך, אם אתה נותן אמון בקובץ פתח אותו במחשב שלך "

ואז אני חייבת לפתוח את המסמך לראות מה מכיל המסמך, וזה ממש מסרבל לי את העבודה כי אני עובדת בהנח ממוחשב עם כל הנירת , הכל מגיע במייל ואם אני צריכה לפתוח כל מסמך זה מאריך את העבודה , מי שיודעת איך ניתן להחזיר מצב לקדמותו יעזור לי מאדדדדדד תודה

שרה

05484-30377

פ. ג. הגיבה לפני 3 שבועות, 6 ימים 3 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • חיה צל

גרפיקה
    חברה
    10/12/2025 ב2:13 pm
    פעילה בקהילה

גם לי זה נהיה כך

אשמח גם כן לדעת מה ניתן לעשות

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    10/12/2025 ב3:18 pm
    פעילה בקהילה

מישהי מכירה איש/ אשת מחשבים שתוכל לעזור לנו בענין? אשמח לקבל פרוטים של מי שיוכל לסייע בידי

תודה מראש

• פ. ג.

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    10/12/2025 ב11:53 pm
    חברה חדשה

<b data-path-to-node="2">🛠️ פתרון 1: ביטול חסימת הקבצים (Unblock File)

כאשר קבצים מורדים מהאינטרנט או מתקבלים באימייל, Windows עלולה לסמן אותם כ"לא בטוחים" ולחסום תכונות מסוימות כמו תצוגה מקדימה, וזו כנראה הסיבה להודעה שאת רואה.

1. מצאי את הקובץ: נווטי אל קובץ ה-PDF הספציפי שאינו מציג תצוגה מקדימה.

2. לחצי לחיצה ימנית: לחצי על הקובץ עם הכפתור הימני של העכבר.

3. בחרי "מאפיינים" (Properties): זהו בדרך כלל הפריט האחרון בתפריט.

4. חפשי את סעיף "אבטחה" (Security): בחלק התחתון של חלון המאפיינים (בלשונית "כללי" – General) את עשויה לראות הודעה כגון: "קובץ זה הגיע ממחשב אחר ואולי הוא נחסם כדי לסייע בהגנה על מחשב זה".

5. סמני "בטל חסימה" (Unblock): סמני את התיבה ליד האפשרות "בטל חסימה".

6. אשרי וסגרי: לחצי על "אישור" (OK) או "החל" (Apply).

7. בדקי שוב: נסי לראות אם התצוגה המקדימה של קובץ זה חזרה.

הערה חשובה: אם את מקבלת הרבה קבצים במייל, תצטרכי לבצע את הפעולה הזו על כל קובץ או שתצטרכי לבדוק את הגדרות האבטחה של המייל שלך.

<hr data-path-to-node="6"><b data-path-to-node="7">⚙️ פתרון 2: בדיקת הגדרות סייר הקבצים (File Explorer)

ודאי שהגדרות התצוגה המקדימה מופעלות:

1. פתחי את סייר הקבצים (File Explorer).

2. נווטי ללשונית "תצוגה" (View) בחלק העליון של החלון.

3. ודאי ש"חלונית תצוגה מקדימה" (Preview pane) מסומנת או מופעלת.

<hr data-path-to-node="10"><b data-path-to-node="11">💻 פתרון 3: בדיקת תוכנת ברירת המחדל ל-PDF

לפעמים שינוי בתוכנת ברירת המחדל יכול לשבש את מנגנון התצוגה המקדימה.

1. בדקי איזו תוכנה פותחת קובצי PDF: לחיצה כפולה על קובץ PDF פותחת אותו בדרך כלל ב-Adobe Acrobat Reader, Microsoft Edge, או דפדפן אחר.

2. שני את ברירת המחדל (אם רלוונטי): נסי לשנות את התוכנה שבה המחשב משתמש לפתיחת קובצי PDF לתוכנה אחרת (למשל, מ-Edge ל-Adobe Reader, או להיפך), ובדקי אם זה משפיע על התצוגה המקדימה.

<ul data-path-to-node="13,1,1">

3. לחצי לחיצה ימנית על קובץ PDF.

4. בחרי "פתח באמצעות" (Open with) ואז "בחר יישום אחר" (Choose another app).

5. בחרי את התוכנה הרצויה וסמני את התיבה "השתמש תמיד ביישום זה" (Always use this app).

<hr data-path-to-node="14"><b data-path-to-node="15">🛡️ פתרון 4: בדיקת תוכנות אבטחה או סינון

אם את משתמשת במערכת סינון תכנים (כמו נטפרי), ייתכן שהגדרות האבטחה שלה משפיעות על האופן שבו המחשב מטפל בקבצים שהורדו.

<ul data-path-to-node="17">

• במקרה כזה, מומלץ לפנות לתמיכה הטכנית של נטפרי ולשאול אותם ספציפית על הטיפול בתצוגה מקדימה של קבצי PDF שהגיעו מחוץ לרשת הביתית/האישית. ייתכן שיש להם הגדרה ספציפית שצריך לשנות אצלך או אצלם.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: zviabarak26@gmail.com

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן