שאלה לגבי דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות

קדם Forums חשבונאות ומיסים שאלה לגבי דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות

• שאלה לגבי דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות

פורסם ע"י שרה בודנר  חשבונאות ויעוץ מס on 07/05/2026 ב11:27 am

שלום וברכה,

אני צריכה לפתוח קרן השתלמות חדשה עקב מעבר למעסיק חדש

חברת מיטב בה יש לי כבר כמה קרנות ממעסיקים קודמים משום מה מעלה את המחיר כל פעם כשפותחים קרן חדשה

בקרנות הותיקות שנפתחו לפני 10 שנים ומעלה יש לי דמי ניהול 0.6 מחיסכון, אחכ פתחתי קרן נוספת חדשה ב2025 ונתנו לי דמי ניהול של 0.85 אחוז מחיסכון, כרגע המעסיק מעביר אותנו לעבוד תחת ח.פ. אחר זה בעצם אותו מעסיק ועושה רצף פיצויים אבל בקרן השתלמות אין קשר לרצף פיצויים ומחייבים אותי לפתוח קופה חדשה ורוצים להעלות לי את דמי הניהול ל1%… התעקשתי איתם אז בלית ברירה הם מסכימים להשאיר לי על 0.85%

האם יש מישהי שיודעת על מסלול כשר באחת החברות עם דמי ניהול נמוכים יותר? אשמח לשמוע לפני שאני פותחת קרן חדשה במיטב למעסיק החדש ,

תודה 0548430377

אביגיל ויספיש הגיבה לפני 1 שעה, 1 דקה 2 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • אביגיל ויספיש

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    07/05/2026 ב11:45 am
    סטטוס תעסוקתי:
    יוזמת שיח

הי

במעבר למעסיק חדש ניתן להמשיך להפקיד לאותה קרן – אין חובה לפתוח קרן חדשה

שנית – כדאי מאד לבדוק אחת לשנה את הדו"ח של הקרנות, את התשואות ודמי הניהול הנגבים ממך ואם משהו לא תקין – לפנות ליועץ השקעות

ודבר נוסף – אם את מעוניינת לפתוח קרן חדשה ו/או לבחון את נתוני הקרנות הקיימות – לא כדאי להתייעץ עם חכמת ההמונים מכיון שזהו מקצוע בפני עצמו

אם תרצי אוכל להפנות אותך ליועצת השקעות מקצועית

• שרה בודנר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    07/05/2026 ב12:00 pm
    פעילה בקהילה

מוזר כי בחברת מיטב אמרו שלא ניתן להמשיך ען אוה קרן במעסיק חדש , שאלתי בפירוש ,,

כמו"כ יש לי סוכן ביטוח עבור הקרן פנסיה אבל הקרן השתלמות פתחתי עצמאית, לא שאני הולכת להסתמך על ההמונים מענין אותי האם יש חברה שמשלמים בה פחות ואני יכולה להתמקח עם מיטב או שזה המחיר פחות או יותר אצל כולם ואין פה מה לעשות… תודה לך בכל אופן

• אביגיל ויספיש

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    07/05/2026 ב12:42 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    יוזמת שיח

מוזר – אם יש לך יועץ פנסיוני, תבדקי איתו את כל הנתונים

Log in to reply.

הדור החדש של ההייטק

לא תאמיני כמה מהר את יכולה להיות שם!

טליה שוורץ מארחת את טובי המומחים – בזום מלא אנדרנלין

כולן יכולות להגיע לזום, לא נדרש ידע מקדים - אפשרות לעבודה מהבית

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן