איך אני יודעת איזה אדריכלית מתאימה לנו?

קדם Forums אדריכלות ועיצוב פנים איך אני יודעת איזה אדריכלית מתאימה לנו?

• איך אני יודעת איזה אדריכלית מתאימה לנו?

פורסם ע"י הודיה ג.  חברה on 14/09/2022 ב8:25 am

שלום וברכה

אני לקראת שיפוץ והרחבה של דירת 80 מטר ל-120 מטר.(בבני ברק)

מתלבטת אם לגעת בכל הדירה או רק להוסיף את ההרחבה.

ומחפשת אדריכלית עם ראש גדול וגם שיודעת לכוון לחיסכון עתידי בעלויות 🙂

דיברתי כבר עם כמה וקיבלתי הצעות מחיר ויש לי כבר כיוון..

השאלות שלי-

1. איך אני יכולה לדעת שהאדריכלית שבחרתי היא באמת מוצלחת וטובה??.. הרי לכל אחד יש את הפרמטרים ואת בדרישות שלו לבית שלו.

חשבתי על דברים שאני חייבת שיהיו לי בבית שלי.. אבל מי אמר שאני לא מפספסת…(זה כמו רשימת מכולת מסודרת שמכינים ועשר דקות אחרי שחוזרים מהקנייה את אוחזת ששכחת X ו-Y…) לכן חשוב לי משהי עם ניסיון שיש לה כבר רשימה כזו שצברה מניסיון בהרבה בתים.

2. חשוב לי גם זמינות… לפחות במיילים אם לא בטלפון… ולפחות שיגיבו ראיתי ואענה לך בערב.

3. תכל’ס דיברתי עם 4 אדריכליות.. ואף אחת לא הדגישה לי באמת למה שווה לקחת אותה ובמה היא טובה יותר מאחרות.

אגב, לאדריכליות שכאן.. קחו את זה בחשבון כשאתן מדברות עם לקוח. היחודיית שלכן זה מה שיגרום ללקוח לסגור דווקא אתכן.

4. דבר נוסף, האם כל אדריכלית דורשת שיבוא מודד פנימי לדירה או שחלק מודדות בעצמן?

5. כמה זמן לוקח בדרך כלל עד שיש תוכנית ראשונית?

בהצלחה לכולכן ותודה

מלכי הרשקוביץ הגיבה לפני 2 שנים, 2 חודשים 5 חברות · 4 תגובות
  • 4 תגובות
  • פרלה פרקל מנתחת שטחים מורכבים- המוח שמאחורי הקירות

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    14/09/2022 ב8:39 am

שלום לך
    לפני שאת בוחרת אדריכלית

ההמלצות שלי –
    1.חשבי עם עצמך מה הכי חשוב לך – ראיתי שכתבת כאן – זמינות, רעיונות, ראש גדול, ניסיון, אפשר להוסיף- דיוק, גמישות לשינויים- יש אדריכליות שמגבילות לכמות סקיצות או לתקופת עבודה- דבר שעלול לתקוע או לדרוש תוספת מחיר
    2. בקשי מאדריכליות ששאלת אותם כבר או חדשות – 5-6 טלפונים של לקוחות- אצלם תוכלי לברר עליה הכי טוב לפי הפרמטרים שכתבת לעצמך (הנ”ל בסעיף 1) , ממש לשאול דוגרי על כל דבר מה, שאת לא יכולה ממש לשאול את האדריכלית עצמה – תוכלי להתרשם מצורת הדיבור שלהם עד כמה נהנו- ומתלהבים או קצת אדישות – פחות מרוצים… (תמונות מגלות לך סטיילינג בלבד ולא שרות ומקצועיות של האדריכלית לכן תמונות הן פחות משקפות על העבודה מול האדריכלית)

3.בקשי מהאדריכלית לראות הסכם עבודה מסודר (אם יש לה)תוכלי לראות בדיוק מה נותנת מה השירות מה כולל המחיר , רצוי הכי מפורט .

4. בעיני מאוד חשוב גם ליווי – ולא ברגע שגמרה להכין לך תוכניות עבודה – חשמל וכו’ – נעלמת ומשאירה אותך להתמודד בזירת הבניה לבד מול קבלן ופועל כשאת לא מכירה נהלים ותקנים וצורת תקשורת איתם…

בהצלחה מרובה
    אם תרצי יכולה לפנות אלי בפרטי לעוד שאלות
    [email protected]

• רייזי שטאובר

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    14/09/2022 ב8:56 am

וואו הודיה- את עושה ש.ב. מצויינים וזה מעולה!

בנוגע לשאלה שלך לגבי בחירה של אדריכלית- את צריכה לבדוק מה הפרמטרים החשובים לך ביותר בעת תכנון הדירה, לבקש מספרי טלפון מלקוחות שכבר עשו תוכנית אצל אותה אדריכלית ולבדוק איתם מה היתה רמת השירות בנקודות האלו- זה לדעתי הדבר הנכון ביותר

אדריכלית מנוסה שכבר תכננה הרבה דירות/יחידות/הרחבה/חלוקת חלל וכו’ בהחלט יכולה להזכיר לך דברים חשובים שיכול להיות שפספסת או לעדכן בנקודות שאת רוצה אך הן לא כדאיות מבחינת תקן/בטיחות/שווי וכו’ אבל אחרי הכל היא חייבת להיות קשובה לך ולזכור שמי שיגור בדירה הזו- זו את

לגבי זמינות- צודקת, מאד מעצבן שלא תמיד מצליחים להשיג קשר ולפעמים זה דחוף ממש- זה גם דבר שתוודאי מול האדריכלית לפני שאת סוגרת מתי הן שעות הזמינות שלה ובאיזו דרך (גם את זה תשאלי לקוחות הם יגידו לך בדיוק איך היה להם) אבל צריך לזכור שגם אדריכלית היא בנ”א עם זמנים ותוכניות נוספות.

בקשר למודד- כך מקובל היום למרות שלפעמים יש יוצאים מן הכלל- וזה תלוי בשיטת עבודה של כל אחת/במידת הניסיון שיש לה במדידה/ ביכולת הטכנית שלה בתקופה זו/ בתמחור וכו’..

ולשאלת השאלות, מה בנוגע לתוכנית ראשונית- אז האמת שבהרבה מקרים זה תלוי בלקוח עצמו, עד כמה הוא יודע מה הוא רוצה וכמה הרצונות שלו הגיוניים, עד כמה הוא מהיר החלטה, ואת דעתם של כמה אנשים הוא יחליט לשאול…. זה כמובן גם תלוי מהירות עבודה של האדריכלית מבחינה טכנית ומבחינת העומס שלה (ושוב, לבדוק לפני סגירה)

את מוזמנת ליצור איתי קשר כדי לקבל מענה לנקודות הנ”ל וכנראה לעוד כמה…. 🙂

הרבה הצלחה וס”ד הלאה

• גיטי שיינברגר

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    15/09/2022 ב10:20 am

אדריכלית טובה היא אדריכלית שקודם כל נכנסת לראש שלך .מקשיבה לך .לרצונות .לצרכים.שומעת על אורח חיים שלכם .על החלומות והצפיות.מוודאת את התקציב שיש בידכם ועוד .ואז הלקוח מקבל שאלון ממוקד לגבי כל הדברים שצריכים להיות בבית ממס’ נפשות ועד מס’ ווים לתיקים .ממש לרדת לכל הפרטים הקטנים .

הבית הוא שלך .את יוצאת ממנו חוזרת אליו .התחושות .ההרגשות .הזכרונות הכל קשור לבית .בשביל שהיה לך כיף בבית .ושהכל יותאם לך אישית צריך תכנון מדויק לטווח ארוך .כל העצוב של הבית צריך שאת תתחברי אליו .תאהבי אותו .תפקידה של אדריכלית היא לכוון .לייעץ .מה נכון .מותר תקני .הולך ביחד וכו’.

איך לבחור אדריכלית – זה כמו שכבר כתבו לך פה .לבקש מספרים של לקוחות ולתשאל על השירות .זמינות .רעויונות .ניצול נכון של החלל .פרקטיקה .חשיבה מורחבת .

הכי נכון זה – להפגש עם האדריכלית .לעבור איתה על ההצעה שתתן לכם פרוט והסבר על כל התהליך .- זה לא אותו הדבר כמו לדבר בטלפון .

לגבי מודד – בדרך כלל לוקחים מודד.זה יותר מקצועי .מדויק .ומקבלים גם מיקומים של עמודים .צינורות וכו’.

הגשת תוכניות ראשונות – תלוי הרבה בלקוח .ובהחלטות שלו .בדרך כלל סוג של 10 ימים – אני מדברת על סקיצות תכנוניות .אבל כל אדריכלית מחשבת אחרת את הזמנים .

צריך לזכור שזה דבר שמצריך חשיבה עמוקה . לא כל יום משפצים את הבית ועושים אותו כי צריך .

תכנון מותאם אישית יוסיף לך איכות חיים .

לכל שאלה – בכיף

[email protected]. 0527159752

• מלכי הרשקוביץ

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    15/09/2022 ב8:39 pm

שלום חברות יקרות.

כל אחת מכן כתבה נהדר ובאופן מפורט. ואני לא אוסיף על דברי החכמים.

אך יש משפט אחד שחזר על עצמו ואני אישית לא כ”כ מסכימה איתו. מקוה שתקבלה את הערה הבונה בהבנה.
    הגשת תכניות ראשונות (כשהכוונה לסקיצות ראשונות , אם הבנתי טוב, לא?) לא תלויה בלקוח בכלל אלא באדריכלית.
    ולמה אני מתכוונת?

אחרי שאדריכלית ישבה עם הלקוח ושמעה אותו ושמעה מה הוא רוצה עכשיו תורה להביא את התכנית הראשונית. מהרגע שהיא קיבלה את כל המידע הדרוש לה (כולל תכנית ממודד אם יש צורך) להכנת סקיצות ראשונות זה תלוי אך ורק בה. והיא בהחלט אמורה לציין בהסכם העבודה /בהצעת המחיר שלה כמה זמן משוער מאז קבלת העבודה על ידה ו/או קבלת תשלום ראשון (כל אחת והסכמה) יקח לה עד להגשת סקיצות ראשונות. (חושבת ששבוע עד עשרה ימים זה זמן סביר ומקובל ואם יש לה עומס עבודה שתגיד ותציין זאת מראש כדי למנוע עגמת נפש ללקוח)

לאחר שהיא מגישה ללקוח סקיצות של כמה אופציות עכשיו תורו של הלקוח להתייעץ /להתלבט/ להחליט על איזו אופציה הוא רוצה ללכת. בכל הזמן הזה , אכן האדריכלית אינה יכולה להתקדם וזה תלוי בלקוח.
    לכן כדאי לכתוב בהסכם בתוך כמה זמן מהחלטת הלקוח הוא יקבל תכניות מסודרות.

בהצלחה לכולנו

ובתפילה שתמיד נמצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן