

אדריכלות ועיצוב פנים
להתיעץ עם אדריכליות ומעצבות מקצועיות בנושאי אדריכלות, רישוי, תכנון ובניה ועיצוב פנים, החל מזכויות... פירוט נוסף
יש לך נכס בירושלים? ייתכן שמגיע לך יותר ממה שאישרו לך (סיפור שקורה עכשיו ממש)
-
יש לך נכס בירושלים? ייתכן שמגיע לך יותר ממה שאישרו לך (סיפור שקורה עכשיו ממש)
חייבת לשתף בסיפור של לקוח שקרה אצלי, וחובה לדעת אותו, במיוחד כשמבקשים היתר בנייה בירושלים:
בפרויקט רישוי שביצעתי בנחלאות, העירייה סירבה לאשר שטח מחסן של 20 מ”ר לכל דירה, למרות שזה מופיע במפורש באחת מתוכניות הבנייה באזור. במקום זאת, הם דרשו להגביל את שטח המחסן ל־8% בלבד מגודל הדירה – מה שיצר שטח זעיר וחסר שימוש.
כמי שמתמחה ברישוי ובהתנהלות מול ועדות תכנון – ולאור הבנה מדוקדקת של הוראות התב”ע – בחרתי לא לוותר, והגשנו ערר לוועדת הערר המחוזית. הגשתי פרשנות המיטיבה עם היזם והדיירים, תוך הישענות על עקרונות של תכלית תכנונית, תקדימים ממקומות אחרים, ושאיפה לרמת שירותים ראויה למשתמש הקצה.
התוצאה: החלטה תקדימית, לפיה ועדת הערר קובעת שניתן לאשר שטח מחסנים של עד 20 מ”ר לדירה, גם באזור זה שבו טרם התקבלו היתרים דומים. זהו תקדים חשוב, שלמיטב ידיעתי לא היה קיים עד כה באזור נחלאות, ואני גאה בכך שהצלחתי להשיג ללקוחות את מלוא מיצוי הזכויות התכנוניות.
למה זה חשוב לך?
כי אם יש לך דירה בירושלים, ייתכן שגם במקרה שלך זכויות הבנייה לא נוצלו במלואן – לא במחסן, לא במרפסת, ולא בהרחבה. העירייה לא תמיד תציע את מלוא האפשרויות, ולכן חשוב לבדוק כל מקרה לגופו, עם מי שמכירה היטב את התוכניות, התקנות – ויודעת גם איך לפעול כשצריך לערער.
אם שקלת שיפוץ, הרחבה, או בדיקה מחודשת של הזכויות בדירה הקיימת – שווה לבדוק מה באמת מגיע לך. לפעמים ההבדל הוא לא בשטח – אלא במי שמטפל בו.
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.