אדריכלות ועיצוב פנים
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
להתיעץ עם אדריכליות ומעצבות מקצועיות בנושאי אדריכלות, רישוי, תכנון ובניה ועיצוב פנים, החל מזכויות... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
להתיעץ עם אדריכליות ומעצבות מקצועיות בנושאי אדריכלות, רישוי, תכנון ובניה ועיצוב פנים, החל מזכויות ואחוזי בניה עבור דרך תכנון אידיאלי ופונקציונאלי של החלל וכלה ברעיונות ואלמנטים עיצוביים, פתרונות מבריקים, עיצוב מטבחים, תאורה, חיפויים וריצופים, נגרות וריהוט, שילובי צבעים וטקסטורות, תקציב, חוזים, כתבי כמויות, גימורים וכל מה שחשוב לכם בבניה חדשה ושיפוץ
מה המאפיינים שצריכים להיות כדי להצליח באדריכלות?
קדם ‹ Forums ‹ אדריכלות ועיצוב פנים ‹ מה המאפיינים שצריכים להיות כדי להצליח באדריכלות?
-
מה המאפיינים שצריכים להיות כדי להצליח באדריכלות?
פורסם ע"י איריס כהן הוראה רכזות וחינוך on 27/02/2023 ב12:11 amבס״ד
הבת שלי, אביטל, מסיימת כעת כיתה י״ב בסמינר ״כהנא״ בני ברק. היא שוקלת אם ללמוד בשנים הבאות אדריכלות. מוכשרת בציור (לומדת עכשיו גם איור דיגיטלי בקורס מקוון), גרפיקה ועיצובים, מעולה במתמטיקה, אוהבת במיוחד גאומטריה ופיצוח אתגרים גאומטריים. למדה במגמות חשבונאות, ובחישובים היבשים – השתעממה. לא רוצה שהעבודה שלה תהיה מחייבת שימוש באינטרנט מעבר לנטפרי.
מן הניסיון שלכן בשטח – מה הייתן אומרות לה בנוגע לנקודות שהועלו לעיל, ואם יש עוד משהו שכדאי שתדע (ביקוש, עבודה במשרדים / גברים / פרטי).
לא מבקשת עצה עם ׳אחריות׳, אלא טובה למען האנושות…
איריס כהן
שושנה דרור דרור הגיבה לפני 2 שנים, 4 חודשים 10 חברות · 10 תגובות -
10 תגובות
-
0
0
0
חברה חדשה
למה שלא תלמד הייטק ?
זה מקצוע יותר טוב
-
49
32
0
חברה חדשה
אין אפרות בהייטק להתתבטא בצורה גראפית/ציורית כמו שנראה בהנערה הזו מעוניינת (חוץ מ-UI/UX וזה עם אינטרנט פרוץ בד”כ) גם אין קשר לגאומטריה וכו’.
@IRIS -אני אומנם לא אדריכלית, אבל הבת שלי שנה ראשונה וכמעט ועונה על כל מה שכתבת למעלה על הבת שלך. אנחנו כהורים היה לנו חשוב להבין שכר ועניין האינטרנט חסום ככל הניתן, שבמקצוע גרפיקה מאוד פרוץ למשל.
כך היא התחילה ללמוד אדריכלות בסמינר כהנא ואני יודעת שהיא מאוד מרוצה מהבחירה.
כמובן שהיא עוד לא אדריכלית בפועל, אז חלק מהשאלות שלך, אני לא אוכל לענות, אבל מקווה שנתתי לך כיוון.
-
6
48
0
חברה חדשה
אמנם לא הנושא כאן, אך חשוב לי להבהיר שאפשר להסתדר מצוין בגרפיקה עם סינון של נטפרי. זה לא נכון שזה פרוץ יותר מתחומים אחרים.
-
-
-
0
2
0
חברה חדשה
אני מזדהה עם התאור של ביתך , ככה אני הגדרתי את עצמי לפני כמה שנים ובאמת הבחירה היתה אדריכלות…
יש למקצוע הרבה פלוסים והוא באמת מתאים לכל מי שהיא גם ראלית אבל גם המון יצרתיות שהיא רוצה להביא לידי ביטוי בעבודה
באדריכלות יש המון ענפי עבודה אז אי אפשר לדעת איפה היא תמצא את עצמה , יש תחומים שהם יותר טכנים כמו היתרים/עבודה אצל יועצים ויש תחומים עם יותר אומנות כמו עיצוב פנים וכו’
אבל יש פונטציאל גדול למימוש החלק היצירתי, וודאי בלימודים
יש גם הרבה גמישות בעבודה ואפשרות למצוא משרות שהן לא משרות מלאות אלא משרות אם/פרילנס/עצמאי וכו שזה פלוס גדול לעומת הייטק מה שכן המשכורות באמת יותר נמוכות,
יש אפשרות למצוא משרדים חרדיים בד”כ השכר שם יהיה מעט נמוך יותר ויש אפשרות לעבוד במשרדים הגדולים ששם יש חסרונות של חברה מעורבת וכו כל משרד לפי ענינו,
הרבה הצלחה
-
76
4
0
פעילה בקהילה
כל מילה נכונה.
גם אני ממליצה בהתאם למה שתיארת ומזדהה מאוד עם מה שרשמה שיפי.
אני עובדת בתחום מעל 13 שנה ואכן היא תוכל למצוא את עצמה במגוון רחב של סגנונות משרדים ו/או להיות עצמאית לכשתבחר. וכן בענף עצמו יש מגוון אפשרויות ובכל כל תחום יש עוד תתי תחומים ומגוון, זה עולם ומלואו! יש כאלה שהחליטו ללכת לכיוון עיצוב מטבחים מה שלא חלמו עליו בכלל בהתחלה וכך הדוגמאות רבות.
המון בהצלחה!
-
-
0
0
0
חברה חדשה
זו באמת שאלה משמעותית, אני גם מזדהה מאד בתור אחת עם ראש טוב ב”ה מצד שני
לא הסכמתי לחשוב על מקצועות ריאליים ומשעממים…..
מהשטח אני יכולה לומר שרובן של הבנות מוצאות את עצמן, לפחות בשנים הראשונות,
יותר במקומות מאד טכניים כמו-חשמל, קונסטרוקציה, כבישים, מיגון…. זה יכול
בהחלט לתסכל,
במיוחד אם הלכת בשביל הקטע היצירתי.
ולכן גם מבחינת משכורת מכירה כמה ששואלות את עצמן למה לא הלכו כבר להייטק, הן
בכל מקרה בעבודה מאד ריאלית, ובהייטק בגדול המשכורות גבוהות בלי השוואה
לאדריכלות.
יש גם את האופציה של להיות עצמאית, שמי שזה מתאים לה יכולה (כמובן בעז”ה…)
להתפתח יותר בכיוון שהיא תחליט.
נקודה בעייתית באמת הקטע של מקומות העבודה- בד”כ מהיכרות שלי זה או לעבוד אצל
עצמאיות חרדיות שמשלמות לא הרבה יותר ממינימום, או במשרדים חילוניים,
ששם המשכורת טובה אבל דווקא המצב מבחינה רוחנית לפעמים גרוע יותר מבהייטק כי
בהייטק יש קבוצות גדולות של בנות חרדיות ובאדריכלות זה יותר משרדי בוטיק,
ובהחלט הרבה חברה גברית בעבודה.
אין אפילו אחת שלמדה איתי במסלול של עיצוב פנים שעובדת בתחום עיצובי. ממליצה
לך לבדוק עם בוגרות המסלול בשנים קודמות איפה הן היום….
אני לא באה להוריד אותך מהכיוון של אדריכלות, בכלל לא, לכל מקצוע היום יש את
הפלוסים והמינוסים, רק לא לבוא עם ציפיות גבוהות מדי….
לדוגמא בקטע של אינטרנט בהחלט יש הרבה יותר אפשרות להישמר, לא חייבים בכלל
לפתוח אתרים באופן שוטף (תלוי בכל אחת…)
בהצלחה רבה!! שה’ יכוון את ביתך לכיוון שהכי טוב לה! -
28
24
0
חברה חדשה
בהחלט המקצוע פותח אפשרות להמון נישות, אבל דווקא הקטע העיצובי של המקצוע יותר קשה מבחינת מציאת מקום עבודה.
צריך לקחת בחשבון אופציה לעבודה כעצמאית, האם מתאים לה?
וכן..בד”כ המון עבודה מול גברים..
שוב, תלוי באיזה נישה בחרה, אבל לרוב זה מתבקש- לקוחות/בוסים/ בעלי מקצוע וכו’.
-
88
20
4
פעילה בקהילה
לגבי תכנות
יש אפשרות של פיתוח צד לקוח – FRONTEND
שכולל עיצוב ובניה של אתר ויזואלית – מתאים למי שרוצה משהו קל יותר ואוהבת
עיצוב וכו’
ובהחלט יש המון קבוצות של חרדיות ומשכורות יפות (כמובן במקומות חרדים המשכורות
והתנאים קצת פחות טובים…) -
0
4
0
חברה חדשה
אני יכולה להזדהות עם התיאורים שתיארת , אולי למעט ציור …
אני כרגע אחרי שנה וחצי של לימודים , אז לא יכולה לומר על עבודה , מה שכן הלימודים:
אני מאד נהנית וחושבת שהבת שלך יכולה להצליח ,
היא רק צריכה לקחת בחשבון שזה השקעה והשקעה והשקעה מעבר למה שהיא יודעת ,
זה מסלול שגם דורש הרבה כוחות נפש ולעמוד בתיסכולים , כל הזמן לתת מעצמך ולחדש ,ללמוד להתמודד עם מורות קשוחות ….. זה כבר לא התיכון הקליל , אבל יחד עם זה הוא נותן סיפוק על תוצרים ועבודה
זה פחות או יותר שנות הלימודים
בהצלחה!!!!!!!!!!!
-
0
0
0
חברה חדשה
הבעיה שהעבודה הרבה פעמים לא חלומית כמו הלימודים, וכתבו פה כל מיני נקודות.
כמו- שהרבה מאוד בנות בהתחלה עובדות בשרטוט.
ושמבחינת קבוצות חרדיות זה יותר קשה מהייטק ואם את עובדת במשרד חרדי המשכורות שואפות למינימום ועוד כל מיני נקודות.
Log in to reply.